bregović na ftv

Locked
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#351 Re: bregović na ftv

Post by Pera Trta »

Ona je besana...kao i ja...nisam spav'o 24 sata :D ...a osjećam se high :mrgreen:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#352 Re: bregović na ftv

Post by -LIBERO- »

popajic wrote:"Sarajevo mora postati centrifugalna, a ne, kao dosada, centripetalna sila", naglasio je Behmen.
Da ne bi gradonacelnika i Brege ne bih ni skontao da smo sila...haj ,dobro je :D

Bravo gradonacelnice za izjavu ,to je ono sto pokusavam objasniti al' nebitno hajd. :dance: :sax:

p.s jest' da nisam glasao za stranku naseg dragog gradonacelnika :D ,al' izjava je poentirala :D
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#353 Re: bregović na ftv

Post by 1946 »

A ja ne skontah šta je pisac (Betmen) htio reći. Sarajevo mora početi izbacivati ljude, a ne privlačiti ih sebi? :?
zateznistub

#354 Re: bregović na ftv

Post by zateznistub »

1946 wrote:
edvin wrote:Slobodno setam svojim gradom bez ikakvog kompleksa, ali svakodnevno gledam iskompleksirane seljobere, kuzis?
A čuj stari, možda šetaš svojim gradom Zagrebom, kužiš? Tako isto ja hodam svojim Sarajevom, bez ikakvog kompleksa, KONTAŠ?
Jeste malo off topic, ali nisam mogao da izdrzim,
naime, mnogo mnogo prije izraza "kontaš" u Sarajevu se koristio termin "kužiš", tako da momak možda hoda/šeta po Sarajevu.

A što se brege tice, moraju se razdvijiti dvije svari: covjek i muzicar
KAo covjek nije neka velicina, ali kao muzicar e tu je gigant. Ne cude me kometari djece koja ne pamte dugme i njhov uticaj na mnogo siru regiju, cude me oni koji su odrasli uz tu muziku.
A za ove "malo mlađe" pitanje: "znate li, pobogu, koliko vas je nastalo na zadnjem sjedistu nekog auta?" Koliko se selmi nije nagelo kroz prozor i koliko vasih mama nije spavalo dok se cula muzika. Ne bitno odakle su vam mame i tate.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#355 Re: bregović na ftv

Post by plain vanilla »

zateznistub wrote:
1946 wrote:
edvin wrote:Slobodno setam svojim gradom bez ikakvog kompleksa, ali svakodnevno gledam iskompleksirane seljobere, kuzis?
A čuj stari, možda šetaš svojim gradom Zagrebom, kužiš? Tako isto ja hodam svojim Sarajevom, bez ikakvog kompleksa, KONTAŠ?
naime, mnogo mnogo prije izraza "kontaš" u Sarajevu se koristio termin "kužiš", tako da momak možda hoda/šeta po Sarajevu.

KAo covjek nije neka velicina, ali kao muzicar e tu je gigant. Ne cude me kometari djece koja ne pamte dugme i njhov uticaj na mnogo siru regiju, cude me oni koji su odrasli uz tu muziku.
A za ove "malo mlađe" pitanje: "znate li, pobogu, koliko vas je nastalo na zadnjem sjedistu nekog auta?" Koliko se selmi nije nagelo kroz prozor i koliko vasih mama nije spavalo dok se cula muzika. Ne bitno odakle su vam mame i tate.
i da se slozimo da je gigant bio, nikad ne bih rekla da je on sad neki gigant
mozda za guchu, ali nista drugo..
mozda mu boravak u sarajevu izbaci one trube iz glave
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#356 Re: bregović na ftv

Post by Pera Trta »

"A sedište zadnje istorija sveta, na njemu je bilo i klinki i teta.." :D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#357 Re: bregović na ftv

Post by -LIBERO- »

plain vanilla wrote:

Mozda da iza njega stoji 12 sviraca saza,a ne truba,mozda bi tada bio nas :D ???
uroborus

#358 Re: bregović na ftv

Post by uroborus »

Pera Trta wrote:
Sunrise00 wrote:
aaaaaaa nadjite nam ovooooo :D
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 25&t=29801
I ne morate mi zahvaljivati :D
Evo zašto će Sarajevo u regijonalnim okvirima biti uvijek u rangu sa Podgoricom ili Prištinom! Pišam se na ono birth of place: Sarajevo, Centar u vlastitoj ličnoj! :run:
Last edited by uroborus on 08/01/2011 23:09, edited 1 time in total.
Pera Trta

#359 Re: bregović na ftv

Post by Pera Trta »

sanabe wrote:Tacno, bio gigant. Otako je presao u narodnjake ja ga ne gotivim ni kao muzicara.
Ne gotivim ja ni Dinu Merlina samo da se zna :lol:
Joj sad kad opletu ovi Merlinovi fanovi, kud ga spomenuh :lol:
Hoćeš da kažeš od početka karijere? :D
"Malaaaa moja da sam bijeloooooooo...duuuuugmeeeehhhhheeeeee...." (ovce: "bleeeee") :D
Last edited by Pera Trta on 08/01/2011 23:09, edited 1 time in total.
sumasumarum77

#360 Re: bregović na ftv

Post by sumasumarum77 »

Mi zivimo vrlo opasna i vazna vremena (za nas nikad vaznija). Ratovi nam vise nad glavama. Treba donositi mudre odluke koje ce ucvrstiti nasu poziciju npr. grada Sarajeva. Jel brega lopov, prevrtljivac, lisac, mangup, smrad itd ? Vecina bi mozda rekla da jeste al hajd da ostavimo svakome njegovo sopstveno misljenje. Jel zlocinac? Nije. Jel mi hocemo da budemo 2018 kulturni centar evrope. Koliko cujem, hocemo. Jel on pravi mozda najgroznije kompozicije. Mozda pravi ali o ukusima ne vrijedi raspravljati. Jel on trenutno nas ubjedljivo najpoznatiji kompozitor i vjerovatno umjetnik uopste? Jeste. Jel on poznaje sve znacajnije licnosti i institucije u kulturnom svijetu Evrope? Poznaje. Da li nama treba grad kojeg cemo reklamirati i samim time napraviti od njega interesantniji i mocniji grad (pogotovo za tu 2018-u)? U svakom slucaju treba.
Sta sam htio reci. Bregu ne treba ni hvaliti ni kuditi. Lijepo preko njega izreklamirati grad tamo gdje on ima prolaz (sirom evrope) i iskoristiti ga kao sto je on iskoristio svakoga kad je bio u prilici. Znaci bez nekih velikih emocija uzeti samo ono sto nam odgovara. A njega pustiti da radi dok je veca korist od stete.
Sunrise00

#361 Re: bregović na ftv

Post by Sunrise00 »

zateznistub wrote:
1946 wrote:

jebes takvog muzicara, jedva da ima 5 pjesama koje nije ukrao :-) ali hajde, nama takvi pune stadione :dance:
-LIBERO-
Čiča Gliša

#362 Re: bregović na ftv

Post by -LIBERO- »

sanabe wrote:
-LIBERO- wrote:
plain vanilla wrote:

Mozda da iza njega stoji 12 sviraca saza,a ne truba,mozda bi tada bio nas :D ???
Nije on dostojan saza 8-)
Ok,pa tako reci.

Znaci sa sazom bi se mogao vratiti,a sa trubama nije bas previse pozeljan :D

Hmmmm to vise nema veze SAMO sa tom pricom sta je radio i gdje je bio kada se pucalo....mislim ratovalo :D
Pera Trta

#363 Re: bregović na ftv

Post by Pera Trta »

Evo kako su se moji najdraži Novosađani zajebavali na račun Breginog dezerterstva još 1995:

Margita81

#364 Re: bregović na ftv

Post by Margita81 »

sanabe wrote:
Pera Trta wrote:
sanabe wrote:Tacno, bio gigant. Otako je presao u narodnjake ja ga ne gotivim ni kao muzicara.
"Malaaaa moja da sam bijeloooooooo...duuuuugmeeeehhhhheeeeee...." (ovce: "bleeeee") :D

Nemoj zezati, prije je bio suptilniji narodnjak :lol:
Ne znam, ja sam generacija koja je slusala Dugme sa Tifom, sve prije i poslije me ne zanima :mrgreen:

Period sa Bebekom je jedino vrijedan spomena :mrgreen: (ocekujem daljnje zahuktavanje :-D )
Pera Trta

#365 Re: bregović na ftv

Post by Pera Trta »

sanabe wrote:
Pera Trta wrote:
Nemoj zezati, prije je bio suptilniji narodnjak :lol:
Ne znam, ja sam generacija koja je slusala Dugme sa Tifom, sve prije i poslije me ne zanima :mrgreen:
Pa i ja sam ti isti :)
Ali sam preslušao sve, od početka do kraja...detaljno :mrgreen:
-LIBERO-
Čiča Gliša

#366 Re: bregović na ftv

Post by -LIBERO- »

sanabe wrote:
-LIBERO- wrote:
Ok,pa tako reci.

Znaci sa sazom bi se mogao vratiti,a sa trubama nije bas previse pozeljan :D

Hmmmm to vise nema veze SAMO sa tom pricom sta je radio i gdje je bio kada se pucalo....mislim ratovalo :D
De ba ... :lol: :lol: :lol: :lol: ne moze vala ni sa ahmedijom na glavi, jel ok? :D
Tako si rekla BA :D ,sta se odmah brecas...opuussstteeenooooooo
:dance:

@Margita81,upravo to poslije Bebeka "potop",sem par stvari nista vrijedno spomena.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#367 Re: bregović na ftv

Post by plain vanilla »

-LIBERO- wrote:
plain vanilla wrote:

nash?

Nije on moj taman da mu Ceric pratece vokale pjeva :oops: :D

Ali voljela sam Dugme, a ovo sad sto radi ...malo je reci da ne volim
uroborus

#368 Re: bregović na ftv

Post by uroborus »

sumasumarum77 wrote:Mi zivimo vrlo opasna i vazna vremena (za nas nikad vaznija). Ratovi nam vise nad glavama. Treba donositi mudre odluke koje ce ucvrstiti nasu poziciju npr. grada Sarajeva. Jel brega lopov, prevrtljivac, lisac, mangup, smrad itd ? Vecina bi mozda rekla da jeste al hajd da ostavimo svakome njegovo sopstveno misljenje. Jel zlocinac? Nije. Jel mi hocemo da budemo 2018 kulturni centar evrope. Koliko cujem, hocemo. Jel on pravi mozda najgroznije kompozicije. Mozda pravi ali o ukusima ne vrijedi raspravljati. Jel on trenutno nas ubjedljivo najpoznatiji kompozitor i vjerovatno umjetnik uopste? Jeste. Jel on poznaje sve znacajnije licnosti i institucije u kulturnom svijetu Evrope? Poznaje. Da li nama treba grad kojeg cemo reklamirati i samim time napraviti od njega interesantniji i mocniji grad (pogotovo za tu 2018-u)? U svakom slucaju treba.
Sta sam htio reci. Bregu ne treba ni hvaliti ni kuditi. Lijepo preko njega izreklamirati grad tamo gdje on ima prolaz (sirom evrope) i iskoristiti ga kao sto je on iskoristio svakoga kad je bio u prilici. Znaci bez nekih velikih emocija uzeti samo ono sto nam odgovara. A njega pustiti da radi dok je veca korist od stete.
Goran Bregović&Miro Purivatra, koji će to tandem biti, sve uz nesebičnu podršku Emine Ganić, najpoznatijem izdanku ratnoprofiterske bošnjačke nomenklature. :run:
Fakat, može Goran svirati sa svojim trubačima i na nekoj slijedećojproslavi godišnjice dolaska Islama, na čelu sa El-Fatihom, na ove prostore, a Reis da ga obraduje kakvom lehvom! :roll:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#369 Re: bregović na ftv

Post by PipiDugaDevetka »

uroborus wrote: Dokaz da je Sarajevo odavno izgubilo svoj moralni kredibilitet!
Iskreno, gadi mi se koliko nisko mogu pasti sarajevski gradski oci, koji pridaju značaj tj, "stvaraju uslove" za povratak jednog ovakog "velikog umjetnik", dok provjeren patriote, ne bitno kojem esnafu pripadaju, obijaju vrata istih , al' ih oni haladno ignorišu. Josip Pejaković je defintivno u pravu.
Dovoljno je da se velikosrbima diže kosa na glavi od ovog povratka u zavičaj.

Torabi se sada diči u Maroku zahvalnicom od SDA Mujezinovića. Uslovi za povratak Torabija su stvoreni na većem nivou. Oko, kaćemo za Maroko,...

Pejaković jeste veličina i zaslužni umjetnik, ali samo tamo gdje se govore bosanski, hrvatski, srpski i crnogorski jezici, eventualno slovenački i makedonski još. Da je naša država normalna Pejaković ne bio obijao vrata, nego sve što poželi bi imao.

Bregović jeste šupak, ali je svjetski poznat umjetnik. Ne zanima ga Bosna u smislu ''uzimanja love'', nego umjetničke inspiracije. Plus, čovjek došao u svoj zavičaj da završi život. Mogu misliti koliko ga je nostalgija šopala kada se on popeo na višnju da nabere zrelih višanja, baš kao u djetinjstvu kada ih je krao iz komšiluka. Ko ih nije krao?
Ahmmed

#370 Re: bregović na ftv

Post by Ahmmed »

Pa, u ova dva dana, čovjek da prikupi kompletnu građu za doktorat o temi: " Uloga Gorana Bregovića u rastakanju Daytonskog mirovnog sporazuma i implikacije njegovoga povratka u Sarajevo na razbijanje velikosrpske ideje"

Glavna hipoteza, koju neće biti teško dokazati mogla bi glasiti:
"Dženanin povratak u Sarajevo vaspostavlja Ustav RBiH,jer...."

A zamislite tek da se Isidora Bjelica vrati u Šeher....Koliko bi tek kapitalizacija njenog povratka bila....
Bosnolog

#371 Re: bregović na ftv

Post by Bosnolog »

-LIBERO- wrote:
plain vanilla wrote:

Kako li ce Kalasnjikov zvucati uz SAZ,nova domaca verzija ovo je prekodrinska verzija bila uz juris,hoce li biti nova uz "Take beer"(Uzmi pivo)... :mrgreen:

Last edited by Bosnolog on 08/01/2011 23:29, edited 1 time in total.
Pera Trta

#372 Re: bregović na ftv

Post by Pera Trta »

sanabe wrote:
PipiDugaDevetka wrote:
uroborus wrote: Dokaz da je Sarajevo odavno izgubilo svoj moralni kredibilitet!
Iskreno, gadi mi se koliko nisko mogu pasti sarajevski gradski oci, koji pridaju značaj tj, "stvaraju uslove" za povratak jednog ovakog "velikog umjetnik", dok provjeren patriote, ne bitno kojem esnafu pripadaju, obijaju vrata istih , al' ih oni haladno ignorišu. Josip Pejaković je defintivno u pravu.
Dovoljno je da se velikosrbima diže kosa na glavi od ovog povratka u zavičaj.

Torabi se sada diči u Maroku zahvalnicom od SDA Mujezinovića. Uslovi za povratak Torabija su stvoreni na većem nivou. Oko, kaćemo za Maroko,...

Pejaković jeste veličina i zaslužni umjetnik, ali samo tamo gdje se govore bosanski, hrvatski, srpski i crnogorski jezici, eventualno slovenački i makedonski još. Da je naša država normalna Pejaković ne bio obijao vrata, nego sve što poželi bi imao.

Bregović jeste šupak, ali je svjetski poznat umjetnik. Ne zanima ga Bosna u smislu ''uzimanja love'', nego umjetničke inspiracije. Plus, čovjek došao u svoj zavičaj da završi život. Mogu misliti koliko ga je nostalgija šopala kada se on popeo na višnju da nabere zrelih višanja, baš kao u djetinjstvu kada ih je krao iz komšiluka. Ko ih nije krao?
Shto si ti nakav sazaljiv :lol: :lol: :lol:
Znaci, zeljan vishnji i veranja po drvecu, pa neka ga, staaa ceeee jaaadaaan :D
Valjda čovjek s godinama omekša...kako Brega, tako i Pipi :D
Pipi, bez uvrede, znaš da te poštujem. ;-)
Pera Trta

#373 Re: bregović na ftv

Post by Pera Trta »

Ahmmed wrote:
A zamislite tek da se Isidora Bjelica vrati u Šeher....Koliko bi tek kapitalizacija njenog povratka bila....
Bili bismo ZA NOS ispred svih :D
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#374 Re: bregović na ftv

Post by PipiDugaDevetka »

uroborus wrote:
Goran Bregović&Miro Purivatra, koji će to tandem biti, sve uz nesebičnu podršku Emine Ganić, najpoznatijem izdanku ratnoprofiterske bošnjačke nomenklature. :run:
Fakat, može Goran svirati sa svojim trubačima i na nekoj slijedećojproslavi godišnjice dolaska Islama, na čelu sa El-Fatihom, na ove prostore, a Reis da ga obraduje kakvom lehvom! :roll:
Ko zna, možda će na stotu godišnjicu atnentata, 2014.g. komponovati Sarajevski Radetzky marš, sa ritmom kreiranim od strane turskih bubnjeva. U spomen na Čehinju Sofiju, ubijenu trudnicu.

Te, 2014. cijeli svijet će nam doći u goste, baš kao i za Olimpijadu. Red bi bio da u novoj Koncertnoj dvorani neki Englez iz Mančestera kaže da je bio u Džekinom rodnom gradu i slušao Bregovića i njegovu muziku.
uroborus

#375 Re: bregović na ftv

Post by uroborus »

PipiDugaDevetka wrote:
Ja sam sa Bregovićem završio još u ratu. Tad je jednom hrvatskom listu dao intervjuu da on u (ratnom) Sarajevu više nema nikog svog, pa se, valjda, u tom ratu nema više kome prikloniti. Da ne govorim o izjavama "neću da pjevam Alijinom Sarajevu", ili ono antolgijskoj "jebo Aliju..." koju je dao Pećaninu pred nastup na Koševu!
Nije Alija nikakva mustra, pa da ga se držimo k'o svetog slova, al' nije ni tolika ikebana da pljuje jedan moron koji je, u vrijeme bombardovanja Srbije od strane NATO-a, držao koncerte podrške po bjelosvjetskim destinacijama, iako je njome stolov'o Balkanski Kasapin. Mi smo u debelom kurcu, definitivo, i nije nikakvo čudo što nam iz svakojaki palanki ismijavaju taj nenedjebi "sarajevski duh"! :roll:
Last edited by uroborus on 08/01/2011 23:36, edited 1 time in total.
Locked