Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Poceo sam sinoc gledati breaking bad, znaci od samog pocetka
evo gledam 4 epizodu i na pocetku kad mu se zena rasplace za stolom i ode, on kaze "imam rak pluca" i u sljedecoj sceni njegova zna i kaze "rekao mi je da ne govorim nikome"... ali ja nigdje nisam vidio u prve 3 epizode da je rekao zeni da ima rak
ili sam promasio nesto
Jarane izmedju te dvije scene je prošlo mjesec dana
poceo sam seriju gledati prije nekih desetak dana i sada sam pri kraju trece sezone. serija je odlicna, mada ja ne bih bio ja da ne bacim i pokoju kritiku. u odnosu na prve dvije sezone, malo mi je treca otanjcala, sto ne znaci da i sada nije dobra. ali jednostavno cak ima i par epizoda za koje imam osjecaj da su ih samo napravili eto da se prikazu a skoro pa nikakve radnje. za primjer uzimam zadnju epizodu koju sam pogledao, mislim da se epizoda zove: muha. wtf je ono?! nidje veze.
karanana wrote:poceo sam seriju gledati prije nekih desetak dana i sada sam pri kraju trece sezone. serija je odlicna, mada ja ne bih bio ja da ne bacim i pokoju kritiku. u odnosu na prve dvije sezone, malo mi je treca otanjcala, sto ne znaci da i sada nije dobra. ali jednostavno cak ima i par epizoda za koje imam osjecaj da su ih samo napravili eto da se prikazu a skoro pa nikakve radnje. za primjer uzimam zadnju epizodu koju sam pogledao, mislim da se epizoda zove: muha. wtf je ono?! nidje veze.
karanana wrote:poceo sam seriju gledati prije nekih desetak dana i sada sam pri kraju trece sezone. serija je odlicna, mada ja ne bih bio ja da ne bacim i pokoju kritiku. u odnosu na prve dvije sezone, malo mi je treca otanjcala, sto ne znaci da i sada nije dobra. ali jednostavno cak ima i par epizoda za koje imam osjecaj da su ih samo napravili eto da se prikazu a skoro pa nikakve radnje. za primjer uzimam zadnju epizodu koju sam pogledao, mislim da se epizoda zove: muha. wtf je ono?! nidje veze.
to jedna od genijalnijih epizoda. upravo se u njoj eksternalizira nervoza koju iskazuju dva partnera i takav mali detalj pokreće lavinu sitnih frustracija. zapravo, muha je idealan element pomoću kojeg se može prikazat nečiji psihološki haos; ona je mala i beznačajna ali kad te tako mala i beznačajna stvar toliko iznervira, znači da trenutno imaš neku veliku frustraciiju, dilemu ili slično. muha je okidač, a istovremeno i neki umni "bug" koji zvrnda i remeti postojeće stanje. Ma vrhunski napravljena epizoda.
Pregledao sam stotine serija u kompletu, ali ovaj BB je u top 3 u svakom pogledu. Malo je pred kraj postala smor... Mogli su jednostavno drugačije uraditi onu scenu na kraju sa mitraljezom... Uglavnom, vrh.
Kako vrijeme ide serija mi nedostaje sve više...
Zhìxin wrote:Pregledao sam stotine serija u kompletu, ali ovaj BB je u top 3 u svakom pogledu. Malo je pred kraj postala smor... Mogli su jednostavno drugačije uraditi onu scenu na kraju sa mitraljezom... Uglavnom, vrh.
Kako vrijeme ide serija mi nedostaje sve više...
Takodjer ona scena sa mitraljezom mi nije sjela, ali nedovoljno je to da bi mi pokvarilo citav utisak o seriji, definitivno jedno od najboljih koje sam gledao. Jedino mi je 'The Wire' bolja ili su tu negdje ne mogu da se odlucim
bio sam toliko razočaran nakon odgledanog finala, da nisam mogao napisati ni riječi...
očekivao sam da će Gilligan nadmašiti Chasea u efektnom zatvaranju jedne velike storije, ali jok... ovaj kraj je isuviše holivudski, isuviše spektakularan, isuviše podilazi širokoj popularnosti koju je serija stekla u zadnjih godinu-dvije... jednom kad se budem odlučio ponovo pogledati seriju, zadnja epizoda će mi biti Ozymandias ... ta epizoda je stvarno finale, sve poslije nje je nepotrebno
Chaseu su bila dovoljna samo dva kadra (scene) pa da bude jasna konačna sudbina i Tonya i njegove grupe
Kad smo već kod scene sa mitraljezom, zašto se je gepek otvorio ?
Samo da bi gledaoci mogli vidjeti mitraljez ili ima neki tehnički razlog (izduvni gasovi ili ...) ?
Paul F. wrote:Kad smo već kod scene sa mitraljezom, zašto se je gepek otvorio ?
Samo da bi gledaoci mogli vidjeti mitraljez ili ima neki tehnički razlog (izduvni gasovi ili ...) ?
madFlava wrote:Nema sta drugovi i drugarice, serija je ebeni beton betona !
Kakvi likovi,gluma, prica, kraj i sve ostalo.
Stvarno mi je krivo sto je zavrsilo ova fantazija od serije.
Sto se mene tice , najbolja serija ikad
Ipak je WW uspio u svojoj misiji !
ja sad imam ozbiljan probelm; kako počet gledat neku drugu seriju
Ja inace nisam nikad bio ljubitelj serija, tacnije bio sam neznalica...
Recimo do sad sto sam pogledao je Prison Break, two and half men, how i met your mother..
Poenta price je da je Breaking Bad stvarno najbolja, al' moram reci da je sons of anarchy veoma veoma blizu..
Ja neznam da li si gledao, al' et.Baš me zanima ko gleda sons of anarchy - da li se slaze da joj je blizu?
Pa valjda ga je otvorio daljinskim (privjesak na kljucevima).
Naravno da ga je otvorio daljinskim.
Pitanje je zašto je bilo potrebno da se gepek uopće otvori.
Mitraljez je unutra i puca kroz lim ,dakle mogao je možda mitraljirati i
bez otvaranja gepeka. Time bi efekat iznenađenja bio i veći.
Dakle da li se gepek otvara samo zato da bi mi vidjeli mitraljez
ili ima i neki drugi razlog (sagorijevanje baruta treba veću količinu kisika ili nešto drugo) ?
Pa valjda ga je otvorio daljinskim (privjesak na kljucevima).
Naravno da ga je otvorio daljinskim.
Pitanje je zašto je bilo potrebno da se gepek uopće otvori.
Mitraljez je unutra i puca kroz lim ,dakle mogao je možda mitraljirati i
bez otvaranja gepeka. Time bi efekat iznenađenja bio i veći.
Dakle da li se gepek otvara samo zato da bi mi vidjeli mitraljez
ili ima i neki drugi razlog (sagorijevanje baruta treba veću količinu kisika ili nešto drugo) ?
Moja pretpostavka je da je tako 'aktivirao' mitraljez, nekako je to otvaranje gepeka povuklo okidac na mitraljezu. Ne vidim drugi nacin kojim je mogao povuci okidac na mitraljezu koristeci daljinski za otkljicavanje auta. Pretpostavka, ne sjecam se bas dobro scene.