Brexit
-
Nadzorna_ploca
#276 Re: Brexit
Ljudi sa otoka, dobro došli u elitno drustvo. U potpisu BiH, Kosovo i majcica Srbija. 
- Kombat
#277 Re: Brexit
Nadzorna_ploca wrote:Ljudi sa otoka, dobro došli u elitno drustvo. U potpisu BiH, Kosovo i majcica Srbija.
za komentar!
U svakom slucaju, pozornica za veliki cirkus naseg vremena je skoro postavljena. Erotska Unija se raspala / raspada - jos samo da Mr Trump pobijedi u hamerichanskom izbornom cirkusu i igrokaz moze poceti!
Cestitke narodima Velike Britanije sto nisu podlegli propagandi koju su provodili Blackie, firer dvo-i-pol-stoljetnog-Rajha s druge strane bare i onaj-koji-je-jebao-mrtvog-krmka-u-usta!
Happy Brexit Day!
- sinuhe
- animus
#279 Re: Brexit
Dugo su i bili. Nek idu brate. takva nacija i nije za bilo kakve unije gdje oni nece biti jedini glavni. Samo je njihov problem sto su prosla vremena kolonijalizma gdje su bili glavni. Dobro ce ga popusiti a EU bi mogla da profitira od ovog izlaska.
- madner
#280 Re: Brexit
Izlaze, Cameron ce ostati najdalje do jeseni. Nasljednik ce pregovarati sa EU o modusu izlaska.
Mada nimalo dobro za BiH uvijek mi je drago viditi da nismo jedini neracionalni idioti.
Mada nimalo dobro za BiH uvijek mi je drago viditi da nismo jedini neracionalni idioti.
- Kombat
#281 Re: Brexit
Hocemo pisati peticiju da odrade Britansku verziju ovoga?
- Kombat
#283 Re: Brexit
madner wrote:Izlaze, Cameron ce ostati najdalje do jeseni. Nasljednik ce pregovarati sa EU o modusu izlaska.
-
saja_dj
#284 Re: Brexit
Braveheart se vraca. Mozda pola trenutne UK ipak ostane u EU, a englezi sto se tice velicine idu putem Srbije 90-ihanimus wrote:Dugo su i bili. Nek idu brate. takva nacija i nije za bilo kakve unije gdje oni nece biti jedini glavni. Samo je njihov problem sto su prosla vremena kolonijalizma gdje su bili glavni. Dobro ce ga popusiti a EU bi mogla da profitira od ovog izlaska.
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#285 Re: Brexit
Što volim miris napalma ujutro. Osjećaš li to? Napalm, sine! Ništa na svijetu ne miriše tako
Gotovo je: Velika Britanija izlazi iz Evropske unije
TRENUTNI REZULTAT:
ZA OSTANAK U EU 48,2%
ZA IZLAZAK IZ EU 51,8%
London (59 posto) i Škotska (62 posto) premoćno su glasovali za ostanak u Evropskoj uniji, no to neće biti dovoljno. Izlazak su izabrali: Eastern 56 posto, East Middlans 58 posto, North East 58 posto, South West i Gibraltar 52, Wales 52,5, West Midlands 59 posto, Yorkshire i The Humber 58 posto.
Ovo je prvi put u historiji da neka zemlja napušta Evropsku uniju.
Britanski premijer David Cameron trebao bi održati govor i pojasniti šta sada slijedi Velikoj Britaniji.
- Jack Be Nimble
#286 Re: Brexit
Sto se tice zakona mogu razvuci zvanicni izlazak jos dvije godine. Sada je pitanje koliko ce dugo Cameron biti na stolici. Niko ne zeli da odma sleti sa stolice, jer bi tek to uzdrmalo citavu svjetsku ekonomiju.
- ovo_malo_duse
#287 Re: Brexit
Celli nemoj da se prisjecamo krimskih plaza, nemas veze sa Danskom i zato ne lupaj.Challenger__ wrote:Danska je najavila izvjestan refefrendum u slučaju Brexita.pirmin wrote:Sad su tek dobili prava krila svi oni nesposobni i frustrirani nacionalisti kojih je nemalo u ovoj uniji. Ocekujem jos koji exit.
Danci kmece ko dzikani jer su Americki a samim tim i UK supkoljupci i ovim gube uticaj u EU ali njih ni puskom iz EU nebi mogli istjerat...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#288 Re: Brexit
Ilitiga, jebe mi se sto se Britanija otcijepila, izasla
-
The BEN10
#289 Re: Brexit
E sad kad Škoti raspišu referendum o otcjepljenju (jer su bili mahom za ostanak u EU)...
- cyprus
#290 Re: Brexit
This was surprising
Kakvi debili jbt
Kakvi debili jbt
- studiorum_tuzlaensis
- Point.
#292 Re: Brexit
E moji britanci, koji glupani. Sad ce skoti traziti opet referenfum; evoni Irci traze ujedinjenje Irske....
Gledam ovog lika Nigela Faraga, tacno ko da je sad iz Nadrealista izaso.
Gledam ovog lika Nigela Faraga, tacno ko da je sad iz Nadrealista izaso.
-
saja_dj
#293 Re: Brexit
Eno sad "leave" grupa ipak ne garantuje da ce biti 350m funti mjesecno na raspolaganju sto se uplacuje EU, i da imigraciju nece moci tako lako zaustaviti.
Ono...dvije glavne tacke citave njihove kampanje ipak nisu zagarantovane. A tek je 8:33, pardon 7:33 kod njih
Ono...dvije glavne tacke citave njihove kampanje ipak nisu zagarantovane. A tek je 8:33, pardon 7:33 kod njih
- Matzan
#294 Re: Brexit
Sa'će Cameron zvati Bakira, nešto u vezi zapošljavanja... 
- studiorum_tuzlaensis
#295 Re: Brexit
Čitam malo komentare i govori raja kako nije dobro za BiH. Pa ako ćemo bit realni, ovo za BiH nit smrdi nit miriše. Zemlja prema kojoj se mi fokusiramo je Njemačka, i mi smo u njihovoj sferi interesa i historijski i geografski, tako da me zaboli ćuna za nekim Britancima i njihovim Komonveltom.
Dosta vala i kojekakvih lordića Pedija Ešdauna, Karingtona i Vens Ovena, nek nam sudi kancelar Kristijan Švarc Šiling.

Dosta vala i kojekakvih lordića Pedija Ešdauna, Karingtona i Vens Ovena, nek nam sudi kancelar Kristijan Švarc Šiling.
- madner
#296 Re: Brexit
Ti veze nemas.studiorum_tuzlaensis wrote:Čitam malo komentare i govori raja kako nije dobro za BiH. Pa ako ćemo bit realni, ovo za BiH nit smrdi nit miriše. Zemlja prema kojoj se mi fokusiramo je Njemačka, i mi smo u njihovoj sferi interesa i historijski i geografski, tako da me zaboli ćuna za nekim Britancima i njihovim Komonveltom.
Dosta vala i kojekakvih lordića Pedija Ešdauna, Karingtona i Vens Ovena, nek nam sudi kancelar Kristijan Švarc Šiling.![]()
![]()
Pa mjenja se i Njemacka i EU politika zbog ovog.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#297 Re: Brexit
ne mogu vjerovati koji amateri ovi naši novinari na radijusinuhe wrote:
kaže koka izašlo samo 7% nešto izračuna 3 milijuna glasalo
ili 3 posto a 7 milijuna glasalo
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#298 Re: Brexit
Black swan wrote:situacija je tako jednostavna
narod izravno odlucuje sto je i najpostenije
da se citiram otprije mjesec
-
The BEN10
#299 Re: Brexit
Tako je, haman da smo istu emisiju gledali na BBC-u.saja_dj wrote:Eno sad "leave" grupa ipak ne garantuje da ce biti 350m funti mjesecno na raspolaganju sto se uplacuje EU, i da imigraciju nece moci tako lako zaustaviti.
- studiorum_tuzlaensis
#300 Re: Brexit
madner wrote:Ti veze nemas.studiorum_tuzlaensis wrote:Čitam malo komentare i govori raja kako nije dobro za BiH. Pa ako ćemo bit realni, ovo za BiH nit smrdi nit miriše. Zemlja prema kojoj se mi fokusiramo je Njemačka, i mi smo u njihovoj sferi interesa i historijski i geografski, tako da me zaboli ćuna za nekim Britancima i njihovim Komonveltom.
Dosta vala i kojekakvih lordića Pedija Ešdauna, Karingtona i Vens Ovena, nek nam sudi kancelar Kristijan Švarc Šiling.![]()
![]()
Pa mjenja se i Njemacka i EU politika zbog ovog.
Haj bogati reci kako se mijenja politika EU. Njemačka i Francuska će da žare i pale Unijom, pokupiće još ovo malo sitnih robskih državica na Balkanu i to je to. Engleska je ionako uvijek nešto otezala i bez konkretnih rezultata na političkom planu proširenja već godinama. Ako iko može spasit ovu državu to je da nas Njemci pretvore u neokoloniju i tu nema priče. Mislim, ovakvim tempom emigracije mladih, ionako ćemo se svi iseliti tamo u roku od 50 godina.