Očigledno stručan komentar sa drugog foruma.mustafa, [url]http://www.poljoprivreda.ba/forum/index.php[/url] wrote:Smatramo da je nemoguće uvođenje carina, posebno nakon potpisivanja CEFTA-e, i pomalo je smiješno da ozbiljni organi postavljaju neozbiljna pitanja.
pokušajte samo zamisliti šta će se dogoditit kada ljudi otKriju epidemiološku katastrofu sa brucelozom i vrlo opasnim (lični stav) igranjem vakcinama kod malih preživača i šta će se dogoditi kada ozbiljni ljudi shvate koliko smo mi neozbiljni i nestručni, pa nam zabrane kompletan izvoz hrane i počnu tražiti prije izdavanja viza za Hrvatsku i druge zemlje, da mi nemamo brucelozu u sebi.
S poštovanjem dr.vet.med. Mustafa
Kako se zaštititi od bruceloze?
Smijem li kupovati upakovani travnički sir, ovčiji sir, na kojem NE STOJI da je proizveden od PASTERIZOVANOG ovčijeg mlijeka?
Koji su simptomi bolesti kod ljudi?
Kako se liječi?
Koje su posljedice ''preležane'' bruceloze?
Je li istina da veeelikiiii broj muškaraca ostane sterilan nakon ''preležane'' bruceloze?
Šta učiniti da se spriječi kontakt sa zaraženim životinjama i proizvodima?
Ovdje treba napomenuti da nomadi ili polunomadi ''špartaju'' i Zlatnom dolinom.
Vrijeme je ili će uskoro doći kada ovce donose mladunčad na svijet, a poznato je da se u plodovoj vodi i posteljici najviše koncentrišu zarazne klice ili paraziti, ne znam već šta je u pitanju.