Zena bez greske
Pise: Anila GAJEVIC
Fali mi jos jedno desetak godina, pa da kao Alka Vuica pocnem pisati kako nijedan muskarac nije zelio ostariti sa mnom. Sve sto mi se u posljednjih sest mjeseci, koliko sam slobodna zena, desilo, polako me tjera da se vec zabrinem nad svojom buducnoscu.
Kada zena izadje iz duge i ozbiljne veze, treba joj ili duzi odmor od muskaraca ili potpuno suprotno, sto brzi ulazak novog muskarca u njen zivot. Ja sam izabrala ovo drugo. Ja bih mozda sad bila sretna i zaljubljena zena da se novi muskarac malo duze zadrzao – problem je u tome sto se pojavilo mnogo novih muskaraca koji su brzo usli u moj zivot, a onda jos brze izasli iz njega. Istina, nisam ni ja pokazivala preveliki interes za njihovim ostankom, ali sam se ozbiljno zabrinula primijetivsi kako nasi muskarci tako olako prelaze prag intimnosti i drsko ruse distance koje zena postavi. Jednom sam primijetila bas u ovoj kolumni da je to zbog moje nove, plave boje kose.
Kako god, jednoj zeni koja je tri godine bila posvecena samo jednom muskarcu, nije bas uobicajeno kada joj decko koji je vidi drugi put u zivotu kaze: ti veceras ides sa mnom, ili kada joj poznanik posalje poziv za jutarnju kafu u njegovom stanu. Bez ikakvog prethodnog feedbacka, ti muskarci dozvoljavaju sebi da sasvim normalno udju u neciji prostor, naprave malo rusvaja i onda izjure. A onda ja moram pospremati nered.
Nisam znala da ce moja knjiga pjesama Bivsa izazvati toliki interes mojih bivsih. Iako sa vecinom nisam ostala ni u kakvom kontaktu i pojma nemam ni gdje se nalaze, niti me to mnogo zanima, sama insinuacija naslova knjige njih je zaintrigirala. Pisem li o nekom od njih i ima li ijedna pjesma posvecena njima? Evo, sad javno priznajem, nema potrebe da se zanosite i trosite desetak maraka na kupovinu - ne pisem o vama. Jedan bivsi je na nekom blogu objavio pjesmu koju je meni napisao, nakon sto je procitao knjigu, valjda razocaran sto nije bio dovoljno inspirativan za mene i sto se nije pronasao ni u jednoj pjesmi. Drugi mi se pak vrlo ljubazno javio s pitanjem gdje moze nabaviti knjigu. Sta bi se tek desilo da sam objavila roman slican onom sto ga je napisala srbijanska kontroverzna novinarka Anabela Basalo? Zena s greskom u njenom smislu ipak nisam. A ni zene bez greske ne prolaze najbolje.
Svi ovi bivsi zanimljivo su iskustvo. Nazalost, samo to, jer prostor koji im ja posvecujem reciprocitetan je onome sto oni meni pruzaju. Mnogo zanimljivije bit ce kad se neko odluci na hrabar potez – ostati sa mnom. A onda mu mozda i posvetim koju pjesmu.
Stoga, primam samo ozbiljne ponude.
Komentar "Walterove" kolumnistkinje Anile Gajevic (ja imena,jebem joj kumu),jedan od primjera umotvorina Fatmirove momcadi,koji valjda dokazuje da lobotomirani sef mora imati lobotomirane saradnike.
Kolumna je jeftina kopija odgovarajuce kolumne u "Startu",iz pera Dzenane Aladjuz.Inace,doticna Anila je po mom misljenju razlog da sve vise muskaraca postaju homoseksualci.