Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ulazim jucer u Glavnu posto na obali, oko 17h i odmah mi oci stanu, ne mogu da vjerujem na sta lici aula zgrade koja bi trebala da bude jedna on najurednijih u gradu, da sluzi kao ponos!
Stolice razbacane oko stola, pola ih fali ali hajd to na stranu. Ono sto je uzasno to je smece oko stola i na samom stolu, islo je dotle da je tu bila i prazna limenka onako "zguzvana"!
Morao sam jednostavno da slikam. Malo losiji kvalitet jer sam slikao bez blica ali mislim da je i vise nego jasno. Da ne bude zabune, jedna kesa je moja, druga je tako jednostavno stojala zaboravljena.
roki wrote:pa ko je kriv jel ti iz poste il' nas kulturni narod?
Kada ti udje papak u kucu sa blatnjavim cipelama i ostavi tragove, hoces li ti cekati da se papak nauci kulturi ili ces uzeti prije toga pa ocistiti za njim, cisto zbog sebe, svoje kuce i svog ugleda, da ti drugi gosti ne bi vidjeli prljavu kucu jer ti drugi nece znati da ti je tu bio papak nego da si ti neuredni seljak.
Pa naravno da su krvi radnici koji rade na odrzavanju cistoce i higijene u ovom objektu. Ocigledno cekaju kraj radnog vremena da ociste sve o jednom trosku ako i to? Umjesto da stalno neko obilazi i cisti to smece. Izgleda kao da ej neko bureka jeo na tom stolu...
Kako li su tek cista mjesta koja nisu toliko vidljiva kao ovaj stol?
Je l' bilo mlađahnih prosjaka koji spopadaju ljude na stolicama a pogotovo pred šalterima? Koja zloupotreba djece, isto kao ono kod semafora... . Ovdje im je bar toplije...
Jara wrote:Je l' bilo mlađahnih prosjaka koji spopadaju ljude na stolicama a pogotovo pred šalterima? Koja zloupotreba djece, isto kao ono kod semafora... . Ovdje im je bar toplije...
Nije, bilo je toplo tako da se Titovom i Ferhadijom nije moglo proci da ti svakih 50tak metara neko nesto nije trazio.
Vrhunac mi je bio neki dan ujutro u gradskom, prosjak me mrtav hladan pita "momak, imas li dvije marke?!"
Je li to i kod njih inflacija, poskupljenje ili sta?!
smece oko stola i na samom stolu, islo je dotle da je tu bila i prazna limenka onako "zguzvana"!
- otkud to smece i ciji je to odraz nekulture?
vjerovatno bi ciscenje moglo i trebali biti bolje i redovnije, ali, ne mozes ti nacistiti kol'ko stoka moze nabacat'! ali, uvijek je lakse napadati nekoga drugog, ego pogledati u ogledalo. da smo normalan narod, dovoljno bi bilo da se pocisti nakon radnog vremena, i ¸mozda jednom u toku dana, i to bi bilo k'o apoteka.
smece oko stola i na samom stolu, islo je dotle da je tu bila i prazna limenka onako "zguzvana"!
- otkud to smece i ciji je to odraz nekulture?
vjerovatno bi ciscenje moglo i trebali biti bolje i redovnije, ali, ne mozes ti nacistiti kol'ko stoka moze nabacat'! ali, uvijek je lakse napadati nekoga drugog, ego pogledati u ogledalo. da smo normalan narod, dovoljno bi bilo da se pocisti nakon radnog vremena, i ¸mozda jednom u toku dana, i to bi bilo k'o apoteka.
znam ja nas, jebo ti nas!
Izvini, imaju li oni usta?! Nije u posti u istom trenutku 1500 ljudi da se ne vidi nista kad neko nesto baci ili ostavi.... pa po toj onda logici mozes im bombu ostaviti oni nece nista skontati....
Mislim da je prije ona nasa logika "ma hajde, kasnije cemo to..." a to sto se ostavlja losa slika to je druga stvar.
Osim toga nigdje na svijetu ne postoji logika da na mjestu gdje prolazi toliki broj ljudi kao sto je posta, da se cisti jednom dnevno, eventualno jos jednom u toku radnog vremena. Ili su svi drugi van BiH ludi samo mi pametni?!
Mozete vi komentarisati na 10 sranica o ovome ali ova slika je odraz stanja u drustvu.Ko god da je kriv,ili gradani koji su napravili nered,ili posta koja nije ocistila smece,svi smo drzavljani BiH.Takav smo mi narod,pogan i prljav.Ovo je banalan primjer ali je tako.
ima li civilne kuraze u Bosni i Hercegovini jal Sarajevu samom? ima li RAJE?
O tome i govorim. sve dok kao pojedinci ne budemo imali hrabrosti da uocavamo probleme i da se pozabavimo njima necemo ici dalje. sve dok bude nam glavna izvlakusa politicarima i slicnima "nije u nasoj nadleznosti" imat cemo probleme.
Slike su proslijedjene na sve adrese u posti do kojih sam mogao doci, Grasdkoj upravi, gradonacelnici, opstinama Centar i Stari Grad pa cemo vidjeti ko ce se od njih pocesati i stati iza svoje novogodisnje izjave kako je Sarajevo "metropola".
jah!
O tome i govorim. sve dok kao pojedinci ne budemo imali hrabrosti da uocavamo probleme i da se pozabavimo njima necemo ici dalje. sve dok bude nam glavna izvlakusa politicarima i slicnima "nije u nasoj nadleznosti" imat cemo probleme.
Slike su proslijedjene na sve adrese u posti do kojih sam mogao doci, Grasdkoj upravi, gradonacelnici, opstinama Centar i Stari Grad pa cemo vidjeti ko ce se od njih pocesati i stati iza svoje novogodisnje izjave kako je Sarajevo "metropola".
jah!
bice_bice wrote:ako nema, zasto nema? GDJE JE NESTALA?
in translation
ja kad na google ukucam civilna kuraza dobijem kako definiciju tako i objasnjenje..
mislio sam u smislu "gdje je ta milion puta prepricana RAJA koja cete prebit (nekada) ili u najmanju ruku ti prici pa te sprijecit/opomenut ako diras neku staricu ili ako ostavis kilu smeca u posti"..
jah!
bravo na hrabrosti prijatelju! dabogda svi takvi bili!
Skyfox wrote:Pa naravno da su krvi radnici koji rade na odrzavanju cistoce i higijene u ovom objektu. Ocigledno cekaju kraj radnog vremena da ociste sve o jednom trosku
naravno, trebaju dva covjeka stajati stalno pored stola i cim debil baci smece ili prevrne stolicu da uz smijesak ociste! ja da sam sef u posti ja bih fino ukinuo ovaj stol skroz jer mi nismo na dovoljnom civilizacijskom nivou za takvo sto! kad smo stoka, prema nama se treba ponasati tako. fino sam na onoj temi gdje su poljoprivrednici najavili stochni desant na sarajevo rekao: zakasnili su! stoka je vec odavno tu!
e sto ne mogu na rende....
prvo jest tacno je da smo pogan ALI nije tacno da bas nigdje u svijetu nije tako
cuj nije sarajevo bec?!
svugdje su ljudi isti ..citaj pogan...ali je kod njih samo bolje osmisljeno sto znaci da covjek koji se bavi ciscenjem tog prostora NON STOP obilazi to mjesto i NON STOP kupi smece