buduci bosanci i hercegovci...
-
_BosanaC
Ne mogu samo da vjerujem da je roditelju vaznije da mu dijete bude "nacionalno osvjesteno" odnosno buduci mali ustasa/cetnik/mudzahedin nego skolovano, pismeno, pametno. Ljude koji tako usmjeravaju djecu treba kastrirati i zabraniti pristup vlastitoj djeci.
-
faraon_
....zasto je onda problem ako ja sad predlozim da se Bosna i zvanicno podijeli.......sve ide tim putem i tim smjerom.....
.....izadjemo fino svi na referendum i ozvanicimo tri nove drzave......
....bolje da to uradimo mirnim putem, prije nego nam se desi novi rat....
pa dobro, neka i tri nove drzave... vidis da je tako u praksi, pa sto onda to i ne ozvaniciti...
al' sto je govorio moj tata -- de nek i nama ostave koje parce zemlje, da imamo i mi jadni svoj tor... makar 5 sa 5, pa neka i nas...
U pravu si Toozla. Nemoguce je BiH spasavati od ovih koji je kroz ove tri nacionalisticke stranke spasavaju.
Referendum i rasparcati... a svakog onog koji svoj glas da za podjelu... i poslije zakuka - streljati.
.........ja ne bih mogao zivjeti ni u jednoj od te tri drzave, i zato bih otisao negdje da prosim......
.......mozda je bolje podjeliti a mozda smo vec i podjeljeni ali jednostavno ja nevidim sebe u tim drzavama......po meni rijesenje je EU......
...da mozda vas ne treba strijeljati...svako ko misli da Bosnu treba dijeliti ne voli ovu zemlju...Zemlja je svetinja...Ne prodaje se niti se dijeli...A ako neko ustane da je dijeli onda se krvlju brani...Bosnu niko nece moci podijeliti osim ako Allah ne odluci suprotno...Treba vas ako vec niste van Bosne protjerat iz Bosne da ne bi bilo problema poslije...
-
Prenj
Faraone, sta ciniti sa SDA, koja sa svojom koalicionom bracom dijeli nasu zemlju?faraon_ wrote:
...da mozda vas ne treba strijeljati...svako ko misli da Bosnu treba dijeliti ne voli ovu zemlju...Zemlja je svetinja...Ne prodaje se niti se dijeli...A ako neko ustane da je dijeli onda se krvlju brani...Bosnu niko nece moci podijeliti osim ako Allah ne odluci suprotno...Treba vas ako vec niste van Bosne protjerat iz Bosne da ne bi bilo problema poslije...
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
Ma kakav bolan Allah zar si corav kod ociju. Zar ne vidis da je podjeljenja. I pustite vise ta sranja ako bog odluci ovo ili ono. Ja sam davno rekao da ima boga ova zemlja ne bi dozivjela ono sto je dozivjela. To je samo vadjenje na boga. Nije bog glasao na nacionalne stranke nego narod a upravo oni koji se vade na bogove su njihovi najveci poklonici.faraon_ wrote:....zasto je onda problem ako ja sad predlozim da se Bosna i zvanicno podijeli.......sve ide tim putem i tim smjerom.....
....bolje da to uradimo mirnim putem, prije nego nam se desi novi rat....pa dobro, neka i tri nove drzave... vidis da je tako u praksi, pa sto onda to i ne ozvaniciti...
al' sto je govorio moj tata -- de nek i nama ostave koje parce zemlje, da imamo i mi jadni svoj tor... makar 5 sa 5, pa neka i nas...U pravu si Toozla. Nemoguce je BiH spasavati od ovih koji je kroz ove tri nacionalisticke stranke spasavaju.
Referendum i rasparcati... a svakog onog koji svoj glas da za podjelu... i poslije zakuka - streljati..........ja ne bih mogao zivjeti ni u jednoj od te tri drzave, i zato bih otisao negdje da prosim......
.......mozda je bolje podjeliti a mozda smo vec i podjeljeni ali jednostavno ja nevidim sebe u tim drzavama......po meni rijesenje je EU......
-
Qwert
I slijepac vidi da se u bh ne moze striktno po svome. To je kad se slijedi nastavni program susjednih drzava sto je nemoguce, zbog ona dva ostala. I u matematici kada se sabiraju razliciti razlomci onda se prvo trazi najmanji zajednicki sadrzalac.
-
faraon_
Ovo se desi kad komunizam zamuti covjeku um...Svaka ideologija koja je zabranila Boga i vjeru i vrijedjala Boga i vjeru propala je..."Ma kakav bolan Allah zar si corav kod ociju. Zar ne vidis da je podjeljenja. I pustite vise ta sranja ako bog odluci ovo ili ono. Ja sam davno rekao da ima boga ova zemlja ne bi dozivjela ono sto je dozivjela. To je samo vadjenje na boga. Nije bog glasao na nacionalne stranke nego narod a upravo oni koji se vade na bogove su njihovi najveci poklonici."
-
Qwert
Mada je i za primjetiti da se 'Nezavisne' u posljednje vrijeme previse brinu o nakim seoskim incidentima i kojekakvim sigurnosnim prijetnjama u federaciji...bice da je gazda nasao nove prijatelje u ilegali ili se nema vise kontrole. 
Last edited by Qwert on 06/09/2005 10:17, edited 1 time in total.
- hrasno38
E malo si se zajebao prijatelju. Niti sam ikada bio komunista niti sam ikada bio vjernik. Svaka ideologija koja je vjeru vezala za politiku je na kraju zavrsila ratovima i sranjima. I ne serite vise da je komunizam branio vjeru. TO NIJE ISTINA I TO JE NAJGNUSNIJA LAZ!!!. Kako se onda u tom sistemu izgradise tolike dzamije i crkve. Ali nisi mogao jednom guzicom sjediti na dvije stolice jer ta ideologija nije dozvoljavala mijesanje vjere u politiku sto je vise neko OK. Moja majka je vjernik, moje komsije su vjernici citav zivot. I slavilo se sve i islo se i u crkve i u dzamije ali tada po tim svetim mjestima nisu sjedili misevi koji sjede danas.faraon_ wrote:Ovo se desi kad komunizam zamuti covjeku um...Svaka ideologija koja je zabranila Boga i vjeru i vrijedjala Boga i vjeru propala je..."Ma kakav bolan Allah zar si corav kod ociju. Zar ne vidis da je podjeljenja. I pustite vise ta sranja ako bog odluci ovo ili ono. Ja sam davno rekao da ima boga ova zemlja ne bi dozivjela ono sto je dozivjela. To je samo vadjenje na boga. Nije bog glasao na nacionalne stranke nego narod a upravo oni koji se vade na bogove su njihovi najveci poklonici."
-
Bosanac_HR
#37 Re: buduci bosanci i hercegovci...
Naravno da je normalno. Pri svakom razgovoru o ovakvim temama moramo poći od empirijske činjenice da u BiH danas žive tri konstitutivna i ravnopravna naroda - Bošnjaci, Hrvati i Srbi.hrasno38 wrote:I tebi je normalno sto postoje toliki programi i sto djeca sjede u torovima.Bosanac_HR wrote:Bošnjaci ne žele učiti po hrvatskom programu, što je i normalno.
Hrvati ne žele učiti po bošnjačkom programu, što je također normalno.
Znači logično je da budu odvojeni.
-
faraon_
Covjek koji u svojim postovima i svom govoru koristi psovku je jadan covjek...Gledano iznutra psovka je primitivizam, nekultiviranost, i kranja zapustenost, pustos i praznina duse...Gledano izvana psovka je neobrazovanost i nenacitanost covjeka...Ona je svjedocanstvo nedostatka pameti, plemenitosti i ukrasenosti duse, ali i svjedocanstvo siromastva, primitivizma i kranje vulgarosti govora u ljudima...Obicno psuju ljudi koji ne razmisljaju mnogo o onome sto govore i koji ne vode racuna o svetinjama i vrijednostima zivota...E malo si se zajebao prijatelju.
- Fair Life
Jeben si ti faraon_. Protivis se psovkama, a spreman si vjesati kod sebilja. Da li je spremnost za drugog objesiti... suprotno karakteristikama koje si nabacio onima koji su spremni psovati.faraon_ wrote:Covjek koji u svojim postovima i svom govoru koristi psovku je jadan covjek...Gledano iznutra psovka je primitivizam, nekultiviranost, i kranja zapustenost, pustos i praznina duse...Gledano izvana psovka je neobrazovanost i nenacitanost covjeka...Ona je svjedocanstvo nedostatka pameti, plemenitosti i ukrasenosti duse, ali i svjedocanstvo siromastva, primitivizma i kranje vulgarosti govora u ljudima...Obicno psuju ljudi koji ne razmisljaju mnogo o onome sto govore i koji ne vode racuna o svetinjama i vrijednostima zivota...E malo si se zajebao prijatelju.
Haj' ti dodji sebi...faraon_ wrote:kod sebilja objesit da vise tri dana i sluze svakom ko budi htio zemlje da dijeli...
- hrasno38
Ne prijatelju nego obicno psuju ljudi koji imaju cistu dusu i koji su citav zivot proveli na ovim prostorima ne mijenjajuci svoj identitet i ne okrecucci se kako vjetar puse. mene je prijatelju odgojila sarajevska carsija, nesto sto je za mene svetinja, nesto za sto sam 92 godine hladno bio spreman dati zivot. Carsija na kojoj se i vjerovalo i pilo i dernecilo a boga mi i marisalo. Carsija u kojoj je vjera bila za kucnu upotrebu i carsija u kojoj nije bilo bitno ko si i sta si nego kakav si. Sarajevski dijalekat je uvijek bio prepun socnih psovki, prepoznatljiv i drag svakome. I naravno glumci tu nisu imali prolaz i obicno su bili skartirani i napusteni od svakoga. I nisu je uspjeli a i nece nikada promjeniti filozofi, kvazivjernici i slicni jer carsija ima svoj neunistvi duh.faraon_ wrote:Covjek koji u svojim postovima i svom govoru koristi psovku je jadan covjek...Gledano iznutra psovka je primitivizam, nekultiviranost, i kranja zapustenost, pustos i praznina duse...Gledano izvana psovka je neobrazovanost i nenacitanost covjeka...Ona je svjedocanstvo nedostatka pameti, plemenitosti i ukrasenosti duse, ali i svjedocanstvo siromastva, primitivizma i kranje vulgarosti govora u ljudima...Obicno psuju ljudi koji ne razmisljaju mnogo o onome sto govore i koji ne vode racuna o svetinjama i vrijednostima zivota...E malo si se zajebao prijatelju.
-
mr__bosnjak
#41 Re: buduci bosanci i hercegovci...
Normalno za fasistu.Bosanac_HR wrote:Naravno da je normalno. Pri svakom razgovoru o ovakvim temama moramo poći od empirijske činjenice da u BiH danas žive tri konstitutivna i ravnopravna naroda - Bošnjaci, Hrvati i Srbi.hrasno38 wrote:I tebi je normalno sto postoje toliki programi i sto djeca sjede u torovima.Bosanac_HR wrote:Bošnjaci ne žele učiti po hrvatskom programu, što je i normalno.
Onda neka bosnjacka djeca u Hrvatskoj imaju svoju skolu gdje ce uciti vise o BiH nego o kraju u kojem zive osim naravno ako kraj proglase bosnjackim.
-
Prenj
#42 Re: buduci bosanci i hercegovci...
Ponavljam pitanje: Sta je to "bosnjacki" program, sta "hrvatski"?Bosanac_HR wrote:Naravno da je normalno. Pri svakom razgovoru o ovakvim temama moramo poći od empirijske činjenice da u BiH danas žive tri konstitutivna i ravnopravna naroda - Bošnjaci, Hrvati i Srbi.hrasno38 wrote:I tebi je normalno sto postoje toliki programi i sto djeca sjede u torovima.Bosanac_HR wrote:Bošnjaci ne žele učiti po hrvatskom programu, što je i normalno.
-
rei
#43 Re: buduci bosanci i hercegovci...
Prenj wrote:Ponavljam pitanje: Sta je to "bosnjacki" program, sta "hrvatski"?Bosanac_HR wrote:Naravno da je normalno. Pri svakom razgovoru o ovakvim temama moramo poći od empirijske činjenice da u BiH danas žive tri konstitutivna i ravnopravna naroda - Bošnjaci, Hrvati i Srbi.hrasno38 wrote: I tebi je normalno sto postoje toliki programi i sto djeca sjede u torovima.
Evo ti je list sve fino objasnio :
Da jos jednom potvrdim, Hrvati pricaju o segregaciji i ODVAJANJU a djeca su vec odvojena jer HRVATI NE PRIHVATAJU jedinstveni plan i program koji je donesen. Po tom planu i programu mnoge predmete Bosnjaci, Srbi i Hrvati bi zajedno slusali. Ali oni to ne prihvataju iako su njihovi eksperti to prihvatili.
Oni ne zele da se mijesaju sa Bosnjacima. Cak ni KSC u Sarajevu do 1998. nije primjenjivao nista od bosanskog nastavnog plana i programa. Al oni su ipak u Sarajevu pa su malo smeksali posljednjih godina.
Ali samo mrvicu. Tek toliko da im se ne moze reci da uce samo o susjednoj Hrvatskoj i samo po njihovom planu i programu."
Znaci nema bosnjacki, nego bosanski nastavni program, a hrvatski nastavni program to je vjerovatno po programu kako se uci u Hrvatskoj.
-
praznina
List wrote:Umro je Mostar jednom je rekao kako Bosnje u Stocu ne mogu pohadjati srednju skolu.
A to sto Bosnjaci zahtijevaju da sacuvaju svoj nastavni plan i program nije zlocin. Nece valjda Bosnjaci uciti po nastavnom planu i programu susjedne Republike Hrvatske? Ne ocekujete valjda da Bosnjaci pristanu na to?
Cak ni Umro je Mostar aka Aleksane bi pristao na to. Iako je po nacionalnosti skoro pa komunista.
![]()
Kolko vidim iz gornjeg teksta Bosnjaci u stvari hoce svoj prostor i za osnovnu i za srednju skolu. A Hrvati to koce.
Usrali se ljudi vratila se Bosnjacka "gamad". Boje se da ne postanu manjina.
A Hrvati kako god okrenes ne bi pristali da sjede zajedno sa Bosnjacima. Kao i u drugim opstinama sa Hrvatskom vecinom.
Dakle, ovaj tekst "Nezavisnih...." dobro je dosao....al za tariguza.....
Ako ne pristaju da sjede zajedno kako to da im uspijeva u prijeratnoj gimnaziji u Mostaru.
-
praznina
#45 Re: buduci bosanci i hercegovci...
rei wrote:Prenj wrote:Ponavljam pitanje: Sta je to "bosnjacki" program, sta "hrvatski"?Bosanac_HR wrote: Naravno da je normalno. Pri svakom razgovoru o ovakvim temama moramo poći od empirijske činjenice da u BiH danas žive tri konstitutivna i ravnopravna naroda - Bošnjaci, Hrvati i Srbi.
Evo ti je list sve fino objasnio :
Da jos jednom potvrdim, Hrvati pricaju o segregaciji i ODVAJANJU a djeca su vec odvojena jer HRVATI NE PRIHVATAJU jedinstveni plan i program koji je donesen. Po tom planu i programu mnoge predmete Bosnjaci, Srbi i Hrvati bi zajedno slusali. Ali oni to ne prihvataju iako su njihovi eksperti to prihvatili.
Oni ne zele da se mijesaju sa Bosnjacima. Cak ni KSC u Sarajevu do 1998. nije primjenjivao nista od bosanskog nastavnog plana i programa. Al oni su ipak u Sarajevu pa su malo smeksali posljednjih godina.
Ali samo mrvicu. Tek toliko da im se ne moze reci da uce samo o susjednoj Hrvatskoj i samo po njihovom planu i programu."
Znaci nema bosnjacki, nego bosanski nastavni program, a hrvatski nastavni program to je vjerovatno po programu kako se uci u Hrvatskoj.
Hrvatski nastavni plan i program možda bi trebao biti nastavni plan i program bh Hrvata kao i u RS-u gdje se ne uči po nastavnom planu i programu iz Srbije.
-
Toozla
#46 Re: buduci bosanci i hercegovci...
....koliko je 2+2 po HR nastavnom planu.....u kojem smjeru se vrti zemaljska kugla po BH nastavnom planu.....na kojoj strani svijeta izlazi sunce po SR nastavnom planu.....Bosanac_HR wrote:Naravno da je normalno. Pri svakom razgovoru o ovakvim temama moramo poći od empirijske činjenice da u BiH danas žive tri konstitutivna i ravnopravna naroda - Bošnjaci, Hrvati i Srbi.hrasno38 wrote:I tebi je normalno sto postoje toliki programi i sto djeca sjede u torovima.Bosanac_HR wrote:Bošnjaci ne žele učiti po hrvatskom programu, što je i normalno.
....koga zajebavate.....moze biti razlika u eventualno dva predmeta.....maternji jezik i vjeronauka.....i ovo je budalastina al' nek vam bude.....
....imatel' pojma koja je mogucnost da neko sprijeci mrznju i odbojnost (blago receno) za dvadesetak godina kad ova djeca postanu tri totalno razlicite vrste ljudi.....
Last edited by Toozla on 06/09/2005 13:56, edited 1 time in total.
-
praznina
#47 Re: buduci bosanci i hercegovci...
Toozla wrote:....koliko je 2+2 po HR nastavnom planu.....u kojem smjeru se vrti zemaljska kugla po BH nastavnom planu.....na kojoj strani svijeta izlazi sunce po SR nastavnom planu.....Bosanac_HR wrote:Naravno da je normalno. Pri svakom razgovoru o ovakvim temama moramo poći od empirijske činjenice da u BiH danas žive tri konstitutivna i ravnopravna naroda - Bošnjaci, Hrvati i Srbi.hrasno38 wrote: I tebi je normalno sto postoje toliki programi i sto djeca sjede u torovima.
....koga zajebavate.....moze biti razlika u eventualno dva predmeta.....maternji jezik i vjeronauka.....i ovo je budalastina al' nek vam bude.....
A povijest/historija!
-
Toozla
#48 Re: buduci bosanci i hercegovci...
...kakva ba povijest/historija....praznina wrote: A povijest/historija!
....ako ima jedna drzava onda ima i jedna povijest/historija.....
- Fair Life
#49 Re: buduci bosanci i hercegovci...
Thhhhhhrrrrrrrrrreeeeeeeeeeeeee...Toozla wrote:...kakva ba povijest/historija....praznina wrote:A povijest/historija!![]()
....ako ima jedna drzava onda ima i jedna povijest/historija.....
- danas
faraon,faraon_ wrote:....zasto je onda problem ako ja sad predlozim da se Bosna i zvanicno podijeli.......sve ide tim putem i tim smjerom.....
....bolje da to uradimo mirnim putem, prije nego nam se desi novi rat....pa dobro, neka i tri nove drzave... vidis da je tako u praksi, pa sto onda to i ne ozvaniciti...
al' sto je govorio moj tata -- de nek i nama ostave koje parce zemlje, da imamo i mi jadni svoj tor... makar 5 sa 5, pa neka i nas...U pravu si Toozla. Nemoguce je BiH spasavati od ovih koji je kroz ove tri nacionalisticke stranke spasavaju.
Referendum i rasparcati... a svakog onog koji svoj glas da za podjelu... i poslije zakuka - streljati..........ja ne bih mogao zivjeti ni u jednoj od te tri drzave, i zato bih otisao negdje da prosim......
posto vidim da slabije kopacas -- knjigu u sake pa naucit definiciju sarkazma i cinizma... jer su to bili nasi gornji postovi...
a nek' si ti pozvan da protjerujes... eto te ko karadzic... "nepodobni" van... jel' tako...
i de bogati, provjeri sta je allah odlucio... hocel' biti bosne ili nece... da znamo i mi neupuceni...
e, da je "neke" tito protjero i kutariso ih se kad je bio vakat, ne bi se danas krcmila drzava ko da je "necija" privatna prcija. i ne bismo imali ovakvih tema i ovakvih novinskih clanaka.