Brega, hvala ti...

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
mačak u čizmama

#1 Brega, hvala ti...

Post by mačak u čizmama »

...za sve trenutke koje si nam poklonio
za sve sto si dao gradu, balkanu, svijetu...

dirljivo je bilo dovesti klince sinoc na stadion i gledati ih kako pjevaju
"sve će to, o mila moja..."i sve druge pjesme...

a stihovi "po meni se nista nece zvati..."
eto, ja bih željela da se bar nesto u ovom gradu zove tvojim imenom...

:)
TheGame

Post by TheGame »

potpisujem... :)
vito100

Post by vito100 »

Bravo majstore ...

:)
rumenko

Post by rumenko »

macak u cizmama... vecu glupost od ove tvoje nisam cuo od kada postoji forum....toliko zavlacenje u paksu moralo bi cak i za bregu biti bolno...mada je njegov razradjen....podmazi malo.....lakse ce vam biti obadvoma....

a posto bi volila da se nesto u ovome gradu zove njegovim imenom...nagovori nekoga iz familije da promjeni ime u goran bregovic...tada bi svi tvoji snovi bili ispunjeni...tvoj zivot bi bio savrsen...
operisan

Post by operisan »

[Ko ne zna nece nikad ni znati .Bio jednom jedan grad i svega u njemu a jedan je bio Brega pasha.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

za one koji su bili na koncertu

čisto me zanima

da li su pjevane pjesme koje u sebi sadrže Jugoslavija... armija itd

pljuni i zapjevaj... i tome slično ti lijepa kao armija ispod zastava ...
hadis

Post by hadis »

Svaka ti cast majstore!Ostalim forumasima bih samo jos rekao da ovako nesto moze napisati samo pravi i istinski Sarajlija!Svaka ti cast za ovo, jer zasluzio je ovo Brega zbog svog Muzickog Doprinosa tom gradu!
To sto se nije izjasnio oko politike je njegova stvar, al me niko ne moze uvjeriti da Brega nije u srcu Sarajlija!
Brega je to pokazao sinoc jer Brega je VELIKI i sigurno treba nesto u tom gradu da nosi njegovo ime, jer ruku na srce to je najveci Sarajevski Umjetnik SVIH VREMENA!!!
Puno onog sto je Brega rekao Pecaninu je bilo izazvano od samog Reportera!!!Ruku na srce, svi mi dobro poznajemo i tog Pecanina i svi smo culi da je on bio taj koji je Prvi opsovao Aliju!
U cijelom razgovoru ja nisam cuo da je Brega rekao da mrzi svoje
Sarajevo, a jos manje da mrzi svoje Sarajlije!!!
Isto tako sam cuo da je Brega na pocetku rata bio u Parizu a ne u BG!!!
Al svejedno, sve to na jednu stranu...ono sto je Brega napisao ce ostati za sva vremena Sarajevsko...ono sto je Brega napisao ce se zauvjek pjevati u nasoj BiH...po tome ce ga se sjecati i Sarajevo i BiH, a intervju koji je dao ce se brzo zaboraviti, a on ce ostati zapisan kao Lider NAJVECE BH GRUPE svih vremena!!!!
Brega HVALA TI za Selmu, Lazes zlato, Esmu, Lipe Cvatu, Ruzicu, Djurdjevdan, Pekar, Sve ce to o mila prekriti ruzmarin snjegovi i sas, Konji moji i sve ostale koje sam zaboravio nabrojati!!!!
BREGA HVALA TI!!!
rumenko

Post by rumenko »

hadise sine kad napunis 13 godina javi se....jos si zelen...sopaj puru s kajmakom i ranije u krevet....
daduli_sa

Post by daduli_sa »

E nebuloznog naslova!
Nemojte zaboraviti da mu pocnete graditi i spomenik odmah pored Pimpeka i Mirze, fakat je zasluzio za sve sto je dobro ovom gradu uradio... i izvadio pare raji iz djepa! Bas mu hvala!
SPOMENIK!
Tariq_rambo

Post by Tariq_rambo »

Samo debili i kreteni mogli su ispolitizirati svu ovu situaciju oko dugmeta.
Sinoć na koncertu sam vidio samo djelić onoga što smo imali, jer nije bilo lako ni njima ni nama. Na licima mnogih ljudi oko mene tekle su suze, šta dalje reći.
Svi su bili zajedno, svi su bili zagrljeni i na terenu i na bini. MOgli smo bar na tri sata osjetiti svu onu ljepotu starih dobrih vremena i pobjeći iz ovog pakla i užasa.
ZATO, BREGA HVALA TI,
Duh sa sjekirom

Post by Duh sa sjekirom »

Hvala ti Brega sto si sada valjda zauvijek otisao iz Moje Bosne i za sobom poveo svoje cmaroide, trubadure i svu sljam koji si stvarao i na cijem si celu bio.

Ti vecni pastiru papanluka i primitivizma.

Hvala ti sto sinoc nisi sviro kalasnjikov svoj najveci hit i sto si ostavio na miru ovu mladost a ove stare kenjce olakso za cvaju.
Hvala ti.
hadis

Post by hadis »

rumenko wrote:hadise sine kad napunis 13 godina javi se....jos si zelen...sopaj puru s kajmakom i ranije u krevet....
Puno Hadis ima godina, nemoj se ti previse brinuti!I bas zato sto ima toliko godina i sto je odrastao uz to BD kazem da BREGI DUGUJETE VELIKO HVALA ZA MUZICKI DOPRINOS SARAJEVU!!!
Prenj

Post by Prenj »

Ja supaka i "patriota" ...

Najvaznije je da mati onog lopova i kuma RS-a, Sacirbegovica, ima svoju ulicu u Sarajevu.
Stavise, poslije prekida radnog odnosa s Ministarstvom inostranih poslova BiH, Sacirbegovic je jedno vreme bio zaduzen za medunarodne kontakte u ICN dok se na celu te kompanije nalazio bivsi jugoslovenski premijer Milan Panic, koji je bio premijer Jugoslavije za vrijeme rata u BiH.

Ali sta je to jos briga Zelene beretke i ostale "moraliste" ...

:x :x :x
3per

Post by 3per »

Hvala ti "Coca Cola"-o!
I svaka cast Bregi sto je donirao pare sa koncerta onima kojima su najpotrebnije. :-?
JBBG

Post by JBBG »

Odlazi cirkus iz našeg malog grada
:-) :-) :-)
Širokim drumom što izlazi na most.
Odlazi cirkus i ja se pitam sada:
ko je domaćin a ko je bio gost?

Eto bas mu hvala sto me podsjeti na to kakva provincija mi znamo da budemo :D
rumenko

Post by rumenko »

Ne duguje SA bregi nista...brega se ne moze podrediti sa SA...brega je pljunuo SA u lice kad je u SA na dan ginulo ljudi koliko on oma u svom usranom orkestru...nije niko trazio da se vrati u SA u ratu ali je mogao reci jednu jedinu rijec za SA za vrijeme dok su nas rokali...tada "to nije bio njegov rat"...jok eto bio je one sarajevske dijece sto su 4 godine jela humanitarnu....da je jedan put nesto pozitivno za SA rekao....jok jarane..."nije njegov rat"...Koji je qrac onda sad dosao...pa da vam uzme to malo jada sto imate po dzepovima..zato je dos'o...bekani...

Dok je budala ..bice i brega....
Gollum

Post by Gollum »

rumenko wrote:tada "to nije bio njegov rat"...jok eto bio je one sarajevske dijece sto su 4 godine jela humanitarnu

To je rekao i Alija Izetbegovic kada je poceo rat u BiH, tocnije kada je napadnuto Ravno.

Dok je budala ..bice i Alija....
Prenj

Post by Prenj »

rumenko wrote:Ne duguje SA bregi nista...brega se ne moze podrediti sa SA...brega je pljunuo SA u lice kad je u SA na dan ginulo ljudi koliko on oma u svom usranom orkestru...nije niko trazio da se vrati u SA u ratu ali je mogao reci jednu jedinu rijec za SA za vrijeme dok su nas rokali...tada "to nije bio njegov rat"...jok eto bio je one sarajevske dijece sto su 4 godine jela humanitarnu....da je jedan put nesto pozitivno za SA rekao....jok jarane..."nije njegov rat"...Koji je qrac onda sad dosao...pa da vam uzme to malo jada sto imate po dzepovima..zato je dos'o...bekani...

Rumenko, Rumenko,
kako ovo licemjerje vise podnijeti???
Pa kao da opisujes gomile SDA politicara koji su pobjegli iz BiH umjesto da brane zemlju. O njima nikad nisi rekao ni rijeci. O Bregi kojeg je rat zadesio u Parizu, trunite vec danima.
Jedan je jedini Haris Pasovic koji je presao '92 pistu i DOSAO U grad.
I kako mu se grad oduzio za to???
Last edited by Prenj on 16/06/2005 16:18, edited 1 time in total.
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

obradova me gollume

ne znam ni pisat :roll:
Last edited by MRAVOJED on 16/06/2005 16:22, edited 1 time in total.
džetro

Post by džetro »

Sad mi reče jaran, da je onaj lik sinoć što vodi centralni zatvor, onaj s maramom, navodno u emisiji nosio majicu s natpisom Jebo Bregu! Mislim, onaj primitivac kojeg nemogu serući gledat' sad još našao tako se isfuravat'. Ko on ima neki jeben stav, a vokri mu valjda što je mor'o radit emisiju u vrijeme koncerta! Joj, zbog onakvih uhljupa koji se furaju da su novinari nam je sve ovako i još gore svakim danom!
Mirsad Džambić

Post by Mirsad Džambić »

Ne pripada zahvala samo Bregi, nego i Bebeku, prije svega, a Boga mi i Alenu. Tifa je podbacio definitivno.
Sve u svemu pokazali su da su majstori svog zanata. Nakon 15 godina ne sviranja, s 15 dana priprema pred koncert pokazali su da su zaista profesionalci.
chombe

Post by chombe »

Duh sa sjekirom wrote:.......svoj najveci hit i sto si ostavio na miru ovu mladost a ove stare kenjce olakso za cvaju.
Hvala ti.

ne vezano za BD,

malo vise respekta za te stare"kenjce" koji su ti u ratu guzove cuvali dok si capcao po sisi materinoj infantilcino bubuljicava.
rumenko

Post by rumenko »

gospodin predsjednik rahmetli Alija Izetbegovic je to govorio jer je bio svjestan sta nam se sprema i da nas napada 1000000 puta jaca banda krvoloka...i zato je nastojao da dobije u vremenu....to se zove politika....a ovo od ovog uhljupa brege zove se izdaja...
Prenj

Post by Prenj »

rumenko wrote:gospodin predsjednik rahmetli Alija Izetbegovic je to govorio jer je bio svjestan sta nam se sprema i da nas napada 1000000 puta jaca banda krvoloka...i zato je nastojao da dobije u vremenu....to se zove politika....a ovo od ovog uhljupa brege zove se izdaja...
:lol: :lol: :lol:
Da, da, ista ona "mudra" politika, kao kad su ga zarobili 2. maja '92, pa Kukanjac pobjeze neogreban zahvaljujuci "mudrosti".
JBBG

Post by JBBG »

Prenj wrote: Jedan je jedini Haris Pasovic koji je presao '92 pistu i DOSAO U grad.
I kako mu se grad oduzio za to???
Cuj kako ?? pa fino... :D eto tako sto je skandiralo Bregovicu koji je u to isto vrijeme na pitanje o ratu u BIH izjavio da Sarajevo vise ne postoji...toliko

Zakljucak

Za ubuduce ne treba postupati kao Pasovic nego treba postupati kao Bregovic :D
Post Reply