U zadnje vrijeme motor je postao bucniji nego li prije i neravnomjerno se trese(ne osjetim na volanu ,al na papucici i sjedistu osjetim) kad ga hladnog upalim.
Motor 2.0 TDI , 2009 god. , presao 180000, kilometraza stvarna jer ga vozam od nule
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Nisam nista provjeravao nista,ako se ne varam kod zamajca i mjenjac se trese ili sam pobrkao sa nekim drugim dijelom.almir90 wrote:Jesi li provjerio zamajac?
Sad se sjetih da mi je jednom snijeg ostetio plastiku odozdo , ima jedan dio gdje nema nikako plastike.citroen xm wrote:Pa zavisi i od auta, izolacije....
cestitamvettel wrote:pogledaj da nije zupčasti, on može zajebavat ako nije dobro zategnut
Samid wrote:Provjeri grijace,kod mene isti problem bio na 3,0 d nisu radila dva a i treci je bio los.Ujutro kad je hladan trese se ko na tri klipa dok nedodam gas i posle se smiri ,posle zamjene ko doxa.
Bakir1 wrote:cestitamvettel wrote:pogledaj da nije zupčasti, on može zajebavat ako nije dobro zategnut
odoh odjaviti internet
Grijaci rade uvijek, samo sto pri startu hladnog motora koriste struju da bi se zagrijali,a posle se griju od samog sagorijevanja goriva.Da se nebi pregrijali i brzo stradali samo gorivo koje dolazi ujedno hladi grijac i u isto vrijeme se zagrijava.Bakir1 wrote:meni koliko se cini na 2,0 grijaci nemaju funkcije na temp iznad 0
to neka nova teorija relativiteta?Samid wrote: Grijaci rade uvijek, samo sto pri startu hladnog motora koriste struju da bi se zagrijali,a posle se griju od samog sagorijevanja goriva.Da se nebi pregrijali i brzo stradali samo gorivo koje dolazi ujedno hladi grijac i u isto vrijeme se zagrijava.
bitanga_sa_otesa wrote:to neka nova teorija relativiteta?Samid wrote: Grijaci rade uvijek, samo sto pri startu hladnog motora koriste struju da bi se zagrijali,a posle se griju od samog sagorijevanja goriva.Da se nebi pregrijali i brzo stradali samo gorivo koje dolazi ujedno hladi grijac i u isto vrijeme se zagrijava.
grijaci griju zrak u pretkomorama da bi se dizel gorivo lakse upalilo i rade 10 sec prije startanja(postoji signalna lampica na instrument tabli) ,na novim autima su brzi grijaci koji rade 3-5 sec .
stariji automobili i kamioni koji nisu imali pretkomore u glavi su imali samo jedan grijac zavrnut u usisnu granu .
prevario sam se, grijaci na 2,0 tdi nemaju nikakvu funkciju na temperaturama iznad 4 stepena celzijusa.Samid wrote:Grijaci rade uvijek, samo sto pri startu hladnog motora koriste struju da bi se zagrijali,a posle se griju od samog sagorijevanja goriva.Da se nebi pregrijali i brzo stradali samo gorivo koje dolazi ujedno hladi grijac i u isto vrijeme se zagrijava.Bakir1 wrote:meni koliko se cini na 2,0 grijaci nemaju funkcije na temp iznad 0