Bregasti ?!?! Hdje nabaviti
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
niggy
#1 Bregasti ?!?! Hdje nabaviti
Da li neko zna, gdje tj u kojim autodijelovima tj kojem otpadu se moze nabaviti dva BREGASTA lezaja ili osovine ( ne znam vala ni sta je to), za golf 4 motor, 1.4 16V 200god?
Ako imate preporuku nekih autodijelova molio bih za ime ( i eventualno broj telefona).
Ako imate preporuku nekih autodijelova molio bih za ime ( i eventualno broj telefona).
- mayab
#2 Re: Bregasti ?!?! Hdje nabaviti
Drug, ako nemas pojma sta ti zapravo treba, bolje to sve prepusti kakvom majstoru, nisu to brisači ili tako šta, nego bitan unutrašnji dio motora, nema tu onako odoka! 
-
niggy
#3 Re: Bregasti ?!?! Hdje nabaviti
Ma prepustio sam ja to majstoru, nije problem, nego ni on ih ne moze bas tako lako naci.
A znam ja sta mi treba, bregasti lezajevi , za vec navedeni tip auta.
A znam ja sta mi treba, bregasti lezajevi , za vec navedeni tip auta.
-
gumifufna
#4 Re: Bregasti ?!?! Hdje nabaviti
Tesko ces to naci,jedino citavu glavu motora negdje na otpadu ili ovlasteni servis poruci i cekaj dok nabave.
I neznam tacno sta pod tim podrazumijevas bregasti lezajevi.Ako mislis na lezaje od bregaste ne vidim logiku samo njih mijenjati.Lezaj bregaste je iz dva dijela jedan mozes zamjeniti a drugi je u glavi motora tako da nema nekog efekta samo pola lezaja zamijeniti a drugi da ostane stari.
I neznam tacno sta pod tim podrazumijevas bregasti lezajevi.Ako mislis na lezaje od bregaste ne vidim logiku samo njih mijenjati.Lezaj bregaste je iz dva dijela jedan mozes zamjeniti a drugi je u glavi motora tako da nema nekog efekta samo pola lezaja zamijeniti a drugi da ostane stari.
- srce_ruke_lopata
#5 Re: Bregasti ?!?! Hdje nabaviti
Treba ti lezaj za bregastu osovinu?Oni se mijenjaju u kompletu,iz 2 dijela su.Ako mozes zamijeni sa novima,jer su ti sa otpada vec pohabani prema bregastoj osovini na kojoj su radili vec. Cak i kada se skidaju radi remonta ili ne znam cega moraju se vratiti na isto mjesto cak i ako su sa iste bregaste.

Last edited by srce_ruke_lopata on 20/02/2009 01:29, edited 1 time in total.
- 101power
#6 Re: Bregasti ?!?! Hdje nabaviti
rekao sam ja samo u asa auto ,al je neki eraser obrisao.....samo novi dijelovi tu pomazu ,nista polovno smece....treba provjeriti i pohabanost radilice ,a otisli su lezajevi sigurno zato sto nije bilo podmazivanja,treba naci i uzrok toga,.....
-
niggy
#7 Re: Bregasti ?!?! Hdje nabaviti
neko napisa dvije bregaste osovine. Upravo TO.
A radilica je vec provjerena i "odradjena" tako da je sada Ok, tako barem mehanicar kaze.
A u ASU sam zvao, ma joj kod njih je brate skupo do bola....auto kostalo 10 000 a sad trebam za ta dva dijela dat hiljadu?!?!?
A radilica je vec provjerena i "odradjena" tako da je sada Ok, tako barem mehanicar kaze.
A u ASU sam zvao, ma joj kod njih je brate skupo do bola....auto kostalo 10 000 a sad trebam za ta dva dijela dat hiljadu?!?!?
- 101power
#8 Re: Bregasti ?!?! Hdje nabaviti
a ako stavis polovne ,mijenjaces ih opet za 2000 kilometara,pa ako se tebi ispalti davat duple pare i za majstora i materijal ti radi,kad stavis novo ,to mora da traje ako je sve ostalo ispravno....
-
niggy
#9 Re: Bregasti ?!?! Hdje nabaviti
same dvije bregaste nove kostaju 1200 KM. opet kazem , za auto koje namjeravam prodavati ove godine, i koje sam plati 10 000KM, necu toliko da dajem.
Opet pitam: ukoliko neko zna neki otpad, ili nekog ko bi mogao imati polovne, bio bih jako zahvalan na informaciji.
Opet pitam: ukoliko neko zna neki otpad, ili nekog ko bi mogao imati polovne, bio bih jako zahvalan na informaciji.
- 101power
#10 Re: Bregasti ?!?! Hdje nabaviti
aha znaci utrapices ga nekome ,onda vrati te svoje da efekat bude sto bolji ,nemoj se uvaljivat ni feninga,nek majstor zamota aluminijske folije oko lezaja i odma ga prodaji
- srce_ruke_lopata
#11 Re: Bregasti ?!?! Hdje nabaviti
Al' ce neko "usreciti" tvojim automobilom...