buduci bosanci i hercegovci...

Post Reply
gavrilo

#1 buduci bosanci i hercegovci...

Post by gavrilo »

[img]http://www.nezavisne.com/slike/NEZAVISNE-logo2.gif[/img] wrote:
Nakon upute Ministarstva obrazovanja HNk u Stocu na pomolu nova afera

Ministri HDZ-a i SDA dijele djecu po nacionalnoj osnovi

STOLAC - Nastavno vijeće Srednje škole Stolac optužuje Jagu Musu, HDZ-ovog županijskog ministra prosvjete, i njegovog pomoćnika Enesa Hasanagića, iz SDA, da rade na odvajanju bošnjačke od hrvatske djece.

Nastavno vijeće ove škole upozorava kako ministar i njegov pomoćnik hrvatsku djecu žele preseliti iz Srednje škole u prostorije osnovne škole, čime bi ih potpuno fizički odvojili od bošnjačke djece. Na taj način, hrvatski osnovnoškolci i srednjoškolci pohađali bi nastavu u zgradi osnovne škole, a svi bošnjački školarci u zgradi Srednje škole u Stocu.

Zbog toga su jučer svi hrvatski profesori Srednje škole Stolac potpisali peticiju u kojoj odbijaju izvršiti naputak iz Ministarstva prosvjete Hercegovačko-neretvanske županije. Ministar Musa je, prema tvrdnjama Mire Šutala, člana Nastavnog vijeća Srednje škole Stolac, u društvu pomoćnika Hasanagića u prošlu srijedu posjetio Srednju školu, saopćivši nemilu vijest.

"On je takav naputak kazao ravnatelju Zdenku Milanoviću i općinskom načelniku Stjepanu Boškoviću. Mi profesori smo ostali zatečeni, nismo mogli vjerovati da je to istina. Stoga je sav hrvatski nastavni kadar odlučio odbiti tu naredbu", kazao je Šutalo, čije su nam riječi potvrdili i ostali profesori Srednje škole.

Stolačka SDA je javno osudila naputke Ministarstva prosvjete HNŽ, nazvavši ih segregacijskim i sramotnim za stoljeće u kojemu živimo.

"Ministar Musa i njemu slični namjerno rade na podjelama. SDA Stoca zagovara školu pod jednim krovom, ali s dva nastavna plana i programa", kazao je Ahmet Habota, predsjednik Općinskog vijeća Stoca.

Izvor blizak stolačkoj SDA tvrdi da je dogovor o podjeli hrvatske i bošnjačke djece postignut na višoj razini HDZ-a i SDA. Do ministra Jage Muse, unatoč brojnim pokušajima, jučer nismo uspjeli doći, a njegov pomoćnik Hasanagić nam je u kratkom telefonskom razgovoru poručio da o događanjima u Stocu nema što reći.

Načelnik općine Stolac Stjepan Bošković, na kojega se, prema našem izvoru, vrši pritisak "odozgo" kako bi prihvatio podjelu djece, takođe, nije odgovorio na telefonske pozive.

V. ĆORIĆ
bitno je da se glasa za koaliciju ...
Izvor blizak stolačkoj SDA tvrdi da je dogovor o podjeli hrvatske i bošnjačke djece postignut na višoj razini HDZ-a i SDA.
Toozla

Post by Toozla »

Image

.....znal' iko koliko je rupa duboka.....ja sve kontam dublje ne moze.....kad ono moze, moze.... :shock:
danas

Post by danas »

sto "buduci bosanci i hercegovci"? jer nigdje ovdje ja bosanca ne vidjeh.
zar ovo nisu sadasnji bosnjaci i hrvati? pod parolom, svako na svoje. sta je tu novo? :roll: :( :( :roll:
Fair Life

Post by Fair Life »

Moze... moze Toozla.

Ja svaki dan po nekoliko puta slusam ovu od Balasevica:

Kere varosanke

Imo bi' ja što god kasti i akonto Ove Vlasti... Ali necu...
Ðavo je tu da me tera... Ja sam tu da ne preteram... Odolecu...
Briga mene za "poštene" što zastrane...
Za ministre, nadobudne i nastrane
Briga me za razne mustre, notaroše, mlade žustre...
Što zanoce ko "hetero", a osvanu na cetvero...
Imo bi ja što god kasti... ej...
Cerez cega? Vidi jarca! Slaba vajda od becarca!
ja sam o'de zadnja šuša, nema mene ko da posluša...

Imo bi' ja što god kasti ne mož' otog rep izrasti... Al izvin'te...
Vec sam bego preko bašte... Ajd jedared i vi kašte... Il se skin'te...
Marim ja za bezbožnike prve vrste,
Što corišu levom dok se desnom krste...
Baška što za nji' ne vredi nijedna od zapovedi,
Donacije vec otvore rajske dveri za zlotvore...
Imo bi ja što god kasti, ej...
A s tim cu samo steci neke dušmane i jediveke
Beležnike što se mite.. Cinovnike nezasite...
Nacelnike... i finanse... Okan'te se... Nema šanse...

Lajte kere varošanke... Kera sam i sam... Odlicno vas znam...
Ne dam za vas žute banke... Lajte samo znajte da vas ne slušam...
Dok je meni moje ljubice... Moje bubice... I golubice...
Man'te me se gracki kerovi... Baš i niste neki zverovi...

Imo bi' ja što god kasti, bilo bi tu da se masti... Ali C!
Pre bi' ti ja reko štošta pa da ne znam kol'ko košta... Sada? Duplo C! C!
Ne pominjem Te što su nas obrukali...
Iz mesta nas žandarima odrukali...
Dele zemlju i drumove na zaove i kumove...
Zakunu se pa odaju... Prepakuju pa prodaju...

Imo bi' ja što god kasti, ej...
Nateracu na vrat bedu, 'oštaplere sve po redu:
Prefarbane stare kante... Promašene muzikante...
Razne vojne liferante... i berzanske špekulante...

Imo bi' ja što god kasti da se covek zaprepasti... Paz' da ne bi...
Svi to vide, svima jasno, samo ja da kažem glasno? Dod'te sebi...
Što bi pric'o o dvolicnim barabama?
O njima ce pisati po tarabama
Da su krali... nisko pali... tude snove prokartali...
Sve spiskali... sve popasli... I ispali nedorasli...
Imo bi' ja što god kasti... ej...
Pa da mene stigne kazna? Da crvenim kad se sazna
Da su mi pajtaši stari ordinarni šibicari...
Prevaranti zlatousti... Lezilebi jedni pusti...

Lajte kere varošanke...
gavrilo

Post by gavrilo »

danas wrote:sto "buduci bosanci i hercegovci"? jer nigdje ovdje ja bosanca ne vidjeh.
zar ovo nisu sadasnji bosnjaci i hrvati? pod parolom, svako na svoje. sta je tu novo? :roll: :( :( :roll:
upravo zato ...
gavrilo

Post by gavrilo »

sto je naj zalosnije, sve se ovo dogadja 10 godina posle... da li su oni svjesni sta znaci 10 godina :?
Fair Life

Post by Fair Life »

To je nama nasa borbha dala.

Od sada svi da seru u svoj grm. Tako i treba. Cak to treba uciniti i radikalnijim.

Svaki Bosnjak koji kupi kruh kod Srbina ili Hrvata... popljuvati ga.

Svako Hrvat koji kupi kruh kod Bosnjaka ili Srbina... popljuvati ga.

Svaki Srbin koji kupi kruh kod Bosnjaka ili Hrvata... popljuvati ga.

Ovu semu primijeniti i na skolstvo, zdravstvo, transport, turizam... radikalno kaznjavati svakog ko se ogrijesi o kodeks sopstvenih zastitnika nacionalnih interesa... i zastitnika njihove religije.

Za svaki osmijeh upucen osobi druge narodnosti ili vjeroispovjesti... zavezati samaru. A onome ko bi se osmijehom upucenim gradjanskom licu ili, nedaj boze, ateisti ogrjesio o "nepisani" kodeks svog tora... vezati ga pored puta pa neka ga zapisavaju prolaznici.
List

Post by List »

Umro je Mostar jednom je rekao kako Bosnje u Stocu ne mogu pohadjati srednju skolu.

A to sto Bosnjaci zahtijevaju da sacuvaju svoj nastavni plan i program nije zlocin. Nece valjda Bosnjaci uciti po nastavnom planu i programu susjedne Republike Hrvatske? Ne ocekujete valjda da Bosnjaci pristanu na to?
Cak ni Umro je Mostar aka Aleksa :D ne bi pristao na to. Iako je po nacionalnosti skoro pa komunista. :D
Kolko vidim iz gornjeg teksta Bosnjaci u stvari hoce svoj prostor i za osnovnu i za srednju skolu. A Hrvati to koce.
Usrali se ljudi vratila se Bosnjacka "gamad". Boje se da ne postanu manjina.
A Hrvati kako god okrenes ne bi pristali da sjede zajedno sa Bosnjacima. Kao i u drugim opstinama sa Hrvatskom vecinom.

Dakle, ovaj tekst "Nezavisnih...." dobro je dosao....al za tariguza..... :D
No_Comment

Post by No_Comment »

Mojne se igrat` proglasit` ce te za nacistu :shock: :-) :lol:
Toozla

Post by Toozla »

....zasto je onda problem ako ja sad predlozim da se Bosna i zvanicno podijeli.......sve ide tim putem i tim smjerom.....
.....izadjemo fino svi na referendum i ozvanicimo tri nove drzave......
....bolje da to uradimo mirnim putem, prije nego nam se desi novi rat....
Last edited by Toozla on 06/09/2005 05:01, edited 1 time in total.
List

Post by List »

Ne kontam o kakvoj segregaciji Hrvati pricaju. Oni imaju prostor i za osnovnu i za srednju skolu. Uce po planu i programu susjedne drzave.....vise znaju o Hrvatskoj nego o okolini Stoca......ne zele s Bosnjacima ni nogometa :D poigrat.....a pricaju o nekoj segregaciji????

Hrvati su u cijeloj Federaciji mnogo ravnopravniji od Albanaca na Kosovu do 1999. godine. A fol ugrozeni.
Last edited by List on 06/09/2005 05:08, edited 1 time in total.
danas

Post by danas »

Toozla wrote:....zasto je onda problem ako ja sad predlozim da se Bosna i zvanicno podijeli.......sve ide tim putem i tim smjerom.....
pa dobro, neka i tri nove drzave... vidis da je tako u praksi, pa sto onda to i ne ozvaniciti...
al' sto je govorio moj tata -- de nek i nama ostave koje parce zemlje, da imamo i mi jadni svoj tor... makar 5 sa 5, pa neka i nas... :roll:
Toozla

Post by Toozla »

danas wrote: pa dobro, neka i tri nove drzave... vidis da je tako u praksi, pa sto onda to i ne ozvaniciti...
al' sto je govorio moj tata -- de nak i nama ostave koje parce zemlje, da imamo i mi jadni svoj tor... :roll:
....epilog svakog rata je da imas pobjednika i gubitnika....zalosno al' istinito.... :(
Fair Life

Post by Fair Life »

Toozla wrote:....zasto je onda problem ako ja sad predlozim da se Bosna i zvanicno podijeli.......sve ide tim putem i tim smjerom.....
U pravu si Toozla. Nemoguce je BiH spasavati od ovih koji je kroz ove tri nacionalisticke stranke spasavaju.

Referendum i rasparcati... a svakog onog koji svoj glas da za podjelu... i poslije zakuka - streljati.
No_Comment

Post by No_Comment »

List wrote:Ne kontam o kakvoj segregaciji Hrvati pricaju. Oni imaju prostor i za osnovnu i za srednju skolu. Uce po planu i programu susjedne drzave.....vise znaju o Hrvatskoj nego o okolini Stoca......ne zele s Bosnjacima ni nogometa :D poigrat.....a pricaju o nekoj segregaciji????

Hrvati su u cijeloj Federaciji ravnopravniji od Albanaca na Kosovu do 1999. godine. A fol ugrozeni.
Hrvati sanjaju odcijepljenje svojih nekakvih ,,povijesnih,, teritorija od BIH I prisajedinjenje sa Hrvatskom...a na tom putu neophodno im je osnivanje njihovog entiteta u BIH...po uzoru na Srbe i njihovu r. Srpsku...da bi doshli do tog cilja(vlastiti entitet) verbalno ce se zalagati za drzavu BIH ...A U STVARNOSTI CE SVE UCINITI DA DRZAVA BIH NIKADA NE ZAZIVI na onim prostorima gdje su vecina, i gdje je HDZ na vlasti...Sto se tice njihove usporedbe sa Albancima ...moj komentar je: :lol: :lol: ...
List

Post by List »

Da jos jednom potvrdim, Hrvati pricaju o segregaciji i ODVAJANJU a djeca su vec odvojena jer HRVATI NE PRIHVATAJU jedinstveni plan i program koji je donesen. Po tom planu i programu mnoge predmete Bosnjaci, Srbi i Hrvati bi zajedno slusali. Ali oni to ne prihvataju iako su njihovi eksperti to prihvatili.
Oni ne zele da se mijesaju sa Bosnjacima. Cak ni KSC u Sarajevu do 1998. nije primjenjivao nista od bosanskog nastavnog plana i programa. Al oni su ipak u Sarajevu pa su malo smeksali posljednjih godina.

Ali samo mrvicu. Tek toliko da im se ne moze reci da uce samo o susjednoj Hrvatskoj i samo po njihovom planu i programu.
List

Post by List »

No_Comment wrote:Sto se tice njihove usporedbe sa Albancima ...moj komentar je: :lol: :lol: ...
Poenta je da Hrvati u mnogim dijelovima Federacije u kojima nisu vecina imaju mnogo veca prava nego sto su Albanci imali tamo gdje su bili vecina do 1999. godine.
A na sav glas pricaju o ugrozenosti. Tj. o ugrozdbi kako kazu. :D
List

Post by List »

O njihovoj ugrozenosti mozda i najbolje govori clanak Nevena Andjelica. On je to vrlo fino opisao. :roll: :D
da pamtis

Post by da pamtis »

Something went wrong
You are not laughing
It’s not so easy now to get your smile
You gotta be strong
To walk these streets
And keep from falling
But when you’re not, just let yourself cry

You’ve been working hard
Just trying to pay the rent
Tryin’ to draw the line between who you are
and who you invent
But if you throw a stone
Something’s gonna shatter somewhere
We’re all so fragile
We’re all so scared

You say you wanna learn how to live your life
without tears

But we’ve been trying to do that for thousands of years
So go on and cry
It’s the only thing to do sometimes
You know I’m crying too
Right there with you
It’s alright
Everybody cries

Thank god for my bad memory
I’ve forgotten some of the stupid things
that I’ve done
I’ve come to a little wisdom
through a whole lot of failure

So I watch more carefully what rolls off my tongue
Da li i kod njih na ratu gore neko profitira ?
Kojim danom po gebiru idu ?
I zasto nikad bas nikad nas ne zovu na gidu ?
Je li imaju u vidu davat vize za strance ?
Hoce li primat ko izbjeglice nas Bosance ?
Nek me prime prvog ovdje nemam plana, kuce, stana
zivitnog elana ni volana da vozim
Ovdje mi je neugodno al kod vas cu da prosim
.........ja ne bih mogao zivjeti ni u jednoj od te tri drzave, i zato bih otisao negdje da prosim......
.......mozda je bolje podjeliti a mozda smo vec i podjeljeni ali jednostavno ja nevidim sebe u tim drzavama......po meni rijesenje je EU......
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

E upravo radi ovakvih stvari i kazem da je Tito bio najveci i neprevazidjen. Cuj djeliti djecu. To sto se radi po skolama je najcistiji oblik fasizma i najpriblizniji fasizam onom iz 2 svjetskog rata. I naravno ko je tome kriv? NAROD!!!! i niko drugi. Jer narod je glasao za nacionalne stranke, narod je glasao da bude gladan, narod je glasao da im djecu dijele po torovima, ma narod nikad nece doci pameti. I tom narodu je vaznije da se grade crkve i dzamije nego fabrike gdje ce im djeca nekada raditi, nego skole sa kompletnim infrastrukturama gdje ce provoditi svoje djetinjstvo i najljepse dane. Ma boli narod ona stvar za svojom djecom. Najvaznije je da smo mi Bosnjaci, Srbi i Hrvati u jednoj podjeljenoj drzavi, sa podjeljenim mozgovima i sa nikakvom buducnosti. I dalje glasajte za one sto se 10 puta sastaju na dernecima po Vlasicu, Bjelasnici, Neumu i gledajte na TV-u malog djecaka iz Zepe koji ne moze da ide u 5 razred osnovne skole jer nema nacina za to. Vazniji su vam Tihici, Paravci, Jovici, Cerici, Puljici nego taj mali pametni djecak kroji kroz suze govori kako ne moze dalje, i kako je njegovo vrijeme stalo.
F U J!!!!
Bosanac_HR

#21 Re: buduci bosanci i hercegovci...

Post by Bosanac_HR »

Bošnjaci ne žele učiti po hrvatskom programu, što je i normalno.

Hrvati ne žele učiti po bošnjačkom programu, što je također normalno.

Znači logično je da budu odvojeni.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#22 Re: buduci bosanci i hercegovci...

Post by hrasno38 »

Bosanac_HR wrote:Bošnjaci ne žele učiti po hrvatskom programu, što je i normalno.

I tebi je normalno sto postoje toliki programi i sto djeca sjede u torovima.
Prenj

#23 Re: buduci bosanci i hercegovci...

Post by Prenj »

Bosanac_HR wrote:Bošnjaci ne žele učiti po hrvatskom programu, što je i normalno.

Sta je to "bosnjacki", a sta "hrvatski" program?
rei

Post by rei »

ima li gdje onaj smajlic sto povraca :cry:
rei

Post by rei »

List wrote:Da jos jednom potvrdim, Hrvati pricaju o segregaciji i ODVAJANJU a djeca su vec odvojena jer HRVATI NE PRIHVATAJU jedinstveni plan i program koji je donesen. Po tom planu i programu mnoge predmete Bosnjaci, Srbi i Hrvati bi zajedno slusali. Ali oni to ne prihvataju iako su njihovi eksperti to prihvatili.
Oni ne zele da se mijesaju sa Bosnjacima. Cak ni KSC u Sarajevu do 1998. nije primjenjivao nista od bosanskog nastavnog plana i programa. Al oni su ipak u Sarajevu pa su malo smeksali posljednjih godina.

Ali samo mrvicu. Tek toliko da im se ne moze reci da uce samo o susjednoj Hrvatskoj i samo po njihovom planu i programu.

:-?
Post Reply