Da li ti ovo govoris sa Brenu, ili za Brankovica, Bicakcica, Izetbegovica, Saju i kojekakve bandite koji upravo to i rade?!Edin 24,5 wrote:Dakle, ovdje se radi o pitanju principa grada s obzirom na ono sto je prozivio u svojoj nedavnoj proslosti i sto je mnogima od nas obiljezilo zivote.
Ma koliko nekom izgledalo trivijalno, jer se u biti radi o samo jednoj turbo-folk pevaljki, ipak mislim da grad mora pokazati princip i ne dozvoliti bilo kome za koga i u najmanjim naznakama izgleda da bi ga mogao ismijati, da zaradjuje velike novce i ostvaruje svoje licne pobjede preko njegovih gradjana.
Nisam clan nikakvih grupa "ne koncertu" i slicno, i ovo je moj prvi osvrt na ovaj dogadjaj, za koji se nadam da ce biti otkazan.
Vidimo ovih dana sta nam radi ista ta politika mirotvorstva, dobrosusjedskih odnosa, "nemesanja politike", koju Brena promovise, samo zato sto smo beskicmenjaci.
Ne budimo to!
Moramo vec jedanput presjeci.
Zbog nas.
Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT
- chuchumbamayumbe
#1276 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT
- Toffee karamela
#1277 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT
E pa nemoj. Onda uzmi sve.Luke Perry wrote: Evo ja necu da pretpostavljam
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#1278 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT
Šaja nije u politici zvanično. Ali, hajde, pošto su parole dobro viđene morao si odguslati jednuchuchumbamayumbe wrote:Da li ti ovo govoris sa Brenu, ili za Brankovica, Bicakcica, Izetbegovica, Saju i kojekakve bandite koji upravo to i rade?!
Govori za jedno i za drugo i treće i pjevaljku. Ne znam zašto postavljaš kao da pjevaljka iskuljučuje druge?
- chuchumbamayumbe
#1279 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT
Zato sto su ljudi licemjerni i zato sto izgleda treba jedna fucken Brena da bi primijetili govono sto smrdi u njihovoj avlijiKatarinaKosaca wrote:Šaja nije u politici zvanično. Ali, hajde, pošto su parole dobro viđene morao si odguslati jednuchuchumbamayumbe wrote:Da li ti ovo govoris sa Brenu, ili za Brankovica, Bicakcica, Izetbegovica, Saju i kojekakve bandite koji upravo to i rade?!![]()
Govori za jedno i za drugo i treće i pjevaljku. Ne znam zašto postavljaš kao da pjevaljka iskuljučuje druge?
-
Edin 24,5
#1280 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT
chuchumbamayumbe wrote:Da li ti ovo govoris sa Brenu, ili za Brankovica, Bicakcica, Izetbegovica, Saju i kojekakve bandite koji upravo to i rade?!Edin 24,5 wrote:Dakle, ovdje se radi o pitanju principa grada s obzirom na ono sto je prozivio u svojoj nedavnoj proslosti i sto je mnogima od nas obiljezilo zivote.
Ma koliko nekom izgledalo trivijalno, jer se u biti radi o samo jednoj turbo-folk pevaljki, ipak mislim da grad mora pokazati princip i ne dozvoliti bilo kome za koga i u najmanjim naznakama izgleda da bi ga mogao ismijati, da zaradjuje velike novce i ostvaruje svoje licne pobjede preko njegovih gradjana.
Nisam clan nikakvih grupa "ne koncertu" i slicno, i ovo je moj prvi osvrt na ovaj dogadjaj, za koji se nadam da ce biti otkazan.
Vidimo ovih dana sta nam radi ista ta politika mirotvorstva, dobrosusjedskih odnosa, "nemesanja politike", koju Brena promovise, samo zato sto smo beskicmenjaci.
Ne budimo to!
Moramo vec jedanput presjeci.
Zbog nas.
Ovdje pricamo o Breni.
Druge komentarisem u odgovarajucim temama.
-
Edin 24,5
#1281 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT
@ chuchumbamayumbe
A princip je naravno isti.
Samo sto ovdje pricamo o nekom kao sto je Brena, koja ovdje dolazi kao gost.
Dakle, pricamo o gostoprimstvu grada. Brena nece nastupati u Aqui ili nekoj folkoteki, vec u Zetri.
Nazalost, posljednju rijec ovdje ima nadlezno ministarstvo na cijem celu je Emir Hadzihafizbegovic.
Kazem, nazalost.
Taj covjek je spojio prijateljstvo s Brenom i svoju provincijalisticku zavist prema Sarajevu (kojim da ironija bude veca i formalno upravlja) i on nece otkazati koncert Lepe Brene kojim se ponizava Sarajevo, a niko drugi nema ovlasti da se time bavi.
Gdje je gradonacelnik Sarajeva ???
Nakon onog sinoc na Hayatom Centralnom dnevniku i snimke posjete Brene Brckom u ratu, kao i spota koji je snimljen da bi podigao morao srpskoj vojsci, nemam nikakve dileme da je Brenin koncert u Sarajevu teska uvreda za Sarajevo, pogotovo u danima kada se za njegovim braniocima raspisuju medjunarodne potjernice.
Dakle, pricamo o gostoprimstvu grada. Brena nece nastupati u Aqui ili nekoj folkoteki, vec u Zetri.
Nazalost, posljednju rijec ovdje ima nadlezno ministarstvo na cijem celu je Emir Hadzihafizbegovic.
Kazem, nazalost.
Taj covjek je spojio prijateljstvo s Brenom i svoju provincijalisticku zavist prema Sarajevu (kojim da ironija bude veca i formalno upravlja) i on nece otkazati koncert Lepe Brene kojim se ponizava Sarajevo, a niko drugi nema ovlasti da se time bavi.
Nakon onog sinoc na Hayatom Centralnom dnevniku i snimke posjete Brene Brckom u ratu, kao i spota koji je snimljen da bi podigao morao srpskoj vojsci, nemam nikakve dileme da je Brenin koncert u Sarajevu teska uvreda za Sarajevo, pogotovo u danima kada se za njegovim braniocima raspisuju medjunarodne potjernice.
- HAVANA
#1282 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT
muha_sa wrote:ovo vi jos o Brenigluho bilo
![]()
ja haman cio stan okrecih a vi ni prstom da mrdnete--hajte ba meni na mobuvalja mi ovo oribat--puno mi valjak kaplje
![]()
Havana prijatelju--zamjeni malo mimu--mogu je ledja uscaknut![]()
Ooooo,paša moj solidni.Otkud ti na ovako važnoj i za opstojnost bosne i hercegovine važnoj temi.
Bolje ti je okreči stan ,jebo brenu.
Evo jedna za brenu od njenog starog obožavaoca
http://www.youtube.com/watch?v=YlBQ7vPM ... re=related
Last edited by HAVANA on 24/05/2009 16:16, edited 1 time in total.
-
stari_sarajevski_gospodin
-
staza
#1284 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT
Grupa fejsbukovska ima legalno demokratsko pravo da se organizira i napravi djelatnu društvenu akciju.Toffee karamela wrote:Dozer wrote:Ma nisam ja "pametan" Katarina, kako ti to sarkasticno pokusavas prezentirati. Ali mislim da realan jesam. U svakom slucaju, samo ti nastavi sa bojkotom koncerta, garantujem da ces uspjeti. Mislim da su i Tihic i cijela SDA na tvojoj i strani ostalih koji su protiv koncerta, a to ce svesrdno pokazati i dokazati sjedenjem u prvom safu. Pozdrav.
P.S. Usput receno, koliko je meni poznato, Brena je onda bila u Brckom kako bi izvukla oca koji je bio i u zivim stitovima organizovanim od strane VRS-a. Jel' stvarno vjerujete da je ona to mogla izvesti tek tako, bez ikakve protuusluge? Smijesno... Ali, samo nastavite.![]()
![]()
A ha ha ha štitovi? A od koga si to čuo majke ti? Je li i to ona negdje onako podmuklo plasirala nadajući se da će doći do nečijih lakovjernih ušiju?
A vidiš ja sam čula sasvim drugu priču i to od ljudi koje sam u ljeto '92 sretala na hrvatskoj teritoriji koja se nalazi tačno preko puta Brčkog...da je njen tata svesrdno pomagao četnicima, osobito ovim novopridošlim iz Srbije koji se nisu baš najbolje snalazili u gradu...pa da im se ne bi omaklo da zakolju kojeg Srbina ili njegovo dijete, služio im je kao vodič po gradu. Pretpostavimo da je samo pola tačno od ovog što su pričale naše izbjeglice, opet je to jako daleko od onoga što nam cajka sinoć pokuša sa suzama u okicama plasirati na CD.
"Blago siromašnima duhom njihovo je kraljevstvo nebesko" indeed.
Neki drugi imaju pravo da šute i ne odu na njen koncert.
Neki treći imaju pravo da šute i odu na njen koncert.
Mislim da nam je svima jasno da smo u drugim vremenima, i da se ništa slučajno ne dešava.
Brena je dobila dobru promociju: kao i mediji koji su se bavili njom: manje slučajno, a rekao bih, više zbog vlastite polze: namjerno.
Član porodice izvlači se tiho: a ne paradno, medijski, i verbalno-muzikantski: da se ne lažemo, pogotovo ako imaš novac...
Fahreta je uspješna poslovna žena, solidna pjevačica, i ne mislim da je nacionalist: i da ne voli svoje korijene: da li je patriot priča je izlišna u ovom kontekstu.
Neka sluša ko šta hoće.
Oni koji su neke stvari zaustavljali, trebali su to raditi davno na Drini, a ne sada kao članovi raznih instantnih partijica, raditi to sada na ćupriji: kroz stavove pro et contra, a nekada su bili contra et pro.
Za sve u životu su potrebni kontakti ove ili one vrste: a ko je kakav čovjek to najbolje zna pred sobom samim: sjetih se jednoga gospodina, dok su razvaljivali BiH, kako gricka košpice, na jednom divnom fudbalskom beogradskom stadionu: kasnije ga jedan tajkun vrati u muzički život: isti je bio izjavio za zagrebačko-cvijićevski Tjednik kako ne namjerava nikad više nastupiti u BiH...
No sva ta priča je irelevantna.
Živimo u drugim vremenima.
Neka se svako brine za sebe.
A i država će valjda nekada doći na svoje.
- muha_sa
#1285 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT
pauza izmedju dvije ruke prijatelju
sve kontam gdje ce one gajbe zavrsit
kod mene garant JOK
kod mene garant JOK
- chuchumbamayumbe
#1286 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT
Meni nema vece uvrede od dolaska Krajisnika & co u Sarajevo tamo nekada 1996 i narednih godina.Edin 24,5 wrote:@ chuchumbamayumbe
Kazem, nazalost.
A o ukidanju invalidnina, karan*u borackih i ostalih populacija, lopovlucima narodne vlasti da i ne govorim.
Brena je tresnja na slagu od torte.
Kakvo je ovo zamazivanje ociju i kakve su ovo ublehe sto se svijetu prosipaju, pa ne mogu da se nacudim.
-
PalaSa Marsa
#1287 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT
Muha legendo, mozel' kafana brzaka
Auh! ovo nije kafana kod zooma ..Pardon, al' moze kafa, moze 
- spreca
#1288 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT
muha_sa wrote:pauza izmedju dvije ruke prijateljusve kontam gdje ce one gajbe zavrsit
![]()
![]()
kod mene garant JOK
muha ti si meni neki sumnjiv tip,nisi ti bolan dzabe rjesio na brzaka krecit stan,da nece slucajno brena kod tebe na konak posle koncerta a moze bogami i do koncerta,e muha muha ko te nezna skupo bi te platio a one gajbe si ti sigurno narucio a i pivo je ako se ne varam inoStrano ha ha hah.
-
JBL
#1289 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT
"demilitaliristicna" gospoja na protestima tokom NATO bombardovanja
Last edited by JBL on 24/05/2009 17:10, edited 1 time in total.
-
Edin 24,5
#1290 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT
Ocito nam Marija Serifovic i njena tri prsta kojima nas je "pocastila" zbog 12-ke nije bila dovoljna lekcija.
Ako gospodicni Jahic nije bitno ko je htio voditi njene roditelje na streljanje, a dolazi pjevati u grad koji je u blizoj proslosti i izmedju njena dva koncerta prosao takve patnje kao ni jedan grad u Evropi u proteklih par desetljeca, onda njoj nije ni najmanje bitno ko je skrivio te patnje.
Zasto bi joj se omogucilo da pjeva u istoj onoj dvorani za koju smatra da nije bitno ko ju je zapalio ???
Pitam se kakvi smo to mi beskicmenjaci i luzeri...
Ako gospodicni Jahic nije bitno ko je htio voditi njene roditelje na streljanje, a dolazi pjevati u grad koji je u blizoj proslosti i izmedju njena dva koncerta prosao takve patnje kao ni jedan grad u Evropi u proteklih par desetljeca, onda njoj nije ni najmanje bitno ko je skrivio te patnje.
Zasto bi joj se omogucilo da pjeva u istoj onoj dvorani za koju smatra da nije bitno ko ju je zapalio ???
Pitam se kakvi smo to mi beskicmenjaci i luzeri...
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#1291 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT
Upravo. ne zna se koji su mi gori. Ili oni što otvoreno poivaju na zabavu na ovom koncertu, ili oni koji hoće da negiraju svaki otpor pjevaljki demagogijom o visokim političkim pitanjima i supstituacijom ove riječi nekim djelima koji bi njima pasale. A svodi se na isto, zaštitu lika i djela PC-a i svega na šta ona asocira.Edin 24,5 wrote:Pitam se kakvi smo to mi beskicmenjaci i luzeri...
Brena nam sinoć priča kako je bilo vrijeme da se šuti, a evo sad na videu JLB se vidi kako ne šuti. Ali za nekog drugog i nešto drugo. Ali, ne brinite, sad će Hrasno ili slični demagozi da nas ukore kako se uopće usudimo o ovome pričati pored toliko drugih problema. Onda će nam postaviti prioritete šta učiniti, pri tom, naravno, on će biti samo taj koji kritikuje
- muha_sa
#1292 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT
marsovki kaHvaPalaSa Marsa wrote:Muha legendo, mozel' kafana brzaka![]()
Auh! ovo nije kafana kod zooma ..Pardon, al' moze kafa, moze

spreca--bujrum pivo
ps.
Brenica ce u mene mi krevetu pajkit sa menom i u mene mi hanumom
- ružmarin-a
#1293 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT
'oće l' Brenka u kafani zapjevati?
je li pozvaTa ?
je li pozvaTa ?
- muha_sa
#1294 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT
za kafanu smo ostavili keke ,seke,stoje,petobanke, bubamare i ostale insekteružmarin-a wrote:'oće l' Brenka u kafani zapjevati?
![]()
![]()
je li pozvaTa ?
-
fixer
#1295 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT
molim te, o kakvoj lekciji se radi? sta se to trebalo nauciti iz toga? da su svi srbi isti? da su svi na srpskoj estradi "takvi"? zena digla prst i sad smo mi, sve da dokazemo sebi da nismo beskicmenjaci, morali revidirat svoje stavove o svim onim "zvezdama" s druge strane drine? sta zelis da kazes - da su ta tri prsta bili blagovremeno upozorenje sta citava srpska zvezdana prasina misli o bosni?Edin 24,5 wrote:Ocito nam Marija Serifovic i njena tri prsta kojima nas je "pocastila" zbog 12-ke nije bila dovoljna lekcija.
- ružmarin-a
#1296 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT
ma de @Mu'a šta je Bobaginca E*skluziva ?
samo bi povećala promet...
uz "nedužno" poštovanje prema insektnim vrstama

uz "nedužno" poštovanje prema insektnim vrstama
- muha_sa
#1297 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT
ružmarin-a wrote:ma de @Mu'a šta je Bobaginca E*skluziva ?
uz "nedužno" poštovanje prema insektnim vrstama![]()
![]()
hos da ti ovog posaljem
- ružmarin-a
#1298 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT
fixer wrote:molim te, o kakvoj lekciji se radi? sta se to trebalo nauciti iz toga? da su svi srbi isti? da su svi na srpskoj estradi "takvi"? zena digla prst i sad smo mi, sve da dokazemo sebi da nismo beskicmenjaci, morali revidirat svoje stavove o svim onim "zvezdama" s druge strane drine? sta zelis da kazes - da su ta tri prsta bili blagovremeno upozorenje sta citava srpska zvezdana prasina misli o bosni?Edin 24,5 wrote:Ocito nam Marija Serifovic i njena tri prsta kojima nas je "pocastila" zbog 12-ke nije bila dovoljna lekcija.fuj! klasicna nacionalisticka retorika koja crpi iste motive s druge strane!
fiksere nije prst no 3,eeej 3
duša ti je izvuć rečenicu i graditi diskašn na osnovu nje
pa dizao ih je i Vuk a majka mu Bosanka/Bošnjakinja, to je njihov nacionalni simbol
a čašćavaju oni baš često s ta tri i mahaju, što nije u redu...
- ružmarin-a
#1299 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT
@krmak je cool, onsamo pravi aluzije na narodnjake, sprda ih ba
on pokušava da bude jedinstven
al u snu se ne snio
a otkud tebi dozvola da nekog nekom šalješ na san? Dje s' dobiJo setrifikat, polaže li se šta i jesu teška pitanja

on pokušava da bude jedinstven
al u snu se ne snio
a otkud tebi dozvola da nekog nekom šalješ na san? Dje s' dobiJo setrifikat, polaže li se šta i jesu teška pitanja
-
fixer
#1300 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT
dizao ih je i dize maltene svaki srbin. od borisa tadica pa do zorana - i? to im je u krvi i to im neces lako izbiti. a sad nase odnose formirati samo na osnovu toga da li ih neko dize ili ne, te kakvi su mu motivi - paranoja! ne znaci da onaj cetnik sa sabljom i zoran imaju iste motive!ružmarin-a wrote:
fiksere nije prst no 3,eeej 3![]()
![]()
![]()
duša ti je izvuć rečenicu i graditi diskašn na osnovu nje
pa dizao ih je i Vuk a majka mu Bosanka/Bošnjakinja, to je njihov nacionalni simbol
a čašćavaju oni baš često s ta tri i mahaju, što nije u redu...