Bubuljice - help !

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Lela Doronjski

#1 Bubuljice - help !

Post by Lela Doronjski »

Pozdrav svim forumašima!

Imam problem za koji se nadam da ćete mi pomoći. Uvijek sam imala čisto lice, bez obzira na ishranu, kozmetiku i stres, ali u posljednjih mjesec dana čelo mi je PREPUNO sitnih bubuljica . :? :? :? Pokušala sam to izliječiti raznim čajevima, oblogama, kremama,... ne pomaže ništa. Ako imate neki adekvatan savjet, prije nego što se odlučim za kozmetičara ili dermatologa ili neko svoje iskustvo da podijelite sa mnom, unaprijed zahvaljujem.
Znam da ima mnogo gorih problema od ovog mog, ali jednostavno počinje da mi smeta. Zdravo se hranim, pijem vitamine, nisam pod stresom više nego inače, vrlo malo kozmetiku koristim...ali eto... :-?
Kinaski

#2 Re: Bubuljice - help !

Post by Kinaski »

Tome nems lijeka strpi se par godina proci ce

Sent from my GT-S5570 using Tapatalk 2
mini2

#3 Re: Bubuljice - help !

Post by mini2 »

nikad nisam nikakve preparate koristila, a naravno, kao i svi, imala sam ih. to što ništa nisam stavljala na lice mi je pomoglo da ih se u kratkom roku riješim i da napomenem, kozmetiku nisam koristila također, kao ni sada, naročito puder i te stvari. i da, zna se desiti da u "onim" danima dobijem par njih, ali nakon toga nestanu :) tako da ja ne bih nikoga i ništa preporučila ako si u pubertetu, proći će :mrgreen:
shambho

#4 Re: Bubuljice - help !

Post by shambho »

Koliko godina?

To mi je bio najveci zivotni problem iskreno dugo godina :-D , i jednog dana su jednostavno same prosle (nekad poslije 18te godine), sada se ljudi cude kad me vide jer mi nista na licu nema.

Sve sam zivo probala. Nikad mi nista nije pomoglo. Nista. Najvise mi je odmoglo odlazak kozmeticarki. Dermatolozi svi razlicito davali. Ma nije mi vala ni to nista pomoglo. Na svoju ruku kreme isto nista. Samo dzabe pare potrosila. I to puno para. :|

Obloge kamilice su znale smiriti, i klindamicin, al' njega nisam smjela puno koristiti jer je on antibiotski. Mozda jednom dnevno par sedmica i onda pauza. U sustini najbitnije je ne dirati sto meni nikad nije uspjevalo. I umivati se redovno odnosno odrzavati cistocu. A ostalo.. Mozda puder ja to nikad nisam koristila al' sad kad bih se vratila unazad mozda bih jos pokusala prekrit? :-D Al' pomalo..

Izdrzi.

I da i ja sam uvijek vodila racuna o ishrani al' dzaba. Mada mi se uvijek pojacavalo kad se nerviram kako god..
Kinaski

#5 Re: Bubuljice - help !

Post by Kinaski »

seks
Aleluja

#6 Re: Bubuljice - help !

Post by Aleluja »

pa idi dermatologu neće te pojesti pobogu... :evil:
Lela Doronjski

#7 Re: Bubuljice - help !

Post by Lela Doronjski »

Hvala svima na odgovorima, za one koji pitaju, imam 22 godine, tako da nisam u pubertetu i ne želim čekati par godina da prođe. :) Koristiću kamilicu, neven, koprivu i zeleni čaj kao i dosad, pa ćemo vidjeti ...
Lela Doronjski

#8 Re: Bubuljice - help !

Post by Lela Doronjski »

Aleluja wrote:pa idi dermatologu neće te pojesti pobogu... :evil:
Hoće, čula sam da jedu ljude... :-D
Lela Doronjski

#9 Re: Bubuljice - help !

Post by Lela Doronjski »

shambho wrote:Koliko godina?

To mi je bio najveci zivotni problem iskreno dugo godina :-D , i jednog dana su jednostavno same prosle (nekad poslije 18te godine), sada se ljudi cude kad me vide jer mi nista na licu nema.

Sve sam zivo probala. Nikad mi nista nije pomoglo. Nista. Najvise mi je odmoglo odlazak kozmeticarki. Dermatolozi svi razlicito davali. Ma nije mi vala ni to nista pomoglo. Na svoju ruku kreme isto nista. Samo dzabe pare potrosila. I to puno para. :|

Obloge kamilice su znale smiriti, i klindamicin, al' njega nisam smjela puno koristiti jer je on antibiotski. Mozda jednom dnevno par sedmica i onda pauza. U sustini najbitnije je ne dirati sto meni nikad nije uspjevalo. I umivati se redovno odnosno odrzavati cistocu. A ostalo.. Mozda puder ja to nikad nisam koristila al' sad kad bih se vratila unazad mozda bih jos pokusala prekrit? :-D Al' pomalo..

I da i ja sam uvijek vodila racuna o ishrani al' dzaba. Mada mi se uvijek pojacavalo kad se nerviram kako god..

Puder inače koristim, ali ne bih da ih prekrivam puderom, jer grozno izgleda... pustit ću još malo, pa ću se onda šminkati kao inače. Hvala na ovom odgovoru i svim savjetima, baš se vidi da je pisano sa strpljenjem i željom da se pomogne. :thumbup: :thumbup:
Kinaski

#10 Re: Bubuljice - help !

Post by Kinaski »

eh u 22 mogu biti samo bubuljice u narodu poznate kao nejebebice :lol: :lol:
zznnnnn

#11 Re: Bubuljice - help !

Post by zznnnnn »

Jedini pouzdan lijek za bubuljice je ROACCUTANE, znaci garantovano poslije 6 mjeseci terapije sve nestaje, to su inace tablete sa brdom nuspojava i mnogo je skupo pogotovo kod nas jer se ne moze na recept dobiti, ali se isplati :)
P308

#12 Re: Bubuljice - help !

Post by P308 »

187 wrote:eh u 22 mogu biti samo bubuljice u narodu poznate kao nejebebice :lol: :lol:
Tebe treba banovati. I to ne samo zbog ove teme
volumezant

#13 Re: Bubuljice - help !

Post by volumezant »

187 wrote:eh u 22 mogu biti samo bubuljice u narodu poznate kao nejebebice :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Bosnian_Devil

#14 Re: Bubuljice - help !

Post by Bosnian_Devil »

Tome nems lijeka strpi se par godina proci ce
Bude li cekala par godina da prodju nece je onda niko htjeti
šala mala
Annora

#15 Re: Bubuljice - help !

Post by Annora »

Ja sam godinama koristila sve i svasta nadajuci se da ce djelovati. I onda sam otkrila 'Avene Triacneal' kremu koja mi je rijesila sve probleme na licu. Bubuljica vise nema, a ni flekica koje ostaju poslije njih. Probaj :)
Kinaski

#16 Re: Bubuljice - help !

Post by Kinaski »

P308 wrote:
Tebe treba banovati. I to ne samo zbog ove teme
A stoo ? Ja sam fin decko perspektivan

Sent from my GT-S5570 using Tapatalk 2
Post Reply