bruka i sramota - KCUS DIP Sarajevo

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

žulijan asanž

#1 bruka i sramota - KCUS DIP Sarajevo

Post by žulijan asanž »

jutros sam vodio jednu staru i iznemoglu osobu u invalidskim kolicima na pretrage u bolnicu koševo. dobila je uputnicu za DIP kako bi se odradili ti nalazi...

prvi put ulazim u zgradu DIP u životu. i na prvi pogled sve izgleda lijepo uređeno i ugodno oku. ljubazna je i gospođa na recepciji koja me usmjerava kako da nađem odjel koji mi treba....

i penjemo se na prvi sprat liftom i skontam da sam nešto fulio hodnik, ali mogu proći kroz odjel za plućne bolesti....

otvaram vrata - a tamo - ZAPUŠENO I ZADIMLJENO KO U NAJVEĆOJ BIRTIJI NA PERIFERIJI GRADA. KATASTROFA!!!!!!!! KOMPLETAN ODJEL ZA PLUĆNE BOLESTI, DAKLE SMRDI NA DUHANSKI DIM. AL ZNATE KAKO SMRDI - ONAJ USTAJALI DUHAN... NIJE TO JEDNA CIGARETA, TU SE PUŠI NA VELIKO!!!!!!

GURAM ONA KOLICA I NE MOGU DA VJERUJEM. ZAVIRUJEM IZA OTVORENIH VRATA, KAD TAMO DOKTORI I SESTRE KAHVENIŠU I PUŠE.

ŠTA NA OVO SVE REĆI? U GLAVNOM GRADU DRŽAVE, NA NAJVAŽNIJOJ MEDICINSKOJ INSTITUCIJI I TO NA ODJELU ZA PLUĆNE BOLESTI..... :x :x :x

TO JE TAKVA BRUKA I SRAMOTA DA ČOVJEK NE MOŽE DA POVJERUJE....
chuchumbamayumbe

#2 Re: bruka i sramota - KCUS DIP Sarajevo

Post by chuchumbamayumbe »

Ma mene kod nas više ništa ne moža začuditi.
I ja sam na DIP-u radio neke nalaze, dole na prizemlju, izvozali me samo tako...sestra izađe, uzme knjižice, pa prozove, pa ti da neki papir, kaže ti na kojim vratima da čekaš kada završiš na šalteru, pa odeš na neki šalter (rade dvije hamše), nešto one gledaju, daju ti papirić sa brojem, vratiš se, čekaš, pa prozivaju, uđeš, tamo srednjoškolci vade krv...
Ma, sve me podsjetilo na strip Alan Ford i Jeremiju, njegove zgode kada se nađe u bolnici i kaže - još malo pa sam na redu, imam broj 13342.
:roll:
žulijan asanž

#3 Re: bruka i sramota - KCUS DIP Sarajevo

Post by žulijan asanž »

chuchumbamayumbe wrote:Ma mene kod nas više ništa ne moža začuditi.
I ja sam na DIP-u radio neke nalaze, dole na prizemlju, izvozali me samo tako...sestra izađe, uzme knjižice, pa prozove, pa ti da neki papir, kaže ti na kojim vratima da čekaš kada završiš na šalteru, pa odeš na neki šalter (rade dvije hamše), nešto one gledaju, daju ti papirić sa brojem, vratiš se, čekaš, pa prozivaju, uđeš, tamo srednjoškolci vade krv...
Ma, sve me podsjetilo na strip Alan Ford i Jeremiju, njegove zgode kada se nađe u bolnici i kaže - još malo pa sam na redu, imam broj 13342.
:roll:
dobro, mogu skontat neorganizaciju, ali pušenje u zdravstvenoj instituciji i to na odjelu za plućne bolesti... ne znam bil se smijao ili plakao....

mislim, vidiš ti dokle je to došlo, da ja moram od dva zla jedno odabrat kao manje i reć' šuti, neorganizacija je super....

:roll: :roll:
chuchumbamayumbe

#4 Re: bruka i sramota - KCUS DIP Sarajevo

Ma to sa pušenjem je odron.
Mislio sam da je u svim prostorijama KCUS zabranjeno pušenje?!
žulijan asanž

#5 Re: bruka i sramota - KCUS DIP Sarajevo

Post by žulijan asanž »

chuchumbamayumbe wrote:Ma to sa pušenjem je odron.
Mislio sam da je u svim prostorijama KCUS zabranjeno pušenje?!
uredno stoje naljepljene oznake za zabranjeno pušenje.... a oni puše....

takođe stoje i oznake "ovdje nema korupcije..."

ako ćemo po pušenju mjeriti i korupciju.... :roll: :roll:
chuchumbamayumbe

#6 Re: bruka i sramota - KCUS DIP Sarajevo

U naske i od naske me više ništa ne iznenađuje već duži vremenski period.
Ponekad se začudim kako bilo šta funkcioniše u državi obzirom na to ko nam kapu kroji.
Mislim, ja sam bio pušač i prestao, ali mi fakat smeta i ide na živce da se šipu tamo gdje ne bi trebalo.
Sjednem negdje gdje je zadimljeno, hoće mi nešto biti, a to da se u bolnici tako ponašaju - DNO DNA.
Valjda postoji neka kontrola, nešto?!
O'zone
Globalni moderator

#7 Re: bruka i sramota - KCUS DIP Sarajevo

Post by O'zone »

Svaki odjel ima odovjenu prostoriju za odmor gdje se i dumanja koliko je to ispravno neću da ulazim samo je katastrofalna činjenica da ogroman broj zdravstvenih radnika konzumira cigarete i kako očekuju da ih pacijenti shvate ozbiljno kad im kažu da je bolje za njih da prestanu pušiti a oni smrde na duhan ko ćenife.
žulijan asanž

#8 Re: bruka i sramota - KCUS DIP Sarajevo

Post by žulijan asanž »

O'zone wrote:Svaki odjel ima odovjenu prostoriju za odmor gdje se i dumanja koliko je to ispravno neću da ulazim samo je katastrofalna činjenica da ogroman broj zdravstvenih radnika konzumira cigarete i kako očekuju da ih pacijenti shvate ozbiljno kad im kažu da je bolje za njih da prestanu pušiti a oni smrde na duhan ko ćenife.
pa jel se zove prostorija za odmor ili pušiona, majka mu stara.... da to makar ima ventilaciju kakvu dobru, nego se smrad širi po hodnicima... jutros mi je došlo da povratim od ustajalog smrada duhana....

uostalom, to je prizor kao iz monthy pythona - ulaziš na pulmologiju, a tamo dernek svi cigare u ustima, dim se reže žiletom..........

jednom riječju BRUKA!
Radar71

#9 Re: bruka i sramota - KCUS DIP Sarajevo

Post by Radar71 »

@O'zone: znas onu staru "Radi sto ti doktor kaze ali ne radi ono sto on radi!" :D

Vezano za temu, u ovoj drzavi me vise nista ne moze iznenaditi
chuchumbamayumbe

#10 Re: bruka i sramota - KCUS DIP Sarajevo

ccc
Majko mila, vodite me odavde!
žulijan asanž

#11 Re: bruka i sramota - KCUS DIP Sarajevo

Post by žulijan asanž »

još samo fali da se neko posere u ovo i da upotpuni sliku....
žulijan asanž

#12 Re: bruka i sramota - KCUS DIP Sarajevo

Post by žulijan asanž »

naravno, na ovu temu se niko ne uključuje jer je statistički gledano, 90% stanovništva u BiH ovisno o nikotinu....tako da prešutno odobravaju ovo....
Dadoep

#13 Re: bruka i sramota - KCUS DIP Sarajevo

Post by Dadoep »

žulijan asanž wrote:naravno, na ovu temu se niko ne uključuje jer je statistički gledano, 90% stanovništva u BiH ovisno o nikotinu....tako da prešutno odobravaju ovo....
Pušač sam a ovo mi fakat smeta, pravo.
VjecitiStudent

#14 Re: bruka i sramota - KCUS DIP Sarajevo

Post by VjecitiStudent »

žulijan asanž wrote:naravno, na ovu temu se niko ne uključuje jer je statistički gledano, 90% stanovništva u BiH ovisno o nikotinu....tako da prešutno odobravaju ovo....
A da napises pismo, jedno sefu KCUS-a, jedno sefu te plucne klinike, po zakonu su oni odgovorni za sprovodjenje zabrane pusenja na javnom mjestu, pa cemo onda svi ovdje uzivati u njihovim odgovorima?
žulijan asanž

#15 Re: bruka i sramota - KCUS DIP Sarajevo

Post by žulijan asanž »

VjecitiStudent wrote:
A da napises pismo, jedno sefu KCUS-a, jedno sefu te plucne klinike, po zakonu su oni odgovorni za sprovodjenje zabrane pusenja na javnom mjestu, pa cemo onda svi ovdje uzivati u njihovim odgovorima?

pa mogu ti reći da ću i napisati....
VjecitiStudent

#16 Re: bruka i sramota - KCUS DIP Sarajevo

Post by VjecitiStudent »

Religious Fantastic wrote:
žulijan asanž wrote:
VjecitiStudent wrote:

pa mogu ti reći da ću i napisati....
kvota 1.10 da nećeš primiti nikakav odgovor ili reakciju!
Ko ne proba, ne moze ni znati.
Ako ne odgovore, ima onda i nadlezna inspekcija, ministarstvo, itd.
U svakom slucaju, bolje je i to nego se samo (uzaludno) zaliti ovdje.
žulijan asanž

#17 Re: bruka i sramota - KCUS DIP Sarajevo

Post by žulijan asanž »

VjecitiStudent wrote:Ko ne proba, ne moze ni znati.
Ako ne odgovore, ima onda i nadlezna inspekcija, ministarstvo, itd.
U svakom slucaju, bolje je i to nego se samo (uzaludno) zaliti ovdje.
ko ne proba, može itekako znati. na osnovu dosadašnjeg iskustva s takvim stvarima, mogu donijeti zaključak da neću dobiti nikakav odgovor.

ali ja ću svakako pismo/reagovanje poslati....
Agnese

#18 Re: bruka i sramota - KCUS DIP Sarajevo

Post by Agnese »

žulijan asanž wrote:još samo fali da se neko posere u ovo i da upotpuni sliku....
Nije ni to iskljuceno, gori smo i od hajvana :cry: :cry: :cry:
astrid

#19 Re: bruka i sramota - KCUS DIP Sarajevo

Post by astrid »

Kao strastveni pušač, bila sam šokirana kad sam u Općoj bolnici vidjela doktora i tehničara(šta li je već) da puše šetajući kroz hodnik.Prostor je bio prepun pacijenata,a oni k'o sretni dime li dime :shock: :x
Agnese

#20 Re: bruka i sramota - KCUS DIP Sarajevo

Post by Agnese »

:shock: :shock: kad je to bilo, trebala si prijaviti dr.Nakasu?
astrid

#21 Re: bruka i sramota - KCUS DIP Sarajevo

Post by astrid »

Agnese wrote::shock: :shock: kad je to bilo, trebala si prijaviti dr.Nakasu?
Ma,prije nekoliko godina.....Vjerovatno se sad stanje popravilo.Bar se nadam.
otherside

#22 Re: bruka i sramota - KCUS DIP Sarajevo

Post by otherside »

astrid wrote:
Opca Bolnica je bolnica bez duhanskog dima i nigdje nije dozvoljeno pusenje.
žulijan asanž

#23 Re: bruka i sramota - KCUS DIP Sarajevo

Post by žulijan asanž »

otherside wrote:
astrid wrote:
Opca Bolnica je bolnica bez duhanskog dima i nigdje nije dozvoljeno pusenje.
a ostale bolnice nisu bolnice bez duhanskog dima?

to neko treba da proglasi neku bolnicu kao ustanovu bez duhanskog dima????????????????????????????????

ne znam bil se smijao ili plakao

pa valjda se podrazumijeva da je svaka bolnica ustanova bez duhanskog dima
Stilicka

#24 Re: bruka i sramota - KCUS DIP Sarajevo

Post by Stilicka »

Znate sta je jos najzalije, kada sam jos lezala na djecijoj pedijatriji, gdje su djeca i bebe, trudnice, ono imaju odjeli tipa kardiologija, endikrinologija, i svaki odjel ima po jednu prostorijcu malu, gdje sluzi za odmor sestrica, kuhinja i tako to, jednom sam ustala u pola noci da odem do wc, samo cujem dreku, viku, smijeh, te dim kako izvire iz te prostorije njihove, cijeli hodnik je smrdio na dim cigareta, odvratno, katastrofa, mozda je bilo oko 03:00 jer inace tada su svi pospali, mame sa djecom, i ostali, a one su uhvatile priliku jadnice, odrpane, dodju, sa 10 kila pudera, 5 kila maskare i kreona i ruza u bolnicu, halo pa nisi dosla na photo shuting vec u bolnicu :lol:
Brus Lee

#25 Re: bruka i sramota - KCUS DIP Sarajevo

Post by Brus Lee »

Stilicka wrote:Znate sta je jos najzalije, kada sam jos lezala na djecijoj pedijatriji, gdje su djeca i bebe, trudnice, ono imaju odjeli tipa kardiologija, endikrinologija, i svaki odjel ima po jednu prostorijcu malu, gdje sluzi za odmor sestrica, kuhinja i tako to, jednom sam ustala u pola noci da odem do wc, samo cujem dreku, viku, smijeh, te dim kako izvire iz te prostorije njihove, cijeli hodnik je smrdio na dim cigareta, odvratno, katastrofa, mozda je bilo oko 03:00 jer inace tada su svi pospali, mame sa djecom, i ostali, a one su uhvatile priliku jadnice, odrpane, dodju, sa 10 kila pudera, 5 kila maskare i kreona i ruza u bolnicu, halo pa nisi dosla na photo shuting vec u bolnicu :lol:
??? Ja, recimo, volim vidjeti uredno, nasminkano i lijepo osoblje. Ako svi spavaju (i mame i bebe), onda sigurno nije bila dreka i vika. Pa, i ti si se probudila zato sto si morala u WC. Mislim, dajte malo objektivnosti. Haloooo.
Post Reply