bregović na ftv

Locked
Vjerujte mi!

#476 Re: bregović na ftv

Post by Vjerujte mi! »

Rambo Amadeus?
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#477 Re: bregović na ftv

Post by Pera Trta »

vox-populi wrote:
Pera Trta wrote: Kako nije pjevao...zar nije pjevao u podršku Slobinom Beogradu u sred bombardovanja? Ili želiš reći dan se svima učinilo?
Prema tome, ko ima više razloga da mu bude zahvalan...Sarajlije za koje nije kurcem makao u ratu, ili Beograđani, čiju je "muku" prenosio svijetu u vrijeme nepravedne i ničim izazvane NATO agresije?
Ja i? Pjevali su i Bajaga i Rambo Amadeus i mnogi drugi. Ne vidim problem u tome. Osim ako problem nije sto je pjevao za "njih" a nije za "nas".
Ali oni nisu "naši"...prirodno je da pjevaju za svoje. A ova ljiga ne pjeva za svoje nego za..."svoje" :?
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#478 Re: bregović na ftv

Post by Pera Trta »

To nekome bilo žao Beograda i ostale Srbije i Čačka 1999?
vox-populi

#479 Re: bregović na ftv

Post by vox-populi »

Vjerujte mi! wrote:Rambo Amadeus?
Glavom i bradom. Cim nadjem klip, postavim.
Pera Trta

#480 Re: bregović na ftv

Post by Pera Trta »

vox-populi wrote:
Beogradski umjetnik pjeva za svoj grad...ništa drugo nego doslijednost. Za razliku od "našeg gitariste Brege".
HAVANA

#481 Re: bregović na ftv

Post by HAVANA »

E rambo.najebo si sad.
vox-populi

#482 Re: bregović na ftv

Post by vox-populi »

Pera Trta wrote: Ali oni nisu "naši"...prirodno je da pjevaju za svoje. A ova ljiga ne pjeva za svoje nego za..."svoje" :?
To ti tako gledas. Brega i citava ta generacija je rodjena u Jugoslaviji i malo im je tesko razdvojiti "njihove" i "nase".
vox-populi

#483 Re: bregović na ftv

Post by vox-populi »

Pera Trta wrote:
vox-populi wrote:
Beogradski umjetnik pjeva za svoj grad...ništa drugo nego doslijednost. Za razliku od "našeg gitariste Brege".
Rambo je beogradski umjetnik taman koliko je i Brega.
symbolstar

#484 Re: bregović na ftv

Post by symbolstar »

Kad je trebalo biti covjek, i stati na stranu onih koji se brane, pa makar deklarativno (niko od nas nije ocekivao Bregu u rovu sa puskom), Brega je izabrao stati na stranu jacih. Pragmatican, sebican i ljigav kakav jeste, tada je procijenio da je tako bolje za njega. Nek se vrati, ako ga nije stid...Sudeci po njegovim javnim istupima dosada, sumnjam da ce ga biti stid, i sudeci po izjavama mnogih koji su ga do juce osudjivali, on je ipak dobrodosao u Sarajevo. I neka, neka njima Brege, i neka Bregi njih, ako mogu jedni druge durat, ne znam zasto bi to nama smetalo...I zajebite tu pricu Brega je Srbin...ja sam sa Srbima u ratu gladovao, gadjali su me kao i njih, dijelili smo sve. Znali smo ko nas gadja sa brda, i znali smo da smo na pravoj strani. I bolio nas je k... za Bregu i slicne, kako tad, tako i danas....

p.s. Ne pada mi na pamet da dovodim u pitanje Bregin talenat za mnoge stvari, pa i za muziku...
Pera Trta

#485 Re: bregović na ftv

Post by Pera Trta »

vox-populi wrote: Rambo je beogradski umjetnik taman koliko je i Brega.
Njegovo crnogorsko porijeklo nimalo ne mijenja činjenicu da je uvijek pripadao beogradskoj rock sceni.
Pera Trta

#486 Re: bregović na ftv

Post by Pera Trta »

vox-populi wrote:
Pera Trta wrote: Ali oni nisu "naši"...prirodno je da pjevaju za svoje. A ova ljiga ne pjeva za svoje nego za..."svoje" :?
To ti tako gledas. Brega i citava ta generacija je rodjena u Jugoslaviji i malo im je tesko razdvojiti "njihove" i "nase".
Vidi, rođen sam i ja u Jugoslaviji, pa kad je "naša" JNA počela pucati na mene i moje, automatski sam postao "naš"...kao i većina ljudi na "ovoj" strani. Jer, kad si napadnut obično ti ne daju priliku da se opredijeliš....nagon samoodbrane postavi te na stranu protivnu onoj koja te napada.
stochar

#487 Re: bregović na ftv

Post by stochar »

neka je pobjeg'o ko god je mog'o, meni je i dan danas zhao shto i ja nisam pobjeg'o, i stari sebi nikada nece oprostiti sto je zbog svog patriotizma od kojeg poslije osim metka nije dobio nishta meni priustio gubitak djetinjstva. tako da neka su otisli i Brega i ostali, ali, za razliku od obicne raje, imali su duzhnost, ako nishta, reci koju. pa naokolo su vapaje slali Bono Vox, Gerardina Trovato, Pavarotti, a on je govorio: to nije moj rat. pa, jeste, gorane, jebemmu, jeste! tvoj je rat cim ti neko puca po rodnom gradu i po stanu, tvoj je rat!

evo, ovo je gest covjeka, koji stalno i iznova treba ponavljati:

HAVANA

#488 Re: bregović na ftv

Post by HAVANA »

symbolstar wrote:Kad je trebalo biti covjek, i stati na stranu onih koji se brane, pa makar deklarativno (niko od nas nije ocekivao Bregu u rovu sa puskom), Brega je izabrao stati na stranu jacih. Pragmatican, sebican i ljigav kakav jeste, tada je procijenio da je tako bolje za njega. Nek se vrati, ako ga nije stid...Sudeci po njegovim javnim istupima dosada, sumnjam da ce ga biti stid, i sudeci po izjavama mnogih koji su ga do juce osudjivali, on je ipak dobrodosao u Sarajevo. I neka, neka njima Brege, i neka Bregi njih, ako mogu jedni druge durat, ne znam zasto bi to nama smetalo...I zajebite tu pricu Brega je Srbin...ja sam sa Srbima u ratu gladovao, gadjali su me kao i njih, dijelili smo sve. Znali smo ko nas gadja sa brda, i znali smo da smo na pravoj strani. I bolio nas je k... za Bregu i slicne, kako tad, tako i danas....

p.s. Ne pada mi na pamet da dovodim u pitanje Bregin talenat za mnoge stvari, pa i za muziku...

Znam ih ja puno koji su stali na ispravnu stranu...i otišli popišani...
Last edited by HAVANA on 09/01/2011 11:37, edited 1 time in total.
Pera Trta

#489 Re: bregović na ftv

Post by Pera Trta »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Pera Trta wrote:To nekome bilo žao Beograda i ostale Srbije i Čačka 1999?

pa očioto ljigavom bregoviću jeste bilo žao
Za njega znam...nego se bojim da i na ovom forumu ima takvih...
Vjerujte mi!

#490 Re: bregović na ftv

Post by Vjerujte mi! »

Ja ne želim Bregovića bez Iggyja Popa, Johnnyja Deppa i Kuste.
stochar

#491 Re: bregović na ftv

Post by stochar »

ovo bi mogla biti uspavanka za gorana b. i ostale:

Italijanka plache pred snimcima rata u BiH, pustali je cijeli rat, a POSLIJE JE NIKO NIJE POZV'O U EMISIJU!
Pera Trta

#492 Re: bregović na ftv

Post by Pera Trta »

Ko je hebe, to nije bio njen rat... :roll: (ironija!)
Vjerujte mi!

#493 Re: bregović na ftv

Post by Vjerujte mi! »

Danis, Brega i kompanija ne vole ni ovog tipa. :mrgreen:
Vjerujte mi!

#494 Re: bregović na ftv

Post by Vjerujte mi! »

sanabe wrote:jos vas nisu zakljucali? :mrgreen:

Imam problema ljudi, razgovarah sa svojim ukucanima, ni njma nesto puno ne smeta sto ce se Brega vratiti :shock: :roll:

svasta :roll:
A smeta li im što se od toga pravi pompa i što ga gradski zvaničnici ugošćuju kao da je Kopernik?
Zlata M.

#495 Re: bregović na ftv

Post by Zlata M. »

Pera Trta wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote:
Pera Trta wrote:To nekome bilo žao Beograda i ostale Srbije i Čačka 1999?

pa očioto ljigavom bregoviću jeste bilo žao
Za njega znam...nego se bojim da i na ovom forumu ima takvih...
... pa da demistificiramo malo. Dobrovoljno se prijavljujem kao jedna od 'takvih'. Iz veoma prostog razloga : o cemu god se radilo, bol koju sam sama iskusila i znam kako boli, ne bih pozeljela nikom drugom. Kako god obican smrtnik ( ima li toga uopste ), nije zasluzio ono sto mu se desavalo u BiH, tako nije ni onaj u Srbji. Prosto da prostije ne moze biti.

... i fakat mi je svejedno sto sam 'takva'. :)
vox-populi

#496 Re: bregović na ftv

Post by vox-populi »

sanabe wrote: A mi smo u Njemackoj rodjeni? :?
Pitanja fakat ko djeca. Jedno je biti rodjen u Jugoslaviji osamdesetih a drugo pedesetih. Valjda je to jasno.
vox-populi

#497 Re: bregović na ftv

Post by vox-populi »

sanabe wrote:
vox-populi wrote:
sanabe wrote: A mi smo u Njemackoj rodjeni? :?
Pitanja fakat ko djeca. Jedno je biti rodjen u Jugoslaviji osamdesetih a drugo pedesetih. Valjda je to jasno.
meni nije :?
Onda, teska situacija, fakat nemam zivaca da objasnjavam. Iskljucujem se sa teme.
piupiu

#498 Re: bregović na ftv

Post by piupiu »

Vjerujte mi! wrote:
sanabe wrote:jos vas nisu zakljucali? :mrgreen:

Imam problema ljudi, razgovarah sa svojim ukucanima, ni njma nesto puno ne smeta sto ce se Brega vratiti :shock: :roll:

svasta :roll:
A smeta li im što se od toga pravi pompa i što ga gradski zvaničnici ugošćuju kao da je Kopernik?
A, ne znam vala. Kad ugosti onog Torabija ....
Vjerujte mi!

#499 Re: bregović na ftv

Post by Vjerujte mi! »

piupiu wrote:
Vjerujte mi! wrote: A smeta li im što se od toga pravi pompa i što ga gradski zvaničnici ugošćuju kao da je Kopernik?
A, ne znam vala. Kad ugosti onog Torabija ....
To je već problem što nas prave budalama. Ti populisti.
stochar

#500 Re: bregović na ftv

Post by stochar »

meni je najgluplje sto se u svemu postave kontra blokovi, onih koji apsolutno podrzavaju nesto ne uvazavajuci ni jedan negativan segment; i drugi koji apsolutno seru po necemu ne uvazavajuci ni jedan pozirivan segment. evo mog misljenja u crticama:

- da li je goran b. vrhunski muzicar koji sve sto radi radi kako treba, inkluding kradju muzike: jeste!

- treba li ovom gradu jedan muzicar svjetskog glasa - treba!

- podrzavam li njegov povratak u Sarajevo kao takvog - apsolutno! rat je zavrsen prije 16 godina.

- je li shupak koji je u vrijeme dok su mu pucali po gradu sutio ili govorio 'to nije moj rat' - jeste! i to treba biti primljeno k znanju! ne mozemo sebi priustiti luksuz da tjeramo nekog ko nam nije napravio nista lose. to sto nije napravio ni nista dobro (koliko god to realno bilo beznacajno, opet nam je u ratu znacio svaki glas koji do nas dopre), stvar je njegovog karaktera, ljudskosti i kucnog odgoja
Locked