Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1176 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by pici »

staza wrote:Treba osnovati Svenarodni medij.
Pomislite: TV-emisija: večernji gosti: Branimir Glavaš, Ante Prkačin, Lepa Brena, Slavko Jovičić Slavuj, Indira Radić, Marko Perković Thompson, Elvira Rahić.
Tema emisije: Očuvanje tradicionalnih muzičkih stilova.
:bih:
Era Ojdanić i Nada Topčagić na narodnom četničknom veselju u "srpskom vukovaru"....ima tu i CeCe....nema Brene :(

NARODNJACI VASI IDOLI?

e ovo nabit nogom a Era se zdušno gledao na Pink televiziji u Velikom Bratu....... :thumbup: :bih: :bih: :bih: :bih:
bosna123

#1177 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by bosna123 »

@ hrasno 38
A ta predivna omladina, koju je najveci sin hvalio je ona ista koja je razhebala bivsu drzavu i napravila kurslus. Nije to ova omladina koja poziva na bojkot, nije to ni moja generacija koja tada nije mogla glasati... Mislim da je Tito ipak malo precijenio omladinu, cemu idealiziranje necega sto izgleda nikada nije ni bilo stvarno...
The Silent Man

#1178 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by The Silent Man »

hrasno38 wrote:Nekada davno jedan veliki covjek je istinski govorio "Blago zemlji koja ima ovakvu omladinu" i to je govorio sa pravom jer je ta omladina se non-stop dokazivala na 1001 nacin. Danas bi se moglo komotno reci "Jadna je ova zemlja koja ima ovakvu omladinu". 92 godine omladina je uzela puske u ruke i odbranila ovu zemlju. 2008 godine najveci domet ove danasnje omladine je da sere po forumima o koncertu Brene dok covjek koji je bio u toku tog rata u Radikalnoj stranci danas vodi vijece ministara i sistemski unistava ovu zemlju iz dana u dan. Sigurno 50% parlamentaraca BiH iz RS-a je nosilo uniforme i sto je jos gore ne samo nosilo nego se i ponasalo u sladu sa odjelima koje su nosili tih ratnih godina a danas sasvim nonsalantno setaju po Sarajevu pored svih vas "internet revolucionara" i vas boli cuna (ako je imate) za to, jer da bi njima nesto progovorili za to vec treba imati ono sto je imala nekada omladina a to je hrabrost.
Danasnja omladina nema ni ovo "h" o te hrabrosti i treba samo moliti boga da se opet ne desi 92 godina jer tada Bosne i Hercegovine sigurno vise ne bi bilo. Boli vas sto vam roditelji jedva dobiju zaradjene plate, sto vas jebu na fakultetima kako znaju i umiju profesori pedofili, sto vam po gradu setaju oni koji su ga rusili i palili, sto vam danasnji politicari kradu buducnost, najvaznije je sprijeciti koncert Lepe Brene jer su to pozeljele Zelene Beretke.
Zelene Beretke ili Svrakicevska prcija je organizacija cije su vodje 90% zadnjeg rata provele van ovog grada. Jedan Svrakic u Italiji, drugi u Zagrebu a treci po Turskoj. Prije rata su posjedovali samo jedan mali servis a sada posjeduju pola carsije. E to su vasi idoli. Ne cuh niti jednog istinskog heroja ovog grada da vodi diskusiju oko dolaska Brene jer danas sam jednog takvog sreo na stakama i trazio mi je marku. Jedan od onih koji su dijelove svoga tijela dali za ovaj grad danas prose po njemu i nemaju pojma da Brena treba da drzi koncert jer je pitanje da li imaju sta da jedu. Ali to vas dragi moji omladinci uopste ne interesuje vaznija je Brena i njen koncert. Ali naravno najlakse je skretati paznju sa zivotnih tema na one totalno beznacajne pogotovo kad imas levate kojima mozes manipulisati.
Od 96 do danas kroz ovaj grad vam je prodefiliralo bruka onih koji su nosali raznorazne uniforme u tom ratu ali sve je stvar ukusa. Mene licno bas briga hoce li pjevati Brena, Tompson ili neko treci sve dok se u ovom gradu pola stanovnistva budi sa praznim friziderom i besciljnim pogledima u buducnost, dok istinski borci prose a oni sto su dobili ljiljane zbog tunela i zbog prezimena zive u stanovima koje su kupili za 10.000 KM vozaju najnovije dzipove familijarno i familijarno mjesecno kuci donose 10-15.000 KM. Kad sve to i jos masu zvotnih najobicnijih problema dragi moji uspijete da dovedete do nivoa normalnog drustva onda cu ja stati na celo kolone sa transparentom " BRENO RAZGULI" i tada ce opet vaziti ono sa pocetka "Blago zemlji koja ima ovakvu omladinu" i gradu koji ima ovakve stanovnike.!!!!!
izvini,ali najlakse je kritikovati nepoznatog pocinioca... siroke i nedefinisane grupe,omladina,pa studenti,pa (ne)pravi borci,
Ko je kriv?
ove sedmice parni sljedece neparni brojevi :)
Za sta je kriv?
Za sve!
Zasto?
Zato sto nema muuda,pameti,obraza i sta vise...

I naravno kada se desi neka akcija,pokusaj necega,pokusaj promjene to se propisno ismije,urusi,obezvrijedi... valda cim ja ne vodim kolo u tome ili nisam angazovan ili nije moj fol onda to odma ne valja...

Udaranje na socijalni sentiment je jednako udaranju na nacionalni sentiment... protiv sam i jednog i drugog...oba postoje da skrenu paznju sa onog drugog...
jednak je taj krug u kome se vrtimo : rast nezadovoljstva osjecaj ugrozenosti - idealiziranje neceg drugog ,necek imaginarnog - (ne)uspjeli pokusaj akcije - razocarenje i pasivnost koje malo poslije ponovo dovodi do rasta nezadovoljstva i ugrozenosti i tako dalje , tako funkcionise "politicki um" i onog lijevog i desnog :)

Sto se tice brene i koncerta rekao sam da se ne ponavljam...
Last edited by The Silent Man on 24/05/2009 00:56, edited 1 time in total.
staza

#1179 Ipak...

Post by staza »

pici wrote:
staza wrote:Treba osnovati Svenarodni medij.
Pomislite: TV-emisija: večernji gosti: Branimir Glavaš, Ante Prkačin, Lepa Brena, Slavko Jovičić Slavuj, Indira Radić, Marko Perković Thompson, Elvira Rahić.
Tema emisije: Očuvanje tradicionalnih muzičkih stilova.
Era Ojdanić i Nada Topčagić na narodnom četničknom veselju u "srpskom vukovaru"....ima tu i CeCe....nema Brene :(

NARODNJACI VASI IDOLI?

e ovo nabit nogom a Era se zdušno gledao na Pink televiziji u Velikom Bratu....... :thumbup: :bih: :bih: :bih: :bih:
O tome, pici, ti i pišem.
O paralelnim realnostima.
Dok je Tuđman pjevao antititoističke ode, u Kumrovcu se u vrijeme najžešćih sukoba skupljalo na tisuće ljudi...
Ali mora se znati i baštiniti zvanični zakon.
A ne: ma ko je on, nije, drug Tito ili Alija, da mi zabrani da se pripali u mome lokalu...
Nek' sagradi podrum ispod i ako može sakriti neka se tamo puši...
:)
Osobno: ne vidim razliku između nastupa bilo kojega pjevača u bilo kojem većem gradu ili selu u BiH: to što je negdje palo 30.000, a negdje 3.500 granata: ne pravi razliku: niti što negdje živi milion, a negdje pola miliona...
Princip je isti, a sve ostalo nijanse, što bi Balašević rekao, u vrijeme, kad su mnogi današnji spr. multikulturalci i njihovi današnji satrapi od straha i mudrosti šutjeli... i u Hrvatskoj, i u Srbiji, i u BiH: onda su dotičnoga u ofirnome Zarezu prozvali što na koncertu u Hrvatskoj (poslijeratnom) nije ništa rekao: šta da kaže, tad je i nepotrebno govoriti bilo šta... reci kada treba da kažeš.
A ne glumi malo nacionalistu, pa demokratu, pa opet nacionalistu, pa demokratu: ne pišem ovo vezano za rat u BiH, nego čisto za poslijeratni period: nikakvoga stava, nikakve kulturne, državne politike: gledao sam na zločinačkome RTS-u, prije nekih godina, predstavnike: Exita, Sava Centra, i još neke institucije: voditeljica ih u čini mi se Beogradskoj hronici pita kako to da dovode potpuno nepoznate goste, a oni odgovaraju, da to rade da bi odgojili publiku...
No optimist sam u svakom slučaju: Tiesto je banalan pokazatelj toga: postoji i ona druga strana priče, a ona sigurno neće imati milosti prema konzervativnim tendencijama, koje još uvijek uništavaju ovu zemlju...
Last edited by staza on 24/05/2009 01:42, edited 1 time in total.
Magarece_godine

#1180 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by Magarece_godine »

Latina wrote:Mislim da se varas @hrasno38. Sve sto si naveo u postu sve nas boli, ali osvrnucu se na ovaj dio :
Mene licno bas briga hoce li pjevati Brena, Tompson ili neko treci sve dok se u ovom gradu pola stanovnistva budi sa praznim friziderom i besciljnim pogledima u buducnost, dok istinski borci prose
Prije svega, novac potrosen na ulaznice itd na koncertu, je novac koji ce jos vise nedostajati borcima koji prose narednog jutra. Drugo, ima nesto i u simbolici koji nosi cin njenog dolaska - ako nije dobrodosla u Sarajevu kao sto ne bi trebala biti, zapamtice to i ona, a i taj borac. Nije sramota biti siromasan, nesto drugo je sramota.
Latina, ne znam sto, nakon ovog imam osjecaj da zivis u dijaspori...

Hrasno38 :thumbup: :thumbup:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1181 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by hrasno38 »

bosna123 wrote:@ hrasno 38
A ta predivna omladina, koju je najveci sin hvalio je ona ista koja je razhebala bivsu drzavu i napravila kurslus. Nije to ova omladina koja poziva na bojkot, nije to ni moja generacija koja tada nije mogla glasati... Mislim da je Tito ipak malo precijenio omladinu, cemu idealiziranje necega sto izgleda nikada nije ni bilo stvarno...
Ja nista ne idealiziram sto nisam licno dozivio i prezivio. I nije omladina razjebala bivsu drzavu nego nacionalizam i nacionalisti kojima je omladina samo bila sredstvo za postizanje odvratnih ciljeva. Od onih koji su ucestvovali u razjebavanju drzave ja ne vidim niti jednog mladog covjeka vec naprotiv (Milosevic, Tudjman, Izetbegovic, Kiro Gligorov, Dobrica Cosic itd itd). Dok je Tito bio ziv ovo sto sam napisao je i imalo svoju punu vrijednost i tada je omladina zaista bila korisna drustvu a samo drustvo im je pruzalo skoro pa sve sto se moglo pruziti za nase uslove. Gledajuci danas sta im se pruza i sta oni pruzaju to je bilo zlatno vrijeme.
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#1182 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by Latina »

KatarinaKosaca wrote:ne znam zašto se skoro u svakoj temi povlači isto, a to su visoka politička pitanja ili teška socijalna situacija. Međutim, mora se shvatiti da nemaju svi ljudi reurse ni mogućnosti (pri tome mislim i na intelektualne) da to promijene ili nešto pozitivno doprinesu. Ne možemo sve to sad kao srediti, pa onda o Breni. NIje to ja ću sad počistiti svoju kuću, pa ću onda sjest i zapalit. Svako je pitanje odvojeno i kompleksno i ne osjećam se manje građaninom ove zemlje što pišem o temi i što mi smeta da se do juče razrušena Zetra hori bum cile bum od nekoga ko je bio u simbolu rušitelja te dvorane. To nikako ne isklučuje da me se i ostala pitanja tiču i bole. Nekako mi to... hajdemo ovo srediti, pa ćemo o drugom, liči na postavljanje uvjeta. Glas u korist dobrog je bitno dići bilo gdje i bilo kad, svatko u granicama svojih mogućnosti.
Naravno. Mislim zena je odavno odredila gdje je i sta je, a koncert u Sarajevu 2009 je samo punjenje racuna na zalasku karijere. To mi je isto kao kad se kod nas pojave bendovi koje vise niko nigdje ne uzima za ozbiljno, a nasa raja se pali. Kao da sad u Sa zapjeva nova verzija INXS-a ( s tim sto oni barem nemaju moralnu hipoteku ).

E fakat mi je dosadno veceras, cim uopste pisem na ovoj temi. :sleep: Zena je uvijek bila zklj od pjevacice, sa zgodnim tijelom. Ni manje ni vise od toga.
Last edited by Latina on 24/05/2009 01:35, edited 1 time in total.
cyprus

#1183 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by cyprus »

Haj sve, recimo da je to axiom: Brena četnikuša i nema dalje priče. Svejedno me fascinira ovo: kako masovnu histeriju kod naroda u BiH neće izazvat to što im 50% vlasti u državi čine oni koji su čitav rat bili u uniformi koju je Brena nosala jedan dan, a ova tako marginalna, nebitna i minorna stvar hoće?

PS Neki su umovi toliko ograničeni da se i ne vrijedi više raspravljat...
Latina

#1184 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by Latina »

cyprus wrote:Haj sve, recimo da je to axiom: Brena četnikuša i nema dalje priče. Svejedno me fascinira ovo: kako masovnu histeriju kod naroda u BiH neće izazvat to što im 50% vlasti u državi čine oni koji su čitav rat bili u uniformi koju je Brena nosala jedan dan, a ova tako marginalna, nebitna i minorna stvar hoće?

Predlazes da bojkotujemo 50% vlasti u drzavi ?

Hoces li ti povesti New Balvan Revoluciju ?

p.s. Odgovori nesto veoma inteligentno.
Dozer

#1185 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by Dozer »

Svasta....ovdje se jos uvijek truni o Breni...nevjerovatno...

Znate sta, sinoc bi dobar koncert u C0loseumu...ma sta dobar - odlican! Dosle "Legende", punokrvni Srbi(janci), al' pjeva lik brate, svaka mu cast.

Znate sta jos ima...kazu da je frajer cetnik...i? Gdje ste svi sinoc da bojkotujete ono?! Dajte ba, sta vam je vise!
Nisam 100% siguran, ali mislim da bih se smio opkladiti da negdje postoji i koja slicka Severine u uniformi HV-a. Da je masakrirano sljedeci put kada dodje u Rajvosa? Sta velite, a? Da joj pootkidamo ustaske ruke i noge? Mozda i bacimo lavovima u ponirskoj (ako su stigli novi)?
bosna123

#1186 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by bosna123 »

hrasno38 wrote:
bosna123 wrote:@ hrasno 38
Ja nista ne idealiziram sto nisam licno dozivio i prezivio. I nije omladina razjebala bivsu drzavu nego nacionalizam i nacionalisti kojima je omladina samo bila sredstvo za postizanje odvratnih ciljeva. Od onih koji su ucestvovali u razjebavanju drzave ja ne vidim niti jednog mladog covjeka vec naprotiv (Milosevic, Tudjman, Izetbegovic, Kiro Gligorov, Dobrica Cosic itd itd). Dok je Tito bio ziv ovo sto sam napisao je i imalo svoju punu vrijednost i tada je omladina zaista bila korisna drustvu a samo drustvo im je pruzalo skoro pa sve sto se moglo pruziti za nase uslove. Gledajuci danas sta im se pruza i sta oni pruzaju to je bilo zlatno vrijeme.
To ti i hocu reci. Tito je taj govor drzao kada su oni koji su pokrenuli cijeli projekat rusenja bili omladinci. Kontas? Ako je ta omladina bila spremna prirediti onakav rat, znaci da je sva ta prica o divnoj Titovoj omladini ubleha...
cyprus

#1187 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by cyprus »

Latina wrote:
cyprus wrote:Haj sve, recimo da je to axiom: Brena četnikuša i nema dalje priče. Svejedno me fascinira ovo: kako masovnu histeriju kod naroda u BiH neće izazvat to što im 50% vlasti u državi čine oni koji su čitav rat bili u uniformi koju je Brena nosala jedan dan, a ova tako marginalna, nebitna i minorna stvar hoće?

Predlazes da bojkotujemo 50% vlasti u drzavi ?

Hoces li ti povesti New Balvan Revoluciju ?

p.s. Odgovori nesto veoma inteligentno.
Ja nemam problema sa tih 50% vlasti. Ustvari imam, ali jednako kao i sa ovih "naših" 50%. A sa Brenom nemam nikakvih problema.

Ali zato mi vi niste jasni, šta vama ustvari smeta? Da je samo do uniforme, očito nije, jer državu dijelimo sa onima koji su mnogo konkretnijih stvari radili u toj uniformi od Brene. Recite, u čemu je stvar?
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1188 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by KatarinaKosaca »

cyprus wrote:Ali zato mi vi niste jasni, šta vama ustvari smeta? Da je samo do uniforme, očito nije, jer državu dijelimo sa onima koji su mnogo konkretnijih stvari radili u toj uniformi od Brene. Recite, u čemu je stvar?
Ustav ne mogu promijeniti. Dobrodošlicu pjevaljki donekle mogu. U tome je stvar.
cyprus

#1189 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by cyprus »

KatarinaKosaca wrote:
cyprus wrote:Ali zato mi vi niste jasni, šta vama ustvari smeta? Da je samo do uniforme, očito nije, jer državu dijelimo sa onima koji su mnogo konkretnijih stvari radili u toj uniformi od Brene. Recite, u čemu je stvar?
Ustav ne mogu promijeniti. Dobrodošlicu pjevaljki donekle mogu. U tome je stvar.
I give up. You won. Good night.

PS Al fino si/ste prioritete poredali, svaka čast :thumbup:
Last edited by cyprus on 24/05/2009 02:01, edited 1 time in total.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1190 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by KatarinaKosaca »

Gud najt. Vala i jest tajm za sliping.
Latina

#1191 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by Latina »

KatarinaKosaca wrote:
Imam identican stav.

We always win @cyprus. :P

laku noc
elSaik

#1192 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by elSaik »

Nije problem što će Lepa Brena da gostuje, problem je što će Zetra biti puna! 8-)
no_crnjak

#1193 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by no_crnjak »

elSaik wrote:Nije problem što će Lepa Brena da gostuje, problem je što će Zetra biti puna! 8-)
moj bi dedo rahmetli govorio : " tesko nama,sa nama "

to je to....
SaraLe

#1194 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by SaraLe »

Svakih 50 godina - Pametni usute, budale progovore , fukara se obogati 8-)
muha_sa

#1195 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by muha_sa »

hrasno38 wrote:Nekada davno jedan veliki covjek je istinski govorio "Blago zemlji koja ima ovakvu omladinu" i to je govorio sa pravom jer je ta omladina se non-stop dokazivala na 1001 nacin. Danas bi se moglo komotno reci "Jadna je ova zemlja koja ima ovakvu omladinu". 92 godine omladina je uzela puske u ruke i odbranila ovu zemlju. 2008 godine najveci domet ove danasnje omladine je da sere po forumima o koncertu Brene dok covjek koji je bio u toku tog rata u Radikalnoj stranci danas vodi vijece ministara i sistemski unistava ovu zemlju iz dana u dan. Sigurno 50% parlamentaraca BiH iz RS-a je nosilo uniforme i sto je jos gore ne samo nosilo nego se i ponasalo u sladu sa odjelima koje su nosili tih ratnih godina a danas sasvim nonsalantno setaju po Sarajevu pored svih vas "internet revolucionara" i vas boli cuna (ako je imate) za to, jer da bi njima nesto progovorili za to vec treba imati ono sto je imala nekada omladina a to je hrabrost.
Danasnja omladina nema ni ovo "h" o te hrabrosti i treba samo moliti boga da se opet ne desi 92 godina jer tada Bosne i Hercegovine sigurno vise ne bi bilo. Boli vas sto vam roditelji jedva dobiju zaradjene plate, sto vas jebu na fakultetima kako znaju i umiju profesori pedofili, sto vam po gradu setaju oni koji su ga rusili i palili, sto vam danasnji politicari kradu buducnost, najvaznije je sprijeciti koncert Lepe Brene jer su to pozeljele Zelene Beretke.
Zelene Beretke ili Svrakicevska prcija je organizacija cije su vodje 90% zadnjeg rata provele van ovog grada. Jedan Svrakic u Italiji, drugi u Zagrebu a treci po Turskoj. Prije rata su posjedovali samo jedan mali servis a sada posjeduju pola carsije. E to su vasi idoli. Ne cuh niti jednog istinskog heroja ovog grada da vodi diskusiju oko dolaska Brene jer danas sam jednog takvog sreo na stakama i trazio mi je marku. Jedan od onih koji su dijelove svoga tijela dali za ovaj grad danas prose po njemu i nemaju pojma da Brena treba da drzi koncert jer je pitanje da li imaju sta da jedu. Ali to vas dragi moji omladinci uopste ne interesuje vaznija je Brena i njen koncert. Ali naravno najlakse je skretati paznju sa zivotnih tema na one totalno beznacajne pogotovo kad imas levate kojima mozes manipulisati.
Od 96 do danas kroz ovaj grad vam je prodefiliralo bruka onih koji su nosali raznorazne uniforme u tom ratu ali sve je stvar ukusa. Mene licno bas briga hoce li pjevati Brena, Tompson ili neko treci sve dok se u ovom gradu pola stanovnistva budi sa praznim friziderom i besciljnim pogledima u buducnost, dok istinski borci prose a oni sto su dobili ljiljane zbog tunela i zbog prezimena zive u stanovima koje su kupili za 10.000 KM vozaju najnovije dzipove familijarno i familijarno mjesecno kuci donose 10-15.000 KM. Kad sve to i jos masu zvotnih najobicnijih problema dragi moji uspijete da dovedete do nivoa normalnog drustva onda cu ja stati na celo kolone sa transparentom " BRENO RAZGULI" i tada ce opet vaziti ono sa pocetka "Blago zemlji koja ima ovakvu omladinu" i gradu koji ima ovakve stanovnike.!!!!!
:thumbup:
moj duboki naklon :-D
Troll_Happens

#1196 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by Troll_Happens »

Latina wrote:
KatarinaKosaca wrote:ne znam zašto se skoro u svakoj temi povlači isto, a to su visoka politička pitanja ili teška socijalna situacija. Međutim, mora se shvatiti da nemaju svi ljudi reurse ni mogućnosti (pri tome mislim i na intelektualne) da to promijene ili nešto pozitivno doprinesu. Ne možemo sve to sad kao srediti, pa onda o Breni. NIje to ja ću sad počistiti svoju kuću, pa ću onda sjest i zapalit. Svako je pitanje odvojeno i kompleksno i ne osjećam se manje građaninom ove zemlje što pišem o temi i što mi smeta da se do juče razrušena Zetra hori bum cile bum od nekoga ko je bio u simbolu rušitelja te dvorane. To nikako ne isklučuje da me se i ostala pitanja tiču i bole. Nekako mi to... hajdemo ovo srediti, pa ćemo o drugom, liči na postavljanje uvjeta. Glas u korist dobrog je bitno dići bilo gdje i bilo kad, svatko u granicama svojih mogućnosti.
Naravno. Mislim zena je odavno odredila gdje je i sta je, a koncert u Sarajevu 2009 je samo punjenje racuna na zalasku karijere. To mi je isto kao kad se kod nas pojave bendovi koje vise niko nigdje ne uzima za ozbiljno, a nasa raja se pali. Kao da sad u Sa zapjeva nova verzija INXS-a ( s tim sto oni barem nemaju moralnu hipoteku ).

E fakat mi je dosadno veceras, cim uopste pisem na ovoj temi. :sleep: Zena je uvijek bila zklj od pjevacice, sa zgodnim tijelom. Ni manje ni vise od toga.
Pricas gluposti, brena je i bez ovog koncerta u SA puna ko brod i ne treba joj nista vise sad da prekine da rasproda Grand unuci unuka mogu zivjeti ko lordovi. tako da ti je prica suplja. Najveci krivci su ti raspirivaci koji hoce nesto da ukinu a sve po naredbi vodecih struktura u zemlji da skrenu paznju sa teske ekonomske situacije i ostalih problema na goruce probleme brenin koncert jaka mi stvar. A to sto gorivo skuplja sto ce hljeb i ostale namirnice poskupiti to nikom nista.. Baci Komsic rukavicu neko vece Srbiji i svi joooj tooo ko da je box mec i odmah se svi problemi zaboravljaju. Samo nek je zivo i veselo. A oni dalje drpaju i rade sta hoce po svom i po starom. Pa koliko sam cuo VIP ulaznice su rasprodate, i volio bih bas da neko slika ko ce sve biti na koncertu dajem glavu ako ne bude najvise tih koji su protivnici tog koncerta.
Oni i organizuju i prave ovakve spektakle da bi se narod "poklao" na svim mogucim nivoima.. providno ko zenska carapa..

@hrasno38 Svaka ti zlatna :thumbup:
Latina

#1197 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by Latina »

Jedan001 wrote: Pricas gluposti, brena je i bez ovog koncerta u SA puna ko brod i ne treba joj nista vise sad da prekine da rasproda Grand unuci unuka mogu zivjeti ko lordovi. tako da ti je prica suplja.

Onaj koji prica gluposti si ti. To sto je puna k'o brod nije nikakakv izgovor. Para nikad dosta, inace je mogla odrzati besplatan koncert u Sarajevu ( za one koji to slusaju :lol: ). Da nije tako, ne bi pjevala po Domovima kulture u inostranstvu ( neko je postavio video klip na drugoj ili trecoj strani, outfit joj je posebna prica :lol: :lol: ).
Najveci krivci su ti raspirivaci koji hoce nesto da ukinu a sve po naredbi vodecih struktura u zemlji da skrenu paznju sa teske ekonomske situacije i ostalih problema na goruce probleme brenin koncert jaka mi stvar.
Ne lupetaj. Niko nikome ne moze skrenuti paznju sa teske ekonomske situacije.
Pa koliko sam cuo VIP ulaznice su rasprodate, i volio bih bas da neko slika ko ce sve biti na koncertu dajem glavu ako ne bude najvise tih koji su protivnici tog koncerta.
Dobar vic. :lol: :lol: :lol:

p.s. Evo pronasla sam video : http://www.youtube.com/watch?v=hMcQJbOSb00

"Raskosan" ambijent nema sta, a tek metalik plavi sorc, cizme i jelece. Ojha. :lol: :lol:
turban

#1198 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by turban »

Danas Brena,sutra Era i ostlih milion sera,jaschta treba razbiti Bosnjake do poslednjeg njihovog atoma.

Zato,moj narode;
Nedaj da te vise ponizavaju,razbijaju i namecu neke vrijednosti u kojima ce da vas nestane!!!
Nedaj kucki, a i onim sto to smisljeno rade da promole nos u Sarajevo,Tuzlu,Zenicu,Bihac...
iz dna duše

#1199 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by iz dna duše »

turban wrote:Danas Brena,sutra Era i ostlih milion sera,jaschta treba razbiti Bosnjake do poslednjeg njihovog atoma.

Zato,moj narode;
Nedaj da te vise ponizavaju,razbijaju i namecu neke vrijednosti u kojima ce da vas nestane!!!
Nedaj kucki, a i onim sto to smisljeno rade da promole nos u Sarajevo,Tuzlu,Zenicu,Bihac...
Šta je sa Banjalukom, Dobojem, Bijeljinom, Višegradom, Fočom, Vlasenicom, Prijedorom. Prnjavorom, Trebinjem, Bilećom, Nevesinjem... je li i to Bosna i Hercegovina? Ili nas to ne tangira, tamo neka pjeva...(Znam da Karadžić, Dodik i njihovi sljedbenici smatraju da to nije BIH) Nisu samo u Sarajevu ginuli Bošnjaci...Ako ste protiv da Brena pjeva u BiH jer je "četnikuša", onda trebate isto tako zauzeti stav da ne treba nigdje u BiH da pjeva. Jer BiH nije samo u Sarajevu...Ili ono malo Bošnjaka što tamo živi nisu pravi Bošnjaci jer su ostali sa njima-pardon, vratili se tamo?
oldplague

#1200 Re: Brena-koncert 30.maj-ALL ABOUT

Post by oldplague »

Niko da mi odgovori: zar nije najlakše ne otići na koncert? :?
Locked