bruh/kila/hernija

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
šrink

#1 bruh/kila/hernija

Post by šrink »

Nisam sigurna da li tema postoji, ali poprilična mi je frka, pa sam morala ovako.
Dakle, zarađen u teretani. Sjednem iza jedne sile od čovjeka na spravu, pokušam privući tegove i nešto samo iskoči, u predjelu prepona. Stavio je neku ogromnu kilažu koju sam ja jelte trebala prilagoditi sebi. No...
Desilo se prije par mjeseci. Taj put i svaki naredni kad se pojavi, uspijem pritisnuti i vratiti unutra :shock:
Uglavnom, interesuje me ima li neko iskustva, je li pod moranje operacija i da li ću moći nastaviti sa treninzima (kick box) ? Hvala.
žulijan asanž

#2 Re: bruh/kila/hernija

Post by žulijan asanž »

moraš to srediti operativnim zahvatom. zavisi gdje je i kako je, ali postoji i mogućnost komplikacija. treninge ćeš neko vrijeme zaboraviti.

bruh, koliko sam uspio vidjeti iz literature, često može uzrokovati apendicitis (upalu slijepog crijeva), zbog česte promjene pritiska u trbušnoj duplji...
kokuz_sa

#3 Re: bruh/kila/hernija

Post by kokuz_sa »

ja operisao sa mislim 2.5-3god..bio mali i eto svasta dizao ko dijete..
uglavnom moze jako velike probleme da stvori ako se na vrijeme ne uradi operacija.
cak velike komplikacije moze napraviti muskim reproduktivnim organima
šrink

#4 Re: bruh/kila/hernija

Post by šrink »

...
ocammog

#5 Re: bruh/kila/hernija

Post by ocammog »

Da li neko zna rade li se operacije bruha privatno u Sarajevu i kojeg hirurga biste preporucili opcenito?

pozzz

occa
Post Reply