Brzina

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

emko1234

#76 Re: Brzina

Post by emko1234 »

azdralovic wrote:
emko1234 wrote:e jesi nasao gdje ce bit mangup, ovakav jedan ko ti je sinoc ubio dvoje ljudi na skenderiji.
sta da je iz ovog mraka na cestu ispred tebe skreno neko ko se htio ukljucit u saobracaj, ne znajuci da mu se s ledja priblizava neki nalozeni klinjo koji vozi 180km/h?
jesi razmisljao o tome? sta mislis kako bi ti bilo ostatak zivota provesti noseci na dusi nekog koga si ubio, u cilju postavljanja videa na you tube?
kad takav ko ti pogine, nije ni fatihe zasluzio. fuj.
samo da se razumijemo, prije svega zivim u Bugojnu dovoljno dugo da poznajem svaku ulicu i cosak... drugo klip je napravljen u gluho doba noci gdje imas promet od 5 auta u sat vremena... i taj dio ceste je apsolutno prazan, tj nema kuca, sporednih cesta niti bilo cega sto bi te moglo omesti da tako kazem... meni je bio cejf da ga potegnem 180 tu vecer i to sam uradio, ali znao sam dobro sta radim jer sam prosao tim putem jos 10 000 puta ...

nije mi bilo bitno da ista ikome dokazujem, pitanje na temi je bilo koliko ste vozili toliko jesam i vozdra... ikad me vec potegnu za jezik evo i video :D
glupa i djecija prica, vidi se da si klinjo neki.
ovo sve sto pricas bi vazilo da je cijela ta cesta u tvom vlasnistvu i da si siguran da ne postoji niti 1% sanse da ti neko izleti.
posto to nije slucaj, a ti nisi mogao pokrit cijelu cestu niti si u mogucnosti da znas postoji li neko ko stoji sa strane na nekom prosirenje i da li ce se bas u momentu tvog proslaska odlucit da da zmigavac i da izadje na cestu.
sta da ti je zivotinja neka istrcala pred auto? u toj brzini ti niko ne bi mogao pomoci, znam o kojoj se cesti radi, i mozda tacno na prosirenju s kojeg si ti krenuo me ljetos policija zasustavila jer sam vidio da ima tabla s ogranicenjenm brzine.
bolje za tebe da ono ne radis vise na onom tipu ceste.
azdralovic

#77 Re: Brzina

Post by azdralovic »

emko1234 wrote:
azdralovic wrote:
emko1234 wrote:e jesi nasao gdje ce bit mangup, ovakav jedan ko ti je sinoc ubio dvoje ljudi na skenderiji.
sta da je iz ovog mraka na cestu ispred tebe skreno neko ko se htio ukljucit u saobracaj, ne znajuci da mu se s ledja priblizava neki nalozeni klinjo koji vozi 180km/h?
jesi razmisljao o tome? sta mislis kako bi ti bilo ostatak zivota provesti noseci na dusi nekog koga si ubio, u cilju postavljanja videa na you tube?
kad takav ko ti pogine, nije ni fatihe zasluzio. fuj.
samo da se razumijemo, prije svega zivim u Bugojnu dovoljno dugo da poznajem svaku ulicu i cosak... drugo klip je napravljen u gluho doba noci gdje imas promet od 5 auta u sat vremena... i taj dio ceste je apsolutno prazan, tj nema kuca, sporednih cesta niti bilo cega sto bi te moglo omesti da tako kazem... meni je bio cejf da ga potegnem 180 tu vecer i to sam uradio, ali znao sam dobro sta radim jer sam prosao tim putem jos 10 000 puta ...

nije mi bilo bitno da ista ikome dokazujem, pitanje na temi je bilo koliko ste vozili toliko jesam i vozdra... ikad me vec potegnu za jezik evo i video :D
glupa i djecija prica, vidi se da si klinjo neki.
ovo sve sto pricas bi vazilo da je cijela ta cesta u tvom vlasnistvu i da si siguran da ne postoji niti 1% sanse da ti neko izleti.
posto to nije slucaj, a ti nisi mogao pokrit cijelu cestu niti si u mogucnosti da znas postoji li neko ko stoji sa strane na nekom prosirenje i da li ce se bas u momentu tvog proslaska odlucit da da zmigavac i da izadje na cestu.
sta da ti je zivotinja neka istrcala pred auto? u toj brzini ti niko ne bi mogao pomoci, znam o kojoj se cesti radi, i mozda tacno na prosirenju s kojeg si ti krenuo me ljetos policija zasustavila jer sam vidio da ima tabla s ogranicenjenm brzine.
bolje za tebe da ono ne radis vise na onom tipu ceste.
kako vec rekoh na tom potezu nema sporednih cesta ni prosirenja, dvije trake i livada okolo, ogranicenje 80... meni je bio cejf, cesta siroka,nova, bukvalno pregledna od pocetka do dna ... ne radim to cesto , prakticno nikada , ali tada sam htio i tako i uradio... ako je kljinjo svako kome je doslo da nekada potegne svoje auto malo jace nego inace onda potpisujem...

i vezano za tih 1% , ko danas uopste moze biti siguran 100% na cesti, pa eto covjek na semaforu stajao pa glavu izgubi...
Ghibli

#78 Re: Brzina

Post by Ghibli »

Jel' ovo fakat jaro oživio thread iz 2004!?!?!?!?!?! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
amal1

#79 Re: Brzina

Post by amal1 »

Ghibli wrote:Jel' ovo fakat jaro oživio thread iz 2004!?!?!?!?!?! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
HAHAHa...jašta je :D
Mlad i Nevin

#80 Re: Brzina

Post by Mlad i Nevin »

Nećeš ti care još dugo tako.....sve preko 100 km/h na magistrali je previše, puno previše, taman da je ravna ko pista!!! Nije ti to autoput pa da je ograđen već magistrala gdje se na bilo kojem dijelu može uključiti neka freza, traktor ili biciklista u bilo koje doba dana i noći...
sparky

#81 Re: Brzina

Post by sparky »

haj kad vec pisemo.
fulio sam ime naselja ali sve drugo je prilicno tacno.
ogranicenje je 70,poceo si kociti malo prije skole i mostica. nisi vozio 180 ali si sasvim dovoljno brzo da se ubijes.
kasarna je spomenuta radi orijentacije,"S" krivina je ispred (posto si iz Bu,onda znas i gdje),kod nje pocinje vocnjak.

od 5 auta koja prodju u satu ti si sreo jedno. zamisli jos da si sreo nekog psa...

djaba tih 10000 prolazaka tom dionicom,jednom je dovoljno.

cestitam ti od srca,najbrzi si u sbk,mozda i sire.
:run:
azdralovic

#82 Re: Brzina

Post by azdralovic »

sparky wrote:haj kad vec pisemo.
fulio sam ime naselja ali sve drugo je prilicno tacno.
ogranicenje je 70,poceo si kociti malo prije skole i mostica. nisi vozio 180 ali si sasvim dovoljno brzo da se ubijes.
kasarna je spomenuta radi orijentacije,"S" krivina je ispred (posto si iz Bu,onda znas i gdje),kod nje pocinje vocnjak.

od 5 auta koja prodju u satu ti si sreo jedno. zamisli jos da si sreo nekog psa...

djaba tih 10000 prolazaka tom dionicom,jednom je dovoljno.

cestitam ti od srca,najbrzi si u sbk,mozda i sire.
:run:
da ne zacatavamo temu oko ovoga, klip nije tog spomenutog puta vec sam ga imao na yt od prije pa sam stavio link orjentaciono da vidis o cemu pricam a ne vozim formulu sto je ocigledno...temu sam i mislio zavrsiti na tom jednom postu, ali posto vidim prvo je bio cilj da me se ismije jer si koji put prosao tuda i kao poznajes cestu pa eto astra ovuda ne moze 180 uhvatiti,pa brate mili golf II bi nagurao 180...sad kad vec ima i video e onda sam nafurani klinac i nekoga cu ubiti..

sto se tice ceste od tog pomenutog vocnjaka i S krivine do ove skole ima brat bratu jos 2km...

kako sam napisao , tema je o tome koliko je ko vozio, ja napisao koliko gdje kojim autom i gotovo... mozemo mi do prekosutra o tome treba li ,ne treba i slicno... stvar uradjena, i suvisno je dalje o tome pricati.. kao sto vidis ziv sam i zdrav hvala Bogu ...

kad vec spominjes SBK islo se ovuda i 250, islo se i drugim gorim cestama po SBK , ali to su vec neki drugi ljudi i druga auta... nije mi cilj da budem najbrzi , daleko da se i usudim a i da mogu... tad sam isao toliko i vozdra
sparky

#83 Re: Brzina

Post by sparky »

partizansko ili sad sehidsko groblje-motel rostovo 12km.
ne pokusavam ja tebe ismijavati,samo malo te zezaju mjerenja.

kakvih 2km od skole do S krivine?

taj put sam prosao pjeske,biciklom i autom nebrojeno puta i odlicno znam. inace ne bi ni komentarisao.

rekao sam ti vec,odlicna brzina na tom dijelu,samo opasno i to je to.

osim toga citavo vrijeme govoris da ne pokusavas biti brz,a sam kazes da je ovo jedan od klipova. znaci imas ih vise. sve je to ok,samo nemoj da pretjeras i to je sve. nemoj da komentarisemo ne do Bog vijest u crnoj hronici.
sretno i pametno.

sto se tice tih 200-300km/h sofercina,vjeruj mi da znam neke prilicno brze iz Bu a znao sam i one koji vise nemaju sansu da postizu rekorde.

inace,forum je svakako tu da mi preseravamo i jedne druge ubjedjujemo u nesto,pa samo ti pisi :-D
LP
azdralovic

#84 Re: Brzina

Post by azdralovic »

sparky wrote:partizansko ili sad sehidsko groblje-motel rostovo 12km.
ne pokusavam ja tebe ismijavati,samo malo te zezaju mjerenja.

kakvih 2km od skole do S krivine?

taj put sam prosao pjeske,biciklom i autom nebrojeno puta i odlicno znam. inace ne bi ni komentarisao.

rekao sam ti vec,odlicna brzina na tom dijelu,samo opasno i to je to.

osim toga citavo vrijeme govoris da ne pokusavas biti brz,a sam kazes da je ovo jedan od klipova. znaci imas ih vise. sve je to ok,samo nemoj da pretjeras i to je sve. nemoj da komentarisemo ne do Bog vijest u crnoj hronici.
sretno i pametno.

sto se tice tih 200-300km/h sofercina,vjeruj mi da znam neke prilicno brze iz Bu a znao sam i one koji vise nemaju sansu da postizu rekorde.

inace,forum je svakako tu da mi preseravamo i jedne druge ubjedjujemo u nesto,pa samo ti pisi :-D
LP
moja greska, google earth kaze okruglo kilometar...imas sliku na nekom od prethodnih postova, ako laze koza ne laze rog...
Seyfo

#85 Re: Brzina

Post by Seyfo »

Često putujem Sa-Tuzla, i zanimljivo da sam utvrdio jednu stvar: što više puta insan tuda prođe, sporije vozi!!! Ili barem je to sa mnom slučaj, a meni je jedino cilj da sačuvam živu glavu, makar i zakasnio gdje sam kreno.

Inače se najčešće sve manje vremena troši da se pređe neka dionica, što je put više poznat. Međutim, ja što više puta prođem putem za Tuzlu, ja imam više trauma i usporim na dijelovima gdje sam vidio svašta.. od sudara, slijetanja s ceste, do PRE PRE PRE suludih pretjecanja...nevjerovatno, ljudi valjda toliko izgube živce vukući se za nekim kamionom 10 km/h da krenu pretjecati preuzimajući rizik...dva puta mi se desilo da likovi pretiču kamion u suprotnom pravcu iako vide da ja nailazim i da će udariti u mene, ali računaju na to da ću ja sići sa ceste na blatnjavo proširenje da se ne sudarim...za ne povjerovati.Čudi me da tamo ne gine 10 ljudi dnevno
goran16v

#86 Re: Brzina

Post by goran16v »

Seyfo wrote:Često putujem Sa-Tuzla, i zanimljivo da sam utvrdio jednu stvar: što više puta insan tuda prođe, sporije vozi!!! Ili barem je to sa mnom slučaj, a meni je jedino cilj da sačuvam živu glavu, makar i zakasnio gdje sam kreno.

Inače se najčešće sve manje vremena troši da se pređe neka dionica, što je put više poznat. Međutim, ja što više puta prođem putem za Tuzlu, ja imam više trauma i usporim na dijelovima gdje sam vidio svašta.. od sudara, slijetanja s ceste, do PRE PRE PRE suludih pretjecanja...nevjerovatno, ljudi valjda toliko izgube živce vukući se za nekim kamionom 10 km/h da krenu pretjecati preuzimajući rizik...dva puta mi se desilo da likovi pretiču kamion u suprotnom pravcu iako vide da ja nailazim i da će udariti u mene, ali računaju na to da ću ja sići sa ceste na blatnjavo proširenje da se ne sudarim...za ne povjerovati.Čudi me da tamo ne gine 10 ljudi dnevno
Isti slucaj i kod mene. Prije mi se cesto puta desavalo da pokusavam brze voziti, rizikujem preticem na onih 7 metara isprekidane linije i opet uz/niz Nisice ili Karaulu sustignem kakvog sticara pretovarenog balvanima, kombi ili kakav drugi "jureci" kamion pa me stignu svi oni koje sam pretekao i nista nisam napravio. Zato u zadnje vrijeme ne pokusavam preticati na prvu i po sto - po to, nego vozim u koloni i drzim dovoljno razmaka da se ne moram satirati koceci zbog kamikaza u makazama i tek kad naletim na ona dva-tri duza pregledna poteza preticem.
wedara85

#87 Re: Brzina

Post by wedara85 »

Pozzzz

Kad vec spominjete tu relaciju SA-TZ, prosli vikend sam bio na jednoj odbrani rada na ekonom. fakultetu, pa s obzirom da je kasno javljeno, odbrana bila zakazana za 12h, a ja krenuo koji minut iza 10h od Parkuse, ukljucio se na Sutjesku i furaj ka Semizovcu i dalje. Stigao pred faks u 12:00h.

To je bas bila jurnjava, uhvatio se dvojice delegata sa stranim tablama, dijaspora vjerovatno, kako oni, tako i ja, zakacio se za njih i furaj, cjepaj 8)

Ali opet se drzim one stare, ne treba rizikovati :D
Post Reply