Usput naletih i na ovo. Pucaju teorije na sve strane. (ima spoilera)
http://www.reddit.com/r/breakingbad/com ... star_trek/
Moderator: _BataZiv_0809
Stvari ukusa, ali meni su lično Sopranosi precijenjeni i desio se veliki pad u seriji, ali i kraja je bezveze. Posljednaj sezona smorila, a ovdje strepiš k'o malo dijete. Dosta je realnija, element pomaknutog humora, konstante avanture, ali što je najbitnije napetost ovu seriju čine po meni boljom. Dok su se Sopranosi mogli završiti bilo kada, jer nije bilo neke kapitalne stvari u seriji, mada sam ja očekivao da će to biti RICO slučaj protiv Anthonya.Lucazode wrote:Pretjerujete.baIako pratim od samog pocetka nikad je nebi mogao 3 puta pregledat kao Sopranose.
Dovoljno je reći samo da su Mythbustersi napravili specijal u kojem su pokušavali doakzati ili oboriti neke stvari iz serije. SPOILER. Epsku scenu sa razbijanjem Tucove jazbine su dokazali kao neizvodivu, ali dokazaju veličinu serije. Stvar je u tome da je gluma prirodna, evo gledam upravo Criminal Minds pa to je živo smeće, šablonska serija. Ovo je nešto posebno. Relativno je moguće da je Vince posudio koju ideju iz Weedsa, ali je i dalje genijalno.smijesni_ste wrote:Ma ne znam vala koliko je realna? ....
SPOILER
Scena kada oni blizanci pokušavaju ubiti Hanka je presmiješna...neubjedljiva skroz i nerealistična...
Također iako pratim otpočetka i ja ne bih mogao sve ponovo...barem ne više puta
I nije mi bolja od 'The Wire' definitivno...
cuj nema radnju hahahaha izvini al ti nemas pojima sta valja,pa soprano su pravljeni skroz relano,takva slicna mafija je i bila u new jerseyu,isto su imali paravane mesnicu i striptiz barove.pa soprano nije samo mafija,to su i odnosi unutar porodice,unutar familije i odnosi unutar mafijasa.pa psihicki problemi sa vodjom mafije i dosta masa stvari koje su odlicno uradjeni.odlican kasting i gluma i nije dzaba serija pokupila sve moguce emije.Cybernetic wrote:Sopranosi su najvise profitirali od zaostavstine klasika koji su se bavili mafijaskom tematikom, dakle Kum, Goodfellas i slicni. Bilo je par dobrih epizoda, ali za mene licno to nije serija koju mozes pratiti nekoliko sezona. Jednostavno nema mocnu i originalnu radnju koja je u stanju zadrzati paznju gledaoca.
da,savrsena inereakcija izmedju likova u sopranosovima.breaking bad je malo sporiji al tako to i treba jer je unikat kao i soprano,i obadvije su u samom vrhu serija.Lucazode wrote:Nema radnju?! Odakle da krenem..Ne znam koliko si pratio likobi su dovedeni do savrsenstva, ka i interakcije medju nijima. Ti si cekao neko kapitalno desavanje kroz epizode a ono ti je bilo pred nosom svaki minut. Elemenat zvani drama je Chase doveo do savrsenstva. Dok me u Bedu radnja inekako moze zadrzat "eksplozije, pucnjava" ali dijalozi su mogli i morali puno bolje. Oni su Sopranose nosili do visina. I na kraju percepcija je subjektivna stvar. Bed nije niti moze biti bolji od Sopranosa ma kako god se zavrsila serija.
svaka čast BB, draga mi je serija, ali je stvarno vrijeme da se završi. što prije. kakvu to originalnost nudi? u zadnjih ko zna koliko epizoda uvijek isti šablon. Jesse pizdi, Walt ga smiruje i sve taku u krug. kad vidim Pinkmana u kadru, dođe mi da odmah prebacim...Cybernetic wrote:Ne kazem da su Sopranosi losa serija. Daleko od toga, ali joj nedostaje originalnost koju BB nudi. Tony Soprano je od samog pocetka mafijas i sve se krece u istom krugu dok se Walter White radikalno mijenja. Od obicnog ucitelja do zloglasnog kriminalca. Kod Sopranosa je takva situacija da, ako si promasio par epizoda, nisi promasio nista. Mozes komotno dalje gledati.lik5 wrote:cuj nema radnju hahahaha izvini al ti nemas pojima sta valja,pa soprano su pravljeni skroz relano,takva slicna mafija je i bila u new jerseyu,isto su imali paravane mesnicu i striptiz barove.pa soprano nije samo mafija,to su i odnosi unutar porodice,unutar familije i odnosi unutar mafijasa.pa psihicki problemi sa vodjom mafije i dosta masa stvari koje su odlicno uradjeni.odlican kasting i gluma i nije dzaba serija pokupila sve moguce emije.Cybernetic wrote:Sopranosi su najvise profitirali od zaostavstine klasika koji su se bavili mafijaskom tematikom, dakle Kum, Goodfellas i slicni. Bilo je par dobrih epizoda, ali za mene licno to nije serija koju mozes pratiti nekoliko sezona. Jednostavno nema mocnu i originalnu radnju koja je u stanju zadrzati paznju gledaoca.
Ti si promasio lekciju serije i sta je pisac htjeo da kaze ako je tebi Tony samo mafijas. Vidi se da si propustio par epizoda, vrati se nazad i ponovi. Bez Tonija nema Waltera, dva ista lika.Cybernetic wrote:
Ne kazem da su Sopranosi losa serija. Daleko od toga, ali joj nedostaje originalnost koju BB nudi. Tony Soprano je od samog pocetka mafijas i sve se krece u istom krugu dok se Walter White radikalno mijenja. Od obicnog ucitelja do zloglasnog kriminalca. Kod Sopranosa je takva situacija da, ako si promasio par epizoda, nisi promasio nista. Mozes komotno dalje gledati.
Baš sam htio postaviti gif.Brkooo wrote:dobra ep...![]()
jojjj onaj debeli crnac je kralj
EDIT: uspio sam naci gif xD
![]()
![]()
![]()
Cybernetic wrote:
Moras malo pozurit.
Dobro je, ima i gorih (meni je trebalo 5-6 danaćiribiribela wrote:Stici cu vas za dva dana.