Gledam neku vecer Dnevnik II FTV-a i prilog u vezi sa Tarikom Aljovicem koji je prije 3 godine kod NArodnog pozorista izazvao tesku saobracajnu nesrecu u kojoj je po zivot opasne povrede dobila tada 28.-godisnja doktorica Ajla HAdzismajlovic. Sjecam se te stravicne nesrece i borbe ljekara da djevojku odrze u zivotu. Bila je sedmicama u komi, poluziva. Sjecam se izvjestaja sudskog vjestaka dr. Žuje koji je naveo da je povrijedjena dobila takvu vrstu teskih tjelesnih povreda od kojih se, nazalost, nikada nece moci potpuno oporaviti i sa kojima ce zivjeti do kraja zivota.
Osuđen Aljovic - dobio godinu i sedam mjeseci kazne zatvora. Drugosteopeni sud potvrdio prvostepenu presudu, ali onda mladi Aljovic dobije čak 2x pomilovanje kako bi kaznu zatvora mogao zamijenizi za novcanu kaznu. Čavara u izjavi za Dnevnik II kaze: “Mislim da sam radio u interesu Federacije i u interesu mladog života koji treba da nastavi i da čitav život nosi traumu. Nije s predumišljajem to uradio i mislim da je veća korist za Federaciju da se on školuje, da je uvidio svoju grešku”, kaže Čavara.
Mladjahni Aljovic je unistio jedan mladi zivot, zivot ljekara specijaliste i jos ga drzava pomiluje za to!!!
Ne mogu vjerovati. Uzima li Čavara u obzir unisteni mladi zivot doktorice specijaliste?? Sta je sa njenim interesima, njenim skolovanjem, karijerom..Uzasno , odvratno, zdrav razum to ne moze pojmiti. Pitam se da li bi Čavara ili Budimir pomilovali Aljovica da je njihovo dijete u pitanju??