Može li mi molim Vas neko napisati kako uporediti naš i britanski sistem ocjenjivanja za diplomirane sa četverogodišnjim studijem. Po njihovom to bi bilo Bsc(Hons).
u UK se dodjeljuje sljedeće:
I (First class honours) = 70%+
IIi (Upper Second Class Honours) = 60% - 69%
IIii (Lower Second Class Honours) = 50% - 59%
III (Third Class Honours) = 40% - 49%
Zna li neko šta znači koji, ili se ovo odnosi na prosječnu ocjenu?
Je li u "IIi (Upper Second Class Honours) = 60% - 69%" spadamo mi koji smo završili fakultet po četverogodišnjem studiju?
Britanski sistem ocjenjivanja - Honours Class Degree
-
kenzo
- Baby Jane
#2 Re: Britanski sistem ocjenjivanja - Honours Class Degree
Ja bih rekla da ti je to ovako:
I (first) - nasa ocjena 9 -10
II.1 - nasa ocjena: 8 na 9
II.2 - nasa ocjena6 - 7
III - nasa ocjena 6
Ja sam na faxu imala Second Class Honours (II.1), ali mi, kad sam nostrifikovala diplomu to niko niti je nostrifikovao niti prevodio.
II.2 - nasa ocjena6 - 7
III - nasa ocjena 6
Ja sam na faxu imala Second Class Honours (II.1), ali mi, kad sam nostrifikovala diplomu to niko niti je nostrifikovao niti prevodio.
-
kenzo
#3 Re: Britanski sistem ocjenjivanja - Honours Class Degree
Čitao sam na drugoj temi da sa našim prosjekom 7 spadamo u npr. Upper Second Class Degree..Baby Jane wrote:Ja bih rekla da ti je to ovako:
II.2 - nasa ocjena6 - 7
III - nasa ocjena 6
- Baby Jane
#4 Re: Britanski sistem ocjenjivanja - Honours Class Degree
Ne bih bas rekla, jer znam kriterije, tj znam sta znaci II.1, a sta II.2....meni je to, iz mog iskustva vise II.2 nego II.1 (second class upper je II.1)
-
kenzo
#5 Re: Britanski sistem ocjenjivanja - Honours Class Degree
Ok, i ja sam isto mislio
al pogledaj link:
http://www.fthm.uniri.hr/files/Odbor%20 ... ivanju.pdf
po ovome za diplomski studij svi noi kji imaju prosjek 7 spadaju u Upper Second Class Degree
al pogledaj link:
http://www.fthm.uniri.hr/files/Odbor%20 ... ivanju.pdf
po ovome za diplomski studij svi noi kji imaju prosjek 7 spadaju u Upper Second Class Degree
- Baby Jane
#6 Re: Britanski sistem ocjenjivanja - Honours Class Degree
Koliko vidim, u ovoj tabeli "Druga Gornja Klasa" pise dva puta, a donje klase nema nikako, tako da je greska u pitanju. Cak ako krenes od toga da je 5 = 10 po nasem, dodje ti da je 7 zapravo Druga donja klasa, tj II.2 (ili ja nesto propustam, ali ne bih rekla
)
Zapravo ispravka, 7 dodje da je treca klasa... (III)
6- polozio
7 - treca klasa
8 - druga donja
9 - druga gornja
10 - prva klasa
Zapravo ispravka, 7 dodje da je treca klasa... (III)
6- polozio
7 - treca klasa
8 - druga donja
9 - druga gornja
10 - prva klasa
-
kenzo
#7 Re: Britanski sistem ocjenjivanja - Honours Class Degree
pa da, ali ta treća klasa po latinsojklasifikaciji je jednaka UK upper second honours degre...tako sam jos negdje procitao cini mi se..
- Baby Jane
#8 Re: Britanski sistem ocjenjivanja - Honours Class Degree
Nije jednaka, niti moze biti jednaka.kenzo wrote:pa da, ali ta treća klasa po latinsojklasifikaciji je jednaka UK upper second honours degre...tako sam jos negdje procitao cini mi se..
Treca klasa, odnosno Third, nije isto sto i Second Class Honours...Treca klasa je ispod.
-
kenzo
#9 Re: Britanski sistem ocjenjivanja - Honours Class Degree
u pravu si..Baby Jane wrote:Nije jednaka, niti moze biti jednaka.kenzo wrote:pa da, ali ta treća klasa po latinsojklasifikaciji je jednaka UK upper second honours degre...tako sam jos negdje procitao cini mi se..
Treca klasa, odnosno Third, nije isto sto i Second Class Honours...Treca klasa je ispod.