BRUCE DICKINSON - Sarajevo 1994

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
ma_zdraoooo

#1 BRUCE DICKINSON - Sarajevo 1994

Post by ma_zdraoooo »

Vozdra,

Ima li neko slika ili mozda snimak ovog koncerta ???
Hodidjed

#2 Re: BRUCE DICKINSON - Sarajevo 1994

Post by Hodidjed »

Bio sam na ovom koncertu, ali nemam nikakve fotke. Nisam imao filma za aparat.
Koncert je bio zalostan i turoban, a kako nece biti u kakvim se uslovima spremalo.
Dikinsona u transporteru dovukli.
DaysleepeR

#3 Re: BRUCE DICKINSON - Sarajevo 1994

Post by DaysleepeR »

samo si trebao dodati da je tebi koncert bio turoban jer meni takav nije bio, meni je bio ekstra i nešto neviđeno usred svog sranja koje se dešavalo okolo
drugstARi

#4 Re: BRUCE DICKINSON - Sarajevo 1994

Post by drugstARi »

i mogao si popit tuborg za marku
davorf
Location: lost in thought and lost in time while the seeds of life and the seeds of change were planted...

#5 Re: BRUCE DICKINSON - Sarajevo 1994

Post by davorf »

Vi ste barem imali priliku biti na koncertu. Ja nisam imao tu sreću, i za koncert sam saznao 15 dana kasnije =(

Pozdrav
Hodidjed

#6 Re: BRUCE DICKINSON - Sarajevo 1994

Post by Hodidjed »

DaysleepeR wrote:samo si trebao dodati da je tebi koncert bio turoban jer meni takav nije bio, meni je bio ekstra i nešto neviđeno usred svog sranja koje se dešavalo okolo
Pa bas zbog tog sranja okolo je bio turoban. Bubnjaru su jedva dobos sklepali, a rasvjeta: dvije siljalice.
Ja sam dosao na koncert ne vjerujuci da ce se Dickinson pojaviti, kad ono "fakat". naravno da mi je bilo drago i izgledalo nevjerovatno, ali jebiga: tegoba brate sto koncert nije bio u ljepsim vremenima i boljim uslovima.
Takodje je sala bila poluprazna jer niko nije imao pojma za koncert. Ja sam za koncert saznao taj dan u 5 popodne.
Van Halen

#7 Re: BRUCE DICKINSON - Sarajevo 1994

Post by Van Halen »

Sjećam se vijesti o tom koncertu na dnevniku. Duška Jurišić čita vijest, a u pozadini Bruce :-) Velika stvar za grad tada.
DaysleepeR

#8 Re: BRUCE DICKINSON - Sarajevo 1994

Post by DaysleepeR »

Hodidjed wrote:
DaysleepeR wrote:samo si trebao dodati da je tebi koncert bio turoban jer meni takav nije bio, meni je bio ekstra i nešto neviđeno usred svog sranja koje se dešavalo okolo
Pa bas zbog tog sranja okolo je bio turoban. Bubnjaru su jedva dobos sklepali, a rasvjeta: dvije siljalice.
Ja sam dosao na koncert ne vjerujuci da ce se Dickinson pojaviti, kad ono "fakat". naravno da mi je bilo drago i izgledalo nevjerovatno, ali jebiga: tegoba brate sto koncert nije bio u ljepsim vremenima i boljim uslovima.
Takodje je sala bila poluprazna jer niko nije imao pojma za koncert. Ja sam za koncert saznao taj dan u 5 popodne.
nije ti baš memorija kako treba

bubnjar je svirao na svom bubnju, ja sam bio na tonskoj i upoznao muzičare, nije to tako kako ti kažeš

sala je bila puna koliko se ja sjećam

pozdrav
Hodidjed

#9 Re: BRUCE DICKINSON - Sarajevo 1994

Post by Hodidjed »

DaysleepeR wrote:
Hodidjed wrote:
nije ti baš memorija kako treba

bubnjar je svirao na svom bubnju, ja sam bio na tonskoj i upoznao muzičare, nije to tako kako ti kažeš

sala je bila puna koliko se ja sjećam

pozdrav
Jeste bubnjar svirao na svom bubnju, ali dobos su mu i naknadno riktali (nesta nije bilo ok), a sala je bila poluprazna, dobro se sjecam.
Svi su krenuli naprijed kad je Bruce izasao, tako da se gore (ozada) sve ispraznilo.
ma_zdraoooo

#10 Re: BRUCE DICKINSON - Sarajevo 1994

Post by ma_zdraoooo »

Ali pazi e. bili ste na koncertu koji se desava jednom, koncert za koji Bruce ne vjeruje da je mogao nesto tako uraditi.

Respect
zimomor

#11 Re: BRUCE DICKINSON - Sarajevo 1994

Post by zimomor »

The final gig of 1994 was in Sarajevo. The route into the city was dangerous and
anyone in the band or crew could have pulled out at any time without fear of any comeback.
No-one did. We all came back feeling a bit different about life, the universe and everything
else. I have never felt such a bond in a band as developed between us in the 4 days we spent
in Bosnia."
Bruce Dickinson
January 1995

http://www.geocities.com/SunsetStrip/Pa ... lbums.html
Dickinson's ensemble of guitarist Alex Dickson, bassplayer Chris Dale, and drummer Alessandro Elena made history as the first band to play a live rock show in Sarajevo since civil war erupted at the end of 1991. The band was invited to Bosnia by the British UN Forces.

During their stay in Sarajevo they became a much closer unit as a band and the whole thing inspired Bruce to write the song "Inertia". He had seen this image (up left), on a placard for Radio ZID, which saw woman trying to push a wall with her head. Bruce got the idea for the song because he felt that the picture showed what really was inertia.

http://www.bookofhours.net/bdwbn/trivia.htm
Wolfheart

#12 Re: BRUCE DICKINSON - Sarajevo 1994

Post by Wolfheart »

bilo je lijepo slusati ga poslije svirke na Radio ZID-u
ali sjetiti se tih vremena je tesko.
Post Reply