Budizam

Rasprave o vjerskim temama.
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

hananah wrote::) Pitam se zasto ljudi ne vjeruju u reinkarnaciju kad je toliko puno dokaza oko nas :)
eh sve se pitam sta bi bilo kad bi bilo!
hananah

Post by hananah »

nije kad bi bilo nego jeste :) no to ne vidi svako, svi mi imamo trece oko samo je kod vecine ono "zakrzljalo" :(
Nekad davno su ljudi razgovarali putem misli upravo zahvaljujuci tom trecem oku :)
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

hananah wrote:nije kad bi bilo nego jeste :) no to ne vidi svako, svi mi imamo trece oko samo je kod vecine ono "zakrzljalo" :(
Nekad davno su ljudi razgovarali putem misli upravo zahvaljujuci tom trecem oku :)
ma dobro necemo se sad svadjat jel horoz ima testise il nema :D jednostavno teb tvoja vjera nama nasa! :-)
scimitar

Post by scimitar »

scimitar (citat):
Shuplja pricha shuplje metodologije shupljih ljudi.
Ni chafiri nisu ono shto su bili sad i oni moraju u nesto vjerovat pa makar to bile ove bajke ... Rolling eyes

"Ne verujte mojim rečima samo zato što ih je Buda izgovorio, već ih dobro preispitajte. Budite sami sebi svijetlo." Buda Šakjamuni

Scimitar, onda kada smognes hrabrosti i postenja i pocnes da preispitujes sve sto si naucila o svojoj religiji, kroz samo-ispitivanje ces shvatiti na kakvim klimavim nogama ista stoji.

Da nikada vise ne procitas niti jednu rijec o budizmu, ovaj savjet Bude vrijedi koliko i svi religiozni napisi do danas--i to od svih vjera zajedno.

Na vrh

Smijeshno je ulaziti u neku raspravu a nemam bash ni vremena a josh je smijeshnije porediti Islam sa vakim budalashtinama.

Zdrao
[/b]
revolver amidza

Post by revolver amidza »

hananah wrote:Propaganda :) Budisti nemaju vojske, na tvoju zalost Bosanac to je takva religija koja propovjeda miroljubivost, te nema ni oruzja ni armije :)
eh, sta sve necete izmisliti da bi nas izjednacili s drugima i okaljali :(
no mi znamo ko smo i sto je Budizam :)
Ma da,isto smo imali vidjeti na primjeru imerijalnog japanskog carstva u II SR,da nisu možda i oni dzihadlije ili križari?
Post Reply