BRUKA U DUBLINU

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Point.

#726 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by Point. »

maida95 wrote:Armija BiH ;-)
Hm, cudno da mu smetaju ljiljani onda.
maida95

#727 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by maida95 »

uglavnomja wrote: a to sentimentalno vezani - ne pije vode kod onoga ko je proveo 4 godine u rovovima, bio gladan, zedan, bjezao od snajpera, granata ... dapace, ima kontraefekat.
Da se ja ne objašnjavam, samo ću ovo da citiram. :thumbup:
prog321

#728 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by prog321 »

@Uglavnomja.

Pricaj samo za sebe.

Poznajem desetine ljudi koji bi ti skratili zivotni vijek ako bi im pipnuo ljiljane, a prosli su rat. :-D
Neki su izgubili oceve, bracu, rodjake pod njom.
Point.

#729 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by Point. »

uglavnomja wrote:
ljiljani su simbol, nazalost prisvojen i prihvacen samo od jednog konstitutivnog naroda, koji ne priznaju ostala dva naroda, kao sto ni ovi prvi ne prihvacaju njihove simbole.

a to sentimentalno vezani - ne pije vode kod onoga ko je proveo 4 godine u rovovima, bio gladan, zedan, bjezao od snajpera, granata ... dapace, ima kontraefekat.
pije vode samo kod nedoraslih osoba koje idoliziraju rat, bosnjastvo itd ... a rata vidjeli nisu.
Sta te navodi na to da ostala dva naroda kojima smetaju ljiljani ne smeta ni ova trokut zastava? Prodji malo rs-om ili Herceg divnom Bosnom i ispitaj koliko cijene trokut, sve ce ti se samo kazati. Bolan, zar nije vrijeme da Bosnjaci prestanu misliti na osjecaje druga dva naroda i poceti misliti o svojim osjecajima prvo?

Zar fakat mislis da jedino neizivljena djecurlija masu ljiljanima a ljudi koji su ratovali sada iskljucivo gotive trokut i zvijezde? Smijesno.
prog321

#730 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by prog321 »

Nevezano da li Bosnjaci, Bosanci, ili neko drugi.
Bez razloga se postavljaju zidovi izmedju ljudi.
uglavnomja

#731 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by uglavnomja »

Point. wrote:
uglavnomja wrote:
ljiljani su simbol, nazalost prisvojen i prihvacen samo od jednog konstitutivnog naroda, koji ne priznaju ostala dva naroda, kao sto ni ovi prvi ne prihvacaju njihove simbole.

a to sentimentalno vezani - ne pije vode kod onoga ko je proveo 4 godine u rovovima, bio gladan, zedan, bjezao od snajpera, granata ... dapace, ima kontraefekat.
pije vode samo kod nedoraslih osoba koje idoliziraju rat, bosnjastvo itd ... a rata vidjeli nisu.
Sta te navodi na to da ostala dva naroda kojima smetaju ljiljani ne smeta ni ova trokut zastava? Prodji malo rs-om ili Herceg divnom Bosnom i ispitaj koliko cijene trokut, sve ce ti se samo kazati. Bolan, zar nije vrijeme da Bosnjaci prestanu misliti na osjecaje druga dva naroda i poceti misliti o svojim osjecajima prvo?

Zar fakat mislis da jedino neizivljena djecurlija masu ljiljanima a ljudi koji su ratovali sada iskljucivo gotive trokut i zvijezde? Smijesno.
nauci razliku izmedju gotiviti i postovati.

a ne moraju samo djecurlija biti neizivljena i nedorasla, nema to veze sa godinama.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#732 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by _BataZiv_0809 »

Bosnjaci moraju ovo. Bosnjaci moraju ono. Svi bi nesto da se pitaju na daljinski.
Point.

#733 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by Point. »

Naravno da moramo. Posto sumnjam da pripadas Bosnjackom korpusu, mislim da te se ne tice sa Bosnjaci moraju i ne moraju.
uglavnomja

#734 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by uglavnomja »

Point. wrote:Naravno da moramo. Posto sumnjam da pripadas Bosnjackom korpusu, mislim da te se ne tice sa Bosnjaci moraju i ne moraju.
bosnjaci nisu vlasnici bh, imaju 30% vlasti, isto kao i ostala 2 naroda.
vade_mecum

#735 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by vade_mecum »

uglavnomja wrote:
Point. wrote:Naravno da moramo. Posto sumnjam da pripadas Bosnjackom korpusu, mislim da te se ne tice sa Bosnjaci moraju i ne moraju.
:thumbup: :thumbup: majka mu stara, nemaju bosnjaci ekskluzivna prava na bosnu. i onda se ljudi pitaju sto banja luka i siroki ne prihvataju ovakvu bosnu :-)
prog321

#736 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by prog321 »

BanjaLuka i Siroki nece nikada prihvatiti bilo kakvu Bosnu.
Jedino da je pripojis Hrvatskoj ili Srbiji. A ni tada je nece voljeti. :-D

Dogmaticna dilema se nalazi izmedju Bosnjaka, Bosanaca i onih koji boli k za sve. :-D
Point.

#737 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by Point. »

uglavnomja wrote:
O cemu ti? Ja govorim iskljucivo za Bosnjake i da krenu misliti o svojim osjecanjima a ne o druga dva naroda prvenstveno. Kakva te vlast spopala?
vade_mecum

#738 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by vade_mecum »

Point. wrote:
uglavnomja wrote:
O cemu ti? Ja govorim iskljucivo za Bosnjake i da krenu misliti o svojim osjecanjima a ne o druga dva naroda prvenstveno. Kakva te vlast spopala?
takvim osjecanjima nije mjesto na zvanicim utakmica bilo koje reprezentacije bosne i hercegovine.
vade_mecum

#739 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by vade_mecum »

prog321 wrote:BanjaLuka i Siroki nece nikada prihvatiti bilo kakvu Bosnu.

Dogmaticna dilema se nalazi izmedju Bosnjaka, Bosanaca i onih koji boli k za sve. :-D
sta je sarajevo uradilo da se priblizi npr. sirokom i ljudima dole. kolumne i kolumne su napisane o npr. west herzegovina film festivalu i kako zvanicno sarajevo boli tuki. al jok, kome ba mi da se prilagodjavamo i priblizavamo :D
Point.

#740 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by Point. »

vade_mecum wrote:
takvim osjecanjima nije mjesto na zvanicim utakmica bilo koje reprezentacije bosne i hercegovine.
Nego kakvim osjecanjima je mjesto na zvanicnim utakmicama?
Last edited by Point. on 22/11/2015 11:16, edited 1 time in total.
supercali

#741 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by supercali »

Point. wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
Point. wrote: Dok god se igraci ne budu bunili da im smetaju ljiljani ili sto pjevaju himnu, navijaci ce i pjevati i mahati ljiljanima. Haj ti meni reci sto tebi smetaju ljiljani? Jedna jedina?
Ne smetaju inace, cak naprotiv smatram ih dijelom svog identiteta i licnosti. Ali im na utakmici nije mjesto jer je to zvanicni dogadjaj, a ne priredba lokalnog Kquote
To je dobri dedo tako potpisao.
Prvoj zastavi medjunarodno priznate drzave Bosne je i te kako mjesto na utakmicama, jer nije bas da se ona dobila na tanjiru. Mnogi od ovih sto ih prozivas su skupo platili pravo da masu istom.
S tim da ta zastava nije ustavna
Onda je onaj sasvim legitimno istetovirao rs i bhf nije imao nikakvo pravo da ga zbog toga pljuje ako se pjeva jedina i ako se nose ljiljani
supercali

#742 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by supercali »

BHCluster wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
Point. wrote: Pa navijaj, je li to neko brani?
Pa i navijao sam. Sa zvanicnom zastavom ove drzave i rukom na srcu i cutanjem kad ide zvanicna himna. I nikad necu skandirati ime druge drzave, pa bila to i Palestina, gaziti tudju zastavu i ici u rat protiv bilo kojeg reprezentativca zato jer mi se ne svidja njegov politicki stav.
Pa sto ti onda smetaju politicki stavovi drugih ovdje? Licemjerno.
Ako ja dodjem sutra na utakmicu repke s trobojkom i orlom sta smeta to bhf-u recimo?
vade_mecum

#743 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by vade_mecum »

Point. wrote:
vade_mecum wrote:
pa rekao sam ti vec, niti bosnjaci polazu iskljuciva prava na bosnu, niti je bilo koja bh reprezentacija privatna prcija bh fanaticosa ili bilo koje druge grupe. ne mozes nametati svoje stavove drugima i da te boli kurac sta oni misle, a kasnije da se ljutis sto tvoji sugovornici ne dijele tvoje misljenje.
prog321

#744 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by prog321 »

vade_mecum wrote:

sta je sarajevo uradilo da se priblizi npr. sirokom i ljudima dole. kolumne i kolumne su napisane o npr. west herzegovina film festivalu i kako zvanicno sarajevo boli tuki. al jok, kome ba mi da se prilagodjavamo i priblizavamo :D

Bio je citav izvjestaj na Al Jazeeri o tom festivalu.
Koliko se sjecam radi se o veoma malom, nebitnom festivalu kojeg imas u moru malih gradica. I sta bi trebalo Sarajevo tu da uradi ?
Point.

#745 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by Point. »

supercali wrote:Ako ja dodjem sutra na utakmicu repke s trobojkom i orlom sta smeta to bhf-u recimo?
Sad se pravis bezobrazan. Mnogi od tih ljudi su izgubili najmilije u ime te trobojke i orlova. Zajebi tu sta je legitimno sta nije pricu.
Point.

#746 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by Point. »

vade_mecum wrote:
Point. wrote:
vade_mecum wrote:
pa rekao sam ti vec, niti bosnjaci polazu iskljuciva prava na bosnu, niti je bilo koja bh reprezentacija privatna prcija bh fanaticosa ili bilo koje druge grupe. ne mozes nametati svoje stavove drugima i da te boli kurac sta oni misle, a kasnije da se ljutis sto tvoji sugovornici ne dijele tvoje misljenje.
Slusaj, ne namecen ja nista ovdje. Ovi preruseni namecu ovdje pricu da treba zabranit ljiljane i pjevanje himne. Mozete trabunjati koliko hocete, i ljiljanima ce se mahati i Jedna si jedina ce se pjevati, dok god Bosne bilo. I kraj price. I Hrvati i Srbi su jasno dali do znanja milion puta da ih zaboli qurac i za Bosnom i njenom reprezentacijom, i zato po 1000 put pitam, zasto da onda Bosnjaci misle o njihovim osjecajima kad ih ionako boli karina za tom reprezentacijom? Hajde odgovori.
vade_mecum

#747 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by vade_mecum »

prog321 wrote:
vade_mecum wrote:

Bio je citav izvjestaj na Al Jazeeri o tom festivalu.
Koliko se sjecam radi se o veoma malom, nebitnom festivalu kojeg imas u moru malih gradica. I sta bi trebalo Sarajevo tu da uradi ?
pa ako se odrzava 13 godina za redom ne bih ga nazvao nebitnim (osim ako hoces da kazes da samo SFF ima pravo biti film fest). a sarajevo bi za pocetak moglo poslati predstavnika nadleznog ministarstva za kulturu tu i tamo da posjeti jer je fbih malo sira od bascarsije do marin dvora.
supercali

#748 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by supercali »

Point. wrote:
supercali wrote: Ako ja dodjem sutra na utakmicu repke s trobojkom i orlom sta smeta to bhf-u recimo?
Sad se pravis bezobrazan. Mnogi od tih ljudi su izgubili najmilije u ime te trobojke i orlova. Zajebi tu sta je legitimno sta nije pricu.
Pitas li ti je li ognjen njegos peti deseti izgubio nekoga najmilijeg od onoga koji je nosio ljiljane?
Zasto si licemjer i ti i ostali na temi
Znaci ja izadjem na teren i pred nosom mi se mase zastava s ljiljanima kokardom ili U nebitno a neko mi je od njih pobio najmilije
Upravo zato da ne bi bilo toga imamo trokut zvijezde plavu boju i sl

Vama nikako u glavu ne ide to da ti mozes mahati zastavom nacisticke njemacke ako hoces al privatno nikako kad igra repka

Doduse uz to koji klub podrzavas lazio nisu ni cudni stavovi koje gajis
Sve go fasista
vade_mecum

#749 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by vade_mecum »

Point. wrote:
supercali wrote:Ako ja dodjem sutra na utakmicu repke s trobojkom i orlom sta smeta to bhf-u recimo?
pa jbg po toj logici ima i ljudi koji su najebali i od ljiljana ni krivi ni duzni pa sta sad.
maida95

#750 Re: BRUKA U DUBLINU

Post by maida95 »

Baš sam to htjela da napišem. Možda se na tribini nađe neko ko je izgubio nekoga u ime ljiljana, šta ćemo sa njim? Ne možete takvim argumentima da branite svoje stavove.
Locked