Budimo realni, samoorganizujmo se!
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1 Budimo realni, samoorganizujmo se!
Nešto sam se žalio na (NE)RAD neke firme i to nadležnom ministarstvu i nadležnoj kantonalnoj inspekciji, nevažno šta i kako, uglavnom nisam anoniman za tu privatnu firmu.
Svako od nas vodi neku svoju bitku protiv ''rogatih'' kao free-lancer, samostalno.
Nakon godina slanja žalbi, danas sam dobio pismo od direktora ''reket'' firme da mi to sve fino razgovorom riješimo. Iako sam ja to pokušao razgovorom i argumentima riješiti davno, prije nekih 6 godina, nije išlo. Pojedinost koja mi je ''piknula'' moj policijski nerv je da se najavim sat vremena prije dolaska kod direktora.
Sutra očekujem srdačan doček od strane direktora i njegovih ''utjerivača dugova'' i to VEOMA srdačan tako da će me dočekati i rukama i nogama.
Pristao sam, doći ću, ali neću biti sve što hoće! Ginem za svoje pravo na privatnu imovinu. Moraće me ubjedjivati do smrtA!
Milje te firme je nekadašnji FK ''Đerzelez''.
Penziju sam zaradio u policiji, znam tačno šta trebam raditi, neću da ih zovem!
Idem, pa neka bude šta bude, ke-sara sara!
Halalite!
Svako od nas vodi neku svoju bitku protiv ''rogatih'' kao free-lancer, samostalno.
Nakon godina slanja žalbi, danas sam dobio pismo od direktora ''reket'' firme da mi to sve fino razgovorom riješimo. Iako sam ja to pokušao razgovorom i argumentima riješiti davno, prije nekih 6 godina, nije išlo. Pojedinost koja mi je ''piknula'' moj policijski nerv je da se najavim sat vremena prije dolaska kod direktora.
Sutra očekujem srdačan doček od strane direktora i njegovih ''utjerivača dugova'' i to VEOMA srdačan tako da će me dočekati i rukama i nogama.
Pristao sam, doći ću, ali neću biti sve što hoće! Ginem za svoje pravo na privatnu imovinu. Moraće me ubjedjivati do smrtA!
Milje te firme je nekadašnji FK ''Đerzelez''.
Penziju sam zaradio u policiji, znam tačno šta trebam raditi, neću da ih zovem!
Idem, pa neka bude šta bude, ke-sara sara!
Halalite!
Last edited by PipiDugaDevetka on 08/04/2009 20:34, edited 1 time in total.
- Blaka
#2 Re: Budimo realni, organizujmo se!
Sretno sutra!
- Fair Life
#4 Re: Budimo realni, samoorganizujmo se!
Sretno Pipi !!
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#5 Re: Budimo realni, samoorganizujmo se!
Sretno sutra svakako i kontam da bi možda bilo pametno da ne ideš sam, već s nekim/a ko će biti pred firmom za ne daj bože?! Nikad se ne zna, treba se pametno pripremiti!

- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#6 Re: Budimo realni, samoorganizujmo se!
Hvala svima, iamam plan, pa izvjestim šta i kako je bilo.
Taktika Aska i vuk, a strategija Mojne ga, driuga sa opcijama ŠTOS - NOS - PATOS.
Ni ja nisam od juče.
Taktika Aska i vuk, a strategija Mojne ga, driuga sa opcijama ŠTOS - NOS - PATOS.
Ni ja nisam od juče.
-
Wind
#7 Re: Budimo realni, samoorganizujmo se!
Jesi li ziv? 
- PipiDugaDevetka
#8 Re: Budimo realni, samoorganizujmo se!
Živ sam i te kako. Porodicu imam, valja njih obezbjediti. Ne mogu ja na ''liniju'', a da ostavim neobezbjeđene člaove porodice. Hebiga, došlo vrijeme da se mrije.
ŽIVJELA SLOBODNA REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA!
Dolje ljaga!
(Ovo je juče došlo po mene, a bogami i po vas ostale će doći da li četnik ili banda, isto ti je to. Čitav život sam mali mirni, pokorni, lojalni građanin i sada, odjednom udarilo na mene. Dobro Njegoš kaže: Vuk na ovcu svoje pravo ima ka tirjanin na slaba čovjeka. Al' tirjanstvu stati nogom za vrat, dovesti ga k poznaniju prava, to je ljudska dužnost najsvetija ...)
ŽIVJELA SLOBODNA REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA!
Dolje ljaga!
(Ovo je juče došlo po mene, a bogami i po vas ostale će doći da li četnik ili banda, isto ti je to. Čitav život sam mali mirni, pokorni, lojalni građanin i sada, odjednom udarilo na mene. Dobro Njegoš kaže: Vuk na ovcu svoje pravo ima ka tirjanin na slaba čovjeka. Al' tirjanstvu stati nogom za vrat, dovesti ga k poznaniju prava, to je ljudska dužnost najsvetija ...)
- haker meho
#9 Re: Budimo realni, samoorganizujmo se!
u, damije skontat u ćemu je fol ne bi žalio para
- vee-jay
- PipiDugaDevetka
#11 Re: Budimo realni, samoorganizujmo se!
Kako u čemu je fol? Hoće banda da me prisili da prestanem slati žalbe ministarstvu jer znaju da sam u pravu. Da ne bih slučajno da detalje ovdje napišem. Valjda ti je jasno da i banditi čitaju forum.haker meho wrote:u, damije skontat u ćemu je fol ne bi žalio para
- haker meho
#12 Re: Budimo realni, samoorganizujmo se!
ne dao bog nikome,ništa se nije mijerilo sa živcima
- Referent za ONO i DSZ
#13 Re: Budimo realni, samoorganizujmo se!
Aha, pises bandi o bandicima. 
- PipiDugaDevetka
#14 Re: Budimo realni, samoorganizujmo se!
Pa, nisu mafija. Nema teorije da bude organizovanog kriminala tipa mafija u ovako neorganizovanoj državi. Nisu neke velike pare u pitanju.Referent za ONO i DSZ wrote:Aha, pises bandi o bandicima.
@lepi meho, pardon, @meho hakeru,
Živci su mi napeti i oštri kao sankcije.
Materu samo da smjestim u bolnicu i sve će biti riješeno idućeg tjedna/hefte/sedmice/ nedjelje. Kako ću slomljen njegovati materu? Eto, putem telefona i razgovora sa direktorom malo sam odgodio prijateljsko ubjedjivanje koje će biti uz primjenu argumenata sile. Daj bože da bude sve silom argumenata, bojim se, ali što se mora, mora se.
Nego šta ćete vi kada dodju po vas?
-
ibnHome
#15 Re: Budimo realni, samoorganizujmo se!
Pipi:
Prvi put me babo spasio. Drugi put sam pobjeg'o. Sad nema babe, a bjezat necu.Nego šta ćete vi kada dodju po vas?
- PipiDugaDevetka
#16 Re: Budimo realni, samoorganizujmo se!
Svaka čast ibnMeho!ibnHome wrote:Pipi:Prvi put me babo spasio. Drugi put sam pobjeg'o. Sad nema babe, a bjezat necu.Nego šta ćete vi kada dodju po vas?
Kako ćeš se organizovati? Neorganizovani otpor je ...bljak!
- haker meho
#17 Re: Budimo realni, samoorganizujmo se!
pa jebemmu di god postam, topik zamre
-
Centurion
#18 Re: Budimo realni, samoorganizujmo se!
Niko ne sme da mi dira Pipija, sve cu da ih pobijem