Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
mofo33

#1326 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by mofo33 »

ja sam plavusa 8) nista nisam ukapirala
what about Brena?
Edin 24,5

#1327 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by Edin 24,5 »

I queer festival nema skoro blage veze s ovom temom, sem u dijelu u kojem potvrdjuje licemjerstvo nas kao gradjana Sarajeva. Queer fest. nam je smetao, Brena ne.

A ne mora protiv Brene biti izrecena Haska presuda, osudjujuca, i to pravosnazna, da bismo znali ko je i sta je. Dovoljno je bilo pogledati sinocnji CD na Hayatu i youtube na kojem ima klip njene posjete Brckom u ratu.
k3Ra

#1328 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by k3Ra »

aludirao sam na nesto drugo kad sam spomenuo fest.. al hajd, da ne potezem teske price.. :)
muha_sa

#1329 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by muha_sa »

zoom66 wrote: neka neka, opet ce bete dzaranica voditi na zikumu kod one sisate. :D ocam' obecala ti je na moje oci. :D
suti :-) nece mi vise nikad na um past da sU njom idje idem :D
vidi kako se prosli put smrkla :D samo zato sto mi je sisata plavka namignula :D

Image

konto sam je na koncerat odvest al sipak joj :D
Abacija

#1330 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by Abacija »

Edin 24,5 wrote:I queer festival nema skoro blage veze s ovom temom, sem u dijelu u kojem potvrdjuje licemjerstvo nas kao gradjana Sarajeva. Queer fest. nam je smetao, Brena ne.

A ne mora protiv Brene biti izrecena Haska presuda, osudjujuca, i to pravosnazna, da bismo znali ko je i sta je. Dovoljno je bilo pogledati sinocnji CD na Hayatu i youtube na kojem ima klip njene posjete Brckom u ratu.
Ako cemo vec politizirati da to uradimo do kraja. Ja sam za to da se Breni zabrani dolazak u Sarajevo tek posto se to isto uradi likovima kao sto je Adnan Terzic.

A evo i razloga zasto -
Adnan Terzić
"Dodiku treba dati da vodi i razvija BiH"
http://www.sarajevo-x.com/clanak/090524063
:x :x :x :x :x :x
mofo33

#1331 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by mofo33 »

zoom66 wrote:mala napomena:

tema je pred zatvaranjem. do vas je hoce li ili nece.
:)
zamandali vala, niko nece plakat'
mofo33

#1332 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by mofo33 »

sta je VIP ulaznica kod Brene?
ulaz u grudnjak direktno? :mrgreen:
Fair Life

#1333 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by Fair Life »

Image
Edin 24,5

#1334 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by Edin 24,5 »

Abacija wrote:
Edin 24,5 wrote:I queer festival nema skoro blage veze s ovom temom, sem u dijelu u kojem potvrdjuje licemjerstvo nas kao gradjana Sarajeva. Queer fest. nam je smetao, Brena ne.

Ako cemo vec politizirati da to uradimo do kraja. Ja sam za to da se Breni zabrani dolazak u Sarajevo tek posto se to isto uradi likovima kao sto je Adnan Terzic.

A evo i razloga zasto -
Adnan Terzić

Ovo sto ja pisem nije politiziranje, nego isticanje jednog normalnog ljudskog principa nekoga ko je gradjanin ovog grada.

A sto se Terzica, tice, odgovorio sam tamo:

Sta bi na to rekao Dodik ?
"Terzic je jedna obicna..."

Pametan covjek ne bi rekao ono sto je Terzic danas izjavio.

Medjutim, to nije tema ovdje.
mofo33

#1335 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by mofo33 »

Fair Life wrote:Image

jaooooooooooo "zelene beretke" :-) zar te velike moralne-patriote nemaju druga posla?
sudovi truli! fakulteti truli! sve trulo!sirotinja na sve strane!
oni daju pare Breni!!!
straaaaaaaaaaaaaasno, kakvih sve kretena ima
onda kazu da je Tito bio diktator?
pustite demokratski narodu da ide gledati koga hoce,sram vas bilo
Last edited by mofo33 on 24/05/2009 19:34, edited 1 time in total.
chuchumbamayumbe

#1336 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by chuchumbamayumbe »

Edin 24,5 wrote:Pa hocete li sad, vi koji postavljate te glupe slike, cijeli forum ispuniti raznim pokazivacima tri prsta ???

Zar nemate druga mjesta da to radite ??

Tri prsta je simbol koji je svoju rehabiltaciju dozivio dogadjanjem naroda na pocetku devedesetih, i kad ga se pokazuje nekim ljudima u Bosni, zna se koja se poruka salje.

Prema tome, ne znam zasto je nekom zasmetalo sto sam spomenuo cuvena tri prsta Marije Serifovic u kontekstu Breninog koncerta ??!

I jos jedanput, ovo je tema o Breni (za onog ko je spomenuo Bregovica).

Ako nekog zanima, imam isti princip i u vezi s Bregovicem.

Ljudima koji ne postuju Sarajevo i njegovu patnju devedesetih, nije mjesto ovdje.
Izvini Edine,
malo me ponijela nacional-sovinisticka prica, jbga...
8-)
Abacija

#1337 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by Abacija »

Edin 24,5 wrote:
Abacija wrote:

A evo i razloga zasto -
Adnan Terzić

Ovo sto ja pisem nije politiziranje, nego isticanje jednog normalnog ljudskog principa nekoga ko je gradjanin ovog grada.

A sto se Terzica, tice, odgovorio sam tamo:

Sta bi na to rekao Dodik ?
"Terzic je jedna obicna..."

Pametan covjek ne bi rekao ono sto je Terzic danas izjavio.

Medjutim, to nije tema ovdje.
Slusaj, ti si jedan jako pametan i razuman forumas i ja rado citam tvoje postove. Ali zar ne razumijes da je Brena u Sarajevu najmanji problem? Toliko toga se ima pocistiti ispred vlastitih vrata da tek kad se to uradi onda mozemo da se zabavimo luksuz-problemima kao sto je ona.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1338 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by KatarinaKosaca »

Slusaj, ti si jedan jako pametan i razuman forumas i ja rado citam tvoje postove. Ali zar ne razumijes da je Brena u Sarajevu najmanji problem? Toliko toga se ima pocistiti ispred vlastitih vrata da tek kad se to uradi onda mozemo da se zabavimo luksuz-problemima kao sto je ona.
Ma, da. Samo neka nje, a nama će netko određivati prioritete šta je problem a šta ne. U Sarajevu, ja na primjer, ne volim gradonačelnika. Ali za to čekam sljedeće izbore. I prestanite više samo guslati jedno na temi koja sa tim nema veze. Eno, podforuma politika, pa trunite o tome koliko god.
staza

#1339 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by staza »

k3Ra wrote:Malo ste svi u krajnosti i lijevo i desno.. Nesto ne mislim da bi bilo ko od Vas u Bg-u '92.-'95., dakle u tom ambijentu i okruzenju, na sva zvona dizao glas i bunio se protiv bilo cega.. Dajte ljudi pa u punom tramvaju je djecak stradao od djecaka, i to je generalni mentalitet u Sarajevu, nazalost, a Vi biste dizali glas sami protiv svih? Skidam kapu svakom od Vas koji bi, al nesto mi se cini da mi se ruka ne bi umorila.

Ono bitno, NEMAM dovoljno informacija, ne znam cinjenice, ne znam je li Brena imala veze s bilo kojim vojnicima, i posto nemam cinjenice necu donositi zakljucke.

Al mene drugo intrigira ovdje, kao sto je vec vise puta prozvan Gdin. ministar, kakvo je njegovo maslo u svemu tome, jel vakat da se mirimo? il je neka druga zvrcka u pitanju. a osim toga, sjetite se queer festivala, koliko god meni bili antipaticni ti ljudi nikome nikakvo zlo nisu nanijeli pa vidite kako su prosli, a glavni bunt protiv njih je podigla odredjena (ne)organizovana skupina ljudi, necu navoditi naziv da ne uvrijedim one koje greskom svrstavamo u tu kategoriju a nemaju veze s tim. je li slucajno to sto sada ovaj koncert ocigledno ima amin s odredjenih pozicija a nema bunta od strane od koje sam recimo ja ocekivao da ce biti?

I cisto zbog razumijevanja posta, rodjen sam u Sarajevu i nikad nisam isao iz Sarajeva, u ratnom periodu sam bio dijete ali itekako pamtim sve.

Ovo nije provokacija nikome, samo bih volio da mi neko odgovori argumentovano, a ne mentalitetom "culi smo tako, prica se". Pozdrav.
Mene već dugo ništa ne intrigira, pogotovo ne istrage usmjerene ka nekom pojedincu.
Niti su mi homoseksualci interesantni: ne zato što sam izraziti hetero, pa mi se isti ne priviđaju ni u snovima, nego što sam odavno realan: 30.000 za grupu Facebooka, nije malo ni u evropskim okvirima, iako istoj ne pripadam.
A može se omasoviti i suprotna grupa, pa neka nabije još više pristalicâ.
I sve je u demokraciji legalno: i ako na predstojećim izborima neko novi pobijedi, meni kao neglasaču, može biti samo drago.
:thumbup:
A tvoja priča o individui na poziciji: kao što vidiš ima i drugi epilog: svaka individua, ima svoju viziju, i neka joj bude.
Kao što moja malenkost napisa u prethodnim postovima ovdje: jedina bitna stvar jeste gdje je tu država.
Jer kada je tu država onda vehabijama pomažu homoseksualci, a homoseksualcima vatrogasci, a vehabijama demokrate, itd.
:D
Abacija

#1340 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by Abacija »

KatarinaKosaca wrote:
Ma, da. Samo neka nje, a nama će netko određivati prioritete šta je problem a šta ne. U Sarajevu, ja na primjer, ne volim gradonačelnika. Ali za to čekam sljedeće izbore. I prestanite više samo guslati jedno na temi koja sa tim nema veze. Eno, podforuma politika, pa trunite o tome koliko god.
Ja prepustam da TI odredis sta je prioritet. Eto koliko imam povjerenja u tebe. ;-)
Edin 24,5

#1341 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by Edin 24,5 »

@ Abacija

Hvala, takodje.

Opet ponavljam, ovdje je tema Brena. Ovdje iznosim svoj stav kao i na ostalim temama. I buduci da kazes kako rado citas moje postove, dobro znas kakvi su moji stavovi u vezi s ostalim pitanjima-problemima.

Meni bas nije bezveze da neko ko je dolazio bodriti srpsku vojsku u ratu i dizao joj moral i druge stvari u svojim spotovima, dodje pjevati pred hiljadama ljudi usred Sarajeva i to u javnom prostoru koji se zove ZETRA. To uopste nije nebitno i ne vidim da se politizira ako se kaze da dolazak nekog za koga postoje takve indicije kao za Brenu, predstavlja uvredu i ponizenje za ovaj grad.
k3Ra

#1342 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by k3Ra »

staza wrote:
k3Ra wrote:Malo ste svi u krajnosti i lijevo i desno.. Nesto ne mislim da bi bilo ko od Vas u Bg-u '92.-'95., dakle u tom ambijentu i okruzenju, na sva zvona dizao glas i bunio se protiv bilo cega.. Dajte ljudi pa u punom tramvaju je djecak stradao od djecaka, i to je generalni mentalitet u Sarajevu, nazalost, a Vi biste dizali glas sami protiv svih? Skidam kapu svakom od Vas koji bi, al nesto mi se cini da mi se ruka ne bi umorila.

Ono bitno, NEMAM dovoljno informacija, ne znam cinjenice, ne znam je li Brena imala veze s bilo kojim vojnicima, i posto nemam cinjenice necu donositi zakljucke.

Al mene drugo intrigira ovdje, kao sto je vec vise puta prozvan Gdin. ministar, kakvo je njegovo maslo u svemu tome, jel vakat da se mirimo? il je neka druga zvrcka u pitanju. a osim toga, sjetite se queer festivala, koliko god meni bili antipaticni ti ljudi nikome nikakvo zlo nisu nanijeli pa vidite kako su prosli, a glavni bunt protiv njih je podigla odredjena (ne)organizovana skupina ljudi, necu navoditi naziv da ne uvrijedim one koje greskom svrstavamo u tu kategoriju a nemaju veze s tim. je li slucajno to sto sada ovaj koncert ocigledno ima amin s odredjenih pozicija a nema bunta od strane od koje sam recimo ja ocekivao da ce biti?

I cisto zbog razumijevanja posta, rodjen sam u Sarajevu i nikad nisam isao iz Sarajeva, u ratnom periodu sam bio dijete ali itekako pamtim sve.

Ovo nije provokacija nikome, samo bih volio da mi neko odgovori argumentovano, a ne mentalitetom "culi smo tako, prica se". Pozdrav.
Mene već dugo ništa ne intrigira, pogotovo ne istrage usmjerene ka nekom pojedincu.
Niti su mi homoseksualci interesantni: ne zato što sam izraziti hetero, pa mi se isti ne priviđaju ni u snovima, nego što sam odavno realan: 30.000 za grupu Facebooka, nije malo ni u evropskim okvirima, iako istoj ne pripadam.
A može se omasoviti i suprotna grupa, pa neka nabije još više pristalicâ.
I sve je u demokraciji legalno: i ako na predstojećim izborima neko novi pobijedi, meni kao neglasaču, može biti samo drago.
:thumbup:
A tvoja priča o individui na poziciji: kao što vidiš ima i drugi epilog: svaka individua, ima svoju viziju, i neka joj bude.
Kao što moja malenkost napisa u prethodnim postovima ovdje: jedina bitna stvar jeste gdje je tu država.
Jer kada je tu država onda vehabijama pomažu homoseksualci, a homoseksualcima vatrogasci, a vehabijama demokrate, itd.
:D

zicer! :thumbup: :thumbup: :thumbup:
JBL

#1343 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by JBL »

Abacija wrote:Slusaj, ti si jedan jako pametan i razuman forumas i ja rado citam tvoje postove. Ali zar ne razumijes da je Brena u Sarajevu najmanji problem? Toliko toga se ima pocistiti ispred vlastitih vrata da tek kad se to uradi onda mozemo da se zabavimo luksuz-problemima kao sto je ona.
Sta je to veci problem? Vjerovatno je taj veci problem najveci jer bi inace mogli i ovaj drugi preskociti?
I u turbodemoratskoj EU se zabranjivaju koncerti iako imaju drugog posla (pa cak i zbog manjih stvari).
Da je sve kako bi trebalo biti u normalnoj drzavi ona bi se zabranila u roku ODMA i onda bi se radilo na onim (naj)vecim problemima. Svimi znamo da bi u medjuvremenu garant usli u EU.
Last edited by JBL on 24/05/2009 19:46, edited 1 time in total.
staza

#1344 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by staza »

Marko Perković Thompson je u uglednim policijskim dosjeima nekoliko prominentnih evropskih zemalja.
KatarinaKosaca

#1345 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by KatarinaKosaca »

Abacija. Ne treba čovjek biti niti puno pametan pa vidjeti gdje je velik i problem, a gdje mali. Druga je stvar koliko na što može da utiče. I zato mislim da je neispravno, onda kada netko makar preko neta pokuša da ukaže u ime mrtvih koji sada ne mogu da govore i ranjenih i nas sviju jadnih koji smo proveli 4 godine opsade da je degutantno pjevati sa njom, onda mu se odmah začepljuju usta zašto to radi, jer kao ima se oko drugih stvari brinuti. Ružno je to, Abacija. A da nisi ti u pitanju, rekla bih jako licemjerno i zlonamjerno.
Abacija

#1346 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by Abacija »

Brena dolazi jer zna da ce je gledati deset, petnaest ili koliko vec hiljada ljudi. Mozda je do njih a ne do Brene... :oops:

@Mirci je davno rekla, i ja to potpuno podrzavam - ko nece da ide na koncert (medju kojima sam i ja licno) komotno moze dati te pare u dobrotvorne svrhe.
turban

#1347 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by turban »

muha_sa wrote:
JBT wrote:Muha, islamofobe. :evil:
:lol:
jasta sam- :lol:
da se i ja upisem u ovu vrstu islamfoba... :thumbup: :thumbup:
mofo33

#1348 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by mofo33 »

turban wrote:
muha_sa wrote:
JBT wrote:Muha, islamofobe. :evil:
:lol:
jasta sam- :lol:
da se i ja upisem u ovu vrstu islamfoba... :thumbup: :thumbup:
aman ti,ne trebas se ni upisivat', znamo vec :skoljka:
Abacija

#1349 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by Abacija »

KatarinaKosaca wrote:Abacija. Ne treba čovjek biti niti puno pametan pa vidjeti gdje je velik i problem, a gdje mali. Druga je stvar koliko na što može da utiče. I zato mislim da je neispravno, onda kada netko makar preko neta pokuša da ukaže u ime mrtvih koji sada ne mogu da govore i ranjenih i nas sviju jadnih koji smo proveli 4 godine opsade da je degutantno pjevati sa njom, onda mu se odmah začepljuju usta zašto to radi, jer kao ima se oko drugih stvari brinuti. Ružno je to, Abacija. A da nisi ti u pitanju, rekla bih jako licemjerno i zlonamjerno.
Mislim da si me pogresno razumjela. Ja shvacam tvoje razocarenje ali jos uvijek ne mogu da skontam da toliki ljudi na Brenu trose toliko energije a absolutno nista na Valentina, Bidena, Solanu... Ako je neko licemjeran onda su to politicari koji sklapaju dogovore sa bivsim pripadnicima te vojske kojoj je Brena dizala moral. I jos kazu kako ti dogovori nemaju alternativu. :x
KatarinaKosaca

#1350 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by KatarinaKosaca »

Abacija, podforum politika je najposjećeniji. Znači i te kako se troše i riječi i energija na politiku. Što bi ti htio više, to je stvar tvoje želje ili mišljenja. Dozvoli da postoje i druge teme i druge stvari.
Locked