bregović na ftv

Locked
Murat Sabanovic

#201 Re: bregović na ftv

Post by Murat Sabanovic »

kako ti kazes majstore.....posto nisam iz sarajeva,nadam se da neces zamjeriti ...
Lug

#202 Re: bregović na ftv

Post by Lug »

Da vas upozorim, kad se kaze seljak za nekoga (taj izraz uglavnom koriste ljudi sa komplexom nize vrijednosti) misli se na mentalni sklop... a ne gdje je covjek rodjen. Ima divnih ljudi sa sela, nasih bosanskih planina, a imas koliko hoces "gradske" raje koji su u stvari mentalne seljacine.. pa sta mislis da ako si rodjen u gradu da si gradjanin :? :-D . Nisi ! Nego svojim djelima i ponasanjem pokazujes ustvari tko si.

..a sto se tice Brege, bio je papak i prije rata, hodao uvijek kroz raju pognute glave.. i krao tudje pjesme, sam je priznao... i necu vise i ovo je previse jer doticni ne zasluzuje ni ovoliko.
Lug

#203 Re: bregović na ftv

Post by Lug »

Murat Sabanovic wrote:da napisem,pa zakljucaj zoombule....
kusta,nele,brega,cola su najpoznatije sarajlije. njih treba pod hitno vratiti u sarajevo, a one rijetke istocnjake koji su braili sarajevo poslati odakle su dosli.nismo ih tjerali da brane nas grad ,ali eto posto jesu ,zahvalit cemo im se.ti,"svedjani"danas su se rasirili po citavaom nasem seheru ,vozaju se tramvajem,glume gradjane.a,mi sarajlije znamo da su do jucer cuvali ovce ,a sarajevu su samo mogli da se dive preko TV-a.ma kakvog TV-a,do njihovog brda signal nije dopirao,pa su morali TV da udaraju nebi li slika bila jasnija. oni zaisata nikakve kulture nemaju,pogotovo oni iz srebrenice,zepe,visegrada,foce,rogatice,rudog,gorazda,cajnica.svi oni,osim gorazdaka su prodali svoja sela za saku maraka,te su dosli nama sarajlijama da vaze o ratu.a mi sarajlije znamo da ti misevi nista lijepo u nas grad nisu donijeli.obrazujemo im djecu,sto je dodatni trosak. zaista je postalo nepodnosnljivo."svedjni" vratite se,gori ste nam od granata !!!
je li to stvarno :lol: :lol:
je li ti to onako sa asfalta velis-kazes . :mrgreen:
Vodenjak

#204 Re: bregović na ftv

Post by Vodenjak »

Da se mi DVADESET GODINA od pocetka ovog naseg kraja naprdjujemo gdje su tada bili oni uz cije smo pjesmice, eto, cupkali (i jos uvijek to radimo!) puno vise govori o nama, nasoj intelektualnoj, duhovnoj i svakakvoj drugoj mocvari nego o njima samima! :oops:
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#205 Re: bregović na ftv

Post by corolla02 »

Lug wrote:
kusta,nele,brega,cola su najpoznatije sarajlije. njih treba pod hitno vratiti u sarajevo, a one rijetke istocnjake koji su braili sarajevo poslati odakle su dosli.nismo ih tjerali da brane nas grad ,ali eto posto jesu ,zahvalit cemo im se.ti,"svedjani"danas su se rasirili po citavaom nasem seheru ,vozaju se tramvajem,glume gradjane.a,mi sarajlije znamo da su do jucer cuvali ovce ,a sarajevu su samo mogli da se dive preko TV-a.ma kakvog TV-a,do njihovog brda signal nije dopirao,pa su morali TV da udaraju nebi li slika bila jasnija. oni zaisata nikakve kulture nemaju,pogotovo oni iz srebrenice,zepe,visegrada,foce,rogatice,rudog,gorazda,cajnica.svi oni,osim gorazdaka su prodali svoja sela za saku maraka,te su dosli nama sarajlijama da vaze o ratu.a mi sarajlije znamo da ti misevi nista lijepo u nas grad nisu donijeli.obrazujemo im djecu,sto je dodatni trosak. zaista je postalo nepodnosnljivo."svedjni" vratite se,gori ste nam od granata !!!
je li to stvarno :lol: :lol:
je li ti to onako sa asfalta velis-kazes . :mrgreen:
Taj vise tebe je Mason sa krystalnom kuglom, njeg ne smijes ni prijeko gledati jer u protivnom sile tame se rojee.. :wink:
saibaba

#206 Re: bregović na ftv

Post by saibaba »

Vodenjak wrote:Da se mi DVADESET GODINA od pocetka ovog naseg kraja naprdjujemo gdje su tada bili oni uz cije smo pjesmice, eto, cupkali (i jos uvijek to radimo!) puno vise govori o nama, nasoj intelektualnoj, duhovnoj i svakakvoj drugoj mocvari nego o njima samima! :oops:
:thumbup: Zalosno ...
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#207 Re: bregović na ftv

Post by Pera Trta »

kakavdanakneiskustvu wrote:

znači vratiti treba one koji su podržavali miloševića i karadžića,aferim
Čovjek je bio ironičan...
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#208 Re: bregović na ftv

Post by PipiDugaDevetka »

@Lacibg Re: Goran Bregović se vraća u Sarajevo sa porodicom!

Hahah, ovde su ga penalili za neku kuću na Voždovcu ... Nešto je divlje gradio. I pič.kica ide u Sarajevo, pa nek ide, da bog da ga sunetili onako matorog.
Jedan od komentara na pro-velikosprsko-četničkoj ''Krstarici''.

http://forum.krstarica.com/showthread.p ... com!/page4
Samo zbog ovih šovena povratak Bregovića u zavičaj je PRAVA STVAR!

Evo i komentara na vijest o Bregovićevom povratku na ''Blicu''
http://srb.time.mk/read/b7e1c68ff9/efa2 ... index.html

Još da hoće i Čola da se vrati u ''teheran'', presvisli bi od muke velikosrpske četnici.
Last edited by PipiDugaDevetka on 08/01/2011 18:40, edited 3 times in total.
Alfons Kauders

#209 Re: bregović na ftv

Post by Alfons Kauders »

PipiDugaDevetka wrote:
Lacibg [url]http://forum.krstarica.com/showthread.php/434908-Goran-Bregović-se-vraća-u-Sarajevo-sa-porodicom!/page4[/url] wrote:Re: Goran Bregović se vraća u Sarajevo sa porodicom!

Hahah, ovde su ga penalili za neku kuću na Voždovcu ... Nešto je divlje gradio. I pič.kica ide u Sarajevo, pa nek ide, da bog da ga sunetili onako matorog.
Jedan od komentara na pro-velikosprsko-četničkoj ''Krstarici''.

Samo zbog ovih šovena povratak Bregovića u zavičaj je PRAVA STVAR!

Evo i komentara na vijest o Bregovićevom povratku na ''Blicu''
http://srb.time.mk/read/b7e1c68ff9/efa2 ... index.html

Još da hoće i Čola da se vrati u ''teheran'', presvisli bi od muke velikosrpske četnici.
kakve muke? sad ce samo imati vise argumenata...

moci ce kukati kako se u sarajevu svira turska muzika...
Hipatija

#210 Re: bregović na ftv

Post by Hipatija »

Kada sam pročitao da se Brega trajno vraća u Sarajevo, srce mi zaigralo od sreće! HVALA mu!
cyprus

#211 Re: bregović na ftv

Post by cyprus »

Prije ključanja teme, samo da stignem izjavit da me boli čuna gdje će Brega živjet :oops:
*mima*

#212 Re: bregović na ftv

Post by *mima* »

zar opet :?
cunga lunga

#213 Re: bregović na ftv

Post by cunga lunga »

*mima* wrote:zar opet :?
Hahaha :-D

Mozda nije upratio sta se jucer desavalo :)
cunga lunga

#214 Re: bregović na ftv

Post by cunga lunga »

Hipatija wrote:Kada sam pročitao da se Brega trajno vraća u Sarajevo, srce mi zaigralo od sreće! HVALA mu!
O Boze :roll:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#215 Re: bregović na ftv

cyprus wrote:Prije ključanja teme, samo da stignem izjavit da me boli čuna gdje će Brega živjet :oops:
Kako bolan @cypruse? Pa pogledaj komentare velikosrpskih foruma i Portala sa ovom viješću.

Popi3ditis na veliko!
PipiDugaDevetka

#216 Re: bregović na ftv

Nećeš valjda dojaviti @čmolji. Stipu da sa političke tačke gledišta objasnimo ovaj događaj hefte.
Brega, bog si ove hefte! tnikeČe safatala nervoza k'o da su nervozni poštari.
PipiDugaDevetka

#217 Re: bregović na ftv

zagazaga wrote:
cyprus wrote:Prije ključanja teme, samo da stignem izjavit da me boli čuna gdje će Brega živjet :oops:
ja to nemam da me zaboli :oops:.....ni srce mi nije zaigralo :lol: :lol: jesam li ziva?
Zagazago, zar ne znaš šta znači BMK u slučaju da to žena izjavi? Pošto je mLogo bRezobrazno, šaljem na pp.
elSaik

#218 Re: bregović na ftv

Post by elSaik »

Podržavam u potpunosti! :thumbup:
braco3

#219 Re: bregović na ftv

Post by braco3 »

A zasto ne bi dosao zivjeti u Sarajevu ,ako ima zelju..?
Je li zabranjeno..tj ,ima li nekakvih zakonskih prepreka... i kakvih?
Last edited by braco3 on 08/01/2011 18:53, edited 1 time in total.
cyprus

#220 Re: bregović na ftv

Post by cyprus »

PipiDugaDevetka wrote:
Kako bolan @cypruse? Pa pogledaj komentare velikosrpskih foruma i Portala sa ovom viješću.

Popi3ditis na veliko!
Džaba, boli pa boli... :D
*mima*

#221 Re: bregović na ftv

Post by *mima* »

PipiDugaDevetka wrote:
Nećeš valjda dojaviti @čmolji. Stipu da sa političke tačke gledišta objasnimo ovaj događaj hefte.
Brega, bog si ove hefte! tnikeČe safatala nervoza k'o da su nervozni poštari.

Ne pricam sa čmoljom...............................burečeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
cyprus

#222 Re: bregović na ftv

Post by cyprus »

braco3 wrote:A zasto ne bi dosao zivjeti u Sarajevu ,ako ima zelju..?
U Sarajevu je zabranjeno živjet ljudima koji nisu moralne vertikale :D
braco3

#223 Re: bregović na ftv

Post by braco3 »

cyprus wrote:
Primjetim.. :D ..A mozda je ipak, nekom doslo iz dupeta u glavu, posto je grad postao malo previse ''vertikalan''....? :lol:
nikola 1

#224 Re: bregović na ftv

Post by nikola 1 »

ntervju Dana: Goran Bregovic

Nisam htio svirati za Alijino Sarajevo

DANI: Pa, mogao si uraditi, recimo, ono što si uradio za Beograd vec drugog dana nakon pocetka njegovog bombardovanja - napravio si veliki koncert u Solunu.

BREGOVIC: (šutnja) Ali, nije to bio koncert za Beograd u Solunu.

DANI: Nego za koga?!

BREGOVIC: To je bilo, deklarativno, za sve žrtve rata na Balkanu.

DANI: Pa, što to ne napravi tokom tri i po godine rata u Sarajevu?

BREGOVIC: Kakvu sam priliku imao?

DANI: Istu kakvu i svi ostali muzicari. Svi su bosanski muzicari pravili koncerte, nešto govorili, osim tebe.

BREGOVIC: To znaci da ja u tom trenutku stajem na stranu Alije Izetbegovica, što mi ne pada na pamet.

DANI: Ama, bolan, pusti Aliju! Zamalo ne rekoh "jebo njega".

BREGOVIC: Evo, ja baš to kažem - jebo Aliju!

DANI: Ama, bolan, nije bitan Alija! Bitna je tvoja škola, ulica, biblioteka, raja...

BREGOVIC: ...Ali, nisu to raja iz škole! To nije tacno! To nisu raja iz škole! Nisu moja raja!

DANI: Govoriš isto kao kad bih ti ja sad rekao da si u Solunu pravio koncert za Miloševica. Naravno, nisi za njega, ali si napravio koncert...

BREGOVIC: ...Nisam! Nije tacno! Ni za Miloševica, ni za Izetbegovica! To je bio koncert za sve koji stradaju u tom ratu i koji trpe u tom trenutku. Ja i Dalara smo takav koncert svirali.

DANI: E, da znaš kako bi nama bilo puno srce da si takav koncert napravio za Sarajevo...

BREGOVIC: ...A kako bi tek Aliji bilo puno srce!

DANI: Ma, joj... Pusti Aliju, bolan...

BREGOVIC: Jebo Aliju, naravno. Sam si rekao.

DANI: Ma, dobro, ocito...
PipiDugaDevetka

#225 Re: bregović na ftv

cyprus wrote:
Šta je to vertikalno, mislim, u odnosu na horizontalno?
:D
@cypruse, proguglaj malo po velikosrpskim portalima sa ovom viješću. Promijenićeš mišljenje.
Nije Bregović nikada ni bio moralna vertikala, ali na jednom engleskom navijačkom portalu/forumu čim sam spomenuo Bosniu and Herzegoviniu, odmah izjavljuju da znaju za Džeku i Bregovića.
Locked