BRUH/BOL U STOMAKU
Moderator: anex
-
AzraDejan
#1 BRUH/BOL U STOMAKU
Pozdrav svima. Ovako vec 4 dana boli me stomak u predjelu sa desne strane pupka ali bol seta i nize u stranu. Tu imam manju oteklinu i bol mi je nastao kada sam nosio tesko previse naglo. Po cijeli dan me boli ali u toku dana manje nego predvece kada dobijem vrtoglavicu i visoku temperaturu i zlo mi je i samo mi se spava, boli me kada ustajem, kada dugo sjedim ali imam osjcaj kao da drzim neki kamen tu u stomaku, slabo jedem, 7 dana nisam jeo skoro nista. Sto se tice toaleta idem poprlicno redovno, a ne znam vise sta bih. Izludio sam djevojku skoro svako vece sa panikom i kuknjavom i cackali smo po netu misleci da je prvo slijepo crijevo, a sada sumnjamo na bruh. Da li je neko imao slicne ili iste probleme kao ja i ako jeste da li ima veze sa bruhom ili ne? Hvala unaprijed.
-
eeddiinn
#2 Re: BRUH/BOL U STOMAKU
Ako imaš temperaturu i vrtoglavicu a misliš da je bruh jer si nosio teško, trči kod doktora odmah.
Jer ako je bruh postoji mogućnost da se uklještio.
Jer ako je bruh postoji mogućnost da se uklještio.
- P308
#3 Re: BRUH/BOL U STOMAKU
Ja odmah pomislih da nije slijepo crijevo jer imas sve simptome osim zatvora ili proljeva jer rece da su ti redovne stolice. Otidji kod doktora, mozda nije nista. Ali ukoliko su slijepo crijeve ili bruh - ako na vrijeme ne odes kod doktora, moze se samo zakomplicirati. Od bruha nastaju recimo infekcije. Otidji kod doktora opce prakse i vidi sta ce on dalje reci.
-
AzraDejan
#4 Re: BRUH/BOL U STOMAKU
A da li je moguce da je istegnuce nekog misica da nije niti bruh niti slijepo crijevo? Jer kontam da je bruh boljelo bi me cijeli dan istom jacinom.
- dulekrele
#5 Re: BRUH/BOL U STOMAKU
otidi doktoru sta se zajebavas
- Kio
#6 Re: BRUH/BOL U STOMAKU
Kada covjeka nesto boli uvijek po psihi pomislis da je nesto najgore, pogotovo ako gledas simptome po netu.
Svaki bolovi se povecavaju kako se ide u noc, jer po defaultu kako ide mrak tako ti i vise rade receptori boli, vise se bojis i tako...
Po ovome sto ti govoris moze biti isteguće preponskog misica, da li kada hodas osjetis neku bol u predjelu prepona. Bruh boli dok ne izadje tj ne poprimi oblik a nakon toga prestane boliti.
Moze biti obicna nahlada mokracnih kanala jer se tako manifestuje. Najbolje da odes doktoru, od forumskih ljekara nema nista.
Ne sekiraj se nije nista ozbiljno, da je slijepo crijevo ne bi ti mogao pisati od bolova
Svaki bolovi se povecavaju kako se ide u noc, jer po defaultu kako ide mrak tako ti i vise rade receptori boli, vise se bojis i tako...
Po ovome sto ti govoris moze biti isteguće preponskog misica, da li kada hodas osjetis neku bol u predjelu prepona. Bruh boli dok ne izadje tj ne poprimi oblik a nakon toga prestane boliti.
Moze biti obicna nahlada mokracnih kanala jer se tako manifestuje. Najbolje da odes doktoru, od forumskih ljekara nema nista.
Ne sekiraj se nije nista ozbiljno, da je slijepo crijevo ne bi ti mogao pisati od bolova
- P308
#7 Re: BRUH/BOL U STOMAKU
Ne znam sta bih ti rekao, meni se nikako ne svidja sto imas vrtoglavice i temperaturu, a i izgubio si apetit. Znam da si zabrinut i da te strah i da ti se ne ide kod doktora, ali internet koliko je dobar toliko je i zlo. Znam jer i ja isto to radim kad mi je nesto, pa dijagnosticiram sebi sve i svasta pomocu informacija s netaAzraDejan wrote:A da li je moguce da je istegnuce nekog misica da nije niti bruh niti slijepo crijevo? Jer kontam da je bruh boljelo bi me cijeli dan istom jacinom.
-
eeddiinn
#8 Re: BRUH/BOL U STOMAKU
Bruh ne boli cijeli dan istim intenzitetom, ne mora uvijek ni da boli. Obično boli kod naprezanja, saginjanja, kihanja, velike nužde, kašljanja, podizanja tereta itd. Obično se bol smanjuje ili nestaje kod mirovanja posebno ležanja. Da li se ta oteklina kod ležanja smanjuje???
- ovajonaj
#9 Re: BRUH/BOL U STOMAKU
nemoj se sa tim igrati...
ja nisam imao nikakvih bolova u stvari jednom me nesto kao malo kao zabolilo i nakon nekoliko dana dobijem nekakve grceve i temperaturu i hitno u bolnicu , ultrazvuk rendgen ovo ono, puklo slijepo crijevo i to vec nekoliko dana.
hitna operacija i 5 dana u sok sobi.. doktor poslije rekao da sam samo malo zakasnio da se vjerovatno ne bih izvukao...
ja nisam imao nikakvih bolova u stvari jednom me nesto kao malo kao zabolilo i nakon nekoliko dana dobijem nekakve grceve i temperaturu i hitno u bolnicu , ultrazvuk rendgen ovo ono, puklo slijepo crijevo i to vec nekoliko dana.
hitna operacija i 5 dana u sok sobi.. doktor poslije rekao da sam samo malo zakasnio da se vjerovatno ne bih izvukao...
-
AzraDejan
#10 Re: BRUH/BOL U STOMAKU
Tako nekako boli u predjelu prepona, stomaka i malo ledja kad hodam i kada ustajem ujutru iz kreveta. Ja imam malu oteklinu, a najvise me brine to sa temperaturom sto puno poraste. A sto se tice doktora ne vjerujem nijednom na svijetu ionako samo lazu da izvuku sto vise novca, npr. imam problema sa jetrom, boli ubija, znaci tvrdo kao kamen a on meni kaze samo masnoca.. i znam milion slucajeva gdje daju pogresnu dijagnozu samo pod noz da strpaju..Kio wrote:Kada covjeka nesto boli uvijek po psihi pomislis da je nesto najgore, pogotovo ako gledas simptome po netu.
-
AzraDejan
#11 Re: BRUH/BOL U STOMAKU
Mene boli samo kada ustajem i kada puno hodam, kad se sagnem malo kao bocne bol a odmah prestane, kod velike nuzde ne boli me nista, kisem cijelo jutro ni to me ne boli, jedino juce i prekjuce kad se zakasljem zaboli. Apetit nemam ni od sikiracije i stresa zbog nekih drugih stvari, a sada ni zbog ovog a i muka mi dodje kada krenem jesti, odmah ubrzo stanem, jedino mogu da pijem vodu i da jedem slatkise. 
- Kio
#12 Re: BRUH/BOL U STOMAKU
Vidi ti htio ili ne morati ces otici doktoru. Najlakse da iskljucis bruh i da se ne sekiras je metodom puplcije, tj vrhovima prstiju pritsni taj dio koji te boli, nakaslji se jako i ako osjecas kao da nesto hoce da izadje moze biti da je bruh. Ali posto si rekao da prilikom kihanja i kasljanja nemas nekih jakih bolova bruh nije. Dok imas temperaturu to znaci da imas neki upalni proces u sebi. Posto su ovi toplo-hladni dani izrazeni moze biti da je upala mokracnog mjehura koja se slicno manifestuje. Pij caj od brusnice, odmaraj.
Nedostatak apetita si sam naglasio zbog cega, uslijed panike sigurno koji imas mozda i pretjerujes sa ovim simptomima tj sve ti se cini gorem nego sto jeste, plus ako guglas u kasne sate mogu misliti kako se prepadnes
Znaci najbolje je sto prije otici ljekaru opste prakse, objasni mu ukratko sta je i rijesen problem. Preko dana ce bol se smanjivati a kako ide noc ce se vracati tako je to.
Nedostatak apetita si sam naglasio zbog cega, uslijed panike sigurno koji imas mozda i pretjerujes sa ovim simptomima tj sve ti se cini gorem nego sto jeste, plus ako guglas u kasne sate mogu misliti kako se prepadnes
Znaci najbolje je sto prije otici ljekaru opste prakse, objasni mu ukratko sta je i rijesen problem. Preko dana ce bol se smanjivati a kako ide noc ce se vracati tako je to.