Brexit

Post Reply
dezurni_ucenik

#801 Re: Brexit

Post by dezurni_ucenik »

Pazi ti rusofila sto nesto slave :lol: :lol: :lol:
L u c i f e r

#802 Re: Brexit

Post by L u c i f e r »

Jebo britance, necel ga popusit i raskomadat se pa ce doci tobe.

Svabo je zakon.
Drvosjeca iz Dejcica

#803 Re: Brexit

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

:pisnuo:
hrle1976 wrote:Boris Johnson novie premier UK :D

Inace dobar tenniser
Image

Bolje on nego da Cameron, koji je sam sebi kareru zapacko do dna. :D
Sta mu dodje Boris Beker? :pisnuo:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#804 Re: Brexit

Post by pici »

haos1 wrote:
pici wrote:
haos1 wrote:Ooooooo šta im Putin počini. Pa se ti dragi moj zajebaji sljedeći put sa rusima i Ruskom federacijom. EU i nastade zbog Rusije zbog nje će i nestati.
:lol: :lol: :lol: :lol: liliputanac,

Image

EU uvodi sankcije kome stigne. I uvede ona sankcije Rusiji, posto dosad nije bilo problema kad su tako uvodili nekom sankcije. I oni bi da uniste ekonomiju Rusije, kad ono raspad EU nakon uvodjenja sankcija Rusiji. Hahahahaha!
Hahahahaha!
:lol: :lol: :lol:
Toffee karamela

#805 Re: Brexit

Post by Toffee karamela »

hrle1976 wrote:Boris Johnson novie premier UK
Premijer - Boris

Gradonačelnik Londona - Sadik

Neke stvari su nepopravljive, trebali su prije bježat od ostatka svijeta :D
p206

#806 Re: Brexit

Post by p206 »

Prateći historiju VB, 2 sv. rat je bio prekretnica... iako su formalno pobijedili, oni su najviše izgubili.. izgubili su položaj najjače prekookeanske sile, malo je poznato da je Čerčil morao potpisati sporazum sa SAD da im predaje sve prekookeanske luke i strateška mjesta koje su Ameri poželjeli u zamjenu za konvoje hrane i oružja, zbog Njemačke izolacije. Tad je počeo pad kraljevine, i traje i danas... ovo su završne faze, jer oni osim u par zemalja Komonvelta nemaju nigdje znacajan uticaj... izlaskom iz unije izgubice ga jos vise na globalnom planu. Nekada ce se vratiti to je sigurno ali mislim da nece u ovom sastavu, vjerovatno ce Škoti izabrati svoj put
Što se tiče nas i BiH, mialim da tu nece biti nekih bitnih promjena, BiH svakako podrzavaju SAD i Njemačka
mirzaaa33

#807 Re: Brexit

Post by mirzaaa33 »

Toffee karamela wrote:
mirzaaa33 wrote:

Zapalili bijelu kucu prije 200 godina i ratovali protiv Amerikanaca, jako bitno :-)
Ratovali su i Amerikanci sami protiv sebe, al prije 200 godina.
U smislu texta koji sam citirala i tematike koa se razmatra jeste.

Hajd zaobiđi i ne vrti očima, vjerovatno ti je ovo i prvi put da čuješ za pomenuti rat.
Šta je bitno što su zapalili Bijelu kuću prije 200 godina. Svako živ zna da su ratovali i kako ali isto tako treba znati i da su uvijek na kraju bili na istoj strani, u 99% situacija. Ja znam možda jednu situaciju kada SAD nije podržala UK i obrnuto, vjerovatno ima još koja za koju ne znam.

Isto je tako nebitno što su držali kolonije, robove, osvajali, ubijali, pogotovo kad se to selektivno i isključivo radi sa njima a uglavnom je tako. Eventualno im se pridruži ponekad Francuska, kada treba posrati Evropu zbog kolonijalizma i izdvojiti od drugih kao velikih sila koje su, kao, to postale mirnim putem i bez zločina.
Bodkin

#808 Re: Brexit

Post by Bodkin »

p206 wrote:Prateći historiju VB, 2 sv. rat je bio prekretnica... iako su formalno pobijedili, oni su najviše izgubili.. izgubili su položaj najjače prekookeanske sile, malo je poznato da je Čerčil morao potpisati sporazum sa SAD da im predaje sve prekookeanske luke i strateška mjesta koje su Ameri poželjeli u zamjenu za konvoje hrane i oružja, zbog Njemačke izolacije. Tad je počeo pad kraljevine, i traje i danas... ovo su završne faze, jer oni osim u par zemalja Komonvelta nemaju nigdje znacajan uticaj... izlaskom iz unije izgubice ga jos vise na globalnom planu. Nekada ce se vratiti to je sigurno ali mislim da nece u ovom sastavu, vjerovatno ce Škoti izabrati svoj put
Što se tiče nas i BiH, mialim da tu nece biti nekih bitnih promjena, BiH svakako podrzavaju SAD i Njemačka
UK danas na dpsta mjesta ima vise uticaja nego njemacka ili EU. Sto se tice vanjske politike, EU je izgubila najacu clanicu
Drvosjeca iz Dejcica

#809 Re: Brexit

Toffee karamela wrote:Zapravo simpatišem tu zemlju i njene stanovnike ali kad se sjetim ovoga katila ( a još je živ) poželim da i on dočeka ono radi čega se nama cinično smeškao dok je iscrtavao salvete po Ženevi i Palama

Image

Image

Uskoro u prodaji... :mrgreen:

Image
:lol:
haos1

#810 Re: Brexit

Post by haos1 »

Sah mat. Neko rece da Putin ne zna igrati sah. E ovaj put je 1:0 za Rusiju tebraaa.
Drvosjeca iz Dejcica

#811 Re: Brexit

haos1 wrote:Sah mat. Neko rece da Putin ne zna igrati sah. E ovaj put je 1:0 za Rusiju tebraaa.
:lol: Jok, iza ovoga stoji Al Bagadadi i ISIL... :evil:
mirzaaa33

#812 Re: Brexit

Post by mirzaaa33 »

p206 wrote:Prateći historiju VB, 2 sv. rat je bio prekretnica... iako su formalno pobijedili, oni su najviše izgubili.. izgubili su položaj najjače prekookeanske sile, malo je poznato da je Čerčil morao potpisati sporazum sa SAD da im predaje sve prekookeanske luke i strateška mjesta koje su Ameri poželjeli u zamjenu za konvoje hrane i oružja, zbog Njemačke izolacije. Tad je počeo pad kraljevine, i traje i danas... ovo su završne faze, jer oni osim u par zemalja Komonvelta nemaju nigdje znacajan uticaj... izlaskom iz unije izgubice ga jos vise na globalnom planu. Nekada ce se vratiti to je sigurno ali mislim da nece u ovom sastavu, vjerovatno ce Škoti izabrati svoj put
Prateći historiju, dolazi se do toga da je Britaniji otkucalo sa krajem prvog svjetskog rata a ne drugog i tada ulogu svjetske sile preuzima od britasnke imperije USA. Tako se svugdje uči i tako i jeste bilo. Ovo za utjecaj Velike Britanije u svijetu je poprilično smiješno.
Gojeni H

#813 Re: Brexit

Post by Gojeni H »

ExNihilo wrote:
Bodkin wrote:
ExNihilo wrote:
Ja imam dovoljno forumskog staža da znam kako se ne vrijedi raspravljati s forumskim budalama, već ih treba - ismijavati.

Šta reći ljudima koji vele da je ekonomija UK već kažnjena time što funta pada, osim ih pežorativno nazvati stručnjacima.
Samo kratkorocno. Vidjecemo koliko ce se brzo vratiti funta. Naravno uvijek se moze argumentovati da pad funte doprinosi rastu izvoza ali zadjih par godina podaci ne pokazuju nesto slicno.

Kako god ljudi su dobro zaradili padom funte
Pa ovo je klasična panika na finansijskim tržištima. Funta će se brzo vratiti jer njena dugoročna vrijednost zavisi od konkurentnosti ekonomije. Zato su ove proklamacije kako UK više nije 5. ekonomija svijeta - idiotske.
:thumbup:
General War

#814 Re: Brexit

Post by General War »

Hafis wrote:Hajdemo malo logike:
Neki su već dali a neki bi sutra dali guzice da mogu ući u EU.
A opet, neki uopće i ne pomišljaju ući u nju ili je sasvim hladno napuštaju.

Slijedeći logiku razmišljanja većine koja se javlja na ovoj temi, ispade da su ovi prvi pametniji.
EU nema nista ponuditi konkretno UK, a ovima sto bi dali guzice zajedno samnom u EU ima itekako.
Drvosjeca iz Dejcica

#815 Re: Brexit

Gojeni H wrote:
ExNihilo wrote:
Pa ovo je klasična panika na finansijskim tržištima. Funta će se brzo vratiti jer njena dugoročna vrijednost zavisi od konkurentnosti ekonomije. Zato su ove proklamacije kako UK više nije 5. ekonomija svijeta - idiotske.
U mom selu kažu prvo skoči pa reci hop, ne znam kako je u kod vaske po kasabama. :mrgreen:
General War

#816 Re: Brexit

Post by General War »

haos1 wrote:Sah mat. Neko rece da Putin ne zna igrati sah. E ovaj put je 1:0 za Rusiju tebraaa.
Image

:-)
Gojeni H

#817 Re: Brexit

Post by Gojeni H »

ExNihilo wrote:
Nije nikakva bruka već klasična iracionalnost finansijskih tržišta. Jutros mi kolegica govori kako ima nekih funti i trči da ih razmijeni, dok nisu izgubile vrijednost. Tako danas razmišlja prosječan vlasnik britanske valute.

Firme su se zalagale za ostanak zbog straha o narušavanju zajedničkog tržišta i težeg plasmana proizvoda. Međutim, izvjesno je da se tu neće mnogo (ili ništa) promijeniti.
Reci kolegici ima jedan forumas sto bi kupio. 5% vise od trenutne vrijednosti. ;-)
Gojeni H

#818 Re: Brexit

Post by Gojeni H »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Gojeni H wrote:
ExNihilo wrote:
U mom selu kažu prvo skoči pa reci hop, ne znam kako je u kod vaske po kasabama. :mrgreen:
Ja sam spreman kupiti funte ... eto toliko vjerujem da ce se funta, Ujedinjeno Kraljevstvo, itd. raspasti.
p206

#819 Re: Brexit

Post by p206 »

mirzaaa33 wrote:
Prateći historiju, dolazi se do toga da je Britaniji otkucalo sa krajem prvog svjetskog rata a ne drugog i tada ulogu svjetske sile preuzima od britasnke imperije USA. Tako se svugdje uči i tako i jeste bilo. Ovo za utjecaj Velike Britanije u svijetu je poprilično smiješno.
Ne bih rekao... SAD je bila u periodu velike depresije i izolacije koju su bili sami izabrali
jefferson

#820 Re: Brexit

Post by jefferson »

p206 wrote:
mirzaaa33 wrote:
Ne bih rekao... SAD je bila u periodu velike depresije i izolacije koju su bili sami izabrali
Sad su nakon I sv. rata imale ogroman industrijski rast. Depresija se nije desila do 1929 godine, i najvise je pogodila njemacku.
SAD su iz I sv. rata izasle kao najveca sila, ali ni SAD to nisu bas shvatile sta to znaci, a Englezi su i dalje prodavali muda za bubrege tvrdeci da su glavna faca.
Sto se tice izolacije, da SAD su to odabrale, upravo zbog I sv. rata.
tututuuuu

#821 Re: Brexit

Post by tututuuuu »

haos1 wrote:Ooooooo šta im Putin počini. Pa se ti dragi moj zajebaji sljedeći put sa rusima i Ruskom federacijom. EU i nastade zbog Rusije zbog nje će i nestati.
Evo jos jednog Klix geopoliticara i stratega. :-) :lol:
klavirdžija

#822 Re: Brexit

Post by klavirdžija »

Nema da fali, džamijskih geostratega imamo za izvoz. Ne zna se samo koji su pametniji, ovi što se slade nekakvim ovdje efimernim Putinom, ili Owenovim Brexitom, za koji se ovaj, usputbudirečeno, javno i zalagao.
House

#823 Re: Brexit

Post by House »

Pakao za britanske turiste u Grčkoj: Ne mogu razmijeniti funte

počelo je :)
Toffee karamela

#824 Re: Brexit

Post by Toffee karamela »

klavirdžija wrote:Nema da fali, džamijskih geostratega imamo za izvoz. Ne zna se samo koji su pametniji, ovi što se slade nekakvim ovdje efimernim Putinom, ili Owenovim Brexitom, za koji se ovaj, usputbudirečeno, javno i zalagao.
Možda se jeste zalagao za Brexit ali za Scotrexit sigurno nije....Hajlenderi će na glasanje za dvije godine pa ćemo ovaj put vidjeti šta će im ovakva GB moći ponuditi.
vade_mecum

#825 Re: Brexit

Post by vade_mecum »

ne kontam entuzijazam i euforiju kod pojedinica koji se nasladjuju trenutnoj situaciji oko brexita.

da vam nacrtam: referendum nije zakonski obavezan niti nuzno znaci da ce velika britanija izaci.
Post Reply