vangogh87 wrote:koja je razlika između bregovica i emira h. koji je na pocetku rata mahao s tri prsta...brega nam bar nije ministar kulture i sporta....

Pa razlika je u tome jer Brega moze uvijek reci ja sam Sarajlija i ne mogu biti gost u svom gradu.
A zajednickog imaju i te kako.......
Obojica znaju jako dobro da se prilagode situaciji u kojoj se nadju pa da iz toga izvuku korist za sebe.
Razlika je opet u tome sto to Brega radi od davnina a ovom ministarcicu je za to trebao rat.
Da dam i svoj komentar na ovu temu:
Tacno je da Brega nije davao podrsku Sarajlijama za vrijeme rat-a.......a postavlja se pitanje a i sto bi?
Pa covjek je odlucio biti van rata i otisao u Beograd......kao i mnogi drugi.Isto tako je cinjenica da on nije nikada bio nacionalista i pljuvao po svom gradu i sugradjanima.......kao sto su to radili mnogi.
Kao sto je tacno da su Emiru H.bila puna usta Bosne......ali poslije se vidjelo zbog cega.....stranka,ministarstvo,lova....
Ne znam zasto ovolika halabuka,Brega dosao na Jahorinu na skijanje s porodicom,svratio na TV,dao intervju.......nista neobicno za medijsku licnost......
Prije rata kad bih cekao na zicu pored njega,bilo "normalno" pripaliti mu cigaretu ........a sad od negovog boravka na Jahorini pravimo cirkus i trazimo razloge zasto nije uradio ovo ili ono,zasto je ovaj rekao ovo a ne ono,zasto je pojedinac otisao tamo a ne onamo.........sega prava.
Pa svi mi i vi pravimo ove ili one poteze u datom trenutku jer smatramo da su ispravni.
E ako se nekad pokaze da nismo bili u pravu,ne znaci da smo pogresno razmisljali,vec mozda pogresno procijenili situaciju.......
Ako tim svojim postupcima nismo nikome nanijeli stetu,to se onda tice iskljucivo nas a ne onoga kome je ta steta mogla biti nacinjena.
Ne stavljam se ni na ciju stranu ali mnogi koji su bili u Sarajevu za vrijeme rata su mislili da se cijeli svijet vrti oko Sarajeva i da u Evropi obican svijet ne ustaje ispred televizora vec po cijeli dan gleda direktan prijenos kako nas ubijaju.
I ja sam tako razmisljao i bio vidno razocaran kad sam se uvijerio u suprotno,tj da nikoga za to nije briga.Osim mozda nekih aktivista koji se okupe i supljiraju o nekim ljudskim pravima,o zastiti zivotinja ili spasavanju suma u Brazilu........
Nazalost veliki broj Sarajlija i dan danas razmislja isto,da se sve vrti oko njih i da je jako vazno da li je jedan Bregovic trebao ovo ili ono........heheheh
I dan danas im je vazno sta misli Brega o Kusti i zasto je svirao na koncertu protiv bombardovanja u Srbiji.........hehehehe
Ne uzimajuci cinjenicu da zivi gdje zivi i da radi muziku koju radi.......jer najvaznije je da je on Sarajlija.
Pa zasto Emir H. ne dovede B.Tadica u studio i upita ga zasto on kao rodjeni Sarajlija nije digao svoj glas protiv opsade grada?
Zasto ne upita V.Savcic Cobija zasto on ne napravi humanitarni koncert u korist zrtava u njegovom rodnom Sarajevu?
Zasto ne dovede Momu Kapora i upita ga kad ce izdati neku "Hroniku granatiranog grada" jer je i on zaboga rodjeni Sarajlija.......
Zasto? Heheheh pa treba i ministar da ima svoju emisiju,pa treba ta emisija da ima gledanost,a svega toga nema bez atraktivnih gostiju......