Breaking Bad

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Atticus Finch

#701 Re: Breaking Bad

Post by Atticus Finch »

Pitao sam se koliko će trebati vremena da neko uradi ekranizaciju. :D :lol:

Usput naletih i na ovo. Pucaju teorije na sve strane. (ima spoilera)

http://www.reddit.com/r/breakingbad/com ... star_trek/

:D :D :D
Last edited by Atticus Finch on 13/08/2013 19:35, edited 1 time in total.
So What!

#702 Re: Breaking Bad

Post by So What! »

Lucazode wrote:Pretjerujete.ba:grin:Iako pratim od samog pocetka nikad je nebi mogao 3 puta pregledat kao Sopranose.
Stvari ukusa, ali meni su lično Sopranosi precijenjeni i desio se veliki pad u seriji, ali i kraja je bezveze. Posljednaj sezona smorila, a ovdje strepiš k'o malo dijete. Dosta je realnija, element pomaknutog humora, konstante avanture, ali što je najbitnije napetost ovu seriju čine po meni boljom. Dok su se Sopranosi mogli završiti bilo kada, jer nije bilo neke kapitalne stvari u seriji, mada sam ja očekivao da će to biti RICO slučaj protiv Anthonya.
lik5

#703 Re: Breaking Bad

Post by lik5 »

ma i soprano i breaking bad su vrh vrhova sto se serija tice,svake su razlicite i orginalne i svaka ima svoju neku draz.tako da je bezveze sad neka rasprava koja je bolja kad su obadvije odlicne .jer da nisu nebi bile toliko gledane u svijetu nit bi pokupile tolike nagrade.
smijesni_ste

#704 Re: Breaking Bad

Post by smijesni_ste »

Ma ne znam vala koliko je realna? ....

SPOILER

Scena kada oni blizanci pokušavaju ubiti Hanka je presmiješna...neubjedljiva skroz i nerealistična...

Također iako pratim otpočetka i ja ne bih mogao sve ponovo...barem ne više puta :D

I nije mi bolja od 'The Wire' definitivno...
So What!

#705 Re: Breaking Bad

Post by So What! »

smijesni_ste wrote:Ma ne znam vala koliko je realna? ....

SPOILER

Scena kada oni blizanci pokušavaju ubiti Hanka je presmiješna...neubjedljiva skroz i nerealistična...

Također iako pratim otpočetka i ja ne bih mogao sve ponovo...barem ne više puta :D

I nije mi bolja od 'The Wire' definitivno...
Dovoljno je reći samo da su Mythbustersi napravili specijal u kojem su pokušavali doakzati ili oboriti neke stvari iz serije. SPOILER. Epsku scenu sa razbijanjem Tucove jazbine su dokazali kao neizvodivu, ali dokazaju veličinu serije. Stvar je u tome da je gluma prirodna, evo gledam upravo Criminal Minds pa to je živo smeće, šablonska serija. Ovo je nešto posebno. Relativno je moguće da je Vince posudio koju ideju iz Weedsa, ali je i dalje genijalno.

Glede Sopranosa, mislim da niej loše da uspoređujemo Wire, BB i The Sopranos jer ipak visoko kotiraju. Jesu i SOpranosi realni, ali smaraju mene lično su smorili i jedva sam čekao da odgledam seriju. Možda s vremenom poželim ponovo da je gledam, ali sumnjam. Wire nisam gledao, ali sam u planu, naravno nekad pa ću prosuditi. Ali do sada me BB raznijeo. Zanimljiv podatak je da je na početku serija bila pomalo meni neočekivana i neobična radnja jer nisam to očekivao pa sam razmišljao da prekinem gledanje. Jednom sam u danu odgledao ja mislim 10 epizoda koje traju 45 minuta pa vi sad zamislite koliko sam bio opsjednut.
Cybernetic

#706 Re: Breaking Bad

Post by Cybernetic »

.
Last edited by Cybernetic on 08/10/2015 21:30, edited 1 time in total.
Lucazode

#707 Re: Breaking Bad

Post by Lucazode »

Nema radnju?! Odakle da krenem..Ne znam koliko si pratio likobi su dovedeni do savrsenstva, ka i interakcije medju nijima. Ti si cekao neko kapitalno desavanje kroz epizode a ono ti je bilo pred nosom svaki minut. Elemenat zvani drama je Chase doveo do savrsenstva. Dok me u Bedu radnja inekako moze zadrzat "eksplozije, pucnjava" ali dijalozi su mogli i morali puno bolje. Oni su Sopranose nosili do visina. I na kraju percepcija je subjektivna stvar. Bed nije niti moze biti bolji od Sopranosa ma kako god se zavrsila serija.
ek0

#708 Re: Breaking Bad

Post by ek0 »

-
Last edited by ek0 on 08/11/2016 22:36, edited 1 time in total.
lik5

#709 Re: Breaking Bad

Post by lik5 »

Cybernetic wrote:Sopranosi su najvise profitirali od zaostavstine klasika koji su se bavili mafijaskom tematikom, dakle Kum, Goodfellas i slicni. Bilo je par dobrih epizoda, ali za mene licno to nije serija koju mozes pratiti nekoliko sezona. Jednostavno nema mocnu i originalnu radnju koja je u stanju zadrzati paznju gledaoca.
cuj nema radnju hahahaha izvini al ti nemas pojima sta valja,pa soprano su pravljeni skroz relano,takva slicna mafija je i bila u new jerseyu,isto su imali paravane mesnicu i striptiz barove.pa soprano nije samo mafija,to su i odnosi unutar porodice,unutar familije i odnosi unutar mafijasa.pa psihicki problemi sa vodjom mafije i dosta masa stvari koje su odlicno uradjeni.odlican kasting i gluma i nije dzaba serija pokupila sve moguce emije.
lik5

#710 Re: Breaking Bad

Post by lik5 »

Lucazode wrote:Nema radnju?! Odakle da krenem..Ne znam koliko si pratio likobi su dovedeni do savrsenstva, ka i interakcije medju nijima. Ti si cekao neko kapitalno desavanje kroz epizode a ono ti je bilo pred nosom svaki minut. Elemenat zvani drama je Chase doveo do savrsenstva. Dok me u Bedu radnja inekako moze zadrzat "eksplozije, pucnjava" ali dijalozi su mogli i morali puno bolje. Oni su Sopranose nosili do visina. I na kraju percepcija je subjektivna stvar. Bed nije niti moze biti bolji od Sopranosa ma kako god se zavrsila serija.
da,savrsena inereakcija izmedju likova u sopranosovima.breaking bad je malo sporiji al tako to i treba jer je unikat kao i soprano,i obadvije su u samom vrhu serija.
Šveđanin

#711 Re: Breaking Bad

Post by Šveđanin »

SPOILER*

Dokaz da će se desiti nešto veliko u seriji je ona Carol na početku i poslije. Na početku kad ga vidi, sva je u šoku, a malo poslije u sadašnjosti ga normalno pozdravi. Nešto će se veliko desiti.

A Jesse će da pukne..
Boateng

#712 Re: Breaking Bad

Post by Boateng »

.
Last edited by Boateng on 14/07/2015 07:22, edited 1 time in total.
Plavo-bijeli

#713 Re: Breaking Bad

Post by Plavo-bijeli »

:lol: Dobro si to zaključio, svaka čast!
Cybernetic

#714 Re: Breaking Bad

Post by Cybernetic »

.
Last edited by Cybernetic on 08/10/2015 21:32, edited 1 time in total.
Revolver

#715 Re: Breaking Bad

Post by Revolver »

Cybernetic wrote:
lik5 wrote:
Cybernetic wrote:Sopranosi su najvise profitirali od zaostavstine klasika koji su se bavili mafijaskom tematikom, dakle Kum, Goodfellas i slicni. Bilo je par dobrih epizoda, ali za mene licno to nije serija koju mozes pratiti nekoliko sezona. Jednostavno nema mocnu i originalnu radnju koja je u stanju zadrzati paznju gledaoca.
cuj nema radnju hahahaha izvini al ti nemas pojima sta valja,pa soprano su pravljeni skroz relano,takva slicna mafija je i bila u new jerseyu,isto su imali paravane mesnicu i striptiz barove.pa soprano nije samo mafija,to su i odnosi unutar porodice,unutar familije i odnosi unutar mafijasa.pa psihicki problemi sa vodjom mafije i dosta masa stvari koje su odlicno uradjeni.odlican kasting i gluma i nije dzaba serija pokupila sve moguce emije.
Ne kazem da su Sopranosi losa serija. Daleko od toga, ali joj nedostaje originalnost koju BB nudi. Tony Soprano je od samog pocetka mafijas i sve se krece u istom krugu dok se Walter White radikalno mijenja. Od obicnog ucitelja do zloglasnog kriminalca. Kod Sopranosa je takva situacija da, ako si promasio par epizoda, nisi promasio nista. Mozes komotno dalje gledati.
svaka čast BB, draga mi je serija, ali je stvarno vrijeme da se završi. što prije. kakvu to originalnost nudi? u zadnjih ko zna koliko epizoda uvijek isti šablon. Jesse pizdi, Walt ga smiruje i sve taku u krug. kad vidim Pinkmana u kadru, dođe mi da odmah prebacim...

i da, pored The Wire nema šanse da ponese titulu najbolje serije
Jack Be Nimble

#716 Re: Breaking Bad

Post by Jack Be Nimble »

Cybernetic wrote:
Ne kazem da su Sopranosi losa serija. Daleko od toga, ali joj nedostaje originalnost koju BB nudi. Tony Soprano je od samog pocetka mafijas i sve se krece u istom krugu dok se Walter White radikalno mijenja. Od obicnog ucitelja do zloglasnog kriminalca. Kod Sopranosa je takva situacija da, ako si promasio par epizoda, nisi promasio nista. Mozes komotno dalje gledati.
Ti si promasio lekciju serije i sta je pisac htjeo da kaze ako je tebi Tony samo mafijas. Vidi se da si propustio par epizoda, vrati se nazad i ponovi. Bez Tonija nema Waltera, dva ista lika.
Brkooo

#717 Re: Breaking Bad

Post by Brkooo »

dobra ep... :thumbup:

jojjj onaj debeli crnac je kralj :D

EDIT: uspio sam naci gif xD

Image :lol: :lol: :lol:
KPNCTNJAH

#718 Re: Breaking Bad

Post by KPNCTNJAH »

Dosadna epizoda, cini mi se da je razgovor izmedju one i Hanka trajao 2 sata :zzzz: tek pred kraj sam se razbudio.
Jack Be Nimble

#719 Re: Breaking Bad

Post by Jack Be Nimble »

To je bila dobra scena, ona dobro oglumila, a Hank se vratio u svoju staru poziciju i nemoze da skonta stvari dok mu se ne nacrta.
Šveđanin

#720 Re: Breaking Bad

Post by Šveđanin »

Brkooo wrote:dobra ep... :thumbup:

jojjj onaj debeli crnac je kralj :D

EDIT: uspio sam naci gif xD

Image :lol: :lol: :lol:
Baš sam htio postaviti gif.

Najbolja scena. :lol:
Cybernetic

#721 Re: Breaking Bad

Post by Cybernetic »

.
Last edited by Cybernetic on 08/10/2015 21:32, edited 1 time in total.
ćiribiribela

#722 Re: Breaking Bad

Post by ćiribiribela »

Da se upisem, S03E10. :D :D
Cybernetic

#723 Re: Breaking Bad

Post by Cybernetic »

.
Last edited by Cybernetic on 08/10/2015 21:33, edited 1 time in total.
ćiribiribela

#724 Re: Breaking Bad

Post by ćiribiribela »

Cybernetic wrote:
Moras malo pozurit.

Stici cu vas za dva dana. :D
Brkooo

#725 Re: Breaking Bad

Post by Brkooo »

ćiribiribela wrote:Stici cu vas za dva dana. :D
Dobro je, ima i gorih (meni je trebalo 5-6 dana :oops: : ) :P
Post Reply