ado_sar wrote:realno, ne volim ni brzu cestu ni autocestu. Magistrale su zakon. Ugodne za voznju, interesantne, imas sta vidjeti, imas gdje stati. Ja uzivam u nasoj M17 neopisivo. Regionalne traze malo vise strpljenja, ali sve mi je bolje od autoceste.
...sve dok ne naletiš na 3 šlepera sa prikolicom koji voze 40 km/h, i koji iza stvaraju kolonu od min. po 20 automobila, a što se meni desilo prije mjesec dana...
U takvim slučajevima, po svim saobraćajnim zakonima i pravilima, vozač kamiona je dužan zaustavit se na prvom proširenju, te propustiti kolonu... No, kod nas vozači istih NAMJERNO prave kolone, izazivaju nervozu kod vozača malih vozila, onda dolazi do preticanja, te tako svjesno ugrožavaju bezbjednost svih učesnika u saobraćaju...
Kako se sankcionišu vozači zbog preticanja preko pune linije, prekoračenja brzine, vožnje pod dejstvom alkohola,..., tako bi se trebalo strogo i sa velikim novčanim kaznama, kažnjavati vozači teretnih vozila, a koji se ne zaustavljaju na proširenjima radi propuštanja kolone...