Brexit

Post Reply
tututuuuu

#1201 Re: Brexit

Post by tututuuuu »

Edin H. wrote:Nicola Sturgeon upravo najavljuje da ce biti novi referendum u Skotskoj da zastiti interese Skotske i ostanak u EU.
ha ja. :-D

a peticija je u sat vremena skupila 160.000 + potpisa. Jos malo i 1.200.000. i brojimo...
Last edited by tututuuuu on 25/06/2016 12:47, edited 1 time in total.
Brisbane

#1202 Re: Brexit

Post by Brisbane »

Ne mogu vjerovati sta citam ovdje. Britanci su fantasticno izabrali izlaz. 500 godina vrhunske diplomacije ce im osigurati da naprave bilaterlane dogovore sa zaboravnom i podjeljenom Evropom tamo gdje im odgovara. Tamo gdje ne, nece vise placati Briselske debeloguzonje.
Toffee karamela

#1203 Re: Brexit

Post by Toffee karamela »

tututuuuu wrote:
Samo penzice drzati podalje. :D Ti ljudi su opasni. :D
Nemoj misliti da nisu. Pogotovo ovi koji se sjećaju slavne imperijalne prošlosti i dok pušu u rođendanske svjećice pjevaju Rule Britannia.

Starci koji su izgubili svaki doticaj s realnošću a prošlost im sve ljepša i nerealnija u uspomenama. Nijemce smisliti ne mogu jer se još sjećaju V raketa i štuka, jednom riječju sloj stanovništva opasan za rođene unuke.
tututuuuu

#1204 Re: Brexit

Post by tututuuuu »

Brisbane wrote:Ne mogu vjerovati sta citam ovdje. Britanci su fantasticno izabrali izlaz. 500 godina vrhunske diplomacije ce im osigurati da naprave bilaterlane dogovore sa zaboravnom i podjeljenom Evropom tamo gdje im odgovara. Tamo gdje ne, nece vise placati Briselske debeloguzonje.
ja ja. A kao to moze bez Brisela. :D Da to tako ide svi bi to radili. :D
Novak20

#1205 Re: Brexit

Post by Novak20 »

Sad je kasno za kajanje.

Image

Image
tututuuuu

#1206 Re: Brexit

Post by tututuuuu »

Toffee karamela wrote:
tututuuuu wrote:
Samo penzice drzati podalje. :D Ti ljudi su opasni. :D
Nemoj misliti da nisu. Pogotovo ovi koji se sjećaju slavne imperijalne prošlosti i dok pušu u rođendanske svjećice pjevaju Rule Britannia.

Starci koji su izgubili svaki doticaj s realnošću a prošlost im sve ljepša i nerealnija u uspomenama. Nijemce smisliti ne mogu jer se još sjećaju V raketa i štuka, jednom riječju sloj stanovništva opasan za rođene unuke.
Unatoc smajlicu, ja sam to smrtno ozbiljan napisao. Ne samo u slucaju UK, vec i ovdje.
Bodkin

#1207 Re: Brexit

Post by Bodkin »

Point. wrote:
emmir1 wrote:
Point. wrote:Postoji li ikakva sansa da ova incijativa koju je potpisalo vise o milion ljudi, utice na konacan rezultat?

Parlament mora razmatrati zahtjev ako ga potpiše 100 hiljada građana
Ma znam to, nego nego kontam milion je ozbiljna cifra, cak i za Britaniju da se zanemari. Postoji li sansa da se ponovi referendum?
Sansa naravno postoji ali kolika je je pitanje. Zasto ponoviti jednom? Sta ako sad izglasaju opstanak? Sto ne ponoviti i treci pu. Imali su priliku i to je to
bole1st

#1208 Re: Brexit

Post by bole1st »

Edin H. wrote:Nicola Sturgeon upravo najavljuje da ce biti novi referendum u Skotskoj da zastiti interese Skotske i ostanak u EU.
Mora da prica da malo podgrije stvar, njima iz SNP je novi referendum cilj bez obzira na EU. Kako zele da prebace 50% morace se uzdrzati od preranog raspisivanja (inace dobijaju oko 34%).
Prpa.ba

#1209 Re: Brexit

Post by Prpa.ba »

Jeste, svi koji su protiv politike liberalizacije i globalizacije su nacionalisticki krezavi polusvijet sa dva razreda osnovne skole. Mozda bi ih trebalo nekako oznaciti, recimo trakama i zabraniti im glasanje jer nisu pokazali svoj intelekt studiranjem feminizma na ERASMUS-u, nosnjom "Refugees welcome" majice i clanstvom u LGBT udrugama. :mrgreen: :mrgreen:
Bodkin

#1210 Re: Brexit

Post by Bodkin »

bole1st wrote:
tututuuuu wrote: Vec sam napisao, blef koji se oteo kontroli. To se vidi po izjavama Borisa Johnsona koji sad kaze kako "nema zurbe". Kako god, zajebati ce se ako izadju a ako ne idu u Brisel podvijena repa. :D Kako god, zajebali su se. Ovako su imali poseban status a otvoreno trziste i sta sad imaju, ne znam...
"Nema zurbe" znaci da proces odvajanja treba smireno sprovesti da bude sto manje problema.

UK ce svakako imati jake veze sa EU, na primjer slicne Norveskoj i Svicarskoj. Saradjivace sa EU onoliko koliko je u njihovom interesu i u onim poljima u kojima postoji obostana korist. Ovo je skakako veliki plus za UK, otprilike kao pad berlinskog zida za Njemacku.
A da procitate malo o tim specijalnim vezama i tom specijalnom statusu? Znas li koliko norveska i svica placaju tu povlasticu? A uk je izasla na krilima toga sto kao puno placaju
Bodkin

#1211 Re: Brexit

Post by Bodkin »

Prpa.ba wrote:Jeste, svi koji su protiv politike liberalizacije i globalizacije su nacionalisticki krezavi polusvijet sa dva razreda osnovne skole. Mozda bi ih trebalo nekako oznaciti, recimo trakama i zabraniti im glasanje jer nisu pokazali svoj intelekt studiranjem feminizma na ERASMUS-u, nosnjom "Refugees welcome" majice i clanstvom u LGBT udrugama. :mrgreen: :mrgreen:
Nazovi je kako hoces ali samo intelektualno ogranicena osoba moze misliti da se uk sama moze nositi i biti uticajna kao kina ili amerika
Bodkin

#1212 Re: Brexit

Post by Bodkin »

Brisbane wrote:Ne mogu vjerovati sta citam ovdje. Britanci su fantasticno izabrali izlaz. 500 godina vrhunske diplomacije ce im osigurati da naprave bilaterlane dogovore sa zaboravnom i podjeljenom Evropom tamo gdje im odgovara. Tamo gdje ne, nece vise placati Briselske debeloguzonje.
:-)
prog321

#1213 Re: Brexit

Post by prog321 »

UK nije sama.
Amerika je pored u svakom slučaju i obliku.
EU nije norma :-D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1214 Re: Brexit

Post by Truba »

neko je dobru ideju spomenuo
kad je nesto bitno kao ovo ne bi smjelo biti 51% nego 2/3
mislim da bi to bio dobar kompromis izmejdu naprednih snaga :mrgreen: i sila mraka :mrgreen:

ali pod uvjetom da izlaznos morq biti mnogo veca
tututuuuu

#1215 Re: Brexit

Post by tututuuuu »

Black swan wrote:neko je dobru ideju spomenuo
mislim da bi to bio dobar kompromis izmejdu naprednih snaga :mrgreen: i sila mraka :mrgreen:

za obvezujuce referendume obicno je tako 55% za i odredjena izlasnost na izbore. Ali ovo nije obvezujuci tip referenduma pa se takvo sto nije ni trazilo, pretpostavljam.
Prpa.ba

#1216 Re: Brexit

Post by Prpa.ba »

Bodkin wrote:Nazovi je kako hoces ali samo intelektualno ogranicena osoba moze misliti da se uk sama moze nositi i biti uticajna kao kina ili amerika
Ne vidim da im je iko obecavao status svjetske velesile. Samo ne zele biti dio projekta tehnokratske federalne europe predvodjene njemackom. 52% + procenat onih koji nisu izasli na referendum spremni su i platiti cijenu za to. Mozda ne zele biti dio projekta gdje se referendumi ponavljaju dok narod ne popusti, a gdje se svi osim clanova Saveza Europejaca smatraju krezavim polusvijetom? :mrgreen:
bole1st

#1217 Re: Brexit

Post by bole1st »

Bodkin wrote: A da procitate malo o tim specijalnim vezama i tom specijalnom statusu? Znas li koliko norveska i svica placaju tu povlasticu? A uk je izasla na krilima toga sto kao puno placaju
Znam koliko placaju, tacno nula eura. Kakav je to partnerski odnos ako placas penale?

A za ucestvovanje u EU programima placaju u skladu sa onim sto dobijaju. Normalno da ne mogu ucestvovati u nekom programu ako ne ucestvuju i u financiranju. Ako im je preskupo, niko ih ne tjera da plate.
stakasa

#1218 Re: Brexit

Post by stakasa »

Ja sam spomenuo. Bremain strana je imala jacu ideju a pacerski su prokockali. Nesto poput Durakovica 90 :)
stakasa

#1219 Re: Brexit

Post by stakasa »

Prpa.ba wrote:Jeste, svi koji su protiv politike liberalizacije i globalizacije su nacionalisticki krezavi polusvijet sa dva razreda osnovne skole. Mozda bi ih trebalo nekako oznaciti, recimo trakama i zabraniti im glasanje jer nisu pokazali svoj intelekt studiranjem feminizma na ERASMUS-u, nosnjom "Refugees welcome" majice i clanstvom u LGBT udrugama. :mrgreen: :mrgreen:
Da, primitivni polusvijet. Ali glas on glas ja, sta ces
Prpa.ba

#1220 Re: Brexit

Post by Prpa.ba »

Kad se za ulazak u EU i ratifikaciju EU regula bude trazila super-vecina uz pratecu super-izlaznost, tada ce moci i tako. :mrgreen:
Opetja033

#1221 Re: Brexit

Post by Opetja033 »

asdf1 wrote:Nije ovo bio samo blef. Referendum je obecanje Camerona koje je on dao kao ustupak UKIP-u kako bi osigurao podrsku za svoj reizbor. Znaci zbog svoje guzice tip je raspisao referendum.
Nije ustupak nego je htio da otme njihove glasace, te da umiri dio svoje stranke koji je zagovarao izlazak. Sa druge strane htio je da ojaca svoju poziciju u pregovorima sa EU koji su zavrsili prije nekih mjesec i pol - dva.
Znaci nije postojao nikakav deal sa UKIP-om.

Sve mu je to poslo za rukom. Ali ispade da se malo preracunao na kraju. Doduse globalno gledajuci, situacija 2013 je bila drugacija u odnosu na danas a to nikako nije mogao pretpostaviti.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1222 Re: Brexit

Post by Truba »

moze i ovako
stari su glasali kako su glasali zato sto im mozgovi nisu sprzeni MTV, internom, gej propagandom :D liberalnim lazima i losim skolskim sustavom posljednjih decenija

dok su mladi potaknuti lazima mafije iz brisela, teorijama zavjere, eurovizijom, zeljom za seksanjem istocnoeuropljanki :mrgreen: glasali da ostanu

pa su dan poslije guglali sta je to eu :D
Bodkin

#1223 Re: Brexit

Post by Bodkin »

bole1st wrote:
Bodkin wrote: A da procitate malo o tim specijalnim vezama i tom specijalnom statusu? Znas li koliko norveska i svica placaju tu povlasticu? A uk je izasla na krilima toga sto kao puno placaju
Znam koliko placaju, tacno nula eura. Kakav je to partnerski odnos ako placas penale?

A za ucestvovanje u EU programima placaju u skladu sa onim sto dobijaju. Normalno da ne mogu ucestvovati u nekom programu ako ne ucestvuju i u financiranju. Ako im je preskupo, niko ih ne tjera da plate.
Sigurno :D
Bodkin

#1224 Re: Brexit

Post by Bodkin »

Prpa.ba wrote:
Bodkin wrote:Nazovi je kako hoces ali samo intelektualno ogranicena osoba moze misliti da se uk sama moze nositi i biti uticajna kao kina ili amerika
Ne vidim da im je iko obecavao status svjetske velesile. Samo ne zele biti dio projekta tehnokratske federalne europe predvodjene njemackom. 52% + procenat onih koji nisu izasli na referendum spremni su i platiti cijenu za to. Mozda ne zele biti dio projekta gdje se referendumi ponavljaju dok narod ne popusti, a gdje se svi osim clanova Saveza Europejaca smatraju krezavim polusvijetom? :mrgreen:
Nije tacno. Ne zele da placaju. Ne zele da eu odlucuje o svemu. Dakle zele da budu bogati i uticajni kao nekad sto je nemoguce ako su sami. Bice bitni koliko jedan iran ili saudija
p206

#1225 Re: Brexit

Post by p206 »

na kraju će se Britanci vratiti...ali u dijelovima
Škoti će se odvojiti + imaju naftu
S.Irci će možda nekad kasnije kad shvate da ovim nisu ništa dobili
Možda jedino Vels koji je izgubio identitet i postao provincija Engleske, ostane sa njima
Post Reply