Brexit

Post Reply
saja_dj

#351 Re: Brexit

Post by saja_dj »

Thorgerson wrote:Kakvi bolidi. Haha.

Ma britanci su ionako svoj svijet, ko ih j.

Ja samo ne kontam ove nase bosnje koji navijaju za raspad EU. Mislim kontam, vecina ih ni nema pojma sta je EU i sta je poenta iste. Pogledaju par klipova na youtube skontali da je Merkelova hitlerova kcerka i da je ustvari sve ovo napravljeno da njemacka vlada svijetom.

Pa ko je kriv hrvatima i ostalima koji se ne mogu snaci u toj uniji. I ko ce biti kriv sutra nama kada udjemo u tu uniju. Kako to da Svedska ili Finska nisu propale ulaskom u EU nego su im ekonomije procvjetale.

Uostalom osnivacima EEZ tj. EU je bilo bolje da nikoga nisu ni primili u istu. :D
Nisu ljudi svjesni da evropske drzavice same ne mogu da konkurisu sa jednom Kinom, sa 1.2 milijardi ljudi, Indijom sa 1.2 milijardi, USA sa 340-350m itd. itd.

Ujedinjena evropa je jaca nego razjedinjena. Sada, EU ima dosta mana, ipak je ovo relativno mlad projekat, ali to treba popraviti, traziti kompromis, i napraviti bolju EU. A ne ovako, kao malo dijete koje nije dobilo lizalo, daj da razjebes sve.

Irci, Skoti (pa i London) nece biti zadovoljni sa ovim. Skoti preko 60% za EU, trazit ce novi referendum. Bice englezima veselo. UKIP veze nema sta dalje, vjerovatno nisu ocekivali pobjedu. Pola ostrva je za ostanak, pola protiv.
Tomahawk11
Globalni moderator

#352 Re: Brexit

Post by Tomahawk11 »

Sta vize.....treba ih zidom opasati da ne izlaze sa otocja nikako....koji ce se q oni aristokrate mijesati sa ostalim nizim rasama :oops:

Image

Negdje u Londonu aristokraCija nakon spoznaje da su outo of EU :mrgreen:
Bullet Tooth Tony

#353 Re: Brexit

Post by Bullet Tooth Tony »

Jel prpa onima iz Dog Trusta :razz: :D :D
Drvosjeca iz Dejcica

#354 Re: Brexit

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

saja_dj wrote:

Ja samo ne kontam ove nase bosnje koji navijaju za raspad EU. Mislim kontam, vecina ih ni nema pojma sta je EU i sta je poenta iste. Pogledaju par klipova na youtube skontali da je Merkelova hitlerova kcerka i da je ustvari sve ovo napravljeno da njemacka vlada svijetom.

Pa ko je kriv hrvatima i ostalima koji se ne mogu snaci u toj uniji. I ko ce biti kriv sutra nama kada udjemo u tu uniju. Kako to da Svedska ili Finska nisu propale ulaskom u EU nego su im ekonomije procvjetale.

Uostalom osnivacima EEZ tj. EU je bilo bolje da nikoga nisu ni primili u istu. :D
Nisu ljudi svjesni da evropske drzavice same ne mogu da konkurisu sa jednom Kinom, sa 1.2 milijardi ljudi, Indijom sa 1.2 milijardi, USA sa 340-350m itd. itd.

Ujedinjena evropa je jaca nego razjedinjena. Sada, EU ima dosta mana, ipak je ovo relativno mlad projekat, ali to treba popraviti, traziti kompromis, i napraviti bolju EU. A ne ovako, kao malo dijete koje nije dobilo lizalo, daj da razjebes sve.

Irci, Skoti (pa i London) nece biti zadovoljni sa ovim. Skoti preko 60% za EU, trazit ce novi referendum. Bice englezima veselo. UKIP veze nema sta dalje, vjerovatno nisu ocekivali pobjedu. Pola ostrva je za ostanak, pola protiv.
Ovo ih je dočekalo baš šta sada...niko nema viziju, ideju...ovo meni više liči k'o naša nezavisnost...grlom u jagode. :roll:
missko

#355 Re: Brexit

Post by missko »

Pa Skoti i Irci su bili protiv EU i njihovi glasovi su prevladali Wels i Engleska su bili za EU sad vjerovatno slijedi i raspad Velike Britanije. Skoti se sprenaju van a isto Irci zele van VB i da se ujedine sa S.Irskom
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#356 Re: Brexit

Post by pici »

mene sad samo interesira ocel ostati unaske ovaj pseci zakon sto su nam instalirali englezi i dogmoney :mrgreen: ... ode skotska, ovak kamerun je veci glupan od glupana...
dustaban

#357 Re: Brexit

Post by dustaban »

Najvredija stvar u vezi EU je - ULAZAK u EU!

Kad ispunis sve uslove i EU norme... mozda je bolje i ne uci!
Jer kad zaobidjes certificiranje, ostajes u kurtzu, taman i da te prime preko reda ko Bugare.
Mene ovo dakle brine jer ce sad u BiH ojacati Retrogradne Snage (RS) koje ce zauzeti politiku neulaska u EU, odnosno vjecni balkanski glib.
Ma jebiga, dzaba je sad kukati, nema vise Tite i nema vise Nesvrstanih gdje smo svi bili Tito. A kako stoje stvari sa religijom, niko vise ne racuna niti na onaj popravni zivot. Raj i Pakao su na zemlji. Zavisi kako ko sebi napravi.
Sto se Bosne tice, zna se - pakao dolje, rinaka gore.
Drvosjeca iz Dejcica

#358 Re: Brexit

U jednom trenutku vrijednost funte u odnosu na dolara opala je za 10 posto, što je najviše još od 1985. godine.

U odnosu na euro funta je opala za sedam posto, odnosno na 1.2085 eura. Ipak, i vrijednost eura je pala u odnosu na dolar za 3,3 posto, što je najveći jednodnevni pad od nastanka te valute.
Point.

#359 Re: Brexit

Post by Point. »

Hajd bosnje sto navijaju za raspad EU. Ali bosnje rusofili, sto izdrkavaju na Putina. To je specijalna sorta.
madner

#360 Re: Brexit

Post by madner »

BHF_Manijak wrote:Moze li mi neko u kratkim crtama objasniti, posto sam duduk za te stvari :mrgreen: zasto je za EU toliki problem izlazak Britanije i zasto je sad olaksan put referenduma ostalim zemljama unutar UK, nego li dok je Britanija bili untara EU-a, sto bi sad Skotima bilo lakse izaci iz okvira UK nego prije godinu dana?!

I kakve sad ima veze konkretno za nas ovaj njihov izlazak, u kojem je to smislu lose/dobro po nas.
Kazem, fakat se ne kontam toliko u te stvari, a interesuje me. :mrgreen:
Problem je jer su dosad smatrali da ljudi zele biti dio kluba, da je klub super i sjajan itd...
Nije olaksan, nece.

Za nas je lose jer sada ce se desiti dvije stvari:
a) druge zemlje ce traziti referendum
b) EU ce se fokusirati na unutrasnje probleme.

Sto znaci, ko je jamio jamio. Haj sto nema ulaska u EU, nego sto nece biti volje da nas guraju. Nas kada ne guraju, nista se ne desi. :D
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#361 Re: Brexit

Post by pici »

missko wrote:Pa Skoti i Irci su bili protiv EU i njihovi glasovi su prevladali Wels i Engleska su bili za EU sad vjerovatno slijedi i raspad Velike Britanije. Skoti se sprenaju van a isto Irci zele van VB i da se ujedine sa S.Irskom

plavi su za EU a crveni protiv... obrnuto majstore :mrgreen:

Image
sema911s

#362 Re: Brexit

Post by sema911s »

Image

Image
Point.

#363 Re: Brexit

Post by Point. »

missko wrote:Pa Skoti i Irci su bili protiv EU i njihovi glasovi su prevladali Wels i Engleska su bili za EU sad vjerovatno slijedi i raspad Velike Britanije. Skoti se sprenaju van a isto Irci zele van VB i da se ujedine sa S.Irskom
Mislim da si pobrko malo, skoti su glasali za ostanak u EU, vels i engleska za out.
stakasa

#364 Re: Brexit

Post by stakasa »

madner wrote:
studiorum_tuzlaensis wrote:Čitam malo komentare i govori raja kako nije dobro za BiH. Pa ako ćemo bit realni, ovo za BiH nit smrdi nit miriše. Zemlja prema kojoj se mi fokusiramo je Njemačka, i mi smo u njihovoj sferi interesa i historijski i geografski, tako da me zaboli ćuna za nekim Britancima i njihovim Komonveltom.

Dosta vala i kojekakvih lordića Pedija Ešdauna, Karingtona i Vens Ovena, nek nam sudi kancelar Kristijan Švarc Šiling. :izet: :izet: :D
Ti veze nemas.

Pa mjenja se i Njemacka i EU politika zbog ovog.
Ahahahahahahahahahahahahahahahqhaahahha
Drvosjeca iz Dejcica

#365 Re: Brexit

pici wrote:

plavi su za EU a crveni protiv... obrnuto majstore :mrgreen:

Image
Ništa, neka sada naprave entitete, pa jedni u EU drugi izvan, ha ja. :oops:
dustaban

#366 Re: Brexit

Post by dustaban »

Point. wrote: Hajd bosnje sto navijaju za raspad EU. Ali bosnje rusofili, sto izdrkavaju na Putina. To je specijalna sorta.
Ma pravo da ti kazem, Putini, Maocetungovi, Kimilsungovi, Gadafiji... ce haman dozivjeti rehabilitaciju. Jebes ti demokratiju koja ti dovete Trampa i izvede iz EU...
klixoris

#367 Re: Brexit

Post by klixoris »

Mislim da, u sustini, oni i nisu htjeli izaci iz EU. Referendum su pokusali koristiti kao sredstvo zavrtanja ruke EU kako bi dobili puno veca prava u istoj, a za sta nikako nemaju osnova. Nesto kao nas drug Dodo :) Ne ulazu u EU ni blizu novca kao npr Njemacka, a htjeli su prakticno ista prava kao Swabe...

EU ih iskulirala, oni morali odrzati obecani referendum, i mislim da su cijelo vrijeme mislili da narod svakako nece glasati za izlaz i da ce sve zavrsiti kao propali pokusaj blefa prema EU. Narod iznenadio i uradio neocekivano - glasao za izlaz. Sad vlasti imaju vruc krompir u ruci. Sta god da urade, nece proci glatko...
Mogu oni reci "primili rezultate referenduma k znaju, ali ipak ostajemo u EU", lai valjda se onda pravdati narodu koji je izglasao izlaz.
Ako udovolje rezultatima referenduma, onda im je generalno pusiona u svakom smislu... Ne mogu sami parirati svjetskom, ekonomskom trzistu. Ni blizu kao sto su mogli kao clanica EU
Last edited by klixoris on 24/06/2016 09:43, edited 2 times in total.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#368 Re: Brexit

Post by Truba »

sema911s wrote:Image

Image
ša je ba ovo gdje je ovdje slovenija :mrgreen:

a jes narasla hrvatska
kad je ovo bilo koje godine :lol: :lol: :lol: :lol:
Jack Be Nimble

#369 Re: Brexit

Post by Jack Be Nimble »

BHF_Manijak wrote:Moze li mi neko u kratkim crtama objasniti, posto sam duduk za te stvari :mrgreen: zasto je za EU toliki problem izlazak Britanije i zasto je sad olaksan put referenduma ostalim zemljama unutar UK, nego li dok je Britanija bili untara EU-a, sto bi sad Skotima bilo lakse izaci iz okvira UK nego prije godinu dana?!

I kakve sad ima veze konkretno za nas ovaj njihov izlazak, u kojem je to smislu lose/dobro po nas.
Sto se tice provog pitanja, koliko sam ja skontao, sa ovim referndumom su britanci uzdrmali svoju uniju. SKotska a i S Irska gledaju u rezlutate i govore, stani i mi smo u ovoj uniji i nas narod zeli da ostane u EU. Sada je lakse vladi SI i Skotske postaviti pitanje gradjanima zelite li ici sa VB ili SIrksa pripojiti se Irskoj a Skoti u EU?

A sto se tice nas, moguce da ovaj referendum oslabi EU. A BiH sa svojim susjedima bez EU bas ne moze da funkcionise. Sve dok Srbija tezi biti dio EU, dotle ce i region (BiH) miran.

Vrijeme ce pokazati, nista nece biti preko noci.
Bullet Tooth Tony

#370 Re: Brexit

Post by Bullet Tooth Tony »

Drvosjeca iz Dejcica

#371 Re: Brexit

madner wrote:

Problem je jer su dosad smatrali da ljudi zele biti dio kluba, da je klub super i sjajan itd...
Nije olaksan, nece.

Za nas je lose jer sada ce se desiti dvije stvari:
a) druge zemlje ce traziti referendum
b) EU ce se fokusirati na unutrasnje probleme.

Sto znaci, ko je jamio jamio. Haj sto nema ulaska u EU, nego sto nece biti volje da nas guraju. Nas kada ne guraju, nista se ne desi. :D
Vidiš kako su naši političari (Dodik) pragmatični...zašto da potpisujemo SSP kada se EU raspada. :mrgreen:
General War

#372 Re: Brexit

Post by General War »

Prorocanstvo nadrealista se nastavlja.
Drvosjeca iz Dejcica

#373 Re: Brexit

Jack Be Nimble wrote:

Sto se tice provog pitanja, koliko sam ja skontao, sa ovim referndumom su britanci uzdrmali svoju uniju. SKotska a i S Irska gledaju u rezlutate i govore, stani i mi smo u ovoj uniji i nas narod zeli da ostane u EU. Sada je lakse vladi SI i Skotske postaviti pitanje gradjanima zelite li ici sa VB ili SIrksa pripojiti se Irskoj a Skoti u EU?

A sto se tice nas, moguce da ovaj referendum oslabi EU. A BiH sa svojim susjedima bez EU bas ne moze da funkcionise. Sve dok Srbija tezi biti dio EU, dotle ce i region (BiH) miran.

Vrijeme ce pokazati, nista nece biti preko noci.
Da, upravo tako. Ovim su desničari samo sami sebi iskopali grob u koji sada moraju...ili da izađu pred javnost i saopšte kako je ovo bila greška, kako nisu imali ni plan ni viziju već su ovo radilis amo zbog populizma i slave.
stakasa

#374 Re: Brexit

Post by stakasa »

Challenger__ wrote:
commendatore wrote:
Challenger__ wrote:Ukratko, kad dođe vrijeme ispaliće se u sekundi.
svaka cast za hladnu prognozu :thumbup: :mrgreen:
Hvala. I drugi put.

:wink:
Znaci totalno si promasio bio kao i svi mi. Vrjeme doslo sutradan
Drvosjeca iz Dejcica

#375 Re: Brexit

General War wrote:Prorocanstvo nadrealista se nastavlja.

Mene samo tješi da su pogodili i ono kada je kod nas kao mir i prosperitet... :roll:
Post Reply