Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Edin 24,5

#1351 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by Edin 24,5 »

Kad neko nesto ne moze da shvati, ja onda obicno koristim metod analogije:

Zamislite da imate neku javnu osobu koja se pojavljivala u nacistickoj uniformi u sumnjivim oklonostima.

E sad, zamislite da ta osoba dolazi gostovati u Izraelu, i da je neko iz Izraela pita: "Ko je ubijao Jevreje u Auschwitzu?", a ona odgovara "pa zar je bitno???"

Mislite li da bi ta osoba imala gostoprimstvo u Izraelu ???

Stvar je u tome da li postujemo sami sebe i ono kroz sta smo prosli.

Padali smo na necije "mirotvorstvo", "prijateljstvo", "dobrosusedske odnose", pa su nam uvalili medjunarodne potjernice.

Sto ih ne podigose protiv ljudi iz hrvatskog vojno-politickog vrha, a tvrde da su izvrsili genocid i etnicko ciscenje u Oluji, pa bi bilo logicno da prije njih optuzuju nego ove nase ???

Zapitajte se malo.

Sve se bojim da bi neka javna licnost koja se sepurila u uniformi u Vukovaru, recimo '92., mogla nastupiti u Domu Sportova ili ZG Areni. A da usput ne zeli reci ko je ubijao u Vukovaru, sto citav svijet zna.

Moramo pokazati zube zbog naseg vlastitog dostojanstva.
Last edited by Edin 24,5 on 24/05/2009 20:09, edited 1 time in total.
Lesli Eldridž

#1352 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by Lesli Eldridž »

Problem nije samo u Breni, već u ljudima koji slušaju tu "muziku". To su primitivci, a ona kao jedan od zaštitnih znakova agresije i agresora treba da postane persona non grata... 8-)
Abacija

#1353 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by Abacija »

KatarinaKosaca wrote:Abacija, podforum politika je najposjećeniji. Znači i te kako se troše i riječi i energija na politiku. Što bi ti htio više, to je stvar tvoje želje ili mišljenja. Dozvoli da postoje i druge teme i druge stvari.
Ma neka teme, ja nikad ne trazim da se neka tema zatvori.

A u proslom postu sam zaboravio da dodam i ovo - Ali te osobe koje su u borbi protiv Brene omrsavile i do 5 kila a i dalje glasaju za SDA, e oni su ti koji su licemjerni.
mofo33

#1354 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by mofo33 »

Lesli Eldridž wrote:Problem nije samo u Breni, već u ljudima koji slušaju tu "muziku". To su primitivci, a ona kao jedan od zaštitnih znakova agresije i agresora treba da postane persona non grata... 8-)
a sta predlazes za TE ljude?
da ih zatvorimo u biblioteke?
:-)
oldplague

#1355 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by oldplague »

mofo33 wrote:
Lesli Eldridž wrote:Problem nije samo u Breni, već u ljudima koji slušaju tu "muziku". To su primitivci, a ona kao jedan od zaštitnih znakova agresije i agresora treba da postane persona non grata... 8-)
Pa im otpipimo Bacha dok ne popadaju u nesvijest.
zelenashica

#1356 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by zelenashica »

oldplague wrote:
mofo33 wrote:
ili da im na račun budžete pokupujemo klavire,ko donaciju :roll: 8-)
Edin 24,5

#1357 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by Edin 24,5 »

A mi ne mozemo mijenjati ukus ljudi koji vole Brenu niti njihovu ljubav prema njoj.

Medutim, neovisno od toga Breni se ne smije dozvoljavati koncert u Zetri. Ne zbog njene muzike, vec zbog nje kao osobe.

Nikom ne branim da slusa Brenu kod kuce, i nemamo na to pravo, pa ni da Brena gostuje u Aqui, ili necijem privatnom objektu (kao svojedobno Neda Ukraden), ali u Zetri, ne dolazi u obzir.

Svako treba placati cijenu svojih postupaka.
bach

#1358 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by bach »

oldplague wrote:
mofo33 wrote:
Hehe hehe he Bach to je rješenje. Ima Bach rješenje za to. Vjeruj mi. hehe

:) :)
oldplague

#1359 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by oldplague »

Kladim se hehehe, kladim hehe hehe. :lol: :lol: :lol:
iz dna duše

#1360 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by iz dna duše »

A šta mislite za jedan adagio....nakon ove beskonačne teme u kojoj svi jesmo i svi nismo u pravu, bilo bi dobro da se opustimo :D (Ne daj Bože da bih ja nekome naturala nešto , samo prijedlog :-), da probamo? )
Edin 24,5

#1361 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by Edin 24,5 »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Edin 24,5 wrote:A mi ne mozemo mijenjati ukus ljudi koji vole Brenu niti njihovu ljubav prema njoj.

Medutim, neovisno od toga Breni se ne smije dozvoljavati koncert u Zetri. Ne zbog njene muzike, vec zbog nje kao osobe.

Nikom ne branim da slusa Brenu kod kuce, i nemamo na to pravo, pa ni da Brena gostuje u Aqui, ili necijem privatnom objektu (kao svojedobno Neda Ukraden), ali u Zetri, ne dolazi u obzir.

Svako treba placati cijenu svojih postupaka.

ali zato smo imali četnika za predsjednika države

Pa nismo ga mi ovdje izglasali (u Sarajevu). Bezveze poredjenje.
Fair Life

#1362 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by Fair Life »

Edin 24,5 wrote:...
...
27. 09. 1996: Prvi koraci su ohrabrujuci. Krajisnik dolazi u Sarajevo. (Alija Izetbegovic)

25. 05. 2009: Drugi koraci su ohrabrujuci. Brena dolazi u Sarajevo. (Fair Life)

U cemu je razlika??

Oni koji su pljeskali 1996. Aliji zbog njegove izjave... danas se zauzeli da cuvaju obraz drzave dizuci se protiv Brene ??????

Treba ih jebati u glavu !
oldplague

#1363 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by oldplague »

Fair Life wrote:
...
27. 09. 1996: Prvi koraci su ohrabrujuci. Krajisnik dolazi u Sarajevo. (Alija Izetbegovic)

U cemu je razlika??

Oni koji su pljeskali 1996. Aliji zbog njegove izjave... danas se zauzeli da cuvaju obraz drzave dizuci se protiv Brene ??????

Pa i ne nužno u glavu. U šta god.
cyprus

#1364 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by cyprus »

A sad sam skonto u čemu je poenta, dugo mi je trebalo. Ona glasi: ko nije s nama, četnik je (ustaša eventualno)! :D Jesam upravu? :)
Fair Life

#1365 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by Fair Life »

oldplague wrote:
Fair Life wrote:
...

U cemu je razlika??

Pa i ne nužno u glavu. U šta god.
Haj' ti !! Ja ne mogu od smjeha...

:lol:
burek_in_space

#1366 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by burek_in_space »

Sjooooo danas sam kupiJo karte i jedva chekam koncerAt.Bice bash full dobro,ocam'! :oops: :mrgreen:
cyprus

#1367 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by cyprus »

kakavdanakneiskustvu wrote:a vi u sarajevu zabranite breni koncert pa će u istočnom sarajevu napraviti deset koncerata brene u inat.
Šta nas briga, to ionako nije "naš" dio BiH, to mi samo volimo nazivat djelom BiH :D
Abacija

#1368 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by Abacija »

Fair Life wrote:
...

U cemu je razlika??

:thumbup: :dance: :bih:
palermo

#1369 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by palermo »

Fair Life wrote: 27. 09. 1996: Prvi koraci su ohrabrujuci. Krajisnik dolazi u Sarajevo. (Alija Izetbegovic)

U cemu je razlika??

!
U onome ko ih je izgovorio (napisao). Meni recimo, vrlo značajna razlika. Rekao bih, određujuća.
Fair Life

#1370 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by Fair Life »

palermo wrote:
Fair Life wrote: 27. 09. 1996: Prvi koraci su ohrabrujuci. Krajisnik dolazi u Sarajevo. (Alija Izetbegovic)

U cemu je razlika??

!
U onome ko ih je izgovorio (napisao). Meni recimo, vrlo značajna razlika. Rekao bih, određujuća.
Sustinuuuuuuuuu... ne formuuuuuuuuuuuu...

Dzaba je tebi...

Primi Ubuntu... spasi se.
ekvivalent

#1371 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by ekvivalent »

a sustina je?
ha dobrice?
sama brena,ili brenina sustina?
Fair Life

#1372 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by Fair Life »

ekvivalent wrote:a sustina je?
ha dobrice?
Plitak si ti k'o kasika...
ekvivalent

#1373 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by ekvivalent »

Fair Life wrote:
ha dobrice?
naravno
ti svakakoo drugacije i ne znas :wink:
moj dobrice
nego argumenovano :-)
Hantraga

#1374 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by Hantraga »

Čudna sorta wrote:Pa ni na jedno pitane nije dala konkretan odgovor, što je bilo i za očekivati od nje. :x
Posebno me zanimao odgovor na pitanje da li je u BiH bio rat ili agresija, jest' da je smjela bilo šta reći. :x :x

Koje je gluposti žena pričala, pa to je nevjerovatno... otmica sina, smrt Rake Đokića (što je i za nas bilo vrlo potresno, ne pitaj :x ), tolika zabrinutost za svoju porodicu, pa slomljenja noga (jadna majko), pa odlazak u Ameriku gdje je Bobin sinčić diplomirao... što bi se reklo priča Niđe veze!

I kaže nije smjela u to vrijeme iznositi svoje mišljenje, niti je uopšte znala šta se dešava u BiH u to vrijeme, ali sad kada zna šta se dešavalo i sada kada više nisu devedesete opet ne iznosi svoj stav... priča o skroz lijevim stvarima... uh kako me žena iznervirala!!!! :x :x :x
Gledao sa CD i sve je ovako tacno...Nije dala nijedan konkretan odgovor, koji bi vecina koja pljuje po njoj ovdje htjela da cuje.

Uopste nisam na njenoj strani, ali je razumijem, jel sam rat 92-95 proveo na podrucju RS. Vjerujem da ona nesmije da kaze mnoge stvari, a zasto nesmije je navela mnoge cinjenice koje su tacne.

Kad je Senad pitao sto se nije oglasila u ratu, rekla je da je Srbija tad bila medijski blokirana, i da su jedine objektivne vijesti dolazile sa B92. Takodje je rekle da u to vrijeme, mnogi koji su dizali glas protiv rata, danas nisu medju nama. Sto je tacno.

Kad je Senad upitao sto nista nije rekla poslije, kad se rat zavrsio. Onda je spomenula otmicu njenog sina, i mnogo sto je prosla kroz tu otmicu. Ma kako mi mislili da ona ima slobodu da kaze sta zeli, ja sam uvjeren da je nema, jel se plasi. Vjerujem da se neplasi sebi, vec se plasi svojoj djeci.

JA sam u toku rata bio prinudjen da idem i pisem pro srpske parole po svom rodjenom gradu. Da me je neko natjerao da obucem uniformu i da me uslikao tada, vjerujem da bih danas imao problema. Srecom, moje komsije nisu bili tako "zli", pa su se zadovoljili samo sto sam im pisao parole po gradu.

Danas kad odem u posjetu u svoj rodjeni grad, ti isti ljudi mi prilaze da se pozdravim sa njima, kao da nista nije bilo...

LAko je biti niko i nista, sjediti na forumu ili blejati iz dijaspore i govoriti protiv Srbije i sve ono sto je Srbija ucinila u BiH.
Treba imati muda pa to govoriti, a zivjeti u Banja Luci, Srebrenici ili Beogradu...

Brena je zivjela za ono sto je bila Jugoslavija, i otisla je u Beograd 81, zaljubila se u popularnog tenisera. U to vrijeme, vjerovatno nije ni primjetila da je on Srbin, jel je bila zasljepljena ljubavlju. Gradila je svoju karijeru u Beogradu, i radjala djecu.
Mozemo naci milione ovakvih slucajeva u bivsoj Jugoslaviji, koji nisu ni sanjali da ce jedan dan izbiti rat i da je bolje da se zene/udaju sa osobe iste vjere kao sto su oni.

Dakle, njen najveci grijeh bi bio sto se udala za Srbina, pa je bila primoranad a ostane i zivi u Beogradu.

Ma kako to svi shvatali, Brena je robinja svog zivota. Jel kao sto rece u CD, kad se raspala Jugoslavija, raspala se i ona.
To joj je dovoljna kazna, koja ce je pratiti cjeli zivot.

Ali joj dajem kredit sto jeste priznala javno da je uvjek bila i ostala Fahreta i bosanka...
Fair Life

#1375 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by Fair Life »

ekvivalent wrote:
Fair Life wrote:
ha dobrice?
naravno
ti svakakoo drugacije i ne znas :wink:
moj dobrice
nego argumenovano :-)
Nista tebi nije argument...

Juce 25. maja je bilo 17 godina da sam uhapsen.
11 dana poslije hapsenja sam prebacen u logor na Manjacu... i tako redom.

Upravo sam primio cestitke iz SANU-a, onih istih delegata koji su pisali peticiju da se Alija izbavi birvaktile iz prdekane.
Locked