Bred Pit dao 100.000 dolara za podršku gej brakovima
- zastoqsviram
#1 Bred Pit dao 100.000 dolara za podršku gej brakovima
Autor: Beta | Foto:people.com | 18.09.2008. - 12:53
Američki glumac Bred Pit dao je 100.000 dolara za podršku homoseksualnim brakovima u američkoj državi Kaliforniji, pred referendum čiji je cilj da takve brakove zabrani, objavio je "Los Anđeles tajms".
Brakovi osoba istog pola legalni su u Kaliforniji od juna, ali su protivnici uspeli da prikupe dovoljno potpisa potrebnih za organizovanje referenduma u želji da takvo stanje preokrenu, prenele su svetske agencije. Njihov cilj je da u Ustav Kalifornije bude upisano da je legalan samo brak između žene i muškarca. Referendum, koji nosi naziv "Predlog 8", biće održan 4. novembra u Kaliforniji.
hocemo li mi skupljati potpise prije zakona il' poslije zakona...
(tema nije pit i rasprava jel' gej il' nije, njegova stvar, tema je "vase razmisljanje o zakonu o homoseksualnim brakovima", kad danas-sutra dodje na tapet)
Američki glumac Bred Pit dao je 100.000 dolara za podršku homoseksualnim brakovima u američkoj državi Kaliforniji, pred referendum čiji je cilj da takve brakove zabrani, objavio je "Los Anđeles tajms".
Brakovi osoba istog pola legalni su u Kaliforniji od juna, ali su protivnici uspeli da prikupe dovoljno potpisa potrebnih za organizovanje referenduma u želji da takvo stanje preokrenu, prenele su svetske agencije. Njihov cilj je da u Ustav Kalifornije bude upisano da je legalan samo brak između žene i muškarca. Referendum, koji nosi naziv "Predlog 8", biće održan 4. novembra u Kaliforniji.
(tema nije pit i rasprava jel' gej il' nije, njegova stvar, tema je "vase razmisljanje o zakonu o homoseksualnim brakovima", kad danas-sutra dodje na tapet)
Last edited by zastoqsviram on 18/09/2008 16:31, edited 2 times in total.
-
sarajevo63
#2 Re: Bred Pit dao 100.000 dolara za podršku gej brakovima
Ne d'o mu Bog da dođe u Sarajevo. O h o m u s e o h o.
- FunkyG
#3 Re: Bred Pit dao 100.000 dolara za podršku gej brakovima
zastoqsviram wrote:Autor: Beta | Foto:people.com | 18.09.2008. - 12:53
Mogu da zamislim kakvih bi sve imena kod nas bilo
Ismeta Raguz
Stojan Zaguz
Dervisa Sipkovic itd......
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#4 Re: Bred Pit dao 100.000 dolara za podršku gej brakovima
Hajmo Pitta na vjesanje 
- zastoqsviram
#5 Re: Bred Pit dao 100.000 dolara za podršku gej brakovima
nije pit ovde problem, njegove pare, volja mu kako ce ih trositi, pit je posluzio samo kao "bombastican naslov", nesto sto bi trebalo da skrene paznju forumasha...ladyblue18 wrote:Hajmo Pitta na vjesanje
pitanje je kako cemo mi reagovati danas-sutra kad na red dodje zakon o homoseksualnim brakovima....
-
mojgrad
#6 Re: Bred Pit dao 100.000 dolara za podršku gej brakovima
Joj sto ne mogu suplje.. Covjek dao pare kome htio.. i sta sad?

- neprilagodjena
#7 Re: Bred Pit dao 100.000 dolara za podršku gej brakovima
Svaka mu cast.
- Loulou
#8 Re: Bred Pit dao 100.000 dolara za podršku gej brakovima
Mirno i staloženo... Kao i do sad. Kako i priličizastoqsviram wrote: pitanje je kako cemo mi reagovati danas-sutra kad na red dodje zakon o homoseksualnim brakovima....
- JThomas
#9 Re: Bred Pit dao 100.000 dolara za podršku gej brakovima
biće sigurno i dušebrižnika koji će pomisliti da je on sam gej, čim ih, eto, pomaže...
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#10 Re: Bred Pit dao 100.000 dolara za podršku gej brakovima
Ma nema potrebe da se brinemo zbog toga, zasad zakon postoji samo u Kanadi, Kaliforniji, Juznoj Africi, Norveskoj, Holandiji, Spanijiji, koliko ja znam, a toliko ima zemalja na svijetu.zastoqsviram wrote:nije pit ovde problem, njegove pare, volja mu kako ce ih trositi, pit je posluzio samo kao "bombastican naslov", nesto sto bi trebalo da skrene paznju forumasha...ladyblue18 wrote:Hajmo Pitta na vjesanje
pitanje je kako cemo mi reagovati danas-sutra kad na red dodje zakon o homoseksualnim brakovima....
A licno ja nemam nista protiv, bujrum, meni ne smetaju, rekla sam milion puta.
Ako kad i dodje do zakona kod nas, nece to bit u ovom stoljecu poprilicno sam sigurna, sto znaci mi to necemo dozivjet
ha ya, i nema potrebe az brigom, mirna Bosna (i Hercegovina)
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#11 Re: Bred Pit dao 100.000 dolara za podršku gej brakovima
ruka mu se pozlatila
ja bih da imam dao milijardu samo da nerviram određene grupacije
- ja.neron
#12 Re: Bred Pit dao 100.000 dolara za podršku gej brakovima
opet o pederim tema
- metal_rules_cura
#13 Re: Bred Pit dao 100.000 dolara za podršku gej brakovima
mojgrad wrote:Joj sto ne mogu suplje.. Covjek dao pare kome htio.. i sta sad?![]()
![]()
- vee-jay
#14 Re: Bred Pit dao 100.000 dolara za podršku gej brakovima
Gdje? U Kaliforniji, Texasu ili New Yorku?zastoqsviram wrote: pitanje je kako cemo mi reagovati danas-sutra kad na red dodje zakon o homoseksualnim brakovima....
-
SanYava
#15 Re: Bred Pit dao 100.000 dolara za podršku gej brakovima
Svašta,ladyblue18 wrote: Ma nema potrebe da se brinemo zbog toga, zasad zakon postoji samo u Kanadi, Kaliforniji, Juznoj Africi, Norveskoj, Holandiji, Spanijiji, koliko ja znam, a toliko ima zemalja na svijetu.
Ako kad i dodje do zakona kod nas, nece to bit u ovom stoljecu poprilicno sam sigurna, sto znaci mi to necemo dozivjet![]()
ova čitava tema je promašaj - čuj kako ćemo regovati?
ONAJ tko želi da se vjenča za osobu istog spola, i TA osoba sa njom, uplate let za Holandiju, vjenčaju se i to je to.
Zar je potrebno da to dođe u BiH da bi se vršila istospolna sklapanja brakova???
Sjetite se, vjenčat' se možeš svuĐe.
- sarajevac071
- kockica_kockica
#17 Re: Bred Pit dao 100.000 dolara za podršku gej brakovima
jupiiii jos jedna gay tema...

- HAVANA
#18 Re: Bred Pit dao 100.000 dolara za podršku gej brakovima
komi wrote:
- vee-jay
#19 Re: Bred Pit dao 100.000 dolara za podršku gej brakovima
sta sad odjednom sa ovom temom ima sasa papacsarajevac071 wrote:papak
- Josip
- idiotcide
#21 Re: Bred Pit dao 100.000 dolara za podršku gej brakovima
Jednaka prava su jednaka prava. Ne znam šta se ima dalje pričati.
- vox-populi
#22 Re: Bred Pit dao 100.000 dolara za podršku gej brakovima
@ladyblue18 nisi upravu. Isti zakon postoji i u Njemackoj kao i u mnogim EU drzavama a vrlo je vjerovatno da ce uci u paket zakona koje nove clanice moraju da prihvate da bi postale clanice. Tako da ce, dok mi dodjemo na red za EU, taj zakon biti obavezan.ladyblue18 wrote:Ma nema potrebe da se brinemo zbog toga, zasad zakon postoji samo u Kanadi, Kaliforniji, Juznoj Africi, Norveskoj, Holandiji, Spanijiji, koliko ja znam, a toliko ima zemalja na svijetu.zastoqsviram wrote:nije pit ovde problem, njegove pare, volja mu kako ce ih trositi, pit je posluzio samo kao "bombastican naslov", nesto sto bi trebalo da skrene paznju forumasha...ladyblue18 wrote:Hajmo Pitta na vjesanje
Ako kad i dodje do zakona kod nas, nece to bit u ovom stoljecu poprilicno sam sigurna, sto znaci mi to necemo dozivjet![]()
A za akt Brad Pitta, svaka mu cast, u potpunosti podrzavam. Ako neko zeli da se vjenca sa nekim, ne znam zasto bih sada meni to smetalo.
- vee-jay
#23 Re: Bred Pit dao 100.000 dolara za podršku gej brakovima
Sta i ti se vidio u ogledalu? I meni isti osjecaj kad ujutro ustanem...Josip wrote:a bolesti.
- Josip
#24 Re: Bred Pit dao 100.000 dolara za podršku gej brakovima
vee-jay wrote:Sta i ti se vidio u ogledalu? I meni isti osjecaj kad ujutro ustanem...Josip wrote:a bolesti.
![]()
![]()
kako si pogodio?
a za ovoga iznad koji je napisao da ti zakoni postoje i u Njemačkoj i u još mnogim zemljama. to nij istina već je istina da postoje u onim zemljama koje je navela ladyblue. u Njemačkoj i još mnogim zemljama postoje zakoni koji reguliraju neka osnovna ljudska prava i prema pederima. npr. ako su dva pedera živjela zajedno i rastali se nakon nekog vremena kako podjeliti zajedničku imovinu i tako te stvari. a u Španjolskoj i ostalim gore navedenim zemljama se daje mogućnost pederima da se vjenčaju i da na osnovu toga vjenčanja imaju isti status braka kao i heteroseksualni brak. nisam siguran u kojim zamljama im se dozvoljava usvajanje, odnosno da li je to u svakoj zemlji koja im je dozvolila brak.
- sinus
#25 Re: Bred Pit dao 100.000 dolara za podršku gej brakovima
Ja samo znam da je prest'o Bred Pit, a počeo Pit Sampras