bregović na ftv

Locked
KENJAC

#226 Re: bregović na ftv

Post by KENJAC »

Kako se raja popali na jeftin Bregin trik! Bio skoro pao u zaborav ,sad ova prica odjednom! Cuj iz Pariza da se vrati u Sarajevo! Ne zna se ko je ludji ili on sto bez veze lupa il ovi sto nasjedaju ko mala djeca!
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#227 Re: bregović na ftv

Post by PipiDugaDevetka »

nikola 1 wrote:ntervju Dana: Goran Bregovic

Nisam htio svirati za Alijino Sarajevo

DANI: Pa, mogao si uraditi, recimo, ono što si uradio za Beograd vec drugog dana nakon pocetka njegovog bombardovanja - napravio si veliki koncert u Solunu.

BREGOVIC: (šutnja) Ali, nije to bio koncert za Beograd u Solunu.

DANI: Nego za koga?!

BREGOVIC: To je bilo, deklarativno, za sve žrtve rata na Balkanu.

DANI: Pa, što to ne napravi tokom tri i po godine rata u Sarajevu?

BREGOVIC: Kakvu sam priliku imao?

DANI: Istu kakvu i svi ostali muzicari. Svi su bosanski muzicari pravili koncerte, nešto govorili, osim tebe.

BREGOVIC: To znaci da ja u tom trenutku stajem na stranu Alije Izetbegovica, što mi ne pada na pamet.

DANI: Ama, bolan, pusti Aliju! Zamalo ne rekoh "jebo njega".

BREGOVIC: Evo, ja baš to kažem - jebo Aliju!

DANI: Ama, bolan, nije bitan Alija! Bitna je tvoja škola, ulica, biblioteka, raja...

BREGOVIC: ...Ali, nisu to raja iz škole! To nije tacno! To nisu raja iz škole! Nisu moja raja!

DANI: Govoriš isto kao kad bih ti ja sad rekao da si u Solunu pravio koncert za Miloševica. Naravno, nisi za njega, ali si napravio koncert...

BREGOVIC: ...Nisam! Nije tacno! Ni za Miloševica, ni za Izetbegovica! To je bio koncert za sve koji stradaju u tom ratu i koji trpe u tom trenutku. Ja i Dalara smo takav koncert svirali.

DANI: E, da znaš kako bi nama bilo puno srce da si takav koncert napravio za Sarajevo...

BREGOVIC: ...A kako bi tek Aliji bilo puno srce!

DANI: Ma, joj... Pusti Aliju, bolan...

BREGOVIC: Jebo Aliju, naravno. Sam si rekao.

DANI: Ma, dobro, ocito...
AhA, evo i @nikole1,...vokri mu što se brega vraća u ''teheran''. Neka pripremi se Čola!
:dance: :bih: :thumbup: :bih:
michio

#228 Re: bregović na ftv

Post by michio »

Hoce li sad Pejakovic ostati u Sarajevu?
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#229 Re: bregović na ftv

KENJAC wrote:Kako se raja popali na jeftin Bregin trik! Bio skoro pao u zaborav ,sad ova prica odjednom! Cuj iz Pariza da se vrati u Sarajevo! Ne zna se ko je ludji ili on sto bez veze lupa il ovi sto nasjedaju ko mala djeca!
Vidiš da je previše blijed, krije podočnjake sunčanim naočalama ala E. Jevrić.

Svako želi da ''ode sa ovoga svijeta'' baš u zavičaju.
cyprus

#230 Re: bregović na ftv

Post by cyprus »

PipiDugaDevetka wrote:
cyprus wrote:
braco3 wrote:A zasto ne bi dosao zivjeti u Sarajevu ,ako ima zelju..?
Je li zabranjeno..tj ,ima li nekakvih zakonskih prepreka... i kakvih?
U Sarajevu je zabranjeno živjet ljudima koji nisu moralne vertikale :D
Šta je to vertikalno, mislim, u odnosu na horizontalno?
:D
@cypruse, proguglaj malo po velikosrpskim portalima sa ovom viješću. Promijenićeš mišljenje.
Nije Bregović nikada ni bio moralna vertikala, ali na jednom engleskom navijačkom portalu/forumu čim sam spomenuo Bosniu and Herzegoviniu, odmah izjavljuju da znaju za Džeku i Bregovića.
Joj Pipi, nemam ja vremena ni živaca obilazit maloumne desničarske portale, i ovaj SA-X mislim da loše utiče, jer mi odnosi dosta vremena za koje bih mogo uradit nešto korisno, al šta ću kad sam navučen :D

Što se tiče Brege, stvarno sam indiferentan... Lik koji za mene ne predstavlja apsolutno ništa... ko Jašar Ahmedovski, nešto tako :D samo mi je simpa ova kolektivna ložiona, da sam psiholog proveo bih istraživanje na tu temu :-D
PipiDugaDevetka

#231 Re: bregović na ftv

michio wrote:Hoce li sad Pejakovic ostati u Sarajevu?
Josip Pejaković će da pravi treću Jugoslaviju pod imenom Jugosfera.
Prvu je pravio Josip Štadler, drugu Josip Broz, treću Josip Pejaković!
Volja mu iz Bgd-a, volja iz glavnog grada Jugosfere, Sarajeva!
osa

#232 Re: bregović na ftv

Post by osa »

momci, neki biznis je u pitanju, bregu su uvijek zanimali samo novci....
PipiDugaDevetka

#233 Re: bregović na ftv

cyprus wrote: Šta je to vertikalno, mislim, u odnosu na horizontalno?
@cypruse, proguglaj malo po velikosrpskim portalima sa ovom viješću. Promijenićeš mišljenje.
Nije Bregović nikada ni bio moralna vertikala, ali na jednom engleskom navijačkom portalu/forumu čim sam spomenuo Bosniu and Herzegoviniu, odmah izjavljuju da znaju za Džeku i Bregovića

Joj Pipi, nemam ja vremena ni živaca obilazit maloumne desničarske portale, i ovaj SA-X mislim da loše utiče, jer mi odnosi dosta vremena za koje bih mogo uradit nešto korisno, al šta ću kad sam navučen :D

Što se tiče Brege, stvarno sam indiferentan... Lik koji za mene ne predstavlja apsolutno ništa... ko Jašar Ahmedovski, nešto tako :D samo mi je simpa ova kolektivna ložiona, da sam psiholog proveo bih istraživanje na tu temu :-D
Ne moraš posjećivati maloumne desničarske portale, dovoljno ti je da vidiš postove iznad ovog tvog od recimo @nikole 1, pa ćeš promijeniti mišljenje o Bregovićevom povratku.
nikola 1

#234 Re: bregović na ftv

Post by nikola 1 »

PipiDugaDevetka wrote:
nikola 1 wrote:ntervju Dana: Goran Bregovic

Nisam htio svirati za Alijino Sarajevo

DANI: Pa, mogao si uraditi, recimo, ono što si uradio za Beograd vec drugog dana nakon pocetka njegovog bombardovanja - napravio si veliki koncert u Solunu.

BREGOVIC: (šutnja) Ali, nije to bio koncert za Beograd u Solunu.

DANI: Nego za koga?!

BREGOVIC: To je bilo, deklarativno, za sve žrtve rata na Balkanu.

DANI: Pa, što to ne napravi tokom tri i po godine rata u Sarajevu?

BREGOVIC: Kakvu sam priliku imao?

DANI: Istu kakvu i svi ostali muzicari. Svi su bosanski muzicari pravili koncerte, nešto govorili, osim tebe.

BREGOVIC: To znaci da ja u tom trenutku stajem na stranu Alije Izetbegovica, što mi ne pada na pamet.

DANI: Ama, bolan, pusti Aliju! Zamalo ne rekoh "jebo njega".

BREGOVIC: Evo, ja baš to kažem - jebo Aliju!

DANI: Ama, bolan, nije bitan Alija! Bitna je tvoja škola, ulica, biblioteka, raja...

BREGOVIC: ...Ali, nisu to raja iz škole! To nije tacno! To nisu raja iz škole! Nisu moja raja!

DANI: Govoriš isto kao kad bih ti ja sad rekao da si u Solunu pravio koncert za Miloševica. Naravno, nisi za njega, ali si napravio koncert...

BREGOVIC: ...Nisam! Nije tacno! Ni za Miloševica, ni za Izetbegovica! To je bio koncert za sve koji stradaju u tom ratu i koji trpe u tom trenutku. Ja i Dalara smo takav koncert svirali.

DANI: E, da znaš kako bi nama bilo puno srce da si takav koncert napravio za Sarajevo...

BREGOVIC: ...A kako bi tek Aliji bilo puno srce!

DANI: Ma, joj... Pusti Aliju, bolan...

BREGOVIC: Jebo Aliju, naravno. Sam si rekao.

DANI: Ma, dobro, ocito...
AhA, evo i @nikole1,...vokri mu što se brega vraća u ''teheran''. Neka pripremi se Čola!
:dance: :bih: :thumbup: :bih:
Ma prijatelju nemam ja nista protiv Sarajeva..I ja bih zivio u Sarajevu da me zivot nanese.Nemam tih predrasuda.Kada se ne prica o politici meni je Bosnjacki narod najblizi od svih ostalih,samo mi je neobicno da se sarajlije slazu sa ovim izjavama Brege.Ako je tako to je onda odlican napredak. :)
PipiDugaDevetka

#235 Re: bregović na ftv

osa wrote:momci, neki biznis je u pitanju, bregu su uvijek zanimali samo novci....
Ja mislim da ovaj put nije lova u pitanju, nego nostalgija za zavičajem. Ipak, on ima 6 banki=60 godina, a još k tome pao sa višnje, teško se povrijedio.
Umjetnikova inspiracija se najbolje aktivira u zavičaju gdje je kao mlađahni svirač u VIS Jutro imao i previše djevojaka, žena koje su se ''ljepile'' za nj.
braco3

#236 Re: bregović na ftv

Post by braco3 »

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=lhepAvTCie4 [/youtube]
Evo ga Behmen ,na 1,49... :-D
Last edited by braco3 on 08/01/2011 19:24, edited 1 time in total.
PipiDugaDevetka

#237 Re: bregović na ftv

nikola 1 wrote: Ma prijatelju nemam ja nista protiv Sarajeva..I ja bih zivio u Sarajevu da me zivot nanese.Nemam tih predrasuda.Kada se ne prica o politici meni je Bosnjacki narod najblizi od svih ostalih,samo mi je neobicno da se sarajlije slazu sa ovim izjavama Brege.Ako je tako to je onda odlican napredak. :)
Nema sumnje da si školovan diskutant. Vadiona ti je za 10.

Ali nije majka Muju karala zbog kocke, nego zbog toga što se vadio.
nikola 1

#238 Re: bregović na ftv

Post by nikola 1 »

braco3 wrote:[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=lhepAvTCie4 [/youtube]
tako nekako.
eltroxin

#239 Re: bregović na ftv

Post by eltroxin »

Samo je steta sto je Brega bio u Parizu a ne u Holandiji..., mogao je onih 470 eura dobiti. Dozivotno!
michio

#240 Re: bregović na ftv

Post by michio »

PipiDugaDevetka wrote:
osa wrote:momci, neki biznis je u pitanju, bregu su uvijek zanimali samo novci....
Ja mislim da ovaj put nije lova u pitanju, nego nostalgija za zavičajem. Ipak, on ima 6 banki=60 godina, a još k tome pao sa višnje, teško se povrijedio.
Umjetnikova inspiracija se najbolje aktivira u zavičaju gdje je kao mlađahni svirač u VIS Jutro imao i previše djevojaka, žena koje su se ''ljepile'' za nj.
Ne mislis li da bi pad sa visnje mogao posluziti kao izgovor da ga Kusturica posjeti u Sarajevu jer povrijedjenim ne pase kretanje i promjena vremena?
PipiDugaDevetka

#241 Re: bregović na ftv

Ljudi zar ne vidite kako se treba vaditi iz Luđačke košulje zvane, Dejton?
Bregin povratak u ''teheran'' je jedan mic prema tom cilju. Samo protabirite velikosrbijanske portale sa viješću o povratku Bregovića i porodice, sve sumnje o pozitivnosti ovog čina će biti otklonjene.
MIC PO MIC TO SU DVA MICA!

Slijedeći mic je Čola, koji je posebno emocionalno osjetljiv. Vraća se na Grbavicu garant!
PipiDugaDevetka

#242 Re: bregović na ftv

sanabe wrote:
braco3 wrote:A zasto ne bi dosao zivjeti u Sarajevu ,ako ima zelju..?
Je li zabranjeno..tj ,ima li nekakvih zakonskih prepreka... i kakvih?
Nazalost nema, i moze se svaki izdajnik vratiti, haman pa svjetla obraza :roll: i uvjek ce biti poltrona kojima je cast zivjeti pored takvog 'umjetnika", u istom gradu :roll: fuj :roll:

Nazif Gljiva je dezertirao iz Umjetničke čete ARBiH, pa ti sad vidi.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#243 Re: bregović na ftv

Post by -LIBERO- »

...da je samo Nazif Gljiva dezertirao.

Al' Nazif,Merlin,Henda,Zijo....itd. su NASI,a Bregovic hmmmm on je srbo-hrvat,bez obzira sto je sarajlija.
Last edited by -LIBERO- on 08/01/2011 19:41, edited 1 time in total.
PipiDugaDevetka

#244 Re: bregović na ftv

michio wrote:
PipiDugaDevetka wrote:
Ne mislis li da bi pad sa visnje mogao posluziti kao izgovor da ga Kusturica posjeti u Sarajevu jer povrijedjenim ne pase kretanje i promjena vremena?
Što da ne, i Kusturici bih sve halalio, samo da otpočne raditi u korist svoje domovine. Sad, u odsutnim trenucima opstanka BiH kao države.
Nemamo mi svjetski poznatih umjetnika ''na bacanje''.
Čini mi se da je Kusturica inkognito boravio u posjeti Sidranu, ali nisam siguran.
Lakat Jebić

#245 Re: bregović na ftv

Post by Lakat Jebić »

-LIBERO- wrote:...da je samo Nazif Gljiva dezertirao.

Al' Nazif,Merlin,Henda,zijo....itd. su NASI,a Bregovic hmmmm on je srbo-hrvat,bez obzira sto je sarajlija.
nije isto dezertirat u njemacku i beograd
PipiDugaDevetka

#246 Re: bregović na ftv

nikola 1 wrote:
tako nekako.
Glasao sam za SDP, ali moram reći da se Behmen provalio k'o čir potkožnjak u vezi sa centrifugalnom i centripetalnom silom.
PipiDugaDevetka

#247 Re: bregović na ftv

sanabe wrote:
-LIBERO- wrote:...da je samo Nazif Gljiva dezertirao.

Al' Nazif,Merlin,Henda,zijo....itd. su NASI,a Bregovic hmmmm on je srbo-hrvat,bez obzira sto je sarajlija.

Bregovic je govorio sta je govorio, nije njegov rat, Alijino Sarajevo ... ovi nisu, haj ne zajebavajte , jos cete reci da je i Nele dobrodosao :twisted:

i veze nema sto je srbo-hrvat, da ti to ne rece, ne bih ni skontala, eto koliko mi je bitno :roll:
Pošto Nele nije svjetski poznat umjetnik, on bi morao prvo promijeniti svoja uvjerenja, pa pisati molbu reisu,...

Uh, kakav bi to bio zaheb za velikosrbe-četnike, da se i Nele K. ''povrati'' u ''teheran''!
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#248 Re: bregović na ftv

Post by -LIBERO- »

A niko od vas nije promijenio ni jedan svoj politicki stav od prije 10 godina i vise.

U krajnjem slucaju Bregovica ne simpatisem,ne volim njegovu muziku volim muzicki nesto puno drugacije i alternativnije,ali Bregovic je sarajlija i ovo je njegov grad.

Kada po Sarajevu mogu setati i funkcije obnasati mogu razni dezerteti,razni oni koji su bukvalno pucali po nama....zasto se Bregovic nebi mogao vratiti u svoju carsiju.

Nele i Kusturica su se direktno i jako precizno politicki oglasavali i svrstali,brega,Cola i slicni njima su bili daleko od toga. Neutralnost jeste pickasta,licno je ne volim ili jesi ili nisi,tako sam cijeli zivot funkcionisao...ali neutralnost je ipak neutralnost a nije svrstavanje na agresorsku stranu.

Imidz otvorenog grada se ne gradi i ne pravi zabranama ili pljuvanjima po politickim neistomisljenicima. Metropolizam je nesto sto se gradi bas kroz slicne gestove i velicinu oprosta (u ovom slucaju oprosta sa "obje" strane i Sarajeva prema svome Bregi i Brege prama svome Sarajevu ako je sta licno zamjerio)

Otvoreni grad i otvoreni umovi,to je ono sto Sarajevo moze izdici iz ove atmosfere mahalastva u kojem se nalazimo trenutno. Otvorenost prihvatanja cak i onoga sa cime se ,politicki ili nekako drugacije ,i ne slazemo.
Last edited by -LIBERO- on 08/01/2011 20:02, edited 2 times in total.
braco3

#249 Re: bregović na ftv

Post by braco3 »

PipiDugaDevetka wrote:
Ljudi zar ne vidite kako se treba vaditi iz Luđačke košulje zvane, Dejton?
Bregin povratak u ''teheran'' je jedan mic prema tom cilju. Samo protabirite velikosrbijanske portale sa viješću o povratku Bregovića i porodice, sve sumnje o pozitivnosti ovog čina će biti otklonjene.
MIC PO MIC TO SU DVA MICA!

Slijedeći mic je Čola, koji je posebno emocionalno osjetljiv. Vraća se na Grbavicu garant!
:lol: :lol: :lol:
Mislim da Bregu trebate objerucke prihvatiti i docekati sa ''kafom i ratlukom''...Ako bude drugacije,zahebat cete se ...
Posebno obratiti paznju da se u naselju u kojem bude zivio ne potkrade kakva visnja, da u mesnici u kojoj bude kupovao meso ,uredno bude svinjetine, vrucih cvaraka i sl.. :wink:
Pa ce mozda Sarajevo polako ponovo poceti da postaje multietnicki i multikulturni grad ... sto je , misljenja sam, od neprocjenjivog znacaja i za opstanak BiH.

Na neki nacin, ovo sa Bregom je i test za danasnje Sarajevo.
Last edited by braco3 on 08/01/2011 19:52, edited 1 time in total.
zambaklija

#250 Re: bregović na ftv

Post by zambaklija »

:run:
Last edited by zambaklija on 08/01/2011 19:56, edited 1 time in total.
Locked