brisaci
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- valter.ba
#51 Re: brisaci
Ima li se negdje kupiti samo guma brisaca kvalitetna. Kod mene je jedan brisac na autu i volio bih ga prepakovati.
- commendatore
#52 Re: brisaci
kupio sam neku divlju gumicu za brisace za 4,5 marke par - 70 cm cini mi se - pored FISa Vitez zgrada do nesto kao sve za dom i vrt - moram reci da sam prezadovoljan.... pa eto ako koga zanima to je tu i ima na stanju dosta - crvene boje je papirni dio ambalaze uvoznik nesto bijeljina ovo ono..... bila je rasprava pa eto ja sebi nadjoh....
-
Throttle
#53 Re: brisaci
Ja sam prije kupovao Valeo i Champion i svaki put različita situacija-nekad valjaju nekad ne.
Zadnje 2-3 godine kupujem kineske aero. Momak u Zenici preprodaje neke s Arizone, 4KM/kom, traju do godinu dana, bacim i opet ispočetka. Brišu dobro, čak i nakon godinu al dok krenu škripat skidam ih jer me nervira. Ja sam prezadovoljan s njima, nevezano za cijenu, tu godinu dana dok ih koristim stvarno nemam zamjerki. U Robotu imaju isto neki aero, ispod 5KM/kom, al su katastrofa. Novi preskaču, bučni, ostavljaju vode dosta na šajbi i ne hvataju pri krajevima
Zadnje 2-3 godine kupujem kineske aero. Momak u Zenici preprodaje neke s Arizone, 4KM/kom, traju do godinu dana, bacim i opet ispočetka. Brišu dobro, čak i nakon godinu al dok krenu škripat skidam ih jer me nervira. Ja sam prezadovoljan s njima, nevezano za cijenu, tu godinu dana dok ih koristim stvarno nemam zamjerki. U Robotu imaju isto neki aero, ispod 5KM/kom, al su katastrofa. Novi preskaču, bučni, ostavljaju vode dosta na šajbi i ne hvataju pri krajevima
- commendatore
#54 Re: brisaci
ja sam prezadovoljan sa ovima - nije mi bitno uopste koliko ce dugo trajat - prosli brisaci su mi bili citavi nisu se nigdje izderali al vise nista nisu brisali..... gledam a ne vidim - n ije mi uopste bitno koliko ce trajat ako budu obavljalil poso kao sto sad rade - pollizu mi sofersajbuThrottle wrote:Ja sam prije kupovao Valeo i Champion i svaki put različita situacija-nekad valjaju nekad ne.
-
Throttle
#55 Re: brisaci
commendatore wrote:
ja sam prezadovoljan sa ovima - nije mi bitno uopste koliko ce dugo trajat - prosli brisaci su mi bili citavi nisu se nigdje izderali al vise nista nisu brisali..... gledam a ne vidim - n ije mi uopste bitno koliko ce trajat ako budu obavljalil poso kao sto sad rade - pollizu mi sofersajbu
Upravo to-kad su jeftini nije bitno koliko ce dugo trajati ako taj jedan period dobro brisu. Prve naznake istrošenosti-mijenjam.
- commendatore
#56 Re: brisaci
ma ja - jos ko biva boschovi bili.... doduše prvi put nakon 5 godina mijenjam i stvarno isto da dzogerom pokupe vodu....Throttle wrote:commendatore wrote:
ja sam prezadovoljan sa ovima - nije mi bitno uopste koliko ce dugo trajat - prosli brisaci su mi bili citavi nisu se nigdje izderali al vise nista nisu brisali..... gledam a ne vidim - n ije mi uopste bitno koliko ce trajat ako budu obavljalil poso kao sto sad rade - pollizu mi sofersajbu![]()
Upravo to-kad su jeftini nije bitno koliko ce dugo trajati ako taj jedan period dobro brisu. Prve naznake istrošenosti-mijenjam.
-
Throttle
#57 Re: brisaci
hahahah, dzogeromcommendatore wrote: ma ja - jos ko biva boschovi bili.... doduše prvi put nakon 5 godina mijenjam i stvarno isto da dzogerom pokupe vodu....
- commendatore
#58 Re: brisaci
Throttle wrote:hahahah, dzogeromcommendatore wrote: ma ja - jos ko biva boschovi bili.... doduše prvi put nakon 5 godina mijenjam i stvarno isto da dzogerom pokupe vodu....![]()
![]()
![]()
-
tempuser
#59 Re: brisaci
Lucas zdra'o, onaj dio gumice sto brise is ostao zaljepljen na staklu poslije 6 mjeseci i to zadnji brisac!
-
530i
#60 Re: brisaci
tempuser wrote:Lucas zdra'o, onaj dio gumice sto brise is ostao zaljepljen na staklu poslije 6 mjeseci i to zadnji brisac!
Pa to je baš malo.
-
tempuser
#61 Re: brisaci
Kad sam uvukao gumicu iz Lucas brisaca u feb-mar brisala super, sinoc imam sta da vidim, dignem brisac a na sajbi ostao tacno onaj spicasti dio sto brise...
Imao sam jedan nov Champion raspar brisac iz kojeg sam uvukao gumu! Sad mu stopamo da vidimonkoliko ce trajati!
Imao sam jedan nov Champion raspar brisac iz kojeg sam uvukao gumu! Sad mu stopamo da vidimonkoliko ce trajati!
- supercali
#62 Re: brisaci
Meni j3 lucas prvo brisanje poceo skripati i taj brisac nece vise u moje ruke a kamoli na auto
-
NediM17
#63 Re: brisaci
Champion- lijevi 18KM, desni 12KM
Savrseno brisu, samo je pitanje do kada.
-
Naslovnica
#64 Re: brisaci
Uzeo nekakve Bosch eco ili tako nekako, na Nestru, 12-13 KM, za sada odlični.
-
slavemaster
#65 Re: brisaci
http:// ecocut-pro. de/?gclid=CMnQxfqzns4CFRaeGwod5T8Maw
http://ecocut-pro.de/?gclid=CMnQxfqzns4CFRaeGwod5T8Maw
Jel ima vako nesto kod nas kupit
http://ecocut-pro.de/?gclid=CMnQxfqzns4CFRaeGwod5T8Maw
Jel ima vako nesto kod nas kupit
-
preludezalude
#66 Re: brisaci
Ja sam Champion platio ijevi 17, desni 16 KM prije vise od godinu dana. Jos uvijek brisu savrseno.NediM17 wrote:Champion- lijevi 18KM, desni 12KM
-
Emir92
#67 Re: brisaci
U FIS-u u Halilovicima sam uzeo samo gumice bile su oko 3-4 KM, Evo mjesec dana i super brišu. Da izdrze do zime ja zadovoljan

- dzeno123
#68 Re: brisaci
Kupih u avantiju brisace one aero i isto kao da mi lijevi je previse pritisnut te struze i tacno ispred vozacevog mjesta razbacuje vodu, tacno me izludjuje. Ima li ko da preporuci neke a da nisu skupi pretjerano. Ove champion gdje ste kupovali?
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#69 Re: brisaci
Ja sam uzeo u FISu Bosch, prije godinu dana, super bili, brisali, tihi, ali evo vec pomalo pocnju da skripuckaju, pa cu garant opet iste uzeti. Platio kolko se sjecam 18 KMdzeno123 wrote:Kupih u avantiju brisace one aero i isto kao da mi lijevi je previse pritisnut te struze i tacno ispred vozacevog mjesta razbacuje vodu, tacno me izludjuje. Ima li ko da preporuci neke a da nisu skupi pretjerano. Ove champion gdje ste kupovali?
- amar1994
#71 Re: brisaci
kod mene su neki MITSUBA

-
kakolijeciti
#72 Re: brisaci
Ako ideš preko granice, ili imaš nekog da ih pošalješ na njegovu adresu pokušaj sa ovim http://www.brisaci.hr/dingosp0 wrote:gdje mogu naci brisace za VW Jettu (07 god.)
gledam po netu ove Bosch ali po 70KM...
fkt mi s ne daje tolike pare za brisace... mogao bih halaliti jedno 25KM ..
gdje najbolje pogledati..
Ja sam kupio za renola i jako sam zadovoljan. Prije sam imao neke što su mi ugradili u ovlaštenom (zamjenske talijanske) koji nisu trajali ništa. Sada sve radi uredno...
- ranger
#73 Re: brisaci
kakvi su ovi Lucas sto maja tusi?
http://www.majagume ba/Products/Product/4120
http://www.majagume ba/Products/Product/4120
- supercali
#74 Re: brisaci
Bjezi od lukas brisaca
Ja sam u prvoj upotrebi imao skripu tih brisaca znaci bukvalno novo skripali
Ja sam u prvoj upotrebi imao skripu tih brisaca znaci bukvalno novo skripali
- ranger
#75 Re: brisaci