Budi i ti hobotnica Paul

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
trcicu trceci

#1 Budi i ti hobotnica Paul

Post by trcicu trceci »

Trenutno mi je dosadno pa sam odlucio da otvorim zanimljivu igru:

Svaki igrac na pocetku ima 2 boda. Svaki bod znaci da ima pravo na jedno pitanje. Moze iskoristiti oba pitanja:
primjer (koja je utakmica po slovom a, koja po b...ili ko je domacin pod slovom a ili b)
jedno pitanje( koja je utakmica pod slovom a ili koja pod b). Odgovor saljem na pp. Igrac moze koristiti bodove prije prvog kola, a i ne mora.

Nivo jedan:
Grupa BiH na SP. U svakom kolu igraju se po dvije utakmice. Proizvoljno biram koja ce biti utakmice pod a) a koja pod b) kao i koju cu reprenzentaciju staviti kao domacina.
PRVO KOLO: trebas odabrati jedno slovo (a, b) a zatim i PROGNOZU (1, X, 2)

Napomena: za prelazak u drugi nivo( drugo kolo) potrebna su 4 boda. Svaki pogodak nosi 2 boda.

Nivo dva:
Drugo kolo
Proizvoljno biram koja ce biti utakmice pod a) a koja pod b) kao i koju cu reprenzentaciju staviti kao domacina. Ista pravila vaze kao i za nivo jedan, za jedno postavljeno pitanje oduzima ti bod. Mozes postaviti dva pitanja.
trebas odabrati jedno slovo (a, b) a zatim i PROGNOZU (1, X, 2)

Napomena: za prelazak u treci nivo( trece kolo) potrebno je 6 bodova. Svaki pogodak nosi 2 boda.

Nivo tri:
Trece kolo
Ista pravila vaze kao i za nivo dva.

Napomena: po zavrsetku treceg kola onaj ko bude imao najvise bodova pobijedio je, a nagrade nema nikakve :D

Zainteresovani se mogu prijaviti bilo kakvim komentarom do 10.juna, nakon cega cu ja u uvodnom postu ostaviti imena ucesnika.
P.S: sve ce biti posteno i ne saljite jedni drugima pp, tako i sebi sansu za pobjedu uskracujete. Eto ko hoce bujruN
Magarece_godine

#2 Re: Budi i ti hobotnica Paul

Post by Magarece_godine »

Pola sam skonto, pola nisam :D Znači tipujem na utakmice, a ne znam koje su to utakmice ?
trcicu trceci

#3 Re: Budi i ti hobotnica Paul

Post by trcicu trceci »

Magarece_godine wrote:Pola sam skonto, pola nisam :D Znači tipujem na utakmice, a ne znam koje su to utakmice ?
Mozes znati ako iskoristis dva boda odmah na pocetku ali recimo sa dva boda mozes znati jednu utakmicu: Bosna-Argentina, Bosna je domacin, Argentina gosti... ili koja je utakmica pod a) a koja pod slovom b), ali tada neces znati ko je domacin niti u jednoj gdje je opet rizik... Ako koristis bodove manja je sansa da ces proci u drugo kolo i tako dalje... Valjda je to i car :D
trcicu trceci

#4 Re: Budi i ti hobotnica Paul

Post by trcicu trceci »

sto me izlevatiste, ja sat lafo nesto konto kako da izgleda kviz :lol: :sax: :run:
It_is_a_Leclerc

#5 Re: Budi i ti hobotnica Paul

Post by It_is_a_Leclerc »

Igr'o bi ja ovo, al' hamen sam slabo skontao šta treba :D
NeenaSa

#6 Re: Budi i ti hobotnica Paul

Post by NeenaSa »

Izvini, al' ovo je, smijurija. :wink:
Netko od moderatora je trebao otvorit' temu. Pobogu prvi put BiH na SP-u. :wink:
Post Reply