hrasno38 wrote:gogolja wrote:Poštovani,
nakon ovoga više uopšte ne možemo govoriti o tom
famoznom bosanskom dostojanstvu,
sramota je da ta žena pjeva u istoj onoj
''OLIMPIJSKOJ DVORANI'' koju su spalili oni koji su na
brdima uz rakiju i ''njen umiljati glas'' ubijali djecu po Sarajevu, granatirali porodilišta, pucali po civilima,
silovali,klali... A izgleda da ce pjevati, za
skromnih 20 KM!
Nek nas svih bude stid, ako dopustimo da to prodje bez otpora i bojkota.
Da ilustrujemo,
Evo ratnog Sarajeva i ratne Brene:
http://www.youtube.com/watch?v=a8iskFRLhTo
imate li prijedloge za konkretne akcije?
Dje si revolucionar!!! Pa sto ne prica o obrazu i ne poduze nesto konkretno kada 96 godine sa Pala sidjose oni sto su direktno krivi za rusenje naseg grada i ubijanje njegovih stanovnika???? Predpostavljam da tada nisi imao dovoljno godina da bi te neko ozbiljno shvatio. Sto ne pruzas otpor i ne poduzmes kakve konkretne akcije protiv ove danasnje vlasti sto nam je uzela sve osim duse???? Jebe mi se za Brenu nisam je slusao ni prije rata pa necu ni sada i ona je jedan od manjih problema o kojim bi se ja trebao da brinem. Ali dok sve to dodje iz guzice u glavu mora da prodje izvjestan broj godina.
Ma jebe se teb'
nek si ti bio tu kad sidjose sa Pala...i nek sam ja bio mali,
vlast si sam biro, i nije ti ona nista kriva...kako si je (ne)izglaso tako je i promjeni..
a u pičku materinu,
Ono sto se ne razumije i sto sam htio da kazem je to da je Lepa Brena bila sredstvo fašističkih ideologa, ona je instalirana ranih osamdesetih da u ljudima probudi najnize porive, da ih smeksa da bi lakse krenuli u rat, ogroman je broj kulturolosko-socioloskih studija koje govore o fenomenu tzv. narodne muzike u YU 80-i godina, i o Breni koja je simbol svega toga, FAŠIZAM U ex-YU JE PROBUDJEN NA STADIONIMA!!! Brena je pevala, Zvezda igrala, Arkan nadgled'o!!! Devedesetih nije nista drugacije bilo, zna se gdje je bila i kome je pjevala i sa kim je pjevala...
Neko gore nesto rece o zabrani, nisam mislio da treba zabranit, naprotiv, neka dodje ali neka joj to više nikad ne padne na pamet!Dakle, da joj bude nezaboravno... (ovde opet ne mislim na neka razbijanja paljenja i tome sl.)
MOzda bi neko ko ima prijatelje u nekoj stampariji i sl. neko ko moze uraditi obicne postere ZETRE koja gori,
mogao to uraditi pa da ih nalijepimo preko Breninih jumbo plakata...