sudnjidan wrote:Eh, nekada smo lepo i slozno ziveli u nasem Sarajevu. Rodjene Sarajlije sjajno su prihvatale doseljenike iz svih krajeva Srbije, oficiri JNA iz Surdulice, Nisa, Kursumlije, Gornjeg a bogami i Donjeg Milanovca, Zajecara... Svi oni su u nasem Sarajevu prihvatani kao najrodjeniji, ziveli su uglavnom u lepim oficirskim zgradama u naselju Grbavica, a odlazeci ujutro na lepo placeni posao kupovali su Politiku i Vecernje novosti, umesto da citaju nacionalisticko Oslobodjenje. Umesto po muslimanskim ekstremistima i zulumcarima, ulice su se zvale po "neutralnim" junacima nase istorije kao sto su Vojvoda Ratomir Putnik ili Milos Obilic. Na Kosevu ili Grbavici pola stadiona bilo je u crno-beloj ili crveno-beloj boji, ziveo je onaj lepi sarajevski duh. Neda Ukraden mogla je kao Srpkinja "uzdignute glave" proci nasim Sarajevom.
Onda nas zavadise, dodjose u nas grad neki ljudi iz istocne Bosne i unistise sarajevski duh. Naterase "prave Sarajlije" da odu na brda i izazvani zapucaju na "svoj" grad. Umesto da se ti muslimanski ekstremisti predaju nadmocnijoj srpskoj vojsci i sprece nepotrebne zrtve civilnog stanovnistva, oni su stalno provocirali, krsili primirja, ukratko pruzali otpor.
Ne samo da su proterivanjem srpskog stanovnistva promenili demografsku strukturu najveceg srpskog grada posle Beograda nego su se usudili menjati imena ulica, uklanjajuci naseg Milosa Obilica sa prostora opstine Stari Grad gde mu je bilo prirodno mesto. Do besvesti je neobrazovani muslimanski narod morao slusati izvestaje o nekakvim zlocinima srpske vojske, navodnom genocidu u Srebrenici, podsecati se isceniranih granata na Markalama i Ulici Vase Miskina, umesto da zaboravi proslost (sto je bilo, bilo je) i okrene se buducnosti.
Ali, citajuci komentare "pravih" Sarajlija koji su sa radoscu docekali povratak Gorana Bregovica u nas grad, vidim da se polako vraca onaj lepi sarajevski duh. Taj duh "papci" nikada nece shvatiti. I taj "duh" vratice i Neleta Karajlica, Nedu Ukraden, mozda i Emira Kusturicu, Nenada Kecmanovica, Momu Mandica. To su "prave" Sarajlije cija su mesta zauzeli muslimanski ekstremisti iz istocne Bosne, Sandzaka, Kozarca, Prijedora...
Zato je kocert Belog dugmeta bio mali korak za Bregovica (pisljivih 5-6 miliona), a veliki za Sarajevo. Dokazali smo "papcima" i celom svetu da se vraca sarajevski duh.
CAPAJEBO ispod Trebevica, bices opet Karadjordjevica.
Ja sam taman mislio da nakon onog mog posta nemam više šta da kažem na ovu temu,ali na ovo se mora;
Suvišno je da komentarišem ovog neočetnika koji se zove Sudnji dan,znaš frajeru,namjerno ovdje prosipaš svoje bljuvotine samo da izvrijeđaš pripadnike jednog naroda kojeg itekako mrzišs,ma koliko se ti prikrivao iza fasade nekog Sarajlije i "građanina".
Ti i takvi kao ti dođite na bregin koncert,kao i na svaki drugi,jebi ga imaš i ti pravo na svoje mišljenej,kao što imam i ja pravo da te mrzim zbog takvog stava(ali je to već obostrano,tako da smo u startu kvit).
Znaš,ovako Sarajevo je onakvo kakvo je,da je Bogdom bolje,ali i ovakvo je 100000 puta meni draže nego tvoje neočetničko.
Svejedno,možeš samo da se grizeš od muke što ti Dražin spomenik nije na mjestu Vječne.
Stoga živi svoj četnički san pa makar na breginom koncertu,pseto četničko!
Na kraju i tvoja te ekavica odaje "ja nisam odavleeeeee!!!!"