bregović na ftv

Locked
Urlanje dozvoljeno

#451 Re: bregović na ftv

Post by Urlanje dozvoljeno »

nisam bolji album cuo od ovog... jest da su preradjene stare pjesme BD, ali po meni dosta bolje zvuce od originala... svaka :)
Boom71

#452 Re: bregović na ftv

Post by Boom71 »

Better Man wrote:Bregoviću je Sarajevo davno postalo malo. Čovjek je imao dva izbora ostati u Sarajevu u ratu i izaći go kokuz iz rata kojeg nebi niko od korupiranih i kriminogenih političara šljivio ni 2% ili otići van i početi se baviti jednom drugom vrstom muzike. Naravno izabrao je ovu drugu opciju. A ja ne znam da bi iko od vas koji ga pljujete postupio drugačije. Nisam ljubitelj ove muzike što sad radi, jer zar mene je on bio najači sa Dugmetom i to iz ere Željka Bebeka. Više cijenim i poštujem jednog Bregu rođenog Sarajliju, nego lažne moraliste, a ustvari obične primitivce, kriminalce i došlje tipa Šaja koji su nam zaprljali grad. Istina nikad Brega neće biti ljudska veličina kao što je bio Milan Mladenović, ali ipak Brega je rođeni Sarajlija i kao takav potrebniji je ovom gradu od raznih došlja i kriminalaca koji su se u ratu nakotili.
To je to otprilike.
Ne slazem se samo oko ocjene za muziku.
Veliki sam fan BD,bio i ostao,ali i ovo sto radi od kraja rata na ovamo je bomba!

I da,Brega i nacionalizam su nespojivi.Znam sigurno :wink: !

:-D
braco3

#453 Re: bregović na ftv

Post by braco3 »

vox-populi wrote:@Kristijana, @piupiu
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
kombinovano, otprilike sve sto bih i ja rekao o Bregi, njegovom povratku, ponasanju u ratu i sl.

Samo da ovim "patriotima" naglasim da sam cijeli rat i dobar poratni period proveo u tom opkoljenom Sarajevu i u njemu kao dijete bio ranjen. Valjda mi to u vasim "patriotskim" ocima daje dovoljno kredibiliteta. Nije da mi je potreban, ali izgleda da se pika samo misljenje "ovamo ovih nasih".

Uglavnom, kamo srece da sam i ja iz Sarajeva izasao krajem osamdesetih a ne 2007. Rado bih, u zamjenu da me "patriote" nazivaju supkom, izdajnikom i slicnim imenima, dao sva moja ratna i poratna iskustva.

Bregi zelim sve najbolje, Sarajevo ce puno dobiti njegovim povratkom.
Ha, evo čovjeka..!! :)
Fino je procitati komentar poput ovog tvog..
Eto,osjetio si na svojoj koži zlo,(ni kriv ni dužan)...ali bez obzira na to ,opet si nekako ostao zdrav...Svaka cast i siguran sam da razmišljanja poput tvog, pomažu... (pa i mojoj malenkosti :roll: )
Last edited by braco3 on 09/01/2011 09:30, edited 1 time in total.
HAVANA

#454 Re: bregović na ftv

Post by HAVANA »

psydelija wrote:bregovic je odsvirao svoje, davno!

haj nek neko napise dve-tri stvari (ja se nesecam) od bregovica da valja zadnjih 25 godina, isto vazi i za kusturicu... ustvari, kod emira su samo dva, mozda tri filma po mom ukusu, rest sve trulex zivi!

ps: u orkestru za svadbe i dzenaze, one tri bugarke su najace-extra. :lol: :D

Ne sekiraj se ti za starog lisca...zna on sve upakovati i dobro prodati.Može se nama nešto svidjati ili ne ali čovjek zna posao i njegov povratak je sasvim sigurno plus za ovaj grad i državu.Da je srao,srao je ...ali da je nacionalista, zločinac i ostale nebuloze koje čitam...to je van pameti. :-) Ovo je njegov grad i svidjalo se to nekome ili ne,na njemu je odluka hoće li se vratiti.Odsvirao svoje nije sasvim sigurno a može nastupati i raditi gdje god hoće...
Uglavnom,što se mene tiče ,dobrodošao je i on, i svi oni kojim ruke nisu krvave a mogu dati neki doprinos ovoj napaćenoj zemlji i gradu.Lijepo mi je bilo u briselu odgovoriti belgijancu zašto smo zaglavili 1 sat u gužvi...Zbog jednog iz mog grada ... Koncert...Brega...Drago mi je i za džeku kad pitaju ...I danisa...i sve druge...
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#455 Re: bregović na ftv

Post by Pera Trta »

Ja mu ništa ne zamjeram, znam o Dugmetu više nego iko na ovom forumu sigurno i muzički Gorana smatram i najvećim genijem i najgorom nesrećom domaćeg R'nR' istovremeno. Orkestre za svadbe i sahrane ne pratim, to nije moja priča.
Nek se vrati, neka nije svirao za Alijino Sarajevo, ali brate, nije morao ni za Slobin Beograd 1999....ali, eto neka je.
Naivno je vjerovati da Gorana iko u svijetu povezuje sa Sarajevom...već odavno je percepcija njega kao umjetnika iz Srbije i vjerovatno će tako ostati i nakon njegovog eventualnog povratka ovamo. Nešto ne vjerujem da će sa porodicom preseliti ovamo i svoj studio, niti da će uzimati domaće muzičare za svoje orkestre. Bojim se da će i dalje biti "sa stanom u Sarajevu, a poslom u Beogradu"...ili bilo gdje drugo.
Što se mene tiče dobro došao. A da li mu treba prostirati crveni tepih, to je pitanje.
jarancuga

#456 Re: bregović na ftv

Post by jarancuga »

nema kraja fenomenu bosnjacke samodestruktivnosti...
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#457 Re: bregović na ftv

Post by plain vanilla »

kakavdanakneiskustvu wrote:
plain vanilla wrote:Nije stvar hoce li se vratiti
Vracali se, a i ostali, i gori i bolji od njega..

Stvar je, hoce li dobiti crveni tepih i mnogo poljubaca u guzu ili ce dobiti ignoriranje kakvim je i on pocastio Sarajlije ne tako davno.

očito je da neće dobiti ignoriranja,vidiš kako se dočekalo ljigavog
Takav smo mi narod..do Gorana Bregovica ima jos koliko hoces bregovica..I onih koji nisu makli u toku rata iz BiH, a "kostali" nas vise nego ovaj Bregovic.

Jedna osoba iz javnog zivota BiH..tijekom rata u BiH, vodala je Sasu iz "Sjecas li se Doli Bel" (bio je psihicki bolesnik smjesten u bolnici ovdje) po kafanama i na kraju ga ubacila u kontejner. Niko to ne prica i ne spominje, a on veliki patriota danas, Bosnjak.. mahhhh :oops:

jarancuga

#458 Re: bregović na ftv

Post by jarancuga »

ma cetnik ostaje cetnik...
1gorstak

#459 Re: bregović na ftv

Post by 1gorstak »

Bregovic je dobrodosao u Sarajevo. Ne zato sto je on nesto kao bitan, nego zato sto je Sarajevo takvo, otvoreno. Znaci, ako hoce da dodje, u redu. Ako nece, opet u redu. Upravo se zbog tog vodio posljednji rat, sa jedne strane su bile sile isključivosti i ksenofobije (Karadzic. Boban, Abdic), a sa druge mi koji smo branili toleranciju i otvorenost. I niko nema pravo da se nesto trsi i osporava Bregovicev ili bilo ciji dolazak u ovaj grad.
Last edited by 1gorstak on 09/01/2011 10:57, edited 1 time in total.
jarancuga

#460 Re: bregović na ftv

Post by jarancuga »

vox-populi wrote:@Kristijana, @piupiu
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
kombinovano, otprilike sve sto bih i ja rekao o Bregi, njegovom povratku, ponasanju u ratu i sl.

Samo da ovim "patriotima" naglasim da sam cijeli rat i dobar poratni period proveo u tom opkoljenom Sarajevu i u njemu kao dijete bio ranjen. Valjda mi to u vasim "patriotskim" ocima daje dovoljno kredibiliteta. Nije da mi je potreban, ali izgleda da se pika samo misljenje "ovamo ovih nasih".

Uglavnom, kamo srece da sam i ja iz Sarajeva izasao krajem osamdesetih a ne 2007. Rado bih, u zamjenu da me "patriote" nazivaju supkom, izdajnikom i slicnim imenima, dao sva moja ratna i poratna iskustva.

Bregi zelim sve najbolje, Sarajevo ce puno dobiti njegovim povratkom.

da smo svi tako razmisljali, grad bi davno pao, bregovic bi se odavno vratio u svoje sarajvo, a vecini stovatelja doticnog, srce bi bilo namjestu...
al hebi ga, nekome je bila nuzda, nekome cast braniti ovo malo sirotinje... :bih:

onda vjerovatno isto želiš i npr. kusturici ako se bude odlučio vratitti u sarajevo?
sodom

#461 Re: bregović na ftv

Post by sodom »

Naravno da su nespojivi, on ide sa nečim dosta težim i gorim.
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#462 Re: bregović na ftv

Post by Pera Trta »

plain vanilla wrote:

Takav smo mi narod..do Gorana Bregovica ima jos koliko hoces bregovica..I onih koji nisu makli u toku rata iz BiH, a "kostali" nas vise nego ovaj Bregovic.

Jedna osoba iz javnog zivota BiH..tijekom rata u BiH, vodala je Sasu iz "Sjecas li se Doli Bel" (bio je psihicki bolesnik smjesten u bolnici ovdje) po kafanama i na kraju ga ubacila u kontejner. Niko to ne prica i ne spominje, a on veliki patriota danas, Bosnjak.. mahhhh :oops:

Saše se odrekao njegov brat Radmilo Zurovac, Kustin i Bregin haver i jedan od "stare sarajevske raje"...
Valjda se on trebao brinuti o njemu bolesnom...šta onda očekivati od nekoga ko mu nije ni rod ni pomozi bog.
plain vanilla

#463 Re: bregović na ftv

Post by plain vanilla »

Pera Trta wrote:
plain vanilla wrote:

Saše se odrekao njegov brat Radmilo Zurovac, Kustin i Bregin haver i jedan od "stare sarajevske raje"...
Valjda se on trebao brinuti o njemu bolesnom...šta onda očekivati od nekoga ko mu nije ni rod ni pomozi bog.
Pa ja bas ne ocekujem od ljudi da vode bolesnike po kafanama i bacaju ih u kontejnere, ma ko oni bili.Narocito ako se sad izdaje za velikog muslimana :-)
Imalo bi se navoditi primjera do sutra, o ponasanju onih koji nisu Kusturica, Nele i Bregovic.

Ali kako ne znamo njih ocijeniti, ne znamo ni ovo. I onda se cudom cudimo kad nam se zlo dogodi.
Pera Trta

#464 Re: bregović na ftv

Post by Pera Trta »

Da je mene neko u ratu vodio po kafanama, ja bih mu bio zahvalan :D ...4 godine nisam znao šta je kafana :D
plain vanilla

#465 Re: bregović na ftv

Post by plain vanilla »

Pera Trta wrote:Da je mene neko u ratu vodio po kafanama, ja bih mu bio zahvalan :D ...4 godine nisam znao šta je kafana :D
Pa i meni je zao da te niko u ratu nije vodio po kafanama da pjevas, pa te onda ubacio u kontejner. Vise srece drugi put.
Pera Trta

#466 Re: bregović na ftv

Post by Pera Trta »

plain vanilla wrote:
Pera Trta wrote:Da je mene neko u ratu vodio po kafanama, ja bih mu bio zahvalan :D ...4 godine nisam znao šta je kafana :D
Pa i meni je zao da te niko u ratu nije vodio po kafanama da pjevas, pa te onda ubacio u kontejner. Vise srece drugi put.
Pa pevaljke obično dobiju izjest i popit, a ja nisam toga imao u ratu...a kakav je insan koga možeš bacit u kontejner? :?
plain vanilla

#467 Re: bregović na ftv

Post by plain vanilla »

Pera Trta wrote:
plain vanilla wrote:
Pa pevaljke obično dobiju izjest i popit, a ja nisam toga imao u ratu...a kakav je insan koga možeš bacit u kontejner? :?
dusevni bolesnik
Topla voda

#468 Re: bregović na ftv

Post by Topla voda »

svaki vojno sposobni muskarac,koji je napustio grad u ratu,ili ga je rat zatekao vani,a nije se javio najblizoj ambasadi da mu da vojni raspored i nije se vratio u zemlju mi je isti.

baska oni koji su u ratu bili pripadnici agresorskih formacija,pa su i oni tu.

ja bregu gledam samo kao dezertera,ni prvi ni zadnji od njih, bez obzira na ime.

ne gledam ga u kategoriji agresora,jer nije drzao pusku,nije razvlacio hranu jedinicama na trebevicu,sto ih je 200 koje sam upoznao poslije rata radilo :D ,niti je dzenana prala uniforme agresorskim vojnicima.

a obzirom da je alija potpisao aboliciju,da bi se amidzici i sinovi ahbaba mogli vratiti i dobiti boracke stanove i prostore u ferhadiji..ona vrijedi i za gorane i milane i zorane.

da li je to moralno i pravedno?
nista manje nego dozvoliti rijekama izdajnika koji su vec tu.
davno se ta granica pomakla,tako da je iluzija stvari posmatrati iz ugla ..sta je ko pricao prije haman 20 godina.

davno je zajeb napravljen,pa onda bar neka je svima isto..i halidu i goranu :)
vox-populi

#469 Re: bregović na ftv

Post by vox-populi »

kakavdanakneiskustvu wrote: onda vjerovatno isto želiš i npr. kusturici ako se bude odlučio vratitti u sarajevo?
Pa gledaj, Kusturica i Nele putuju svijetom i Karadzicu pjevaju pjesme. Drugacije je to malo. Koliko sam ja upucen, a mislim da jesam, Brega osim izjava da to nije njegov rat, da nece svirati Aliji i jebo Aliju, protiv Sarajeva nista nije govorio, a kamoli okolo koncerte pravio i pjevao ratnim zlocincima.

I ne vidim da je nesto sa ovim svojim izjavama pogresno rekao. Ponavljam, kamo srece da sam i ja bio vani jer to definitivno nije bio ni moj rat.

I jedno pitanje, recimo Zdravko Colic zivi i radi u Beogradu vec jako dugo. Za vrijeme rata nije se nesto pretrgao koncertima i izjavama podrske. Pa opet, i vise je nego dobrodosao kada dodje u Sarajevo. Cak mislim da bi ga otvorenih ruku docekali kada bi odlucio da se vrati. Cemu dupli standardi?
branimir stulic

#470 Re: bregović na ftv

Post by branimir stulic »

Simptomaticno je da isti dan gradska uprava prima Bregovica, a na drugom mjestu se vrsi delozacija spomen sobe braniteljima opcine Novo Sarajevo...
Vjerujte mi!

#471 Re: bregović na ftv

Post by Vjerujte mi! »

Danis Tanović i Peđa Kojović, ko su tipovi ti?
Pera Trta

#472 Re: bregović na ftv

Post by Pera Trta »

vox-populi wrote:
kakavdanakneiskustvu wrote: onda vjerovatno isto želiš i npr. kusturici ako se bude odlučio vratitti u sarajevo?
Pa gledaj, Kusturica i Nele putuju svijetom i Karadzicu pjevaju pjesme. Drugacije je to malo. Koliko sam ja upucen, a mislim da jesam, Brega osim izjava da to nije njegov rat, da nece svirati Aliji i jebo Aliju, protiv Sarajeva nista nije govorio, a kamoli okolo koncerte pravio i pjevao ratnim zlocincima.

I ne vidim da je nesto sa ovim svojim izjavama pogresno rekao. Ponavljam, kamo srece da sam i ja bio vani jer to definitivno nije bio ni moj rat.

I jedno pitanje, recimo Zdravko Colic zivi i radi u Beogradu vec jako dugo. Za vrijeme rata nije se nesto pretrgao koncertima i izjavama podrske. Pa opet, i vise je nego dobrodosao kada dodje u Sarajevo. Cak mislim da bi ga otvorenih ruku docekali kada bi odlucio da se vrati. Cemu dupli standardi?
Kako nije pjevao...zar nije pjevao u podršku Slobinom Beogradu u sred bombardovanja? Ili želiš reći dan se svima učinilo?
Prema tome, ko ima više razloga da mu bude zahvalan...Sarajlije za koje nije kurcem makao u ratu, ili Beograđani, čiju je "muku" prenosio svijetu u vrijeme nepravedne i ničim izazvane NATO agresije?
HAVANA

#473 Re: bregović na ftv

Post by HAVANA »

HAVANA wrote:
psydelija wrote:bregovic je odsvirao svoje, davno!

haj nek neko napise dve-tri stvari (ja se nesecam) od bregovica da valja zadnjih 25 godina, isto vazi i za kusturicu... ustvari, kod emira su samo dva, mozda tri filma po mom ukusu, rest sve trulex zivi!

ps: u orkestru za svadbe i dzenaze, one tri bugarke su najace-extra. :lol: :D

Ne sekiraj se ti za starog lisca...zna on sve upakovati i dobro prodati.Može se nama nešto svidjati ili ne ali čovjek zna posao i njegov povratak je sasvim sigurno plus za ovaj grad i državu.Da je srao,srao je ...ali da je nacionalista, zločinac i ostale nebuloze koje čitam...to je van pameti. :-) Ovo je njegov grad i svidjalo se to nekome ili ne,na njemu je odluka hoće li se vratiti.Odsvirao svoje nije sasvim sigurno a može nastupati i raditi gdje god hoće...
Uglavnom,što se mene tiče ,dobrodošao je i on, i svi oni kojim ruke nisu krvave a mogu dati neki doprinos ovoj napaćenoj zemlji i gradu.Lijepo mi je bilo u briselu odgovoriti belgijancu zašto smo zaglavili 1 sat u gužvi...Zbog jednog iz mog grada ... Koncert...Brega...Drago mi je i za džeku kad pitaju ...I danisa...i sve druge...

i kusturica i nele karajlić?

Ne.
Pera Trta

#474 Re: bregović na ftv

Post by Pera Trta »

Vjerujte mi! wrote:Danis Tanović i Peđa Kojović, ko su tipovi ti?
I meni nije jasno kako su relevantne osobe čija je stranka doživjela takav poraz na izborima da se de facto raspala?
vox-populi

#475 Re: bregović na ftv

Post by vox-populi »

Pera Trta wrote: Kako nije pjevao...zar nije pjevao u podršku Slobinom Beogradu u sred bombardovanja? Ili želiš reći dan se svima učinilo?
Prema tome, ko ima više razloga da mu bude zahvalan...Sarajlije za koje nije kurcem makao u ratu, ili Beograđani, čiju je "muku" prenosio svijetu u vrijeme nepravedne i ničim izazvane NATO agresije?
Ja i? Pjevali su i Bajaga i Rambo Amadeus i mnogi drugi. Ne vidim problem u tome. Osim ako problem nije sto je pjevao za "njih" a nije za "nas".
Locked