To je zato što podrzavamo Al Bagdadija.julisiz es grant wrote:Naravno da smo najgori..i imamo tako divne komšije koje nas neće opet klati čim im se pruži prilika, nikako...costacurta wrote:GospoDŽa je naači na nivou.julisiz es grant wrote:Vidiš, isti način komunikacije i tolerisanja sagovornika...vježba se, neka, može zatrebat
![]()
Samo ne idu joj ove relativizacije, al ajd ako ce joj biti lakše reči čemo da smo svi isti.... mozda smo mi bosnjaci i ponajgori jer imamo vehabije i najprirodniju "text free" himnu.......
BRUKA U DUBLINU
-
costacurta
#651 Re: BRUKA U DUBLINU
-
vade_mecum
#652 Re: BRUKA U DUBLINU
ima i drugih naroda u spaniji (baski, galicani...). ne vidim u cemu je problem sto nasa himna nema teksta ali mi nije jasno zasto ljudi ne mogu prihvatiti takvu kakva jeste. pjevanjem nesluzbenih verzija himne nismo nista bolji od anamonih ali je zajednicko sto svako misli da je u pravu.supercali wrote:Porediti spance i nas je kao porediti katalunju i srpskuvade_mecum wrote:sta pjevaju npr. spanci? hint: ne pjevajusupercali wrote:pjevaju pjesmu jer himna nema teksta
- Point.
#653 Re: BRUKA U DUBLINU
Sta mene interesuje sta stranci misle o meni? Tebe neki tezi kompleksi nize vrijednosti udaraju cim na to prvo pomislis. Jedna si jedina ce se pjevati dok je Bosne. Deal with it.gospodja profiterka wrote:Ne, ne samo dijaspora. Ali trend je njihov i oni na međunarodnim utakmicama, pred očima cijelog svijeta, arlauču kad se intonira zvanična himna ove zemlje. Šta misliš kakvu to poruku šalje neupućenim gledateljima u inostranstvu? A da se glava izvuče iz dupeta malo, ha?Point. wrote:Gospodjo, ako mislis da samo dijaspora pjeva Jednu jediko dok ide himna i mase ljiljanima, onda se grdno varas.gospodja profiterka wrote:Point, problem je što se to radi tokom intoniranja zvanične himne. Niko ne brani da se pjeva šta ko voli tokom utakmice, ali bojkot zvanične himne je bojkot države. Državni simboli su svakako konvencija i ništa drugo. Ovako se šalje poruka da BiH nikome ne valja ovakva kakva jeste. Svima bi valjala da je drugačija. I Srbi bi je voljeli da je dio Velike Srbije. I Hrvati bi je voljeli da je dio Banovine. I Al-Bagdadi bi je volio da je dio njegovog hilafeta. Svako bi je volio da nije to što jeste. Niko je ne voli onako, što postoji. Mislim, jasno je to meni odavno, ali nemojte se onda čuditi što je Bosne sve manje.
I zaista, bez obzira na sve, nije pošteno da se dijaspora kenja na zemlju u kojoj mi živimo, radi svoga nezadovoljstva, uspomena, želja. Njima je to apstrakcija, simbolika, a nama svakodnevni život.
- gospodja profiterka
#654 Re: BRUKA U DUBLINU
I to je to o čemu pričam...Sta mene interesuje sta stranci misle o meni? Tebe neki tezi kompleksi nize vrijednosti udaraju cim na to prvo pomislis. Jedna si jedina ce se pjevati dok je Bosne. Deal with it.
Tebe ne interesuje, naravno, šta te briga. Ali ova zemlja, bolan, ovisi o mišljenju tih stranaca. Patriotizam... dakle...
-
Walther
#655 Re: BRUKA U DUBLINU
Nemati kicme nije nista dobro, pogotovo u diplomaciji. Samo Bosnjacima se moze podvaliti nesto a da onda oni to jos I brane kao nesto sveto...gospodja profiterka wrote:Ne, ne samo dijaspora. Ali trend je njihov i oni na međunarodnim utakmicama, pred očima cijelog svijeta, arlauču kad se intonira zvanična himna ove zemlje. Šta misliš kakvu to poruku šalje neupućenim gledateljima u inostranstvu? A da se glava izvuče iz dupeta malo, ha?Point. wrote:Gospodjo, ako mislis da samo dijaspora pjeva Jednu jediko dok ide himna i mase ljiljanima, onda se grdno varas.gospodja profiterka wrote:Point, problem je što se to radi tokom intoniranja zvanične himne. Niko ne brani da se pjeva šta ko voli tokom utakmice, ali bojkot zvanične himne je bojkot države. Državni simboli su svakako konvencija i ništa drugo. Ovako se šalje poruka da BiH nikome ne valja ovakva kakva jeste. Svima bi valjala da je drugačija. I Srbi bi je voljeli da je dio Velike Srbije. I Hrvati bi je voljeli da je dio Banovine. I Al-Bagdadi bi je volio da je dio njegovog hilafeta. Svako bi je volio da nije to što jeste. Niko je ne voli onako, što postoji. Mislim, jasno je to meni odavno, ali nemojte se onda čuditi što je Bosne sve manje.
I zaista, bez obzira na sve, nije pošteno da se dijaspora kenja na zemlju u kojoj mi živimo, radi svoga nezadovoljstva, uspomena, želja. Njima je to apstrakcija, simbolika, a nama svakodnevni život.
-
Walther
#656 Re: BRUKA U DUBLINU
U EU se redovno prosipajo rasisticke parole na utakmicama pa niko od toga ne pravi tragediju...gospodja profiterka wrote:I to je to o čemu pričam...Sta mene interesuje sta stranci misle o meni? Tebe neki tezi kompleksi nize vrijednosti udaraju cim na to prvo pomislis. Jedna si jedina ce se pjevati dok je Bosne. Deal with it.
Tebe ne interesuje, naravno, šta te briga. Ali ova zemlja, bolan, ovisi o mišljenju tih stranaca. Patriotizam... dakle...
- supercali
#657 Re: BRUKA U DUBLINU
Ako procitas sta sam ja pisao uocit ces da ja uopste nemam problem sto nemamo teksta nego jedinu nazivam pjesmom jer nije vise himnavade_mecum wrote: ima i drugih naroda u spaniji (baski, galicani...). ne vidim u cemu je problem sto nasa himna nema teksta ali mi nije jasno zasto ljudi ne mogu prihvatiti takvu kakva jeste. pjevanjem nesluzbenih verzija himne nismo nista bolji od anamonih ali je zajednicko sto svako misli da je u pravu.
- luckylaka
#658 Re: BRUKA U DUBLINU
Bila ,bice i ostace ,Kome ne odgovara neka pjeva ovu novu.
Zemljo tisucljetna,
na vjernost ti se kunem.
od mora do Save
od Drine do Une.
Jedna si, jedina,
moja domovina.
Jedna si jedina
Bosna i Hercegovina.
Bog nek' te sacuva
za pokoljenja nova.
Zemljo mojih snova,
mojih pradjedova.
Jedna si, jedina,
moja domovina.
Jedna si jedina
Bosna i Hercegovina.
Zemljo tisucljetna,
na vjernost ti se kunem.
od mora do Save
od Drine do Une.
Jedna si, jedina,
moja domovina.
Jedna si jedina
Bosna i Hercegovina.
Bog nek' te sacuva
za pokoljenja nova.
Zemljo mojih snova,
mojih pradjedova.
Jedna si, jedina,
moja domovina.
Jedna si jedina
Bosna i Hercegovina.
-
Timotije
#659 Re: BRUKA U DUBLINU
Nisam BH Fanaticos, bio sam na stadionu, 50-ak metara od doticnih likova i ne mogu svjedociti da li i koliko su ih drugi navijaci napali zbog idiotizma. Sto se mene tice, sreca pa mi nisu bili blizu, jer sam siguran da niko od nas ne bi odgledao utakmicu! 3 glasa, bukvalno 3 su se cula i po kasnijem prepricavanju ljudi koji su im bili u blizini, nase tipicne ruralno-idiotske face... Fanaticosima nikad necu oprostiti idiotizam sa gazenjem izraelske zastave, mislim da su i oni shvatili da su pojeli govno... Ovaj put, su totalno cisti.... Ja sam ponosan na nase navijace, u poredjenju sa srpskim i hrvatskim, njihovim vandalizmima i ispadima gdje god krenu, mi smo mala djeca....A vama, velikim TV navijacima bih porucio samo jedno, potrosite jednom svoj, toliko cijenjeni dinar, pa se uzivo uvjerite u ``vandalizam`` i seljakluk BiH navijaca....Bio sam na sve 3 u Brazilu, bili smo, moram biti neskroman, navijacke zvijezde... Po svemu....
-
vade_mecum
#660 Re: BRUKA U DUBLINU
ovako razmisljaju jedino dijaspora i potpuni idioti. jebe se vama sto drugi ne dijele vase misljenje.luckylaka wrote:Bila ,bice i ostace ,Kome ne odgovara neka pjeva ovu novu.
- uglavnomja
#661 Re: BRUKA U DUBLINU
pametni tito, znao kako napraviti patriote i domoljube.
kome se nije svidjala hej slaveni mog'o je zricat k'o zrikavac na golom
fino uvesti kaznu za nepostivanje DRZAVNE HIMNE na medjunarodnim dogadjajima i mirna bosna. po dzepu, zabrana ulaska na stadione, blabla ...
kome se nije svidjala hej slaveni mog'o je zricat k'o zrikavac na golom
fino uvesti kaznu za nepostivanje DRZAVNE HIMNE na medjunarodnim dogadjajima i mirna bosna. po dzepu, zabrana ulaska na stadione, blabla ...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#662 Re: BRUKA U DUBLINU
Valjalo je ljiljane nositi 92 na rukavu. To se jedino pika. Mnoge to zulja ovdje. Kompenzacija je cudo. 
-
Walther
#663 Re: BRUKA U DUBLINU
Koja crna dvolicnost.... A one koji su pod ljiljanima poginuli ces odpikati, jel? U ime bratije? Da ti nego gurne dildo u ruku ti bi sa njim mahao jer ti je neko negdje rekao da je "zvanican". Stranci se sa tom konzervom sprdaju... Onako usput._BataZiv_0809 wrote:Valjalo je ljiljane nositi 92 na rukavu. To se jedino pika. Mnoge to zulja ovdje. Kompenzacija je cudo.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#664 Re: BRUKA U DUBLINU
Ko si bre ti da ovde sudis i presudjujes? Sto bi rekao bata zivojinovic u lslg. LOLWalther wrote:Koja crna dvolicnost.... A one koji su pod ljiljanima poginuli ces odpikati, jel? U ime bratije? Da ti nego gurne dildo u ruku ti bi sa njim mahao jer ti je neko negdje rekao da je "zvanican". Stranci se sa tom konzervom sprdaju... Onako usput._BataZiv_0809 wrote:Valjalo je ljiljane nositi 92 na rukavu. To se jedino pika. Mnoge to zulja ovdje. Kompenzacija je cudo.
A sad ozbiljno:
Sta ti znas je li meni neko poginuo noseci ljiljane na rukavu?
Moze te stid i sram biti nacina na koji komumiciras.
- uglavnomja
#665 Re: BRUKA U DUBLINU
ko je nos'o ljiljane 92.-96. taj niti pjeva jedna si jedina niti hoda po utakmicama ...
to su poslijeratna novorodjencad i minhenske brigade ...
-
Walther
#666 Re: BRUKA U DUBLINU
Cuj? Ja poceo temu? Ja prozivam one koje misle drugacije? Zar nisi ti ono po ko zna koji put etiketirao sve one koji ne misle kao ti. Postuj cinjenicu da imaju to pravo._BataZiv_0809 wrote:Ko si bre ti da ovde sudis i presudjujes? Sto bi rekao bata zivojinovic u lslg. LOLWalther wrote:Koja crna dvolicnost.... A one koji su pod ljiljanima poginuli ces odpikati, jel? U ime bratije? Da ti nego gurne dildo u ruku ti bi sa njim mahao jer ti je neko negdje rekao da je "zvanican". Stranci se sa tom konzervom sprdaju... Onako usput._BataZiv_0809 wrote:Valjalo je ljiljane nositi 92 na rukavu. To se jedino pika. Mnoge to zulja ovdje. Kompenzacija je cudo.
A sad ozbiljno:
Sta ti znas je li meni neko poginuo noseci ljiljane na rukavu?
Moze te stid i sram biti nacina na koji komumiciras.
Ako ikad pocnem tome kako sam frapiran cinjenicom kako neki negdje slave xyz zastvo/himnu onda mozes nastaviti salonsko guslanje, vazi?
-
Walther
#667 Re: BRUKA U DUBLINU
Ljiljan je samo simobol, generalno nema veze sa hodanjem/pjevanjem ili nosanjem. Ljudi kojima to smeta generalno ne misle nista dobro Bosni ili Bosnjacima. Dodvoravanje takvim ljudima je ljigavo.uglavnomja wrote:ko je nos'o ljiljane 92.-96. taj niti pjeva jedna si jedina niti hoda po utakmicama ...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#668 Re: BRUKA U DUBLINU
Upravo tako.uglavnomja wrote:ko je nos'o ljiljane 92.-96. taj niti pjeva jedna si jedina niti hoda po utakmicama ...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#669 Re: BRUKA U DUBLINU
Koje vadjenje iz konteksta Tito dragiWalther wrote:Ljiljan je samo simobol, generalno nema veze sa hodanjem/pjevanjem ili nosanjem. Ljudi kojima to smeta generalno ne misle nista dobro Bosni ili Bosnjacima. Dodvoravanje takvim ljudima je ljigavo.uglavnomja wrote:ko je nos'o ljiljane 92.-96. taj niti pjeva jedna si jedina niti hoda po utakmicama ...
- Point.
#670 Re: BRUKA U DUBLINU
Vidi domacih ratnika sve zlatni ljiljani.
Samo sto zivite u BiH, nemate ekskluzivno pravo da odredjujete ko ce sta pjevati i hoce li mahati ljiljanima ili trokutima. To vam treba biti jasno. Sta ste bolan umislili da ste?
Drugo, citav stadion, bio dijasporac ili domaci, pjeva Jedna jedina i nose ljiljane u Zenici. Stoga, odskocite od te seljacke blame the diaspora furke. Mahacemo i sta sto i sest ljiljana ako treba.
Samo sto zivite u BiH, nemate ekskluzivno pravo da odredjujete ko ce sta pjevati i hoce li mahati ljiljanima ili trokutima. To vam treba biti jasno. Sta ste bolan umislili da ste?
Drugo, citav stadion, bio dijasporac ili domaci, pjeva Jedna jedina i nose ljiljane u Zenici. Stoga, odskocite od te seljacke blame the diaspora furke. Mahacemo i sta sto i sest ljiljana ako treba.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#671 Re: BRUKA U DUBLINU
Vrijeme vam istice. Sve vise vam ljudi okrece ledja zbog tog stava. Umjesto da budemo saveznici vi furate pricu my way or highway. Nece da moze. Nece vam proci vas bezobrazluk budite sigurni.
- Point.
#672 Re: BRUKA U DUBLINU
Ovdje su jedino bezobrazni oni koji namecu svoje neke kriterije da bi se uvukli u pakas onima kojih svakako i ne interesuje reprezentacija. Pola vas i ne ide na utakmice.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#673 Re: BRUKA U DUBLINU
Ma nemoj. To je neka zrtva ici na utakmice? Sjecam se dobro price fanatikosa u fazonu "sta je? zna se ko ide na sva gostovanja." Ide jer mu je guzici cejf i sad je to dokaz za nesto?
Isao sam i na domace i na gostovanja, ali dok se vi bhf ne dovedete u suru, a hocete kad tad, necu ici.
Isao sam i na domace i na gostovanja, ali dok se vi bhf ne dovedete u suru, a hocete kad tad, necu ici.
-
Walther
#674 Re: BRUKA U DUBLINU
Ta prica o bratstvu&kompromisima je dozivjela grah vec 90tih..._BataZiv_0809 wrote:Vrijeme vam istice. Sve vise vam ljudi okrece ledja zbog tog stava. Umjesto da budemo saveznici vi furate pricu my way or highway. Nece da moze. Nece vam proci vas bezobrazluk budite sigurni.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#675 Re: BRUKA U DUBLINU
Je li ti drago?Walther wrote:Ta prica o bratstvu&kompromisima je dozivjela grah vec 90tih..._BataZiv_0809 wrote:Vrijeme vam istice. Sve vise vam ljudi okrece ledja zbog tog stava. Umjesto da budemo saveznici vi furate pricu my way or highway. Nece da moze. Nece vam proci vas bezobrazluk budite sigurni.