Nisam imao prilike citati navedeni izvjestaj, ali moram priznati da mi ono sto sam cuo od par tih lordova nije mi ostavilo utisak da se radi o nekom narocito detaljnijem ili drugacijem ili kpnstrultivnijem pristupu rjesavanja gorucih drustveno-politickih problema. Stavise, u njihovom izlaganju ne samo da nije receno nista novo i nisto sto vec nije poznato, nego mi je djelovalo onako prilicno diplomatski i nekonkretno. Cak je jedan od njih ozlagao toliko plitko i generalnonkao da je u stbari nesiguran u ono sto govori tj. neupucen.
Ja za sada nemam utisak da njihov izvjestaj sadrzi konkretne mjere za rjesavanje gorucih drustveno-politickih problema na z. Balkanu (ukljucujuci i BiH), niti imam utisak da ima potencijal za neku promjenu, a nemam bas ni utisak da su najdetaljnije upoznati sa situacijom, na osnovu njihovih izjava, ali za neki definitivniji zakljucak ipak je potrebno procitati izvjestaj.
Ipak, zanimaju me prvi utisci, pa evo pozivam forumase da podijele misljenje na ovu temu.
Occa
Britanski lordovi i njihov izvjestaj o Zapadnom Balkanu
-
ocammog
#1 Britanski lordovi i njihov izvjestaj o Zapadnom Balkanu
Last edited by ocammog on 12/01/2018 00:08, edited 1 time in total.
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
- horkesh
#3 Re: Britanski lordovi i njihov izvjestaj o Zapadnom Balkanu
Iznenađujuće površno za Britance. Dovoljno je bilo vidjeti mapu BiH na kojoj je Brčko dio RS-a, a onda vidjeti spisak sagovornika s kojima su pričali u BiH. Pokušaj neutralnog pristupa kakav smo već vidjeli tokom rata u BiH.ocammog wrote:Nisam imao prilike citati navedeni izvjestaj, ali moram priznati da mi ono sto sam cuo od par tih lordova nije mi ostavilo utisak da se radi o nekom narocito detaljnijem ili drugacijem ili kpnstrultivnijem pristupu rjesavanja gorucih drustveno-politickih problema. Stavise, u njihovom izlaganju ne samo da nije receno nista novo i nisto sto vec nije poznato, nego mi je djelovalo onako prilicno diplomatski i nekonkretno. Cak je jedan od njih ozlagao toliko plitko i generalnonkao da je u stbari nesiguran u ono sto govori tj. neupucen.
Ja za sada nemam utisak da njihov izvjestaj sadrzi konkretne mjere za rjesavanje gorucih drustveno-politickih problema na z. Balkanu (ukljucujuci i BiH), niti imam utisak da ima potencijal za neku promjenu, a nemam bas ninuyisak da su najdetaljnije upoznati sa situacijom, na osnovu njihovih izjava, ali za neki definitivniji zakljucak ipak je potrebno procitati izvjestaj.
Ipak, zanimaju me prvi utisci, pa evo pozivam forumase da podijele misljenje na ovu temu.
Occa
Mnogo više pažnje su posvetili Srbiji, Kosovu, pa čak i Makedoniji.
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#4 Re: Britanski lordovi i njihov izvjestaj o Zapadnom Balkanu
Gdje god britanski lordovi prave granice problemi ostaju (Indijski podkontinent, Palestina, Balkan, ...........).
-
megaman4
#5 Re: Britanski lordovi i njihov izvjestaj o Zapadnom Balkanu
Sta bi ovi metuzalemi radili po vazdan osim da kuhaju u tudjim temljama?Ima Bosne_Bice Bosne wrote:Gdje god britanski lordovi prave granice problemi ostaju (Indijski podkontinent, Palestina, Balkan, ...........).
To je ta pogana navika mijesanja u tudje stvari.