zforumas wrote:Pa vidis li sad covjece o cemu mi pricamo?
Toliko se potrudio da "programira" rusenje dva ljudskom rukom napravljena objekta, a nije spomenuo nesto sto utice na kompletnu planetu i zivot na njoj.
Razumijes li sada zasto spominjemo vulkane, led i dinosaure?
Razumijes li koja je razlika izmedju tih tvojih "programiranja" i ove tri stvari?
Ne treba mi recept za hurmasice, dosta sto se potrudio da objasni da ne jedemo svinjetinu, da je mokraca lijek i sl...ne sumnjam u njegove kulinarske mudrosti.
Toliko se potrudio da "programira" rusenje dva ljudskom rukom napravljena objekta, a nije spomenuo nesto sto utice na kompletnu planetu i zivot na njoj.
itekako je spomenuo, samo vas peglam malo sa ovim stvarima, trazite vulkane evo vam vulkani iz KUr'ana:
Kada se Zemlja najžešćim potresom svojim potrese i kada Zemlja izbaci terete svoje, i čovjek uzvikne: “Šta joj je?!” – toga Dana će ona vijesti svoje kazivati. (99:1-4)
sad da spominje vulkane tu i tamo nepotrebno, ali spominje masovno aktiviranje vulkana kada budu izbacivali lavu na sve strane, pa cak u u morima ce da lava bude je itekako vrijedno spominjanja.
kao sto se kaze u Kur'anu
I kada se mora vatrom napune.(Kuran)
podvodno izbacivanje lave
Razumijes li sada zasto spominjemo vulkane, led i dinosaure?
vulkane si dobio , led i dinosaurusi su ne bitni, dok vulkani koliko toliko su bitni da se spomenu jer ce biti masovno aktiviranje vulkana kada nastupi Smak svijeta.
Razumijes li koja je razlika izmedju tih tvojih "programiranja" i ove tri stvari?
itekako, razumijem, programiranje ima svrhu dok spominjanje neceg sto su obicni beudini mogli uociti nije nikakvo cudo, cudo je programiranje, a spominjanje necega sto neko moze da uoci svojim ocima nije nista posebno.
Ne treba mi recept za hurmasice, dosta sto se potrudio da objasni da ne jedemo svinjetinu, da je mokraca lijek i sl...ne sumnjam u njegove kulinarske mudrosti.
mokraca kamile je lijek u odredjenoj situaciji, kada se ima stomcne probleme...a ti kako to predstavljas da je mokraca lijek, neko ko cita sa strane pomislio bi da je ljudska mokraca lijek za rak itd....kako to ti upakujes kroz sakat tekst da oni koji prvi put citaju blage veze nema o cemu je rijec.