BRZO CITANJE U SARAJEVU

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
power_reading

#1 BRZO CITANJE U SARAJEVU

Post by power_reading »

Od marta i u Sarajevu, konacno, brzo citanje....

Za one koji nisu nikada culi....kurs traje sedam dana i naucite najmanje 30 stranica u minuti citati...

mozete se svi vec sada prijaviti na (procitaj pravila foruma vezano za reklame)
Shamrock

Post by Shamrock »

koliko j€? :D
razmazena

Post by razmazena »

Bilo je to vec prosle godine u okviru NL PRO GROUP. A i jos sam negdje krajem prosle godine procitala oglas da se trebalo odrzati, ne sjecam se ko je organizator. Bilo je negdje oko 300KM. Za studente nesto jeftinije.
DobroJutroKolumbo

Post by DobroJutroKolumbo »

Ustvari to nije citanje...to je brzo preskakanje u citanju :lol: :lol: ...Svrha je da citas vazne stvari i tako shvatis kontekst teksta...bla bla...Ne mozes citati brze nego sto mozes inace najbrze citati...glupost...!!!
babanovac

Post by babanovac »

Nakon mnogo godina na medicini,naucio sam i to...
Kamo srece da sam naucio vec nakon sedam dana.
Kenan-Safvet

Post by Kenan-Safvet »

Da li ja mogu da se prijavim da procitam knjigu, i ako mogu, koja je najbrza knjiga, posto ja volim brzinu i nesto jos slicno tome...inace sam cito' jednu knjigu, al je ta knjiga bila onako, njie mi se nesto svidjela, nisam je ni cito...
gdje je taj kurs, i gdje se on nalazi, i sta od pribora treba da se ponese, i koliko (pribora)?
žena zmaj

Post by žena zmaj »

Ma, kakva je to budalastina? Cuj, brzo citanje... I jos platis da te lafo nauci brzo da citas... :lol: :lol: :lol: Ako nisi citao dosad, neces sigurno nauciti ni brzo citati. Sta rece? Koji ti pribor treba za citanje? :lol: :lol: :lol: Tri olovke, naocale, linijar i sestar... :lol: :lol:
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Kenan-Safvet wrote:Da li ja mogu da se prijavim da procitam knjigu, i ako mogu, koja je najbrza knjiga, posto ja volim brzinu i nesto jos slicno tome...
Najbrza je "Trci Tito preko Romanije"...
Kenan-Safvet wrote:inace sam cito' jednu knjigu, al je ta knjiga bila onako, njie mi se nesto svidjela, nisam je ni cito...
A da razmislis o slikovnicama? Deset obrtaja (listova) u sekundi...
Kenan-Safvet wrote:gdje je taj kurs, i gdje se on nalazi, i sta od pribora treba da se ponese, i koliko (pribora)?
Samo ponesi igle za heklanje. Bice dovoljno za pocetak...
power_reading

Post by power_reading »

Ovaj kurs nema nikakve veze sa NL PRO GROUP

(procitaj pravila foruma) sada pocinju i u Sarajevu, tamo mozete naci komentare onih koji su zavrsili taj kurs...

KNJIGU OD 200 STRANICA POČITAMO ZA 20 MINUTA!

Da je Brzo čitanje metoda koja znatno pomaže u učenju i čitanju dokazuju rezultati učenika i studenata sustava za razvoj ljudskih potencijala In Optimum. Osim postignutih izvrsnih rezultata na natjecanjima, ono što je najvažnije, ova metoda čitanja i učenja je mnogima od njih promijenila život. Kvaliteta Brzog čitanja nije samo u brzini pročitanog teksta nego i u boljoj koncentraciji te mogućnosti bržeg pamćenja što definitivno pomaže da se školsko ili studensko gradivo brže i lakše usvoji. Brzim čitanjem nam je potrebno samo petnaest do dvadeset minuta za pročitati knjigu te je to optimalno vrijeme koje ulažemo svakodnevno u usavršavanje ove vještine.

BRZO ČITANJE KORISTE SVI OD UČENIKA DO MANAGERA

Iako usavršavanju ove vještine većinom pribjegavaju učenici i studenti, zapravo nema pravila, struktura polaznika je šarolika od učenika do umirovljenika, od managera do profesora. Najviša dobna granica za usvajanje tehnike Brzog čitanja ne postoji, a najniža dobna granica je 12 godina.
razmazena

Post by razmazena »

Zasto je cijena tolika misterija? Ili cemo se s ovim kunama snalaziti.
1800,00 kn je negdje oko 400KM?
power_reading

Post by power_reading »

Nije misterija, zaboravih napisati, oprostite....

cijena je oko 300KM, ali bice i neki popusti, osim toga moci ce se placati i u ratama...

Kurs traje sedam dana i najmanje cete citati 30 stranica u minuti...
bih_finest

Post by bih_finest »

Dobro je neko gore napisao, to je obično preskakanje teksta i čitanje onoga što je najvažnije. Možda se može tak pročitati neka lektira ili nešto, ali učiti za ispit na taj način teško :-)
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

babanovac wrote:Nakon mnogo godina na medicini,naucio sam i to...
Kamo srece da sam naucio vec nakon sedam dana.

Pa onda kada zavrsis sa studijem i postanes doktor, neko dodje kod tebe da mu pomognes, a ti u onom brzom citanju preskocio najvazniji dio i pacijent odapne!? Vi medicinari treba 2 puta da polako i do u detalje procitate gradivo!
debela

Post by debela »

preskakanje teksta i citanje bitnog. kako cu znati sta je bitno ako nisam procitala tekst :?
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

mi smo radili na metodici skiming i skening :D
Nidje veze.
Samo si veca zbunjola nego kad grijes stolicu par sati i ucis.
razmazena

Post by razmazena »

Hajde sutite, moraju se nekako pare uzeti ljudima.:D
guardian

Post by guardian »

K'o sto Woody Allen rece:

"I took a speed reading course and read 'War and Peace' in twenty minutes. It involves Russia."

:D
sarajevac

Post by sarajevac »

je l' ko bio il vi 'nako pricate?
amarce

#19 Re: BRZO CITANJE U SARAJEVU

Post by amarce »

power_reading wrote:Od marta i u Sarajevu, konacno, brzo citanje....

Za one koji nisu nikada culi....kurs traje sedam dana i naucite najmanje 30 stranica u minuti citati...

mozete se svi vec sada prijaviti na (procitaj pravila foruma vezano za reklame)
30 stranica u minuti.... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
pa nemogu da prelistam 30 stranica u minuti :lol: :lol: :lol:
to jedino da covjek samo cita naslove i podnaslove u tih 30 stranica.
pa kad bi se tako brzo citalo ljudi bi diplomirali za duplo krace vrijeme ako ne i prije. :lol: :lol:
mislim 30 stranica...haha...fakat smijesno. :lol: :lol:
Abu FEED el-Castro

Post by Abu FEED el-Castro »

A majku mu, pa imal iko da je probao to čudo od čitanja?!! :? :-) :shock: :?
Na forumu imamo sve od religije do atomske fizike, likove koji su sve zivo probali i sad nas hrane svojim iskustvima, a evo sad zapelo pa nagadjamo.

Dajte čitači javite se, jel iko isao na ista slično/isto? De nam ideju sta je to, čisto me interesuje. Naravno da je to mamipara ali nije vala da i nema tu nesta :-?
Hocu da pročitam 30str. u minuti, vako ne čitam nista :-) :D
Abu FEED el-Castro

Post by Abu FEED el-Castro »

JAh evo i meni naumpade, jaran mi je kupio knjigu (lafo neki bestseler) na sajmu, bas taj naslov i ta reklama. I sam jaran mi je istu kasnije hvalio, sjecam se...
No evo kolko znam, jos od tad nije dao uslova :shock: :-) :D
amarce

Post by amarce »

sad ko brzo cita moze procitati ovu temu za pet(5) sekundi :D :D :D
i to da polako cita :D
power_reading

Post by power_reading »

upisana je bila stranica na kojoj mozete sve procitati, ali je administrator obrisao, s pravom....

upisite u google power reading i naci cete na tone foruma na ovu temu, ljude koji su zavrsili ovaj kurs...

naravno, da svi pljujete po ovome, jer u BiH tek pocinje, novo je i zvuci cudno, ali se moze i to 30 stranica u minuti je malo, vrlo malo koliko mozete postici...

I vrlo bitno....NISTA SE NE PRESKACE
žena zmaj

Post by žena zmaj »

Jeste, jeste, to je super, nista ne preskocis, razvijes foto pamcenje i za pet dana nemas pojma sta si procitao/la... :-) :-)
power_reading

Post by power_reading »

stvar je u brzom citanju i ucenju, nikome nije u cilju da nesto zaboravi za pet dana, radi se na mapama uma, pomocu kojih sve procitano ostaje u glavu, mape uma koriste i ljudima koji citaju klasicno, ti i poslije pet dana klasicnog citanja mozes sve zaboraviti, ali sam mapama uma NE!
Post Reply