Najdraze su mi sarajlije koje su otisle i sad nesto kakinjaju o dosljacima... nisu ni meni posebno dragi, ali rat je ucinio svoje, a fluktuacije ljudi se uvijek dogadaju, posebno poslije ratova. a Nele&Co. : neka gospon ostane tamo gdje jeste. mozda je pobjegao od zohara, ali ga svinje nisu bas prihvatile tamo gdje je sad.... ma sve ove popularne ex-sarajlije seru nesto na sarjevo a dali bi bubreg da mogu doci malo u svoje rajvosa, da malo vide raju, pojedu cevape, popiju vode na bistriku. pa pogledajte neleta, emira, pa evo i bregu - da li oni vama izgledaju kao neki izuzetno napaceni ljudi? neko ko ima opasnih problema u zivotu? naravno da imaju! ....ma jebo njih. odoh da trazim paemtniju diskusiju...fix tha thing wrote:sudnjidan wrote:Skoro da sam zaplakao od srece koliko me odusevio ovaj komentar.Sarajlija i to pravi
Nije tebi dobro djine! Malo si povuk'o vlage s nogu,a?
Ako ne znas sta rezdelije ili jorgovan sarajliji znaci, sarajlija nisi niti ces ikada postati dok to ne naucis. To kao prvo, kao drugo i ti, koji imas lijep rijecnik a i ta "gospodja" koja je sarajka i kojoj se ker sere u haustoru bi me ucinili veoma sretnim ako se odselite i prestanete DIJELITI ovaj grad sa nama koji smo ga napravili. Pa razmislite malo prije nego nesto napisete. Nemoj jarane, da se pravis veci katolik od Pape. Nema veze ako si rodjen u manje urbanoj sredini ili bilo gdje na svijetu ali ima veze ako si papak bio i papak ost'o. Lutko moja, pa kad se dodje u neciju kucu, kao svi Vi sto ste dosli u nase Sarajevo, onda se domacin postuje i prihvati se nacin na koji on zivi i radi, jel tako? E kod nas je drugacije. Vi hocete da nas naucite kako da zivimo i kako da se ponasamo na nasem ognjistu. E tu je djine problem. Ili se adaptiraj i prihvati ovaj grad i ovu raju ili se hvataj noge. Zbog tih problema sam i ja otisao a i mnogi drugi koji nisu mogli nista uciniti da poprave situaciju a do ludila ih dovodila pamet doseljenika koji sve znaju bolje nego mi koji smo tu zivili. Zato hvala Bregi, Coli, Kusti, Pimpeku, Mirzi, Rasi, Varaji, Papetu, i mnogim drugim koje nisam nabrojao, koji su dosli u ovaj grad i OVAJ GRAD IH JE NAPRAVIO ZVIJEZDAMA KOJE SVIJET POZNAJE I PRIZNAJE ali ne i Vi, gospodo doseljenici. Vi znate bolje. Hvala narocito Neletu na recenici: ZBOGOM ZOHARI!
Aj' zivili Vi meni sto godina i nek bog (bilo ciji) cuva moj grad od novih sarajlija!
Ziveo Nele Karajlic, ziveo Kusta, ziveo Varaja, napolje doseljenici!!
Sarajlija i to pravi, vratices se ti u nas grad, vidis li bre koliko ljudi te na ovom forumu podrzava? Ne moram da ih imenujem da ne bi imali problema sa muslimanskim ekstremistima. Pa, i mimo foruma te podrzavaju, pre neku noc bilo je 65 hiljada ljudi samo na Kosevu, i to ljudi koji su zeleli da se vrata ona dobra stara vremena. Ljudima je dosta tih doseljenickih prica o nekakvim zlocinima u Srebrenici, Bratuncu, Kozarcu... Kao sto Brega kaze "sta vam je ljudi, proslo je 10 godina od gradjanskog rata, zaboravite taj rat vec jednom". Trebali smo mi "prave" Sarajlije da se otcepimo od ostatka BiH da ne slusamo jadikovke izbeglica iz istocne Bosne i da im vrata naseg grada budu zauvek zatvorena.
CAPAJEBO ispod Trebevica, bices opet Karadjordjevica.
pa brate je li tebi dobro!
nekakvim zlocinima!
pa covece to su genocidi! slusaj ja sam neko tko nije musliman,ali ne mogu da vjerujem kako vise ne shvatite svi vi da onosto je u srebrenici uradjeno spada u nesto najgore sto je jedan cojvek mogao zamisliti! zao mi je bosnjackog naroda sto je ovo prezivio! podrzavam povratak bijelog na scenu i kao rodjeni sarajlija isao sam na taj koncert! brega je djubre ali on nije sam bijelo dugme!
bijelo dugme je i bebek i alen i tifa i mi sarajlije ! ono je sarajevsko i tacka!
sto se mene tice mogu tolerisat bregu,ali neleta nikad i ostalu gamad!
bregu mogu tolerisat zato jer je sastavni dio nase kulture bio prije rata , i ono sto je dugme uradilo predsstavlja vrhunac sarajevskog duha!
ali sarajevo nije isto...
nedavno sam citaona t portali sta zagrebcanima i hrvatima najvise nedostaje iz bivse juge!
NA PRVOM MJESTU JE SARAJEVO!
ALI ONO SARAJEVO!
Brega, hvala ti...
Moderator: _BataZiv_0809
-
Dezze
-
DeanGospo
NA PRVOM MJESTU JE SARAJEVO!
ALI ONO SARAJEVO!
Na pocetku rata su jedni fini momci
"sto nisi osto da ga cuvas
svoj grad i svoje vikendice"
A zavrsavalo je sa...
" ...u paklu gorices...."
A dio raje je pricao...ono Brega i Nele ce se u Sa moci vratiti samo ako goli prodju od carsije do ilidze...sta li se desilo s tom rajom
Dakle, vijest koju ste mozda propustili "ONO SARAJEVO" je napadnuto 92. I neki u Hagu vec leze zbog toga. Medjutim, vi s odbranom "ONOG SARAJEVA" kasnite nekih trinest godina. Mozda za trinest godina skontate i o cemu se ovdje prica. A mozda i sada kontate....ali ste s druge strane.
Ili to tada "nije bio vas rat"?
Danas je nova borba... i umjesto da zivite u nostalgicnim sjecanjima, bolje bi vam bilo da se potrudite i omogucite nekim drugim "papcima" da naprave nesto. Dosta je ba te paranoje zbog papaka i "papaka".
Jarane fix tha thing, samo da ti kazem da ovdje ne odgovaram tebi licno...tvoj komentar citiram jer on sublimira tu nostalgicarsku liniju i taj kont...dakle nista sto se mora odnositi na tebe.
Miješanje tri različite kulture su napravile Sarajevo gradom kakav je bio, zbog toga je bilo specifično.
Srbi su napustili grad iz istog razloga što je neki Bošnjak napustio Banja Luku ili Bijeljinu....ova šaka Srba što je ostala u gradu je manja od makovog zrna, ljudi i dan danas doživljavaju razna šikaniranja.
Ne mijenjaj teze. Bosnjake se iz Banjaluke istjerali. Ubijanja, rusenja dzamija, logori i slicno. Najveci dio Srba iz Sarajeva je otisao samostalno na svoju stranu. Organizovanog protjerivanja nikada nije bilo, pa nema potrebe da nam lazes u oci.
U Sarajevu 96 Srbi nisu imali problema. Nisu ih docekivale organizovane grupe da ih marisu. U Banjaluci, Doboju, Foci ... valjda znas sta je bilo.
A ono sto "naivci" ovdje preskacu...ostalo je Srba u Sarajevu. Koji su se i tada borili za taj grad. Nemoj da ih potcjenjujes.
I licno mislim da tu i lezi problem s Tifom i Bregom. Tifa je Srbin. Ali ga niko niti napada niti sikanira zbog toga. Naprotiv, cijene ga njemu slicni (citaj: oni s kojima je bio na istoj strani). Bregi se ovdje klanjaju njemu slicni supci.
A za sve "prave Sarajlije" ... bujrum pa mi se javite na temi od dosljacima i Sarajevu gdje smo vec razglabali..nema smisla kvariti ovu temu.
I ovo uopste nije tema o Sarajevu i njegovoj kulturi, nego jednom od onih ciji su roditelji doselili u Sarajevo (i sreca da je tako i da ih je Sarajevo prihvatilo), a koji se prema tom gradu ponio kao zadnji paksu.
Srecom, u Sarajevu je dovoljno onih koji shvataju ovu situaciju.
A bekanima...dok im Brega ne napravi brata, oni nece shvatiti sta se desava.
Ustvari, najbolje bi bilo da mu to sami ponudite
Tad ce Tajna veza imati jos dublje znacenje
Fakat nisam znao da u ovom gradu ima tolikih glupana i bilmeza.
-
hadzila
Ja ovdje citiram sudnjidan (citat), a odnosi se na sve koji slicno misle....DeanGospo wrote:NA PRVOM MJESTU JE SARAJEVO!
ALI ONO SARAJEVO!Djes Nele, djes Brega. Sha ima jarane ba
. Izvini nisam te prepozno.
Na pocetku rata su jedni fini momciotpjevali:
A zavrsavalo je sa...
A dio raje je pricao...ono Brega i Nele ce se u Sa moci vratiti samo ako goli prodju od carsije do ilidze...sta li se desilo s tom rajom
Dakle, vijest koju ste mozda propustili "ONO SARAJEVO" je napadnuto 92. I neki u Hagu vec leze zbog toga. Medjutim, vi s odbranom "ONOG SARAJEVA" kasnite nekih trinest godina. Mozda za trinest godina skontate i o cemu se ovdje prica. A mozda i sada kontate....ali ste s druge strane.
Danas je nova borba... i umjesto da zivite u nostalgicnim sjecanjima, bolje bi vam bilo da se potrudite i omogucite nekim drugim "papcima" da naprave nesto. Dosta je ba te paranoje zbog papaka i "papaka".
Jarane fix tha thing, samo da ti kazem da ovdje ne odgovaram tebi licno...tvoj komentar citiram jer on sublimira tu nostalgicarsku liniju i taj kont...dakle nista sto se mora odnositi na tebe.
Miješanje tri različite kulture su napravile Sarajevo gradom kakav je bio, zbog toga je bilo specifično.
Srbi su napustili grad iz istog razloga što je neki Bošnjak napustio Banja Luku ili Bijeljinu....ova šaka Srba što je ostala u gradu je manja od makovog zrna, ljudi i dan danas doživljavaju razna šikaniranja.
Ne mijenjaj teze. Bosnjake se iz Banjaluke istjerali. Ubijanja, rusenja dzamija, logori i slicno. Najveci dio Srba iz Sarajeva je otisao samostalno na svoju stranu. Organizovanog protjerivanja nikada nije bilo, pa nema potrebe da nam lazes u oci.
U Sarajevu 96 Srbi nisu imali problema. Nisu ih docekivale organizovane grupe da ih marisu. U Banjaluci, Doboju, Foci ... valjda znas sta je bilo.
A ono sto "naivci" ovdje preskacu...ostalo je Srba u Sarajevu. Koji su se i tada borili za taj grad. Nemoj da ih potcjenjujes.
I licno mislim da tu i lezi problem s Tifom i Bregom. Tifa je Srbin. Ali ga niko niti napada niti sikanira zbog toga. Naprotiv, cijene ga njemu slicni (citaj: oni s kojima je bio na istoj strani). Bregi se ovdje klanjaju njemu slicni supci.
A za sve "prave Sarajlije" ... bujrum pa mi se javite na temi od dosljacima i Sarajevu gdje smo vec razglabali..nema smisla kvariti ovu temu.
I ovo uopste nije tema o Sarajevu i njegovoj kulturi, nego jednom od onih ciji su roditelji doselili u Sarajevo (i sreca da je tako i da ih je Sarajevo prihvatilo), a koji se prema tom gradu ponio kao zadnji paksu.
Ustvari, najbolje bi bilo da mu to sami ponudite![]()
Ti so toliko pun kontradiktornosti da to vjerovatno nikad neces skontati. Pa to je pravi haos i kosmar u tvojoj glavi. O cemu govoris? O novim Sarajlijama i kako si protiv njih? A glasas za Colu, Bregu,....itd? Jesu oni to ko "stare" Sarajlije? U cemu je stos? Dakle ti izdvajas neke "nove" Sarajlije i oni su ok. Ostali nisu ok. Pa kol'ko ti ljudi u Saraj'vu znas da su "stare" Sarajlije? A kol'ko ih znas da su "nove"? Posto tako jasno definises "nove" Sarajlije (definicija ti je jasna ko Miljacka poslije kise), onda kontam da si u stanju da isto ucinis za "stare"? Kad si ti u Saraj'vo dos'o? Kad su ti caca i mater i njihovih caca i matera matere sljegle u Rajvosa? Koliko godina unazad ti "datiras"? Da nisi tu mozda od 1200 godine prije nove ere sljego pa sad tu trljas gluposti? Ili su ti preci tu mozda dosli kad se stvar'o sv'jet? Ili si mozda neki fosil, mislim mozda spadas u grupu fosila koji su tu oduvijek bili. Prestani da se bacas i postuj sve ljude koji zive u tom gradu i smatraju se Sarajlijama. Sarajlije su svi ljudi koji tu zive i shvataju to. Nema razlike "novog" i "starog" Sarajlije, jer uvijek ima "novijeg" i starijeg" Sarajlije, tako da sa svojom kontradiktornom i nesuvislom pricom sebe dovodis u glupu situaciju. Ja cu naci puno, puno "starije" Sarajlije od tebe i svih ti predaka, koji su tu dosli mnogo prije tebe i tvojih "starih" Sarajlija i tada ces da postanes moj licni papak, a bogami i generalni papak. Zato, suti i ne budi papak veci neg' sto jesi.
-
hadzila
Ja ovdje citiram sudnjidan (citat), a odnosi se na sve koji slicno misle....DeanGospo wrote:NA PRVOM MJESTU JE SARAJEVO!
ALI ONO SARAJEVO!Djes Nele, djes Brega. Sha ima jarane ba
. Izvini nisam te prepozno.
Na pocetku rata su jedni fini momciotpjevali:
A zavrsavalo je sa...
Ustvari, najbolje bi bilo da mu to sami ponudite![]()
Ti so toliko pun kontradiktornosti da to vjerovatno nikad neces skontati. Pa to je pravi haos i kosmar u tvojoj glavi. O cemu govoris? O novim Sarajlijama i kako si protiv njih? A glasas za Colu, Bregu,....itd? Jesu oni to ko "stare" Sarajlije? U cemu je stos? Dakle ti izdvajas neke "nove" Sarajlije i oni su ok. Ostali nisu ok. Pa kol'ko ti ljudi u Saraj'vu znas da su "stare" Sarajlije? A kol'ko ih znas da su "nove"? Posto tako jasno definises "nove" Sarajlije (definicija ti je jasna ko Miljacka poslije kise), onda kontam da si u stanju da isto ucinis za "stare"? Kad si ti u Saraj'vo dos'o? Kad su ti caca i mater i njihovih caca i matera matere sljegle u Rajvosa? Koliko godina unazad ti "datiras"? Da nisi tu mozda od 1200 godine prije nove ere sljego pa sad tu trljas gluposti? Ili su ti preci tu mozda dosli kad se stvar'o sv'jet? Ili si mozda neki fosil, mislim mozda spadas u grupu fosila koji su tu oduvijek bili. Prestani da se bacas i postuj sve ljude koji zive u tom gradu i smatraju se Sarajlijama. Sarajlije su svi ljudi koji tu zive i shvataju to. Nema razlike "novog" i "starog" Sarajlije, jer uvijek ima "novijeg" i starijeg" Sarajlije, tako da sa svojom kontradiktornom i nesuvislom pricom sebe dovodis u glupu situaciju. Ja cu naci puno, puno "starije" Sarajlije od tebe i svih ti predaka, koji su tu dosli mnogo prije tebe i tvojih "starih" Sarajlija i tada ces da postanes moj licni papak, a bogami i generalni papak. Zato, suti i ne budi papak veci neg' sto jesi.
-
BosOzy
Treba odvojit stvari u ovom forumu i citajuci komentare vidi se tacno ko je koja generacija i odakle pise. Ako ce Bosnu spasiti Bregin koncert ja sam za ma kakav on bio ali ako je taj koncert arogantan ko sto je bio i Brega dolazi toboze da prosvijeti Sarajevo onda jarane razguli. Ja bi organizovao koncert u Han Pijesku ne bi li nasli mladica i karadzica u jednu ruku a u drugu da i oni se sjete lijepih vremena kad smo bili zajedno. Na kraju na koncertu je bilo vise svih ostalih (Split, Dubrovnik Slovenija itd) nego li Bosanaca. Jedino dobro je sto sam cuo da je Sarajevo profitiralo turisticki i Brega je napokon platio porez.
Sve u svemu OK sad ocekujem da ce Brega posjetiti Potocare i staviti buket cvijeca za poginule sugradjane (preko 8000), isto tako prosetace carsijom svojom da vidi svoju raju i popice kafu sa njima.
Jedino mu fali vodic jer nece prepoznati svoj grad od silnih njegovih plakata sa dodanom svinjskom njuskom i plakatima sa slikama mladica i karadzica. Mozda bude ukljucen u akciju CNN-a da ih trazi posto je medijska licnost a mozda ih i nagovori da se predaju sa pjesmom "Sve ce to mila moja ".
Sve u svemu OK sad ocekujem da ce Brega posjetiti Potocare i staviti buket cvijeca za poginule sugradjane (preko 8000), isto tako prosetace carsijom svojom da vidi svoju raju i popice kafu sa njima.
Jedino mu fali vodic jer nece prepoznati svoj grad od silnih njegovih plakata sa dodanom svinjskom njuskom i plakatima sa slikama mladica i karadzica. Mozda bude ukljucen u akciju CNN-a da ih trazi posto je medijska licnost a mozda ih i nagovori da se predaju sa pjesmom "Sve ce to mila moja ".
-
FortunaBela
#206 Re: Brega, hvala ti...
Potpisujem....mačak u čizmama wrote:...za sve trenutke koje si nam poklonio
za sve sto si dao gradu, balkanu, svijetu...
dirljivo je bilo dovesti klince sinoc na stadion i gledati ih kako pjevaju
"sve će to, o mila moja..."i sve druge pjesme...
a stihovi "po meni se nista nece zvati..."
eto, ja bih željela da se bar nesto u ovom gradu zove tvojim imenom...
-
whoami
Sto se mene tice, Dugme se nije trebalo pojavljivati ponovo, jer su ovim koncertima bez potrebe, pokvarili sliku o sebi.
Ko je gledao snimku koncerta na FTV, sve mu se samo kazalo.
To je jedna obicna prevara. Jedna seljacka, bezlicna, rastimana zabava.
Svaka cast svima koji su ostali budni do kraja.
-
Dezze
whoami wrote:Sto se mene tice, Dugme se nije trebalo pojavljivati ponovo, jer su ovim koncertima bez potrebe, pokvarili sliku o sebi.
Podapisujem.
Stvarno su pokvarili svoju sliku.... A hvala na cestitkama, bilo je jako tesko ostati budan do kraja