Bregović u Guči

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Ddur

#1 Bregović u Guči

Post by Ddur »

Gleda li iko u ovom trenutku taj uživo odron na RTS (PTC).
Bregović na sceni, nakon preloše odsvirane Ćiribilibele nazdravlja punom čašom trubačima uz poruku "Svi ste vi zlatne trube"
Potom nazdravlja publici
Potom naručuje pjesmu Rasle tikve na bunjištu, pa opet nazdravlja publici i kaže "ovo mi je najmilija pjesma kad pijem".

Šta li će biti do kraja koncerta...
Maja_XXX

Post by Maja_XXX »

Guca uopste nije odron pogotovo za one koji vole takvu muziku a narocito trube...ja bi bas voljela posjetiti jednom Gucu,cisto zbog provoda i klope...
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

Goran Bregović - kič kompozitor

Goran Bregović, muzičar koji je srpsku trubu proslavio u inostranstvu, prvi put će ove godine nastupiti na čuvenom saboru trubača u Guči sa programom koji je nazvao „Alkohol“. Iako je sa svojim orkestrom doživeo sve što može da se doživi, priznaje da je osećaj pred nastup u Guči poseban. U intervjuu za „Blic“, Bregović priča o muzici, filmu, Severini, Stoji, Betovenu i Bahu.

- Snimiću u Guči album uživo koji bih objavio krajem ove godine ili početkom sledeće, biće to muzika koju volim da sviram kad pijem. Jednom sam bio u Guči tri dana i ako niste spremni na kiseli kupus i rakiju, mislim da ništa od te Guče nećete doživeti. Guča samo upakovana sa alkoholom ima smisla. Ja, inače, ne pijem. Moj tata je bio alkoholičar, pa ja zazirem od alkohola i jedino mesto gde pijem je pozornica. Ja ću u Guči da pijem na pozornici dok sviram i to ću da snimim. Tako će se, otprilike, zvati album. Planiram da izađe i DVD iz Guče.

Šta će biti na repertoaru?

- Ja bih svirao malo pesme od „Bijelog dugmeta“ prearanžirane. Svirao bih pesme koje sam radio u Poljskoj, Grčkoj, Turskoj, instrumentale iz „Doma za vešanje“, možda dve pesme iz „Karmen“, videćemo... Ostaviću to otvoreno, da vidim kako me alkohol ponese. Vodim moj trubački orkestar, to je moj najmanji sastav koji broji 12 do 13 članova.

Vaš najveći orkestar broji 45 članova. Da li je teško održati toliki sastav na okupu?
- Verovatno jeste, agenti brinu o tome, ali svaki put kada na aerodromu vidim toliku bulumentu, to me impresionira, kako je to moguće organizovati. Ali, ja to stalno radim, sviram godišnje između 100 i 150 koncerata od kojih su neki toliko veliki.

U koji muzički žanr vas svrstavaju u inostranstvu?

- „Univerzal“ me u nekim zemljama izdaje u odeljku „klasika i džez“, u nekim državama je to pop muzika. Ali, svirao sam na većini najvažnijih džez festivala na svetu. Mi ovde i ne znamo da se u svetu dešava ogroman uticaj naše muzike na svetsku pop muziku. Nekoliko velikih svetskih bendova je direktan „kopi pejst“ odavde. Recimo, „Gogol bordelo“ je pod direktnim uticajem Balkana. Lepo je znati da nisi neka mala seoska atrakcija. Ja sam uvek u glavnom programu, gde god da dođem.

Mnogi muzičari odavde koketiraju sa etno muzikom.
- Ovi autentični što ne koketiraju, oni imaju uspeha, kao recimo Boban Marković. On je respektovan umetnik u svetu, a ovde ga još uvek smatraju da radi muziku za pijance. Ne može se samo koketirati, moraju malo da se uprljaju ruke. Koketiranjem se ne prave deca.

Da li vas privlači elektronska muzika?
- Ne mešam se u elektronsku muziku. Ja sam dete iz srednjeg staleža, moj otac je bio vojno lice, majka službenica i ja nosim taj ukus srednjeg staleža. To podrazumeva neki mali kič. Ako nema kiča, ja ne osećam toplinu. Ja sam kič kompozitor i uvek ćete osetiti kod mene neki mali kič kao potrebu za toplinom. Sa elektronikom se to teško proizvede.

:lol:
Ddur

Post by Ddur »

basta sljezove boje wrote:Goran Bregović - kič kompozitor

Goran Bregović, muzičar koji je srpsku trubu proslavio u inostranstvu, prvi put će ove godine nastupiti na čuvenom saboru trubača u Guči sa programom koji je nazvao „Alkohol“. Iako je sa svojim orkestrom doživeo sve što može da se doživi, priznaje da je osećaj pred nastup u Guči poseban. U intervjuu za „Blic“, Bregović priča o muzici, filmu, Severini, Stoji, Betovenu i Bahu.

- Snimiću u Guči album uživo koji bih objavio krajem ove godine ili početkom sledeće, biće to muzika koju volim da sviram kad pijem. Jednom sam bio u Guči tri dana i ako niste spremni na kiseli kupus i rakiju, mislim da ništa od te Guče nećete doživeti. Guča samo upakovana sa alkoholom ima smisla. Ja, inače, ne pijem. Moj tata je bio alkoholičar, pa ja zazirem od alkohola i jedino mesto gde pijem je pozornica. Ja ću u Guči da pijem na pozornici dok sviram i to ću da snimim. Tako će se, otprilike, zvati album. Planiram da izađe i DVD iz Guče.

.

:lol:
Naziv koncerta objašnjava zašto je toliko pio. Ali evo, najavljuje da to treba izaći na živom albumu. Ono što sam čuo je zvučalo loše, preloše za živi album.
:-?
@maja-XXX
Nisam rekao da je Guča odron, već da je živi prijenos odron.
:)
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

nije odron vec krvoprolice

Guča u brojkama
Dva vagona kuvanog kupusa pojede se u vreme Sabora
15 vagona raznog pića popiju posetioci
37 trubačkih orkestara sviraće ove godine u tri konkurencije
1.500 trubača takmičiće se ove godine
1.500 jagnjadi i prasadi se ispeče svake godine
10.000 trubača nastupilo je do sada na Saboru
600.000 posetilaca očekuje se ove godine
9.000.000 posetilaca posetilo je Guču proteklih godina

chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

basta sljezove boje wrote:nije odron vec krvoprolice

Guča u brojkama
Dva vagona kuvanog kupusa pojede se u vreme Sabora
15 vagona raznog pića popiju posetioci
37 trubačkih orkestara sviraće ove godine u tri konkurencije
1.500 trubača takmičiće se ove godine
1.500 jagnjadi i prasadi se ispeče svake godine
10.000 trubača nastupilo je do sada na Saboru
600.000 posetilaca očekuje se ove godine
9.000.000 posetilaca posetilo je Guču proteklih godina

Jbga, rekose da je na Cevljanovicima ove godine zaplatilo 300 bekana. Kada skontas da je to 0.0037 bekana po glavi (kazu da je bilo oko 80k ljudi), u poredjenju sa Gucom (0.0025 bekana/klempe po glavi) ispada da smo gladniji narod, ili bar da mozemo vise pojesti. :-) Jos me samo interesuje statistika koliko se popilo, kada bi se moglo upratiti, pa da vidimo koliko se Bosnjaci pridrzavaju one da ne ljava cugati izmedju 2 Bajrama. :D :-)
tkoraza

Post by tkoraza »

gucha je ok ko to voli..ali nije za mene..
ps.+ dosta stranaca dodje....
daduli_sa

Post by daduli_sa »

tkoraza wrote:gucha je ok ko to voli..ali nije za mene..
ps.+ dosta stranaca dodje....
Sto, da vide autohtoni krkanluk?! 8-)
Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Maja_XXX wrote:Guca uopste nije odron pogotovo za one koji vole takvu muziku a narocito trube...ja bi bas voljela posjetiti jednom Gucu,cisto zbog provoda i klope...
Pogotovo nije odron za one kojima ne smetaju kokarde, lazarice, majice sa slikama ratnih zlocinaca. Sinoc sam malo gledao snimak na RTS-u i ne mogu se oteti utisku da je Guca, drugi po velicini, sabor cetnickog znamenja.
sulesavic

Post by sulesavic »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Maja_XXX wrote:Guca uopste nije odron pogotovo za one koji vole takvu muziku a narocito trube...ja bi bas voljela posjetiti jednom Gucu,cisto zbog provoda i klope...
Pogotovo nije odron za one kojima ne smetaju kokarde, lazarice, majice sa slikama ratnih zlocinaca. Sinoc sam malo gledao snimak na RTS-u i ne mogu se oteti utisku da je Guca, drugi po velicini, sabor cetnickog znamenja.
'Ajde? Èuj?

No hard feelings
Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

sulesavic wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
'Ajde? Čuj?

No hard feelings
Jah.:P

Najbolji od svih je nekakav lik iz Austrije, kaze, sve je lijepo ali mi nije jasno je li ovo gipsy festival jer su svi trubaci Romi. :lol:
Post Reply