Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
praznina wrote:
Ja jednu stvar ne prihvatam koja se ovdje stalno poteže a to je da su sve ovo što se desilo sjebali Srbi a jadni Tuđman nevin. Ma daj. Ako vjeruješ u to onda ne znam ko je beznadežan slučaj. Izgleda nije bilo dogovora u Karađorđevu nego eto jednoj se strani prohtjelo a druga ušla da kao uzela i ona. Za nepovjerovati!
Moja je teza da se sve pripremalo i istočno i zapadno istovremeno.
moja teza je da se sve spremalo sa istoka, i da je zapad trebao istoku jer istok ne bi mogao uraditi nista sam bez "pogodnih i odgovarajucih" igraca na zapadu... koje je trebalo dovesti odnekud i instalirati ih... tako da je istok kreirao zapad da mu bude pandan. ne budi naivan i ne misli da se tudjman "omakao" milosevicu...
Misliš da je moćni Milošević instalirao Tuđmana u banskim dvorima.
Nije valjda ovo ozbiljno.
Za takvo nešto nije bio sposoban samo Milošević. Misliš da nije bilo vanjskog faktora u svemu tome. Ja nešto vjerujem da su USA i UK do guše upetljani u to.
praznina wrote:
Ja jednu stvar ne prihvatam koja se ovdje stalno poteže a to je da su sve ovo što se desilo sjebali Srbi a jadni Tuđman nevin. Ma daj. Ako vjeruješ u to onda ne znam ko je beznadežan slučaj. Izgleda nije bilo dogovora u Karađorđevu nego eto jednoj se strani prohtjelo a druga ušla da kao uzela i ona. Za nepovjerovati!
Moja je teza da se sve pripremalo i istočno i zapadno istovremeno.
moja teza je da se sve spremalo sa istoka, i da je zapad trebao istoku jer istok ne bi mogao uraditi nista sam bez "pogodnih i odgovarajucih" igraca na zapadu... koje je trebalo dovesti odnekud i instalirati ih... tako da je istok kreirao zapad da mu bude pandan. ne budi naivan i ne misli da se tudjman "omakao" milosevicu...
Za takvo nešto nije bio sposoban samo Milošević. Misliš da nije bilo vanjskog faktora u svemu tome. Ja nešto vjerujem da su USA i UK do guše upetljani u to.
mescini, zaboravio si i zaveru vatikana!
ma svak je kriv, samo ne braca srbi!
Evo oni kažu NEĆE zajedno, hoće da se odvoje. Ma to treba po principu "Ko te pita!". Jesi konstitutivan, jesi. Imaš sva prava, osim prava da zajebavaš druge. Ako ti se ne sviđa onda idi u lijepu Vašu, niko ne brani, samo čisto sumnjam da ćete tamo biti konstitutivini kao ovdje. Tamo ćete samo biti Bosanska dijaspora, htjeli vi to ili ne.
Isto važi i za ostale.
Ali bojim se da nas je bosanaca i hercegovaca malo, pa ćemo uskoro pored ovih konstitutivnih naroda mi postati manjina.
danas wrote:
mescini, zaboravio si i zaveru vatikana!
ma svak je kriv, samo ne braca srbi!
Ne kažem da nisu krivi ali da su jedini krivci i da su sve to sami smislili, postavili Tuđmana na njegovo mjesto, osnovali HDZ, pozvali ustašku emigraciju nazad u Hrvatsku, osnovali SDA, zavadili sva tri naroda između sebe. U to ne vjerujem.
Šta su onda radili Hrvati? Čekali signal iz Beograda! Ma daj!
Ne bih ti znao odgovoriti jer ne živim u Hrvatskoj. Ti bi trebala to bolje od mene znati s obzirom da živiš u Hr
Odgovor je - niti jedan.
Znači zapadno- Hercegovci su i u Zadru, Šibeniku, Dubrovniku i istočnoj Slavoniji. Za ostatak Dalmacije znam da su zapasali. Vi ste pravo nahebali sa njima. Ja ih se takođe pasam.
praznina wrote:
Ne kažem da nisu krivi ali da su jedini krivci i da su sve to sami smislili, postavili Tuđmana na njegovo mjesto, osnovali HDZ, pozvali ustašku emigraciju nazad u Hrvatsku, osnovali SDA, zavadili sva tri naroda između sebe. U to ne vjerujem.
Gavrilo: nego ljudi ovdje je tema separacija djece u skolama u bosni hercegovini na nacionalnoj bazi
Gavro moj dobri ima nas jos koji ne razmisljamo na nacin da se djeca trebaju separatisati, ako ne budemo u stanju u tom duhu vaspitavati svoju djecu radi raznih "zahuktalih i mrznjom ispunjenih" onda tu svoju djecu necemo ni radjati ni vaspitavati u Bosni
praznina wrote:
Gavrilo: nego ljudi ovdje je tema separacija djece u skolama u bosni hercegovini na nacionalnoj bazi
Gavro moj dobri ima nas jos koji ne razmisljamo na nacin da se djeca trebaju separatisati, ako ne budemo u stanju u tom duhu vaspitavati svoju djecu radi raznih "zahuktalih i mrznjom ispunjenih" onda tu svoju djecu necemo ni radjati ni vaspitavati u Bosni
A kao prvo dabiste imali svoje dijete gospodjo morate se naguziti,pa onda vjezbati puhanje usto pohadjati kurs kako odgojiti svoje dijete a ne tudje.
....prvo smo otisli u jednu PM devedesete, pa smo otisli u dvije PM devedeset i trece, pa smo otisli u tri PM sredinom devedesetih.....ako ti je lakse ovako......ipak se zna ko je zapoceo trend odlazaka u PM....
.ipak se zna ko je zapoceo trend odlazaka u PM
Kako gdje!
ono sto sad znam, a nisam mogao ni slutiti je to da ti opasno konvergiras ka ideji cetnistva
A kao prvo dabiste imali svoje dijete gospodjo morate se naguziti,pa onda vjezbati puhanje usto pohadjati kurs kako odgojiti svoje dijete a ne tudje.
Znači zapadno- Hercegovci su i u Zadru, Šibeniku, Dubrovniku i istočnoj Slavoniji. Za ostatak Dalmacije znam da su zapasali. Vi ste pravo nahebali sa njima. Ja ih se takođe pasam
Mislim da me namjerno nisi razumio, govorila sam o hrvatskim političarima, a što se tiče tvoje konstatacije da su u Šibeniku ekstremisti dobro provjeri prije no što bubneš. Koliko ja vidim oko sebe, tu žive isti ljudi kao i prije 15 godina, mada bi ti možda htio drugačije.
Toozla wrote:
....prvo smo otisli u jednu PM devedesete, pa smo otisli u dvije PM devedeset i trece, pa smo otisli u tri PM sredinom devedesetih.....ako ti je lakse ovako......ipak se zna ko je zapoceo trend odlazaka u PM....
Kako gdje!
ono sto sad znam, a nisam mogao ni slutiti je to da ti opasno konvergiras ka ideji cetnistva
O čemu ti to matereti?
Znači ako govorim da se druga strana u ovom slučaj HDZ sa Tuđmanom na čelu nije uključila slučajno u podjelu BiH onda sam četnik.
Onda tebi ne priliči što stalno osuđuješ taj isti HDZ ako ih sa druge strane braniš.
Prema tebi HDZ i Tuđman su krivi jedino za događaje od 9. maja 1993. pa do Dejtona kako se to provlači po TV-u a 1992. se desila kolateralna šteta. Doduše Srbi su Uborkom zayebali stvar a bilo je progona i ubistava i na drugoj strani a o tome se šuti.
Međutim ja sam još ranije shvatio da sam zalutao u dvoličnu zlajinu stranku.
Last edited by praznina on 06/09/2005 23:59, edited 2 times in total.
hananah wrote:
Hajde de kako da se postavim prema ovim prostaklucima? Da li da budem fina i ostanem dama ili da sta suknem
Ipak cu ostati fina i fino cu vam odgovoriti. Planiram djecu sa Hrvatom, covjekom vrijedna naziva "covjek" kao sto i on smatra da sam ja vrijedna istog naziva. O "naguzivanju" i "puhanu" ne bih to su moje osobne stvari. A za kurs se ne bojte, uspjesno cu ga proci za razliku od mnogih
Moje dubogo stovanje gospon Sekiracijo
Znači zapadno- Hercegovci su i u Zadru, Šibeniku, Dubrovniku i istočnoj Slavoniji. Za ostatak Dalmacije znam da su zapasali. Vi ste pravo nahebali sa njima. Ja ih se takođe pasam
Mislim da me namjerno nisi razumio, govorila sam o hrvatskim političarima, a što se tiče tvoje konstatacije da su u Šibeniku ekstremisti dobro provjeri prije no što bubneš. Koliko ja vidim oko sebe, tu žive isti ljudi kao i prije 15 godina, mada bi ti možda htio drugačije.
OK možda griješim za Šibenik nekako je u blizini Zadra gdje su ekstremisti a ti to možeš poricati ali ja ti to nikada neću povjerovati.
sekiracija wrote:
Hajde de kako da se postavim prema ovim prostaklucima? Da li da budem fina i ostanem dama ili da sta suknem
Ipak cu ostati fina i fino cu vam odgovoriti. Planiram djecu sa Hrvatom, covjekom vrijedna naziva "covjek" kao sto i on smatra da sam ja vrijedna istog naziva. O "naguzivanju" i "puhanu" ne bih to su moje osobne stvari. A za kurs se ne bojte, uspjesno cu ga proci za razliku od mnogih
Draga hananah, Vi ste zaista prava dama. Svaka cast!!!!
hananah
Zakon si, i ja imam dijete s Čovjekom i sretna sam što se moj brak nije raspao kao mnogi prije 15 godina i da se opet rodim, zaželjela bih isto.
praznina wrote:
Kako gdje!
O čemu ti to matereti?
Znači ako govorim da se druga strana u ovom slučaj HDZ sa Tuđmanom na čelu nije uključila slučajno u podjelu BiH onda sam četnik.
Onda tebi ne priliči što stalno osuđuješ taj isti HDZ ako ih sa druge strane braniš.
Međutim ja sam još ranije shvatio da sam zalutao u dvoličnu zlajinu stranku.
izvini, ali iz mojih postova na ovom forumu lijepo se vidi da mi nije ni na kraj pameti da branim bilo koju od nacionalnih partija i zbog toga sto sam iznosio istinu o HDZ-u u ovom ratu mnogi su pizdili i neki su cak isli do samog Zlaje, ali isto tako treba i mora da znas sljedece:
NITI JE HDZ, NITI JE SDA, NITI FRANJO TUDJMAN, NITI ALIJA IZETBEGOVIC POCHEO RAT, NEGO SLOBODAN MILOSEVIC IZDASNO POMAGAN OD ARMIJE KOJA JE U TO VRIJEME BILA SVE OSIM "JUGOSLOVENSKA NARODNA ARMIJA". ONA JE TO PRESTALA BITI JOS 1991. GODINE NAPADOM NA SLOVENIJU I PRETVORILA SE U KLASICNU JEDNONACIONALNU VOJSKU SA CILJEM SLUZENJA VOZDU U BEOGRADU. ONO STO SE POSLE DOGADJALO SU BILE POSLJEDICE I TO NE UMANJUJE NI FRANJINU KRIVICU, NI ALIJINU NI BILO CIJU DRUGU, ALI SE STEPEN KRIVICE NE MOZE IZJEDNACAVATI. SLOBODAN MILOSEVIC I VOJSKA KOJU JE PRETVORIO U ZLOCINACKU SU POCHELI RAT SA SVOJIM VAZALIMA U BIH I HRVATSKOJ OLICENIH U LIKOVIMA JOVANA RSKOVICA, MILANA BABICA, RADOVANA KRADZICA, NIKOLE KOLJEVICA IZDASNO POMAGANIM OD STRANE REZIMSKIH MEDIJA U BEOGRADU, KNINU I NA PALAMA, KASNIJE I BANJALUCI. TO JE ISTINA I ZAPAMTI JE I TA TEZA SVI SU KRIVI TI NE PIJE VODE I TO JE TEZA KOJU DANAS POKUSAVAJU DA PROTURE VOJISLAV SESELJ I SLOBODAN MILOSEVIC. ZA POCHETAK RATA KRIV JE ONAJ KO JE IMAO I SNAGE, I SREDSTAVA I RESURSA DA GA ZAPOCHNE, A TO JE SLOBODAN MILOSEVIC. NITI JE FRANJO, NITI ALIJA IMAO TA SREDSTVA, A DA NE GOVORIM RESURSE., STO NE ZNACI DA FRANJO NIJE NAPRAVIO GENOCID U HERCEGOVINI, ALI GA SE ZA POCHETAK RATA NE MOZE OTPUZIVATI I MISLI TI STA GOD HOCES, ALI OLUJA I BLJESAK SU POTPUNO LEGITIMNE OSLOBODILACKE AKCIJE KOJE JE NAPRAVILA HRVATSKA VOJSKA I NE POSTOJI SUD NA OVOM SVIJETU KOJI CE TVRDITI SUPROTNO, OSIM MOZDA ONOG U BEOGRADU