BRZO CITANJE U SARAJEVU

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
PriNc_ba

#101 Re: BRZO CITANJE U SARAJEVU

Post by PriNc_ba »

Bloodflow wrote:Ja podučavam brzo pisanje romana, evo ekskluzivno besplatan primjerak:
"Trnoružica"
Nekad davno živjehu kralj i kraljica...
...i tako su Trnoružica i princ dugo i sretno živjeli...

8-)

U pripremi su moje verzije "Na drini ćuprija", "Ana Karenjina" i mnogi svjetski i domaći bestselleri...biće gotovi za jedno 15ak minuta :lol: :lol: :lol:

CIjena? Prava sitnica...100KM po romanu...
pa majka mu stara hocel te nove verzije :D ima zainteresovanih :D

a predlazem i da postanemo poslovni partneri. ja cu ti biti generalni zastupnik za srednje i osnovne skole ;-) i da obradjujes samo lektire :D mnogima cemo biti od velike pomoci :D 30% zarade je moje i et....

morel ? :lol:
ALexis
Location: Moj dom je dole u predgradju od centra prema zapadu,gdje sunce sja samo kad zalazi.

#102 Re: BRZO CITANJE U SARAJEVU

Post by ALexis »

ja iskopah staru temu jer me zanima odgovor na pitanje:

je li iko bio, vidio ili naucio ista od tih ''prodavaca magle''?
kOmpir

#103 Re: BRZO CITANJE U SARAJEVU

Post by kOmpir »

Evo i ja da se oglasim na ovu temu :D
Ja sam nekad prošle godine kupio knjigu Tonyja Buzana "Brzo čitanje". Furao sam je jedno vrijeme, i sve te tehnike, i onda sam se nekako ohladio (ljenjivac u podznaku :D ). Ali kad uporedim svoje čitanje prije koju godinu i sad, vidim da sam jedno ruku na srce 10-15% brži u čitanju, i više razumjevam sadržaj, te rjeđe doveđem u situaciju da se izgubim u tekstu pa da moram čitav pasus od početka čitati.

Ako ništa, probati sa knjigom koja je 20 KM, rizik od pljeske po džepu minimalan, a savjest čista... moj savjet :D
kOmpir

#104 Re: BRZO CITANJE U SARAJEVU

Post by kOmpir »

kOmpir wrote:Evo i ja da se oglasim na ovu temu :D
Ja sam nekad prošle godine kupio knjigu Tonyja Buzana "Brzo čitanje". Furao sam je jedno vrijeme, i sve te tehnike, i onda sam se nekako ohladio (ljenjivac u podznaku :D ). Ali kad uporedim svoje čitanje prije koju godinu i sad, vidim da sam jedno, ruku na srce, barem 15% brži u čitanju, više razumjevam sadržaj, te rjeđe dođem u situaciju da se izgubim u tekstu pa da moram čitav pasus od početka čitati.

Ako ništa, probati sa knjigom koja je 20 KM, rizik od pljeske po džepu minimalan, a savjest čista... moj savjet :D
Optimist

#105 Re: BRZO CITANJE U SARAJEVU

Post by Optimist »

kOmpir wrote:Evo i ja da se oglasim na ovu temu :D
Ja sam nekad prošle godine kupio knjigu Tonyja Buzana "Brzo čitanje". Furao sam je jedno vrijeme, i sve te tehnike, i onda sam se nekako ohladio (ljenjivac u podznaku :D ). Ali kad uporedim svoje čitanje prije koju godinu i sad, vidim da sam jedno ruku na srce 10-15% brži u čitanju, i više razumjevam sadržaj, te rjeđe doveđem u situaciju da se izgubim u tekstu pa da moram čitav pasus od početka čitati.

I jos samo da nam kazes gdje si kupio knjigu, da ne lutam uprazno po knjizarama. :D
kOmpir

#106 Re: BRZO CITANJE U SARAJEVU

Post by kOmpir »

Optimist wrote:I jos samo da nam kazes gdje si kupio knjigu, da ne lutam uprazno po knjizarama. :D
Kupio sam je u Tuzli u knjižari na Korzu :D Zaviri u par većih knjižara, mislim da ne bi trebao biti prevelik problem da je nađeš :)
shiljak

#107 Re: BRZO CITANJE U SARAJEVU

Post by shiljak »

jel ko naucio brzo citati dosad? :D
Sentinel

#108 Re: BRZO CITANJE U SARAJEVU

Post by Sentinel »

Procito sam sve od Buzana, i sada citam brze i vise razumijem. Zvuci nelogicno, ali tako je. Mozak nije dizajniran da sporo i linearno prima info. Probajte i vidjecete da ima smisla...
kOmpir

#109 Re: BRZO CITANJE U SARAJEVU

Post by kOmpir »

Sentinel wrote:Procito sam sve od Buzana, i sada citam brze i vise razumijem. Zvuci nelogicno, ali tako je. Mozak nije dizajniran da sporo i linearno prima info. Probajte i vidjecete da ima smisla...
Drago mi je... nego, nađe li ti čajeve što si tražio ? Ne viđam te više nešto na tvojoj temi.
Sed

#110 Re: BRZO CITANJE U SARAJEVU

Post by Sed »

Pade mi na pamet neki dan da otvorim ovakvu temu i provjerim ima li ovoga kod nas al zaboravih. I evo sad mi tek tako iskoči jedna od prije 4 godine.

Ima li sada tih kurseva za brzo čitanje u Sarajevu? Gdje, kada, kako?
Goldyna

#111 Re: BRZO CITANJE U SARAJEVU

Post by Goldyna »

I mene to isto zanima, zna li iko ista? :D
mirzazmaj

#112 Re: BRZO CITANJE U SARAJEVU

Post by mirzazmaj »

nema, gospođa iz zagreba koja je vodila te kurseve pokušavala ali nije bilo dovoljno interesanata...., tako da više nema sigurno.
Brzocitanje

#113 Re: BRZO CITANJE U SARAJEVU

Post by Brzocitanje »

Zdravo,
vidio sam da se raspitujete o brzom čitanju, pa evo nekoliko novih informacija.
Brzo čitanje je opet došlo u grad :)
Ako vas interesuje više inf. o tome, posjeti ovaj fb page:
https://www.facebook.com/pages/Seminar- ... 0556545103

Lijep pozdrav.
Post Reply