Budi Budan

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
ljubav_aha

#1 Budi Budan

Post by ljubav_aha »

licno mi se X puta desilo,i jos se desava da zaspem za volanom

slucajno sma nasala nesto zanimljivo

http://www.apollonia.hr/index.php/Prakt ... -_NOVO.php

Patentirani proizvod Budi Budan je ureðaj koji upozorava da osoba tone u san. Ureðaj se nosi na desnom uhu i radi na principu elektronièkog balansa. Ukoliko vam glava pospano padne dok vozite ili poènete jako klimati glavom Budi Budan æe vas upozoriti jakim signalom i time sprijeèiti da utonete u san. Nakon upozorenja možete promjeniti vozaèa, uzeti odmor ili odspavati malo. Obièno vas pospanost uhvati nespremne i u hipu. Budi Budan vam pomaže reagirajuæi istovremeno

Uputa za uporabu:
1. Nosite ureðaj zakaèen za desno uho kako je prikazano na ilustraciji.
2. Aktivirajte ureðaj preklopnikom On/Off
3. Provjerite radi li ureðaj ispravno, tako što nagnete glavu prema naprijed. Ureðaj se mora oglasiti kad nagnete glavu prema naprijed. Kod ponovnog ispravljanja glave u poèetni položaj ureðaj prestaje sa zvuènim signalom.
4. Ugasite ureðaj na preklopnik On/Off i spremite ga natrag u futrolu dok nije u uporabi.

Image

hm : 3. Ureðaj ne može biti jedina zaštita protiv umora i pospanosti, samim time ne može biti odgovoran za eventualnu automobilsku nesreæu.
Bordolini

#2 Re: Budi Budan

Post by Bordolini »

Kome je namjenjeno ovo cudo? Ljudima koji planiraju voziti kad im se spava? Kontraproduktivno. Tek ce sad da pocnu kljucati. :-)

A ti poradi na toj pospanosti, znam da je autoput dosadan ali ne moze prije zore svanuti, nista nije prece od zivota. Tvog a Boga mi i tudjeg. Stay awake for safety sake :wink:
ljubav_aha

#3 Re: Budi Budan

Post by ljubav_aha »

Bordolini,lako je smao reci proradi na tome,umor je umor

ova spravica je ocevidno efikasna prilikom spustanja glave,tad vec moze biti kasno :!:
Post Reply